Postat 11 November 2014 - 10:39 AM
Anul acesta am fost competitor. O data,la F4C ,la Stejnic! La clasa unde cred ca pot face ceva.A fost superb!
1. Ca orice sport aeromodelismul trebuie sa implice competitia chiar daca este FeeFly,spectacol cu sarmale sau
organizari in cadrul unor asociatii,cluburi,federatii ,etc.
2. A face parte dintr-un club are felurite avantaje : socializare,schimb de informatii,comunicare,etc.
3. O asociatie sportiva,un club sportiv sau orice forma de participare la fenomenul modelistic ,ar trebui sa te sprijine
prin programe de afirmare a talentului tau si prin apararea unor drepturi pe langa aplicarea legilor si regulamentelor.
4. Poti fi zburator independent : adica sa-ti ridici in zbor aeromodelul cand vrei,unde vrei ,cat vrei ; caz dorit de
multi dornici de libertate absoluta in aceasta pasiune.
Poti fi zburator independent : sa zbori ce vrei insa nu oriunde,oricand si oricum(poti usor sa incalci legislatia
privind spatiul de zbor si proprietatea privata).
Poti fi zburator afiliat la un club: cazul meu la AeroclubulRomaniei unde beneficiez de teren de zbor,reguli de protectie a
modelelor,folosire a facilitatilor, drept de participare la activitati organizate .
Poti fi zburator legitimat la Federatia Romana de modelism: fiind deja membru intr-un club afiliat sau asociatie sportiva.
Beneficiezi de drept de competitie in cadrul campionatului natioanal al FRMd.Esti in carti!
Poti fi zburator membru al ARA : fiind si membru intr-un club,asociatie,federatie sau doar independent. Ce castigi?
Pai,destul de multe! Azi zbori "liber" ,maine poate veni o lege haotica si nu vei mai
putea.Exemplu: o asociatie puternica poate impune legi care sa-ti protejeze pasiunea
poate sa-ti promoveze ideile,intentiile,chiar anumite actiuni neintelese.
Cadrul organizat si legile au facut ca modelismul in Germania,Elvetia,Cehia,Austria,Italia sa fie ceea ce vedem prin filmele
de pe net,curat,disciplinat, bine dotat.....samd.
Cat costa sa fi membru intr-un club ? Nimic,adica 50-80 lei/an , Afiliat FRMd tot atat, membru ARA ,mai nimic. Avantajele
se vor vedea cand ti-ai pus in cap sa fii campion,sa fii cunoscut,sa ti se recunoasca anumite rezultate,valoarea.
Bine ca zboara si....insectele !