Yacht 1270 mm San Diego - Robbe kit de construit
Postat 13 February 2015 - 10:45 AM
Postat 13 February 2015 - 11:03 AM
paulcosmin, la 13 February 2015 - 10:45 AM, a spus:
In acest week-end sper sa pot sa atribui putin mai mult timp proiectului meu . O sa incerc sa trag si linia de plutire in vederea vopsirii si ulterior sa dau gaurile si sa montez led-urile care vor fi sub linia de plutire . Am vazut la un yacht 1:1 o iluminare subacvatica similara si mi s-a parut dementiala ...........acum depinde si de cat de curata este apa . Cel putin la mine in cada o sa arate bine ......sper :D
Postat 13 February 2015 - 11:10 AM
Postat 14 February 2015 - 11:59 AM
Ca mp3 player am folosit un telefon Nokia vechi care va fi comandat de un sistem cu servo pentru "play" si "pause"
Radarul va fi functional prin atasarea lui la un microservo modificat .
Sforile sunt pentru parame (voi vedea care se potriveste mai bine)
Figurinele voi vedea daca le folosesc .............si care .
Ancorele vor fi actionate de un alt servo modificat si vor functiona in tandem .
Luminile de navigatie si proiectoarele de punte se vad . Ma gandesc inca daca sa-i pun pe punte o lanterna cu 3 led-uri care modificata sa arate bine . Asta ca sa poti naviga noaptea si sa fie vizibile la prova obstacole care pot aparea pe lacurile noastre "curate" .
Barcile gonflabile vor trebui vopsite si montate punti si probabil ca una va sta pe platforma din pupa .
Teava de inox este pentru evacuarea gazelor de la pupa si pentru evacuarea de la pompa de santina .
..
..
..
..
Postat 14 February 2015 - 01:32 PM
Postat 14 February 2015 - 03:04 PM
Mai postez si niste poze cu planul yacht-ului , poate te ajuta .
..
..
Postat 18 February 2015 - 03:39 PM
Inainte de vopsire o sa insemn si o sa dau gauri sub linia de plutire si a led-urilor subacvatice . De asemenea o sa montez si piesa de suctiune a apei de racire motor si regulator . Incerc sa fac totul sub linia de plutire pentru ca in momentul vopsirii sa iasa cat mai bine . La Torpilor o sa fie mai complexa treaba cu vopsitul pentru ca am vopsit coca in gri militar , opera vie va fi rosie sau visinie iar linia subtire de demarcatie intre opera vie si opera moarta va fi neagra .
Coca lui PT-15 este vopsita gri si s-a urcat bine vopseaua . De asta imi permit (inca) sa incerc sa vopsesc cu rosu opera vie in asa fel sa nu curga vopseaua sau sa absoarba banda de hartie .
In spiritul acesta o sa incerc sa vopsesc (este prima data) cu aerograful pentru ca el are jetul foarte finut si nu iese cu volum mare ca la spray . Orice va iesi voi posta poze .
Postat 18 February 2015 - 05:07 PM
Postat 18 February 2015 - 05:42 PM
paulcosmin, la 18 February 2015 - 05:04 PM, a spus:
...si rezultat final...
Multumesc pentru urare . Daca mai imi pui poze din astea ma las de tot de vopsit . Eu nu reusesc sa trag o linie dreapta si tu imi pui poze cu opere de arta ! Si are talent si la desen , eu pictez de zici ca am mana din fier-cornier de 10 . Probabil ca Moise Lavric este vopsitorul din poze . Am tot conversat cu el pe facebook . Are 30 de ani de modelism .
Postat 18 February 2015 - 06:31 PM
Boeing 747, la 18 February 2015 - 05:42 PM, a spus:
Daaa , el este... pe langa modelism si tot ce stie sa creeze si sa faca este si o persoana deosebita , ca sa ne mai amintim de copilarie...cat am stat in ro cu el stateam pana noaptea pe la 1-2 la mine in garaj intr-o seara carma , in alta seara suportu de la motor , in alta seara suportul la troliu/capistan de pe masina mea... cum ti-am mai zis daca il trezesti la 3 noaptea si il intrebi ceva legat de bari sta cu tine la povesti fara probleme... in curand v-a merge in delta poate ai ocazia sa te intalnesti cu el... pentru mine sincer este o onoare sa cunosc un om ca si el si si mai mare placere e ca imi este si prieten bun ...sper la vara sa reusesc sa merg la el in delta :)
Postat 21 April 2015 - 07:31 PM
Superman, la 21 April 2015 - 05:38 PM, a spus:
Daca te referi la modulul de sunet diesel , il gasesti (sau cel putin era) la Robbe . Se numeste "Robbe large diesel generator" si are No. 8276
Postat 21 April 2015 - 10:30 PM
http://www.ebay.com/...s-/400063650008
http://www.hobbydire...276::79471.html
http://www.idealo.de...8276-robbe.html
..........si mai sunt site-uri . Eu am unul singur si nu-l dau .
Planul este foarte mare si i-am facut mai multe poze pe sectiuni . Da-mi o adresa de mail si ti le trimit fara probleme . Dar vezi ca sunt planuri de montaj si nu de constructie !!! Acesta este un kit de constructie cu piese pretaiate . Peste acest plan este conceptia mea . Daca esti foarte interesat de constructia acestui yacht o sa poti lua dimensiunile din plan si din instructiunile de montaj unde ai dimensiunile pieselor .
Postat 21 April 2015 - 11:17 PM
Superman, la 21 April 2015 - 05:38 PM, a spus:
Cred ca ai putea sa-l intrebi pe DigitAll. Parca vazusem la un moment dat un topic in care isi prezenata o creatie de genul. Sper sa nu ma insel...
Postat 22 April 2015 - 09:14 AM
Valeron, la 22 April 2015 - 08:40 AM, a spus:
Multumesc frumos . Sper sa-mi reuseasca tot ce mi-am propus sa modific dar trebuie mult timp si teste . In fond , asta este frumosetea modelismului : creeatia personala .
Postat 23 April 2015 - 04:53 PM
Valeron, la 23 April 2015 - 02:34 PM, a spus:
Foarte frumos modelul . Iti trebuie multe baghete de mahon si lac de tec . Succes si Spor la treaba !!!