Modelism - RHC Forum: Trotter HLG - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Trotter HLG Build log

#211 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 24 February 2015 - 11:33 PM

De la sierra : http://www.sierra.ro...flapsuri-(1-buc)-p5459p.html
deşi nu sunt chiar foarte bune (prea butucănoase).

De la phoenix : http://phoenixmodels...uri-p-2829.html
aceeaşi poveste cu cele de la sierra.

Astea de la hobbyking sunt mai acceptabile http://www.hobbyking...5mm_10pcs_.html

Ceva de genul ăsta, numai că sunt cam mari : http://shop.lindinge...oducts_id=34482

În final, le poţi confecţiona şi singur la dimensiunea care-ţi trebuie.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#212 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 February 2015 - 11:56 PM

Ce rost are sa pui flapsuri la asa ceva, l-ai stricat de tot...
in clipul t5 daca nu era asa timorat, ca la primele zboruri, l-ar fi prins in mana, este un HLG pe cinste.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#213 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 25 February 2015 - 11:36 AM

Bogdan,

mai e ceva cum zice Renatoa, cauta si tu un loc unde nu sunt atatia stalpi si fire, sa poti lansa planorul din mana si sa zboare drept pana aterizeaza atunci poti sa-l bibilesti la marele fix.

Ciao Sorin
0

#214 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1225
  • Inregistrat: 26-September 12
  • Interests:Zbor

Postat 25 February 2015 - 12:25 PM

Da...
Terenul unde zbor e altul, aici e undeva foarte la indemana dar nu e pentru zbor, doar pentru teste :)

Flaps vreau pentru celalalt mare, de aia intrebam :good:

I-am facut si abtibild B) , urmeaza sa reinfoliez pe unde s-a mai zgariat folia, sa-i pun un carlig - din sarma, fixat cu scotch -deocamdata si SA VINA SOARELE :yahoo:

Fisier atasat  20150225_121125.jpg (191.92K)
Number of downloads: 21

Apropo, daca vrei @Ender67, am doua randuri de decal.

Aceasta postare a fost editata de Travel Air: 25 February 2015 - 12:28 PM

Bogdan Floria

bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983

"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
0

#215 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2015 - 12:35 PM

Vezi postarearenatoa, la 24 February 2015 - 11:56 PM, a spus:

in clipul t5 daca nu era asa timorat, ca la primele zboruri, l-ar fi prins in mana, este un HLG pe cinste.

Hm. Nu ştiu dacă-l strici cu flapsuri, dar sunt sigur că zboară mai bine cu ele. Modelul este super şi zboară excelent, aşa că i-ar ajunge şi o setare de flaperon cum avem noi la ceva asemănător, dar e motoplanor.
Fisier atasat  Noname.jpg (105.09K)
Number of downloads: 28
Dacă ai unul de ăsta - Fisier atasat  X treme.jpg (156.93K)
Number of downloads: 27 e păcat să nu-i pui flapsuri.
0

#216 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2015 - 12:43 PM

Şi nişte filmuleţe. Noi nu ştiam ce tip de planor este pentru că l-am salvat de la "gunoi". Se pare că e acelaşi tip, numai că l-am făcut motoplanor. Seamănă ceva cu cel făcut de Travel.

http://youtu.be/oEXzO72kp7E şi http://youtu.be/M1YDxX4LKG4
0

#217 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2308
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 25 February 2015 - 01:01 PM

Cu decal-urile mai vedem noi, sa vedem cum ajunge la tine "caciulita" de kevlar (sau de fibra de sticla, de care preferi) pe care ti-am luat-o de la CLM-Pro :).
Producatorul Trotter-ului s-a bucurat sa afle ca au aparut modele Trotter in Romania, si a zis ca e foarte bine ca a iesit de 10 gr/dmp si la anvergura de 1.85 m.
Sa vedem cum va iesi Rookie (Trotter de 2.1m cu semiaripi) ... sau Element 2m (la asta vad ca D-box-urile sunt de carbon+kevlar, mai finute si deci mai usoare).
0

#218 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2015 - 01:57 PM

Vezi postareaender67, la 25 February 2015 - 01:01 PM, a spus:

Cu decal-urile mai vedem noi, sa vedem cum ajunge la tine "caciulita" de kevlar (sau de fibra de sticla, de care preferi) pe care ti-am luat-o de la CLM-Pro :).
Producatorul Trotter-ului s-a bucurat sa afle ca au aparut modele Trotter in Romania, si a zis ca e foarte bine ca a iesit de 10 gr/dmp si la anvergura de 1.85 m.
Sa vedem cum va iesi Rookie (Trotter de 2.1m cu semiaripi) ... sau Element 2m (la asta vad ca D-box-urile sunt de carbon+kevlar, mai finute si deci mai usoare).

