"Zboară puiule, zboară !" La Bacău
Postat 30 November 2014 - 10:40 PM
Postat 30 November 2014 - 10:49 PM
Adevărul că şi eu abia aştept să-l văd cum se comportă în sală. Oricum, sunt mic copil pe lângă ce au făcut nişte meşteri nemţi. Văzusem un videoclip cu nişte modele superbe, chiar machete.
E muncă al naibii de multă. Sunt deja trei săptămâni de când bobinez. Din cauza asta nu voi mai face contrarotativă pentru ăsta. Voi mai face un depron de rezervă şi voi pune pe ăla contrarotativă.
După semnele de până acum, ne vom distra fain la sală de data asta, mai ales că vom fi mai mulţi. Asta nu înseamnă că până acum nu ne-am distrat. :rolleyes:
Zboruri faine în sală, sau afară.
Postat 30 November 2014 - 10:52 PM
Postat 01 December 2014 - 01:51 AM
Postat 01 December 2014 - 10:10 AM
bogdan_bacau, la 01 December 2014 - 01:51 AM, a spus:
Vezi tu pubelă. Aia mare de la noi. Să-ți pun o poză cu ea să-ți amintești cum arată ? Nu vrei să asculți ce ți se spune... . Treci cu modelul și echipamentul la club și sigur scoatem ceva din el. Abandonul nu este o soluție. Cel puțin pentru mine. Eu spun că ieși în maxim 100 gr. ceea ce este cu mult sub ceea ce ai avut până acum. Va zbura bine. Restul depinde de tine.
Postat 01 December 2014 - 10:12 AM
bogdan_bacau, la 01 December 2014 - 01:51 AM, a spus:
Vezi tu pubelă. Aia mare de la noi. Să-ți pun o poză cu ea să-ți amintești cum arată ? Nu vrei să asculți ce ți se spune... . Treci cu modelul și echipamentul la club și sigur scoatem ceva din el. Abandonul nu este o soluție. Cel puțin pentru mine. Eu spun că ieși în maxim 100 gr. ceea ce este cu mult sub ceea ce ai avut până acum. Va zbura bine. Restul depinde de tine.
Postat 01 December 2014 - 10:56 PM
Cum spuneam şi ieri, am dat comandă de o zi liniştită să ieşim la zbor şi am ieşit. Am sărbătorit cu tricolorul la câmp şi să fim siguri l-am înfipt şi în pământ să fim siguri.
Cu tot frigul (au maaamăă) ne-am strâns ceva trupă călare pe două modele, plus noul junior, Albert Alexandru (8 ani) care a venit să vadă despre ce e vorba. Norocul lui. A prins într-o sesiune tot ce înseamnă zbor. Decolare, ceva acrobaţie şi în loc de aterizare, o "împământare". Doar trebuia să înfingem steagul, nu ?
Pe scurt, Iulian şi-a pregătit modelul Phoenix R (tricolorul) şi a decolat, escamotat, evoluat frumos. Modelul se comporta excelent. Probabil că nu a cuplat bine alimentarea receptorului şi a rămas fără comenzi. Întâi a dat semne şi am hotărât să vină la aterizare, numai că nu a mai apucat. Asta e. Iulian zboară bine, numai că e cam împrăştiat şi neatent. E necesar să verifici permanent ceea ce face, lucru pe care nu l-am mai făcut de data asta. Mi-am spus că deja i-a intrat în reflex.
Al doilea zbor a fost cu Explosion, la care am făcut o mică "poştă". Decolat eu, jucat puţin, dat staţia lui Dan, jucat şi el puţin, dat staţia lui Bitu, jucat şi el puţin, dat staţia la mine, aterizare că nu mai era curent în acumulator. În felul acesta, proaspătul junior, a văzut şi o aterizare ca la carte.
Mulţumim domnului Rusu (tatăl lui Iulian) pentru sprijin (transport).
Chiar dacă Phoenix R s-a făcut praf, consider că totuşi ziua a fost bună. S-a zburat. Modelul, se repară.
Trupa de şoc: Iulian, Cosmin, Albert Alexandru cu mamica lui, domnul Rusu, Dan, Bitu şi povestitorul.
