Modelism - RHC Forum: Cupa României F5J etapa III-a 25-26 oct. 2014 Braşov - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

Cupa României F5J etapa III-a 25-26 oct. 2014 Braşov Concurs aeromodele clasa F5J aflat în calendarul FRMd

#91 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 06 November 2014 - 10:11 AM

In principiu ai dreptate dar hai sa o spuneam pe aia dreapta.

FRMD nu are nici o treaba cu acest concurs, au admis sa il bage in calendar si cu asta basta.

Concursul exista si se tine dintr-un singur motiv. POP Vasile-Petre

Nu s-au inmultit planoristii, nu e o initiativa a maselor, pur si simplu dl. Pop a zis ca vrea sa faca un concurs de planoare ca afara.

Si nu a dat din gura ci chiar a facut; a tras de FRMD, a tras de planoristi (ca la noi de multe ori trebuie sa te rogi de potentialii concurenti), a muncit pentru teren, a venit cu cronometre, cupe, diplome, a adus ajutoare, a adus presa/TV, a facut de toate.

Si a facut si regulamentul (derivat din F5J) astfel incat sa se potriveasca cu materialul clientului adica cu ce pot aduce concurentii.

Si a reusit sa faca trei etape de concurs excelente. Eu ii multumesc inca o data si sper sa continue. Fara dl. Pop concursul nu exista indiferent ce documente sunt pe pagina FRMD.

Vezi postareaold-boy, la 06 November 2014 - 08:52 AM, a spus:

Fiind pus pe pagina FRMD este un document oficial, iar pentru competitori poate fi modificat in stil romanesc.

0

#92 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 06 November 2014 - 02:30 PM

Ma asociez parerilor lui Stiganas. Aprecieri corecte si....de folos.
Bine ca zboara si....insectele !
0

#93 Useril este offline   ALBERT STEFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 766
  • Inregistrat: 16-November 10
  • Interests:AEROMODELISM - PLANOARE ELECTRICE , si nu numai

Postat 09 November 2014 - 11:37 AM

Vezi postareastiganas, la 06 November 2014 - 10:11 AM, a spus:

In principiu ai dreptate dar hai sa o spuneam pe aia dreapta.

FRMD nu are nici o treaba cu acest concurs, au admis sa il bage in calendar si cu asta basta.

Concursul exista si se tine dintr-un singur motiv. POP Vasile-Petre

Nu s-au inmultit planoristii, nu e o initiativa a maselor, pur si simplu dl. Pop a zis ca vrea sa faca un concurs de planoare ca afara.

Si nu a dat din gura ci chiar a facut; a tras de FRMD, a tras de planoristi (ca la noi de multe ori trebuie sa te rogi de potentialii concurenti), a muncit pentru teren, a venit cu cronometre, cupe, diplome, a adus ajutoare, a adus presa/TV, a facut de toate.

Si a facut si regulamentul (derivat din F5J) astfel incat sa se potriveasca cu materialul clientului adica cu ce pot aduce concurentii.

Si a reusit sa faca trei etape de concurs excelente. Eu ii multumesc inca o data si sper sa continue. Fara dl. Pop concursul nu exista indiferent ce documente sunt pe pagina FRMD.

Da , corect pina la un punct............de ce avem noi nevoie de FRMD?, platim taxe ...... si cam atit.Se cam mindresc cu rezultatele noastre, si atit. Organizare tot noi, arbitrii tot noi.........nu am vazut nici un reprezentant al FRMD la nici un cocurs ( F5J) de restul nu stiu.Cred ca la F3J si ce s-a mai tinut la BRASOV ... TOT AI NOSTRII au fost............sau ei au sediul prin POIANA _ BRASOV ....intreb si eu ? Aceasta

problema s-a pus de mai multi modelisti de pe la noi.
0

#94 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 09 November 2014 - 12:11 PM

La asta dl. Pop trebuie sa raspunda dar eu inteleg de ce a vrut sa fie in calendarul FRMD si imi pare firesc sa fie asa. In plus poate concura oricine, sportiv legitimat sau nu (chestie care nu se intampla la alte competitii)

Concursurile organizate de dl. Pop au avut sponsorizari destul de consistente (de care ne-am bucurat noi concurentii), ori o sponsorizare 100% legala are nevoie de un cadru oficial. Cred ca pana si rezervarea aerodromului de la Sanpetru necesita un concurs oficial. Ca sa nu mai vorbim ca dupa ordinul 8/2014 numai la concursurile oficiale FRMD suntem 100% in legalitate.