:yahoo: Avem caciulita!!! :drinks:

Iti imaginezi ca pe aia din kevlar o vreau, zic cu posta, daca e prea complicat atunci cu un curier, daca nu vin eu pe la tine :)

Rookie va iesi un vis, mai ales cu ampenajul in x, tre sa-ti faci timp sa te ocupi si de el si de Trotter, acusi vine soarele :)
Bogdan Floria

bogdanfloria@gmail.com
0757110983

0

#219 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 25 February 2015 - 02:23 PM

Flapsurile au un singur rol la acest planor si anume sa-l franeze. Din punct de vedere aerodinamic si al gramelor nu fac decat sa-l strice.

De altfel la acest gen de planor se practica mai mult spoilere, fix de asta, sa nu strice aerodinamica.

Nu orice profil se preteaza la modificarea geometriei (prin flapsuri/eleroane) pentru moduri de zbor.

Daca nu doreste sa participe la competitii unde se puncteaza aterizarea flapsurile nu fac decat sa strice cum am zis la inceput.

Vezi postarearenatoa, la 24 February 2015 - 11:56 PM, a spus:

0

#220 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2015 - 09:41 PM

Vezi postareastiganas, la 25 February 2015 - 02:23 PM, a spus:

Flapsurile au un singur rol la acest planor si anume sa-l franeze. Din punct de vedere aerodinamic si al gramelor nu fac decat sa-l strice.

De altfel la acest gen de planor se practica mai mult spoilere, fix de asta, sa nu strice aerodinamica.

Nu orice profil se preteaza la modificarea geometriei (prin flapsuri/eleroane) pentru moduri de zbor.

Daca nu doreste sa participe la competitii unde se puncteaza aterizarea flapsurile nu fac decat sa strice cum am zis la inceput.

Am priceput despre ce vorbeşti şi în mare parte vă dau dreptate şi ţie şi lui Renatoa.
De fapt, peste tot (aproape la toate planoarele pe care le-am văzut) denumirea de flaps e improprie. Mai mult voleţi de frânare. La unghiurile la care am văzut că sunt folosite e clar că nu creează sustentaţie. De asemenea nici modul lor de bracare nu e cel al unui flaps clasic. Totuşi, până şi eleroanele setate flaperon şi bracate la un unghi de maxim 10 grade schimbă total în pozitiv ţinuta de zbor. Cazul primei poze puse de mine.
La Xtreme am modificat flapsurile (tot a fost aproape distrus Toamna trecută la Braşov) şi se comportă "eXtrem" de bine în termică, iar aterizarea e considerabil mai lină.
Dau comandă de un Trotter şi îl voi construi cu flapsuri clasice să vedem ce se întâmplă. Mă duc la Travel cu el să facem slalom printre stâlpi şi cabluri. :D

P.S. Îmi place modelul şi cum zboară. Travel, a făcut o treabă super. :clapping:
0

#221 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2015 - 10:51 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 25 February 2015 - 09:41 PM, a spus:

P.S. Îmi place modelul şi cum zboară. Travel, a făcut o treabă super. :clapping:

Ok, multumesc, singura "smecherie" in plus a fost folosirea acelei spume de calcaie care a redus din greutate si a pastrat(sau poate a crescut :) ) rezistenta lonjeronului.

De flaps, inca o data, nici nu poate fi vorba la modelul asta, eu intrebam pentru celalalt.

La Vaslui esti binevenit oricand - avem o comuna aici cu vechi traditii in dubla distilare a fructelor fermentate
- culmea se numeste Bogdana :lol: - da la slalom printre stalpi nu ma bag :nea:

Aceasta postare a fost editata de Travel Air: 25 February 2015 - 10:52 PM

Bogdan Floria

bogdanfloria@gmail.com
0757110983

0

#222 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2015 - 11:12 PM

Treaba super, dar pare cam ..neterminata.

Alooo...dooomnu'...v-a cazut ceva galben din pasarica aia albastra ......

Fisiere atasate

0

#223 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2015 - 11:29 PM

:rofl:
Bogdan Floria

bogdanfloria@gmail.com
0757110983

0

#224 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2015 - 11:32 PM

Ca tot veni vorba de flapsuri la planoare ... un mic teaser: ceva piese de la fratele mai mare al Trotter-ului (Element 2m... cu flapsuri) .
Si ceva piese pregatite pentru modelele urmatoare: D-box-uri , fuselaj, boom si V-mount pentru cel mai mare model pe care il am in plan (ceva de 3m) si doua fuselaje si boom-uri similare cu cele de la Trotter (au aceeasi forma si la fel sunt pentru profile Selig S4083) dar si cu unele deosebiri (sunt din fibra de sticla, boom-ul este separat si nu in prelungirea fuselajului, cu boom-uri adecvate pot fi folosite la modele mai mari). Unul va fi folosit la Rookie (un Trotter de 2.1m cu doua semi-aripi) si unul la Element 2m (fuselajul de Element 2m e diferit, din ce am vazut pe fuga semana in mare cu tipul 105 dar parca era un pic diferit...in interior nu are patul ala de fibra de sticla ci parca am vazut ceva facut din carbon cu laterale ceva mai "solide" ...in fie, mi-a placut mult ca forma dar m-a pus si un pic pe ganduri pe motiv de cam mult carbon in zona unde ai receptorul....sper sa gresesc si sa nu fie o problema).

