Am incercat si eu sa imi fac o platforma mai eficienta si mai usoara, dupa cate am citit de la renatoa, pentru a mari timpul de zbor.
Aveam inainte o platforma hexa 550mm cu motoare multistar 2212 si elici 9450 si baterie 3S 5200mAh, incarcata complet cu gimbal brushless, GoPro, VTX 5.8G, Bluetooth, OSD, GPS, leduri, etc si aveam cam la 1800g cu care zbura ok vreo 13min(aveam in plan sa mai reduc inca 100g din greutate cu niste ESC mult mai usoare dar si asa era deja destul de agil si avea putere dar timpul de zbor era limitat) am incercat cu 2 baterii 3S 5200mAh, greutatea totala era deja cam mare dar reuseam 21min de zbor asa, care ma multumea dar platforma era cam grea si greu de carat oriunde (de multe ori foloseam quad-ul 250 FPV racing si pt ceva filmari sau cand eram plecat din tara il luam ca era mic in bagaj :) ).
Oricum o platforma mare hexa/octo mi se pare overkill pt a cara un GoPro, am vazut multe exemple de genu si nu aveau nici timpi de zbor asa mari sau absurd de grele facute si baterii mari pentru a compensa o solutie ineficienta energetic.
Alti ar zice ca e mai stabil un hexa decat un quad, probabil asa este sau rezista la o defectiune la un motor(asta depinde de FC daca mai stie sa zboare bine fara 1-2 motoare sau se inclina si gata), dar am vazut Phantom 3 si 4 cat de bine si stabil poate zbura pe vant cu doar 4 motoare si timpi de zbor de 25min usor, intradevar daca ar trebui sa zbor pe vant puternic si rafale as prefera hex-ul mai mare care rezista destul de bine si controlabil.
Oricum am vrut sa fac un quad facut sa fie usor de la 0 dar cu tot ce as avea nevoie pe el, am folosit aceleasi motoare 2212, elici si ESC noi usoare de 5.3g, bateria 3S 5200mAh, cadru Totem Q380 de 160g, tren aterizare tip DJI 70g, acelasi gimbal brushless si camera, VTX , am schimbat controlerul cu un JIYI P2 cu GPS si OSD care e cam greu cu carcasa metalica dar zboara f stabil(nu imi place ca nu era un mod complet manual si pt throttle dar asta e), iar greutatea totala cu toate cablurile, elici, camera, etc a iesit la 1260g, care e mai mult decat am calculat si as fi vrut, dar macar e mult mai compact si usor decat hex-ul mare. Dupa cateva zboruri de proba, am testat timpul de zbor care a iesit la 17-18min care e exact cat mia dat eCalc, si e ok pentru o baterie :) .
Nu stiu ce as putea sa mai dau jos acum, 100g redus din greutate deja imi da 2 min de zbor in plus, trenul de aterizare e mai greu, acum folosesc un receptor de 10ch care e mai greu decat cel park fly de 6ch, FC e mult mai greu, sau ma gandeam sa mai pun o baterie de 2200mAh in plus sa ii dea ceva timp de zbor dar va fi incarcat cam mult.
Aceasta postare a fost editata de andrewbt: 08 June 2016 - 03:52 PM