Inca o data eu vad numai +++ pentru concurs in cadrul FRMD si nici un -

Vezi postareaALBERT STEFAN, la 09 November 2014 - 11:37 AM, a spus:

Da , corect pina la un punct............de ce avem noi nevoie de FRMD?, platim taxe ...... si cam atit.Se cam mindresc cu rezultatele noastre, si atit. Organizare tot noi, arbitrii tot noi.........nu am vazut nici un reprezentant al FRMD la nici un cocurs ( F5J) de restul nu stiu.Cred ca la F3J si ce s-a mai tinut la BRASOV ... TOT AI NOSTRII au fost............sau ei au sediul prin POIANA _ BRASOV ....intreb si eu ? Aceasta

0

#95 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1173
  • Inregistrat: 31-January 12
  • Interests:Aeromodelism cu sau fara motor, Fotografia

Postat 09 November 2014 - 04:05 PM

Vezi postareaALBERT STEFAN, la 09 November 2014 - 11:37 AM, a spus:

Întotdeauna vom avea nevoie de un cadru legal pentru un astfel de eveniment, nu mai vorbesc de faptul că la clasa F5J fiecare participant licenţiat FRMd a obţinut puncte....
mai multe sau mai puţine în funcţie de evoluţia sa. Această clasificare ne ajută pe toţi, concurenţi organizatori şi gazde... nu mai vorbesc de vizibilitatea media; aceasta
ne ajută să ne facem cunoscute intenţiile, proiectele şi viziunea despre acest sport.

FRMd-ul este instituţia umbrelă la care am aderat cu toţii de bună voie şi nesiliţi de nimeni....

Iar la Brşov se ţin aceste evenimente pentru că noi ne dorim acest lucru, şi nu în ultimul rând pentru că FRMd-ul are încredere în ceea ce facem aici.

Dar să recapitulăm: avem nevoie de FRMd. pentru că astfel suntem afiliaţi la FAI, FRMd are nevoie de noi pentru că şi noi reprezentăm o parte din aeromodelismul românesc;
şi atenţie ei recunosc lucrul acesta... (chiar dacă nu ne laudă în mod explicit... personal nici nu cred că este cazul).

Concluzie: FRMd-ul este o instituţie necesară nouă aeromodeliştilor RC indiferent de categorie sau vârstă a sportivilor.

Cu stimă:
POP Vasile-Petre

Aceasta postare a fost editata de vasipop: 09 November 2014 - 04:07 PM

NU POT nu există în vocabularul aeromodelistului.....
0

#96 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 08:32 AM

FRMd sau nu,trebuie sa fim de acord si cu cuvantul englezesc : OPEN ! Nu cred ca Federatia de modelism e asa rigida incat sa nu incerce sa deschida portile si celor ce: nu vor sa faca parte din ea!
Ce frumos ar fi ca sa avem concursuri organizate de federatie in care clasamentul sa arate asa:
locul I nenea X de la culbul X legitimat FRMd
locul II nenea Y nelegitimat
locul III nenea Z de la clubul Z legitimat FRMd

De ce nu se agita brasovenii sa faca parte si din Asociatia Romana de Aeromodelism ???? Oare de ce? E important !
Mai nou ne batem in strada rosii cu albastri,verzii cu mov, galbeni toti de nervi! :ph34r:
0

#97 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2014 - 03:31 PM

Astfel de concursuri s-au tinut chiar si anul acesta la clasa F5J si F2B, iar daca va uitati cu atentie pe site-ul FRMd veti identifica dovezi...
In legatura cu ARA, eu am invitat purtatorul de cuvant al ARA sa vorbesca despre viziunea lor la Concursul de panta de anul acesta,...
cine a avut urechi de auzit a auzit... (vezi Nea Vasile Pulbere).
Pe de alta parte nu cred ca este cazul sa discutam prea mult pe forum despre aceste lucruri... mult mai interesant ar fi ca fiecare sa incerce sa
zboare cat mai mult si cat mai bine dupa care rezultatele vor veni de la sine....