Fisiere atasate

0

#225 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2015 - 11:51 PM

Si ca sa nu fie comentarii de genul "dai o caruta de bani dar uite ca nu arata asa bine":... ce vedeti in imagine sunt din categoria B-grade, necomerciale, cu mici imperfectiuni estetice dar care sunt perfect functionale (si luate la fata locului la pret mult redus sau chiar ca bonus la niste piese mai dichisite).
De fapt, planoarele din topic sunt facute cu materiale de acest tip. Si din ce mi-am dat seama constructorii nu s-au plans nici de estetica, nici de functionalitate...si nici de pret :).
O mica anecdota dar care explica cum un business creat acum 2 ani are o baza de clienti satisfacuti (si deci fidelizati) pe toate cele 6 continente: am primit un "pat" de fibra de sticla din fuselajul de Trotter, cu mentiunea ca e B-grade; foarte mirat am intrebat ce are defect, nu vedeam nimic sa ma deranjeze la el, nu tu defecte de turnare, estetic era OK, chiar nu intelegeam care era faza ...si am primit raspuns ca atunci cand au pus materialele in matrita au uitat sa puna eticheta transparenta cu CLM-Pro si el nu isi poate permite sa trimita asa ceva la client. No comment.
0

#226 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2015 - 12:22 AM

Ce bine arata d-boxul cu kevlar... :good:
Dar vad la o singura nervura in poza - cred ca nr.7 - o decupare ca pentru spoiler :unsure:
Asta-i toata balsa, sau mai lipsesc nervuri?

Vezi postareaender67, la 25 February 2015 - 11:51 PM, a spus:

O mica anecdota dar care explica cum un business creat acum 2 ani are o baza de clienti satisfacuti (si deci fidelizati) pe toate cele 6 continente: am primit un "pat" de fibra de sticla din fuselajul de Trotter, cu mentiunea ca e B-grade; foarte mirat am intrebat ce are defect, nu vedeam nimic sa ma deranjeze la el, nu tu defecte de turnare, estetic era OK, chiar nu intelegeam care era faza ...si am primit raspuns ca atunci cand au pus materialele in matrita au uitat sa puna eticheta transparenta cu CLM-Pro si el nu isi poate permite sa trimita asa ceva la client. No comment.

Aha, de aia n-am eu sigla acolo :lol:

Aceasta postare a fost editata de Travel Air: 26 February 2015 - 12:25 AM

Bogdan Floria

bogdanfloria@gmail.com
0757110983

0

#227 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2015 - 12:36 AM

Vezi postareaTravel Air, la 26 February 2015 - 12:22 AM, a spus:

Ce bine arata d-boxul cu kevlar... :good:
Dar vad la o singura nervura in poza - cred ca nr.7 - o decupare ca pentru spoiler :unsure:
Asta-i toata balsa, sau mai lipsesc nervuri?

Aha, de aia n-am eu sigla acolo :lol:

Ai vazut bine, sunt decupari la nervurile centrale (nervura 1, balsa de 4 mm) si la urmatoarea (nervura 2, balsa de 2 mm).Sunt pe doua placi de balsa diferite.
Are instalat flaps dar nu exact pe mijloc (intre cele 2 nervuri centrale) ci decalat cu o pozitie.
Lipseste placa cu piesele de ampenaje... nici o scofala, din astea stim sa facem si noi dupa plan si le scoatem din rindea si pila, nu e nevoie de taiere cu laser. Din ce am vazut ampenajul vertical seamana foarte mult cu cel de la Bubble Dancer scalat, deci e var bun cu "obezul" ala de ampenaj vertical umflat cu prea mult carbon la care carcoteatzi zilele trecute. Aceasi forma, doar ca suprafetele celor doua parti par a fi aproape egale (la BD carma are suprafata mai mare) si nervurile sunt toate orizontale si paralele (la BD sunt in zig-zag).
Cred ca piesa ta e chiar un C-grade (si vad ca ai muncit ceva ca sa o "avansezi" pe scara alfabetului) .... am pastrat eu B-grade-ul ala perfect fara eticheta :).

