am cumparat mai demult o jucarie "Parasuta cu motor radio-telecomandata". Probabil daca ar fi zburat de la primele incercari nu as fi devenit pasionat de acest tip de aeromodele.
Am studiat, am cautat pe net, ca sa gasesc ce era gresit la parasuta, de nu zbura. Asa am gasit mai multi pasionati de RC Paramotoare, cu care am inceput sa schimb idei, pareri, sa le ascult sfatul, si incet, incet jucaria initiala a devenit un aeromodel.
Am schimbat toata electronica, motorul, elicea, parasuta. A ramas doar ideea initiala. HX-255 (asa se numeste jucaria), a devenit un model cu motor brushless Multiplex BL-X 22-18, ESC BL-17, LIPO 2S 1500mhA Graupner, servo ZS-101 (Zebra), Fail safe GWS FS-2 pe directie, receptor AR500 Spektrum, altimeter microsenesor V3 si cateodata Mini DV MD-80 pentru filmari de la inaltime.
Statia Spektrum DX5e (suficienta pentru un model care necesita doar doua canale, deocamdata). Long range s-a dovedit a fi adevarat !
Modelul este usor de transportat, si poate ateriza oriunde. Pentru un incepator in ale pilotajului RC, este un model excelent. Eu unul m-am si oprit la el.
Adica urmatorul model va fi tot un paramotor RC, dar cu o parasuta din USA, Florida si o gondola facuta din metal, dupa planurile celui care-mi trimite si parasuta. Dar despre asta vorbim peste o luna.
HX255up.JPG (195.31K)
Number of downloads: 2306
HX255RTF.JPG (250.3K)
Number of downloads: 2120
Aceasta postare a fost editata de popad: 05 October 2009 - 08:47 PM