IAR 80 Help !
Postat 01 November 2014 - 07:24 PM
Am fost ajutat. Mulţam mult şi fain.
Deci am trecut la construirea unei machetuţe cu anvergura de 1000 mm. Am înaintat destul de mult. Mai aveam de pus doar servo-urile, motorul ... (echiparea), dar mi-am dat seama că iese prea greu pentru anvergura pe care o hotărâsem chiar dacă l-am făcut din polistiren (de ăla galben). Deşi am muncit ceva la el, am hotărât că nu e bun şi a ajuns la gunoi. :rolleyes: Aşa fac când nu-mi place cum iese ceva. Fără sentimentalisme. Aş fi putut să-l transform în machetă statică, numai că pe mine mă interesează zborul.
Deci.... am strâns ceva documentaţie (cred că mai mult nu se poate), plus poveştile piloţilor care l-au zburat şi m-am hotărât să-l construiesc la o scară mai mare. De data asta îl fac cu o anvergură de cel puţin 3 M şi va fi motorizat clar pe benzină.
Problema e alta. Aş vrea să-l termin relativ repede şi am înţeles că printre modelişti este cineva care are o instalaţie de tăiere cu laser.
Rugămintea mea este să mă sprijine cu tăierea pieselor şi eventual digitalizarea planurilor în vederea tăierii cu laser. Am spus sprijinire ? Nu am pus ghilimelele de rigoare. "Sprijinire" contra-cost.
Nu trebuie să fie neapărat din zona mea. Există firme de curierat.
Vă foarte mulţumesc.
Postat 01 November 2014 - 08:55 PM
Profil aripa ( banuiesc totusi ca vei dori profilul din plan ) si ampenaje ( daca le vrei cu profil simetric )
Fuselaj - din cate tronsoane si cam cata "carne vrei " ca grosime ...
Unghi de incidenta atat pt.aripa cat si pt.ampenaj orizontal .
Scara - se respecta integral pt. 100 cm anvergura ?
......
Robert.
Aceasta postare a fost editata de pccdtk: 01 November 2014 - 08:56 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 01 November 2014 - 09:56 PM
pccdtk, la 01 November 2014 - 08:55 PM, a spus:
Profil aripa ( banuiesc totusi ca vei dori profilul din plan ) si ampenaje ( daca le vrei cu profil simetric )
Fuselaj - din cate tronsoane si cam cata "carne vrei " ca grosime ...
Unghi de incidenta atat pt.aripa cat si pt.ampenaj orizontal .
Scara - se respecta integral pt. 100 cm anvergura ?
......
Robert.
Scuze că nu am specificat. Am planurile şi construcţia va fi exact ca a avionului real (cât se poate). Am o lene de mă doare să mă apuc să tai nervuri şi cadre de fuselaj cu traforajul. 8)
Postat 01 November 2014 - 10:10 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 01 November 2014 - 11:32 PM
http://www.rhcforum....mp/page__st__90
Aceasta postare a fost editata de AlexC: 01 November 2014 - 11:33 PM
Postat 02 November 2014 - 11:34 AM
Unii spun că vârsta e de vină, dar aşa am fost tot timpul.
Am înţeles : Mesaj Privat. Pe româneşte. Sunt şi puţin naţionalist, dar numai în ceea ce priveşte cultura noastră şi identitatea ca popor, lucruri din care ar trebui să derive o anume mândrie a identităţii şi apartenenţei.
E puţin cam în afara subiectului (off topic :rofl: ) la prima vedere, dar ... cam ăsta e motivul pentru care realizez proiectul de IAR 80. Mândria că avem un avion care a făcut faţă cu succes unor aparate construite de ţări mult mai puternice economic şi mult mai înaintate tehnologic. Pe lângă asta, am crescut cu poveşti despre aparat, poze şi altele.
Postat 02 November 2014 - 02:18 PM
În fotografii sunt câteva etape din construcţie. Prin Decembrie terminasem de montat aripile în fuselaj, montasem trenul de aterizare, retractabil cu servo, urma să-l echipez şi să trec la finisări finale. Numai că Preşedintele clubului ne-a anunţat că ne vom muta aşa că am încetat lucrul. Ianuarie şi Februarie au mers greu cu mutatul, dar la începutul lui Martie eram instalaţi în noua locaţie (ce-i drept mult mai bună şi spaţioasă). În decursul mutărilor cineva nu a fost atent şi mi-a rupt o bucată din planul stâng. Asta m-a determinat să-l distrug. Nu mai avea sens să repar un model care nu era nici finalizat şi oricum ieşea cu o încărcare alară dezastruoasă.
No.
Uitaţi şi pozele. Sunt făcute cu o cameră micro cu o rezoluţie cam proastă. Un breloc.
!
!