Normal că şi azi am continuat cu strungăritul, dar am mai făcut şi altele. Trebuie să mai termin din proiectele rămase în urmă.
Deocamdată am făcut şi cuveta detaşabilă, plus schiţa pentru suport. Cântarul era nehotărât aşa că am făcut două poze, dar tot nu am reuşit să surprind 1,2 :pardon: Când afişează alternativ două valori (1,2 şi 1,3 în cazul de faţă) realitatea e undeva la mijloc (1,25). După ce-l termin, îl cântăresc pe cel de micro. Ăla e mai precis.
Având masa pieselor de până acum, preconizez că la final va fi cam 2,5 - 2,6 gr. Motor de 7 gr. Elicele 2,4 gr. Ar fi un total de 12 gr. cu tot cu elice. Deci se poate, dar, deşi e semnificativ mai uşor şi cu randament mai bun decât cel făcut de băieţii de la Piteşti, are marele dezavantaj că nu este la fel de accesibil constructiv. Nu poate fi făcut cu "ce ai prin casă" şi este şi sensibil mai scump. Nu m-au costat nimic materialele, dar cine nu le are ... . Dacă stau să mă gândesc bine, materialele le am tot de "prin casă". La fel şi strungul. :D
Serios vorbind, poate fi făcut de cineva care cunoaşte lucrul la strung, sau cu o schiţă la strungar.
Cu elicea e altă poveste. E puţin mai complicat şi chiar dacă ai la îndemână materialele, e extrem de dificil de făcut fără o experienţă în construcţia de micromodele, sau măcar propulsoare.
În altă ordine de idei, căutând puţin şi pe internet, am mai găsit câte-ceva care ar duce la realizarea unui sistem şi mai uşor. Aş putea să-l fac de 1,7 gr. :rolleyes:
Ăsta e prototipul, iar pentru următoarele o să apelez la băieţii din uzină să-mi facă piesele (pentru mai multe sisteme) pe un centru de prelucrare.
Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 10 February 2015 - 10:20 PM