Dan şi cu Bitu veniseră cu juma de clondir cu elixir rubiniu, combustibil pentru termoficare la purtător. Hm. Au beut numai ei. Lasă !
Poze :
!
!
!
!
!
Postat 01 December 2014 - 11:07 PM
Şi să pun şi o filmare cu recuperarea rămăşiţelor lui Phoenix R. :rolleyes:
http://youtu.be/SgQ2zNO379s
Postat 01 December 2014 - 11:12 PM
Am lucrat ceva şi la motor. Am mai dat jos 1 gr. din el. Mâine mai dau jos 1,5 gr. din partea cu suportul.
Postat 02 December 2014 - 12:20 AM
Postat 02 December 2014 - 09:09 AM
bogdan_bacau, la 02 December 2014 - 12:20 AM, a spus:
Ia uită-te matale în registrul de apeluri. Pe lângă faptul că scrisesem și aici cu o zi înainte, te-am și sunat. Am sunat pe toată lumea. Ar fi fost fain să-ți fi făcut măcar niște poze cu Sbach-ul. Până la sărbători ne mai vedem noi. :)
Postat 02 December 2014 - 10:37 PM
Am definitivat ampenajele şi am reuşit să foliez ampenajul vertical. Mai am de foliat ampenajul orizontal, ansamblarea şi ... pe cântar. Posibil mâine să fie gata. Printre picături mai dau cu sfatul şi pe la alte lucrări.
Poze :
!
Postat 03 December 2014 - 11:32 PM
Am mai lucrat ceva şi azi, dar nu am mai făcut poze. Paşii sunt mici. Am trecut la fuselaj. O să pun nişte imagini când prinde formă finală.
Între timp mă uitam prin PC şi m-a "pălit" melancolia. :rofl: Am dat de nişte poze foarte vechi. De aproape 30 de ani şi mă uitam la ce făceam atunci şi câţi eram.
Postat 03 December 2014 - 11:41 PM
Postat 04 December 2014 - 01:05 PM
ViP_Eol, la 03 December 2014 - 11:41 PM, a spus:
bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983
"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
Postat 04 December 2014 - 05:42 PM
Postat 04 December 2014 - 05:54 PM
Travel Air, la 04 December 2014 - 01:05 PM, a spus:
Găsiți lucruri faine pe tot forumul. Sunt subiecte deschise de mai mult timp de modeliștii din toată țara. Pasiune și activitate frumoasă cu toate că există o mulțime de piedici.
Subiectul deschis aici este continuarea celui de pe "Terenuri de zbor". Am considerat că, totuși activitatea de zbor se trece într-un "Jurnal de zbor" și nu la terenuri.
Mulțumim pentru apreciere și dacă aveți drum prin Bacău vă așteptăm și pe la noi.
:)
Postat 04 December 2014 - 06:13 PM
de Gheraiesti unde erau balariile pan la piept,de intrarea la aeroport in coloana ca vroiau SRI-isti sa ne numere,de taberele de la Baraj.....ehe!
stima
Cum te cheama?
Postat 04 December 2014 - 10:23 PM
Va asigur de toata aprecierea si consideratia mea si cu siguranta ne vom intalni pe camp :)
ViP_Eol, la 04 December 2014 - 05:54 PM, a spus:
Subiectul deschis aici este continuarea celui de pe "Terenuri de zbor". Am considerat că, totuși activitatea de zbor se trece într-un "Jurnal de zbor" și nu la terenuri.
Mulțumim pentru apreciere și dacă aveți drum prin Bacău vă așteptăm și pe la noi.
:)
bogdanfloria@gmail.com
0757110983
Postat 05 December 2014 - 12:36 AM
sandu62, la 04 December 2014 - 06:13 PM, a spus:
de Gheraiesti unde erau balariile pan la piept,de intrarea la aeroport in coloana ca vroiau SRI-isti sa ne numere,de taberele de la Baraj.....ehe!
stima
Cum te cheama?
:rofl: Descriere corectă a terenului de la Gherăieşti.
