Hott stuff II proiect de iarnă
Postat 04 August 2015 - 03:39 PM
Mihai_supy, la 03 August 2015 - 08:54 PM, a spus:
după un week-end cu familia, excelent de altfel, m-am decis să ies la aer...
am făcut o verificare riguroasă a modelului şi am încercat câteva rulaje...Spre surprinderea mea a decolat..!...aşa că, am făcut un tur de pistă, pe nepusă masă...Elicea 14,5x3,5. Nu-i place. Aşa că am schimbat cu 12x6APC...s-a schimbat radical.
Modelul e un trainer excelent. Surafaţa portantă mare îl face foarte stabil. Zboară excelent cu viteză mică. Pentru că are profilul gros, nu-i place deloc viteza. Face un snap bestial, parcă cu încetinitorul. La al meu i-ar trebui o direcţie mai mare...
Motorul meu - la limită. ar fi mai elegant puţin mai puternic, deşi face hover ljer, dar nu are zvâcul ăla de 3D rău...
Concluzia proiectului...un model excelent, lent, stabil previzibil...
Concluzia zilei - URRRAAA!!!
pentru că momentele astea trebuiau imortaşizate..am pus telefonul pe maşină....şi a ieşit ceva...aşa să ne facem o idee...
https://www.youtube....eature=youtu.be
Nimic nu se încălzeşte...Unghiuriel sunt ok...CG fix unde trebuia...
BRAVO !!!...si la mai mare !!!
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 04 August 2015 - 04:15 PM
Eu asa am facut cand am zburat prima oara, si singur... a doua oara a fost prapad, si eram si cu o gasca de aeromodelisti. :(
Felicitari pt model.
De unde se pot lua astfel de planuri?
Postat 04 August 2015 - 08:35 PM
Modelul ăsta zboară ireal de încet, nu se angajează deloc, iar aterizările...pur şi simplu iei motorul şi se aşează "ca cloşca pe ouă". Totuşi, pentru gustul meu trebuie să măresc cumva autoritatea direcţiei. Aici va trebui operat puţin, pentru că, trebuie decupat din profundoare. Nu e mare lucru, dar e o operaţiune delicată. Din ce în ce mai mult, pe măsură ce îl zbor îmi dau seama că îmi trebuie mai multă direcţie...Probabil dacă aş fi respectat planurile ar fi fost ok...probabil.
Planuri - le-am publicat la începuturile threadului. Alex le.a publicat în versiunea DXF.
Trebuie specificat că nu e um model mic...iată o comparaţie cu Maratonul, care are 1,8m anvergură, motorizat 30CC...
Asta ca să nu mai amintesc de încă o dupamiază superbă de zbor...
Postat 06 August 2015 - 08:39 PM
Merci de dimensiunile ampenajelor. Eu va trebui să-l operez, pentru că vreau mai mult contol pe giraţie. Poate dacă respectam palnurile era ok...Acuma o să îl operez niţel...(o dupamiază cu chef de muncă).
Postat 06 August 2015 - 09:22 PM
La următoarea comandă la HK o să-l includ, aşa să vedem...
Astăzi mi-au venit nişte elici 12x6 SF. O să pun una să văd diferenţa...
Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 06 August 2015 - 09:23 PM
Postat 06 August 2015 - 09:28 PM
http://www.hobbyking...otor_600kv.html
Eu l-am avut pe planor de 2kg, cu elice 13-14", 3s
Postat 07 August 2015 - 08:43 AM
Mihai_supy, la 07 August 2015 - 05:28 AM, a spus:
Daca tu pui baza pe ce scriu chinezii... pai datele de acolo se bat cap in cap !
Daca luam de bune 50A si 3s, pai astea nu pot da decat maxim 600W, atunci de unde 800W maxim, ca depaseste curentul de 50A !
Sa mai zic ca greutatea este gresita? nu are 136g, ci 180, cantarit acum. Deci ce baza sa mai pui pe restul... Dar cred ca asta cu greutatea te bucura, nu mai trebuie plumb acum, probabil ... :unsure:
Eu l-am luat pentru kv, sa pot pune elice mare, este cel mai mic motor de putere cu asa kv redus, si macar ala este real :)
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 07 August 2015 - 08:44 AM
Postat 07 August 2015 - 04:25 PM
cel mai mult mi-a plăcut ăsta:
Perfect motor for my E-Flite Eratix or any other similar plane. I managed to tap the shaft through the other side and secure it with a 5mm collar so I could use it on a firewall mount setup. Surprised how easy and well it worked. I am running Zippy 4s 2200mah 20c, Turnigy plush 60, and got the following results.
APC 14x7 37 amps
APC 15x6 40 amps
APC 15x7 42 amps
APC 15x8 44 amps
Plenty of power for any 3.5-4 lb 3D airplane
4 libre = 1814,37 grame...adică ar fi perfect ce zice omul ăla....
Postat 09 August 2015 - 09:17 PM
Să ranforsezi puţin locul servomecanismelor. Construieşte-l de acuma. O să fie mai uşor. Ultima chestie - strip caps, sau fâşiile de pe profile. Şi ar mai fi ceva, cum scria dan_mitea, dai jos aripa de pe platformă numai când nu mai poţi lipi nimca...Aşa eviţi deformările construcţiei. Sincer, eu aşa procedez...
Postat 10 August 2015 - 10:47 AM
Postat 10 August 2015 - 09:06 PM
Am respectat planul cel putin marimile.
Daca pun o nervura de la aripa pt planul care l-am scos este fix.
O sa il fac transparent daca nu va trebui sa ascund ceva cu folia.
Ma refer daca gresesc ceva si nu imi place cum se vede.
Comenzile le fac sigur transparente.
Mi-a ajuns si mie restul de electrinica si folia.
Acuma doar timp sa am.