Nu era nevoie de topic nou, apocalipsa s-a mai discutat aici:
http://www.rhcforum....post__p__727135
Daca vrei sa muti acolo, personal nu ma deranjeaza, poate scapa fara infarct cativa posesori de Futaba care nu citesc forumul asta seara :)
Referitor la neclaritatile tale, noul normativ se cheama ETSI RTTE EN 300 328 v1.8.1, unde:
ETSI: European Telecommunications Standards Institute
R&TTE: Radio and Telecommunications Terminal Equipment
EN: European Norm
so... aparent americanii scapa, si... ce-i cu asta ? Chiar crezi ca vor mai scoate statii FASST only doar pentru US ?
Atunci de ce s-ar contrazice cu vandutul? nu stiu nici ei bine, ba ca de la 1 ian nu ar mai avea voie sa vanda stoc existent, alti ca nu, pana la lichidare... deci ceva valabil si in US...
FASSTEST e un FASST bidirectional, dar si cu alta modulatie, care sa fie conforma cu standardul.
Cum am scris si in topicul celelalt, schimbarea majora este ca nu mai ai voie sa emiti pe un canal daca nu e liber.
Deci vechea filozofie cu saritul din canal in canal la intamplare, "nu conteaza ca poate ala e ocupat, lasa sa fie coliziune, ca in 2 ms sar la canalul urmator si nu se simte", nu mai e valabila... trebuie intai ascultat, canal ocupat nu emit, stau pe bara 2ms si apoi sar la urmatorul, sperand sa fie liber, si tot asa... FASST nu ii permitea hardul sa faca suficient de rapid comutarea asta intre ascultat si transmis.
Numai ca oricum trebuia sa faca aceasta jonglerie pentru telemetrie, asa ca s-a brodit bine ca au fost fortati de noul standard sa schimbe, acum pot da vina pe el... :D
Nu mai sunt altii majori care sa aiba problema asta, Hitec, Futaba (S-FHSS), Graupner, Frsky, folosesc toti acelasi chipset care stie sa asculte, MPX foloseste ceva similar DSMX... Airtronics sincer nu stiu, mai traiesc? Am uitat vreunul mare ?
... cu picioarele pe pamant ...