Din păcate majoritatea celor pe care-i ştii, nu mai sunt, sau s-au împrăştiat prin alte zări. Mihai tot rotund şi vesel, dar retras la ţară. La palatul copiilor nu mai este secţie de modelism. Cochior ... nu mai ştiu nimic de el. Nea Zaharioaie ... cu bătrâneţile şi mai încerca să revigoreze ceva pe la Sport Club Bacău, dar fără succes. A venit astă-vară cu Deliuţa să ne vadă la zbor. Nea Boboc ... instructor auto şi de câte ori are ocazia vine la câmp să ne vadă, sau la sală. Nea Ştefan Popa, coordonatorul nostru, la cei 80 de ani, nu se lasă. E pe metereze. :rolleyes: Acum construieşte un planor pentru F3J (sau F5J dacă-i pune motor). Nu e hotărât încă.
Încercăm să reaprindem pasiunea asta în ciuda preţurilor prohibitive.
Aaaa ! Io ? Cel mai mare şi mai greu. (La propriu) :rofl: Viorel Petca ... în pozele alea vechi, cel mai mare. În pozele astea noi .... tot cel mai mare :rofl: :yahoo:
Postat 05 December 2014 - 12:41 AM
Travel Air, la 04 December 2014 - 10:23 PM, a spus:
Va asigur de toata aprecierea si consideratia mea si cu siguranta ne vom intalni pe camp :)
Avem nişte competiţii pe aici, la anul. Calendarul propus l-am postat şi pe forum. Prima competiţie va fi pe 24 Ianuarie - F3P.
Nu spun asta pentru a veni ca participant, văd că vă pasionează planoarele, dar e un bun motiv să ne vizitaţi. Se mai pescuieşte pe la dumneavoastră ? :rolleyes:
Postat 05 December 2014 - 12:48 AM
Eh...
Continuăm cu F3A de sală, sau Micro F3A ... :rolleyes:
Terminat ampenajele, puse pe cântar, dat seama că pe astea nu le-am luat în calcul până acum. Oare vroiam să fie aripă zburătoare ? Ce naiba a fost în capu' meu ? Hm. Oare a fost ceva ? :rofl: Buuun... 4,4 gr. Având în vedere că eram pe minus fo 2 grame şi ceva ... am trecut la plus 2 gr. Nu-i bai.
Am început şi lucrul la fuselaj.
Poze :
!
!
Postat 05 December 2014 - 12:49 AM
Bineînţeles nelipsita scrumieră cu ţigarea şi mai încolo puţin, cana cu cafea. Altfel... nu prinde cleiul. :pardon:
Postat 05 December 2014 - 09:58 PM
Postat 05 December 2014 - 10:18 PM
Se pescuieste slava Domnului, problema e ca m-au vazut cativa pescari cu "orataniile" pe cer si acum ma asalteaza cu cereri de reparatii la barcutele lor ruginite :angry2:
ViP_Eol, la 05 December 2014 - 12:41 AM, a spus:
Nu spun asta pentru a veni ca participant, văd că vă pasionează planoarele, dar e un bun motiv să ne vizitaţi. Se mai pescuieşte pe la dumneavoastră ? :rolleyes:
bogdanfloria@gmail.com
0757110983
Postat 06 December 2014 - 12:40 AM
bogdan_bacau, la 05 December 2014 - 09:58 PM, a spus:
Nu fi invidios Bogdane. Cu degetele mele "subţirele" şi "lungi" e o plăcere să lucrezi aşa ceva. Ca şi cum ar dansa un elefant prin muşuroiul de furnici încercând să nu calce niciuna. :rofl:
Cântarul e bun. Există o diferenţă între cele două cântare din club, dar e nesemnificativă pentru ceea ce facem.
Plus, că e al naibii de fragil modelul. O să ajung cu el undeva pe la 90 de grame echipat. Pun alt motor. Cel de la Robbe nu va face faţă (cam aşa îmi spune mie un simulator şi nişte calcule).
Postat 06 December 2014 - 12:42 AM
Travel Air, la 05 December 2014 - 10:18 PM, a spus:
Se pescuieste slava Domnului, problema e ca m-au vazut cativa pescari cu "orataniile" pe cer si acum ma asalteaza cu cereri de reparatii la barcutele lor ruginite :angry2:
Convenim, convenim.... :rolleyes:
Vor să le faci bărcile să zboare ? :rofl: E posibil.