Hott stuff II proiect de iarnă
Postat 25 July 2015 - 09:02 AM
sau, cauta o sticla de plastic pe marime, si la fel, o deformezi cu feonul. '
incepe sa arate bine de tot.
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 26 July 2015 - 07:39 AM
PS - sunt aproape de a lua decizia...să îl fac galben transparent...
Postat 26 July 2015 - 07:45 AM
Postat 27 July 2015 - 07:46 PM
Postat 28 July 2015 - 06:04 AM
Aseară aripa s-a îngălbenit...şi eleroanele la fel..
Dacă mai are cineva vreo 2m de folie hk galben transparent, aş fi încântat...că sunt foarte la limită, de s-ar putea să primească şi altă culoare...
Postat 28 July 2015 - 02:06 PM
Cel puţin în cazul boantelor mele e valabil. E un chin să construiesc ceva la scară mică. :pardon:
Cu siguranţă şi tu şi alţi constructori de pe la noi le dau oricând clasă chinezilor. Cu toate că marfa lor e făcută industrial, tăiată laser, etc. ..., e de cea mai proastă calitate şi ca material şi ca îmbinare şi ca ... orice. (Să vezi ce o să sară în sus anumiţi indivizi) :rofl: .
Cupolele pentru modelele mai mici le termoformez din coperţi pentru proiecte (găseşti la librării de ce culoare vrei).
Un calapod din lemn lustruit bine, folia prinsă bine într-un cadru, încălzită şi trasă peste calapod. Am tras şi la mână, fără cadru, dar rezultatul nu a fost mulţumitor. Dacă mai ai şi un ajutor, mai construieşti un cadru din placaj gros cu forma proiecţiei cabinei şi tragi repede peste, eliminând eventualele creţuri.
Spor la meşterit.
Postat 28 July 2015 - 09:08 PM
În seara asta am sărit de un kg...şi o să ne mai îngrăşăm...nu mult, dar mai luăm puţintel...(serbouri, fire, tije de comandă, de mai adună ceva...). Ideea e să nu sar peste 1,8kg...La 2 kg sunt la limită, iar dacă sar, îi ranforsez nasul şi-i pun un OS 55 AX...
Postat 31 July 2015 - 09:23 PM
Detaliu aripă dreapta:
Acuma cred că mai trebuie ceva la încastrare...dar până atunci, pentru că trebuie să stau pe lângă casă zilele astea...poate reuşesc să pun electronica.
ESC-ul are locul lui, ventilat, dar greu accesibil cu degetele..O să fie un chin montarea, dar mai ales fixarea lui. Restul - floare la ureche.
Ar mai fi de lipit ampenajele, echiile, tijele de comandă, servourile...şi de ce mi-ie frică - centrajul. La primele estimări..mi-ai ieşit şi ăsta. CG pică fix ca în plan, iar acumultorul e exact pe mijloc. Am loc de receptor sub cupolă destul. Acumulatorul o să fie cam singur ăn compartiment, şi are loc destul, şi e bine ventilat.
Postat 31 July 2015 - 09:34 PM
Acum, model, motor, elice, con, ESC 70A, 4 servo şi un lipo 4S 3000mah - am 1621 grame!!!..YUPPPYYYY---mi-o iesit...Ţinta de 2 kg încă nu a fost atinsă- Estimez acum, aproape de adevăr, RTF, nu mai mult de 1800 grame, ceea ce e excelent.
Abia acuma am prins curaj..!!!
Postat 01 August 2015 - 09:33 PM
Eu, când mă apropiu de final..bag motoarele în blană, şi nu mă las până nu-l termin....
Mâine am musafiri, dar luni seara...la zbor cu el...
Postat 03 August 2015 - 08:54 PM
după un week-end cu familia, excelent de altfel, m-am decis să ies la aer...
am făcut o verificare riguroasă a modelului şi am încercat câteva rulaje...Spre surprinderea mea a decolat..!...aşa că, am făcut un tur de pistă, pe nepusă masă...Elicea 14,5x3,5. Nu-i place. Aşa că am schimbat cu 12x6APC...s-a schimbat radical.
Modelul e un trainer excelent. Surafaţa portantă mare îl face foarte stabil. Zboară excelent cu viteză mică. Pentru că are profilul gros, nu-i place deloc viteza. Face un snap bestial, parcă cu încetinitorul. La al meu i-ar trebui o direcţie mai mare...
Motorul meu - la limită. ar fi mai elegant puţin mai puternic, deşi face hover ljer, dar nu are zvâcul ăla de 3D rău...
Concluzia proiectului...un model excelent, lent, stabil previzibil...
Concluzia zilei - URRRAAA!!!
pentru că momentele astea trebuiau imortaşizate..am pus telefonul pe maşină....şi a ieşit ceva...aşa să ne facem o idee...
https://www.youtube....eature=youtu.be
Nimic nu se încălzeşte...Unghiuriel sunt ok...CG fix unde trebuia...
Postat 03 August 2015 - 10:12 PM
Dar până atunci...
Am 4 acumulatori 4S 3000mah. Cu fiecare moelul meu zboară 12 minute. La final, tensiunea a fost 3,76V. Ar mai fi fost, dar acumulatorii sunt la prima lor descărcare serioasă după ce au zăcut aproape un an...sunt deja puţin umflaţi...! Astîzi am tras 4 zboruri bestiale cu el. Mâine încă 4. apoi intrăm în revizie generaţlă, aşa pentru siguranţă...