Stai asa ca vorbim de doua lucruri diferite. DSM2 este ilegal in EU de ceva timp. Nu se mai vand statii cu DSM2 din 2015 parca. Dar e legal sa folosesti statiile DSM2 vandute pana in 2015, inclusiv in competitiile FAI.
Ca sa fie si mai clar nu sunt interzise echipamentele "legacy" - daca au fost legale pana in 2015 pot fi folosite in continuare. Este valabil si pentru statii Futaba cu FASST-ul original (care acum nu e mai e legal si nu se mai vinde), de altfel la Futaba nici nu ai cum sti de care FASST e decat dupa data fabricatiei.
De fapt competitiile FAI cred ca au regim special caci vin concurenti din diverse zone cu reglementari diferite si sunt acceptati toti (adica sunt exceptati de la reglementarile locale). Nu ca asta ar conta prea mult caci totul e pur formal. Nimeni nu te verifica ce modulatia ai la o competitie FAI (se uita la alte chestii care conteaza gen telemetrie)
renatoa, la 24 October 2020 - 10:38 AM, a spus:
E legal in US, nu in EU. Cel mai important, la FAI este in ilegalitate, asa ca ai grija cu ce zbori in competitii :p
Ma indoiesc ca statiile vandute in EU mai transmit DSM2, fara a reduce puterea la 10mW... :unsure:
Daca ai gasit un document care zice ca la
FAI este in ilegalitate DSM2, FASST clasic sau orice protocol vechi (nu vorbesc de 27Mhz) da un link si zic pardon.