Fisiere atasate

0

#228 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2015 - 12:50 AM

Ala cu kevlar mai mult (poza 2) sau ala mai finutz pentru Element2? Asta din urma e chiar exceptional. La calitate ordinea e asta (crescatoare): D-box de carbon (pe care l-ai vazut), cel cu kevlar carbon fifty-fifty (cele 2 d-boxuri) si detasat pe locul 1 cele noi de Element 2. Subtirele, usurele, flexibile, arata bestial. Sau paote am avut eu parte de ceva A-grade pregatite pentru productie. Sunt curios cum o sa arate pe cantar in comparatie cu cele de carbon.
Ampenajul pe plan arata similar cu cele de BD, dar cu toate nervurile orizontale si paralele. Fiind din balsa de 1.5 mm placate cu carbon va arata bestial infoliat cu ceva rosu sau galben (sper din toata inima ca ai terminat cu folia albastra si o sa pui deoparte ceva mai estetic pentru Element 2m) ...si va fi un ampenaj usurel si rezistent.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de ender67: 26 February 2015 - 12:51 AM

0

#229 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2015 - 10:56 PM

"Thank you for the videos.
We have to admitt this extended edition looks interesting. We are glad to see someone made it to make it.
We saw on the videos that it was quite windy, that could cause Trotter some problems because of its profile. It doesn't cut wind well, but it uses every little thermal and its easy to sail with it.
We used to use bungee start on our Trotter. It goes a lot higher than hand launched and its easier to sail when you have better starting altitude.
We wish you and your friends happy flights.

Kind regards,
Nikola Prprovic"
0

#230 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2015 - 08:26 AM

Na, sa mai zica americanii ca nu ne putem face singuri modelele :yahoo:
Bogdan Floria

bogdanfloria@gmail.com
0757110983

0

#231 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2015 - 09:10 AM

De ce americanii ?
Nici aia nu mai fac nimic, importa la greu modele din zona asta geo...strategica ;), chit ca sunt toate bazate pe retete Drela.
0

#232 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2015 - 08:04 PM

Mamaaaa, ce planor mi-am facut!!!! :yahoo:
L-am scos pe camp, a filmat fii-mea, se incarca

1

2

Aia era apropo de sfatul primit pe rcg, de a cumpara lonjeroane :lol:

Vezi postarearenatoa, la 27 February 2015 - 09:10 AM, a spus:

De ce americanii ?
Nici aia nu mai fac nimic, importa la greu modele din zona asta geo...strategica ;), chit ca sunt toate bazate pe retete Drela.

Bogdan Floria

bogdanfloria@gmail.com
0757110983

0

#233 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2015 - 08:23 PM

Ca in filmele americane... ochi lacrimand... "I am SO proud of you, son... !" :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 27 February 2015 - 08:23 PM

0

#234 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 27 February 2015 - 09:14 PM

Cu (multa) practica cea mica o sa invete sa filmeze bine. Abia astept sa-l vad (si sa-l mangai bineinteles) pe viu.

Vezi postareaTravel Air, la 27 February 2015 - 08:04 PM, a spus:

Mamaaaa, ce planor mi-am facut!!!! :yahoo:
L-am scos pe camp, a filmat fii-mea, se incarca

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 27 February 2015 - 09:15 PM

0

#235 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2015 - 09:43 PM

Vezi postareastiganas, la 27 February 2015 - 09:14 PM, a spus:

Cu (multa) practica cea mica o sa invete sa filmeze bine. Abia astept sa-l vad (si sa-l mangai bineinteles) pe viu.

Daca vrei sa iti faci un Trotter (sau ceva mai evoluat, Element 2m cu flapsuri - inca nu a aparut la vanzare directa) da-mi un PM cu detalii de contact.
0

#236 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2015 - 10:06 PM

L-am ofertat si eu cu altceva, se da lovit :)
0

#237 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2015 - 10:18 PM

Super fain. :clapping: :clapping: :clapping:
0

#238 Useril este offline   ender67 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2015 - 02:42 PM

Angajez cu carte de munca pensionar chinez petru operatiuni delicate de modelism (aplicare carbon strips pe nervuri, infoliere, samd).
Lasand gluma la o parte:
- nu prea imi place cum a iesit zona de trecere la imbinarea segmentelor (lipirea segmentelor si infolierea)
- infolierea cred ca a durat cateva ore
- am folosit folie de doua culori, galben lamai segmentul central si galben orange segmentele laterale, culorile disponibile la HobbyKing (cred ca voi reface infolierea la segmentele din extremitati cu o alta folie, un galben mai inchis luata de la Sierra ... sa fie un degrade nuante de galben)
- 160 g aripa de 150 cm (fara winglet)
Inca o zi - doua de lucru si e gata pentru maiden.

Fisiere atasate

0

#239 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2015 - 03:22 PM

Hai sus cu el :clapping:
Bogdan Floria