Dar ma tem ca nu cumva sa nu ne fie frica de noi insine de fapt iar discutiile de pe forum sa devina o scuza
(Aliniatul de mai sus nu este valabil pentru FLY POL, dar E valabil pentru multi altii din pacate)

Cu stima: POP Vasile-Petre
0

#98 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2014 - 10:39 AM

Anul acesta am fost competitor. O data,la F4C ,la Stejnic! La clasa unde cred ca pot face ceva.A fost superb!
1. Ca orice sport aeromodelismul trebuie sa implice competitia chiar daca este FeeFly,spectacol cu sarmale sau
organizari in cadrul unor asociatii,cluburi,federatii ,etc.
2. A face parte dintr-un club are felurite avantaje : socializare,schimb de informatii,comunicare,etc.
3. O asociatie sportiva,un club sportiv sau orice forma de participare la fenomenul modelistic ,ar trebui sa te sprijine
prin programe de afirmare a talentului tau si prin apararea unor drepturi pe langa aplicarea legilor si regulamentelor.
4. Poti fi zburator independent : adica sa-ti ridici in zbor aeromodelul cand vrei,unde vrei ,cat vrei ; caz dorit de
multi dornici de libertate absoluta in aceasta pasiune.
Poti fi zburator independent : sa zbori ce vrei insa nu oriunde,oricand si oricum(poti usor sa incalci legislatia
privind spatiul de zbor si proprietatea privata).
Poti fi zburator afiliat la un club: cazul meu la AeroclubulRomaniei unde beneficiez de teren de zbor,reguli de protectie a
modelelor,folosire a facilitatilor, drept de participare la activitati organizate .
Poti fi zburator legitimat la Federatia Romana de modelism: fiind deja membru intr-un club afiliat sau asociatie sportiva.
Beneficiezi de drept de competitie in cadrul campionatului natioanal al FRMd.Esti in carti!
Poti fi zburator membru al ARA : fiind si membru intr-un club,asociatie,federatie sau doar independent. Ce castigi?
Pai,destul de multe! Azi zbori "liber" ,maine poate veni o lege haotica si nu vei mai
putea.Exemplu: o asociatie puternica poate impune legi care sa-ti protejeze pasiunea
poate sa-ti promoveze ideile,intentiile,chiar anumite actiuni neintelese.
Cadrul organizat si legile au facut ca modelismul in Germania,Elvetia,Cehia,Austria,Italia sa fie ceea ce vedem prin filmele
de pe net,curat,disciplinat, bine dotat.....samd.
Cat costa sa fi membru intr-un club ? Nimic,adica 50-80 lei/an , Afiliat FRMd tot atat, membru ARA ,mai nimic. Avantajele
se vor vedea cand ti-ai pus in cap sa fii campion,sa fii cunoscut,sa ti se recunoasca anumite rezultate,valoarea.
0

#99 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2014 - 10:42 AM

Nimeni nu te obliga sa optezi ca sa fii sportiv,sa concurezi,sa te afirmi,sa te bucuri ca esti bun in ceva !
Ce face Vasile Pop e de admirat! Seamana dorinta de afirmare,de competitie de respectare a valorilor. Pe mine m-a convins!
0

#100 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 November 2014 - 08:38 AM

Bună dimineaţa,
După cum v-am promis am rezolvat-o şi cu clasamentul final la Cupa României F5J ediţia 2014.
AICI puteţi vedea clasamentul final.

Cu stimă:
POP Vasile-Petre
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro