Modelism - RHC Forum: Începator rău de tot în elicoptere RC, zburător înrăit de aripi - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

Începator rău de tot în elicoptere RC, zburător înrăit de aripi Doar vreau să văd cum e un elicopter RC.

#211 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 05 January 2015 - 07:50 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 05 January 2015 - 06:26 PM, a spus:

uf, dacă ar fi timp destul pentru toate....

Pai ce e sa tai 2-3 ore din somn pe noapte...si niste pale de nightlfy si problem solved http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rofl.gif.
Eu chiar mi-am comandat,mai mult din curiozitate.
0

#212 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5156
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 06 January 2015 - 05:19 PM

nu de timp de ybor duc eu lipsă. Ăla se găseşte de fiecare dată.....(inclusiv astăzi, pe vânt şi frig, tot am descărcat un acumulator. L-as fi stors şi pe al doi-lea, dar mi-a fost tare frig!).

Cineva scria că dacă zbori un FBL nu-ti mai trebuie FB. Cred că are dreptate. Aseară am mai tras un zbor cu cel FB, şi era să-l troznesc. Nu reacţionează la fel, şi e mult mai instabil, dar parcă şi mai leneş. E drept că folosesc 65% din turaţie. Pe 100% mi-e frică, sincer, să nu zboare ceva...
0

#213 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 06 January 2015 - 06:16 PM

Acum ca nu mai esti incepator zic sa pui niste pale de lemn sa il faci in sfarsit bestie :rofl:
0

#214 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 January 2015 - 07:21 PM

...ei...acuma lucrăm la frumuseţe....şi la Alignizare.
PS - de lemn..nu am, dar niÅŸte RJX sunt pe vine.
0

#215 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 January 2015 - 07:22 PM

Vezi postareastiganas, la 06 January 2015 - 06:16 PM, a spus:

Acum ca nu mai esti incepator

e nu sunt..abia reuşesc să fac elicopterele mele să facă se vreau eu, nu ce vor ele...
0

#216 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2015 - 08:06 PM

Astăzi am ajuns pentru prima oară la 90 de grade în şandelă. Tot astăzi, la -6 grade am ajuns şi la 90 de grade în picaj. Începe să-mi placă. O fi de la meteoritul ăla care ne-a luminat cerul astă noapte.

Ce mă enervează la cel FBL este că mi se tot desurubează un surub de pe axul dintre pale. Astăzi i-am schimbat axul, suruburile, rulmenţii din gripuri, şi palele...că au venit cele galbele...Alignizarea continuă.

Imagine atasata: pale_culori.jpg

Sper să fi nimenrit cuplolele...deşi nu cred că contează aşa de mult...cel puţin nu pentru mine, sau nu încă.

PS - ce imi place cel mai mult e panta de aterizare, care incepe să-mi iasă din ce in ce mai elegant, adică reducerea vitezei de înaintare să o fac concomitent cu reducerea înălţimii, în aşa fel încât, la "H" helz să fie în punct fix, la câţiva cm de sol...Am mari probleme în a face un tur de pistă corect, adică cu viteză constantă şi cu înălţime constantă. Dar, cu antrenament, vor ieşi...Ideea e că mi-am propus să mă aventurez mai departe, după ce îmi ies turele de pistă cum trebuie. Cred că trebuie zburat disciplinat. Cam la 10 ture de pistă, care sunt de fapt un careu, la 10m înălţime, şi cu latura mare cam de 30-40m, cu decolare şi aterizare la "H" fac câteva ture de zbenguială. Asta, de câte ori am timp, şi nu e prea frig...

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 07 January 2015 - 08:06 PM

0

#217 Useril este offline   daniel_ionut 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 573
  • Inregistrat: 08-November 14
  • Interests:Helicopters

Postat 07 January 2015 - 11:10 PM

Salut,

Iti tot citesc postarile si progresul dar n-am vazut nici un filmulet cu un zbor de-al tau.
Urmezi vreun plan de antrenament?
0

#218 Useril este offline   ALEX2007_BZ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 395
  • Inregistrat: 07-February 08

Postat 07 January 2015 - 11:24 PM

Pai are un coleg de zbor pe care nu prea il mai ia cu el care il mai filma din cand in cand . Asa singur ; ii mai trebuia o mana sau un ham pentru telefon.
Orice poate zbura..............DACA II PUI UN MOTOR DESTUL DE MARE
0

#219 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2015 - 05:13 PM

Vezi postareaALEX2007_BZ, la 07 January 2015 - 11:24 PM, a spus:

Pai are un coleg de zbor pe care nu prea il mai ia cu el care il mai filma din cand in cand . Asa singur ; ii mai trebuia o mana sau un ham pentru telefon.

Ce ma enervezi!!!!...tu crezi că am mai avut timp să ies cu toate alea? Crezi că eu nu ma uit cu jind la modelele de pe pereţi?...ma dau scurt, doi lipo când ies de la muncă...Mai mult nu e timp şi, mai mult, e prea frig. Şi aşa astăzi am zis că mi-am belit rulmentul unisens, deşi era prea frig pentru vaselina pe care am folosit-o.

Cînd o să mai ies cu Alex, poate mă filemază, ca nu am decât două mâini, şi încă nu îndrăznesc să mă filmez singur...

PS - palele astea galbene sunt o desfătare. M-am convins că cele stoc cu care a venit hely sunt de 2 lei. Cu astea s-a schimbat radical totul. Aceeaşi impresie după prima RK la primul elicopter, când am finalizat alignizarea lui. Acuma nu mai vibrează deloc, face mai puţin zgomot, e mai liniştit în zbor.

Vezi postareadaniel_ionut, la 07 January 2015 - 11:10 PM, a spus:

Urmezi vreun plan de antrenament?

Da.
0

#220 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2015 - 10:29 PM

Maine se fac 3 saptamani de la primul zbor.Azi am facut primul inverted(adica intors cu cracii in sus si revenit in 2-3 secunde).Heli e intreg si va trai sa zboare in alta zi.Eu cand l-am vazut cum doar in simulator am mai facut....eram ceva de genul http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/help.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/help.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/help.gif .
Esc-ul s-a decis sa-si ia concediu neanuntat dupa 3 tumbe in aer pe la vreo 30m,si ca atare am taiat un boschet de 1,5m cu rotorul principal.Pot sa zic ca am taiat iarba cu el ?http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Nu l-am busit,si-a revenit la tanc esc-ul sa salveze ziua si modelul.
In astea 3 saptamani am facut vreo 40-50 de zboruri.De schimbat n-am schimbat decat cupola la el.Niciun crash inca.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 10 January 2015 - 10:31 PM

0

#221 Useril este offline   daniel_ionut 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 573
  • Inregistrat: 08-November 14
  • Interests:Helicopters

Postat 11 January 2015 - 12:18 AM

Ciprian, n-ai nici un micro cu care sa incerci inverted inainte sa incerci cu 450?
Pe unde zbori? La profil vad ca esti din Galati, dar aveam impresia ca esti in Bucuresti.
0

#222 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2015 - 07:50 AM

N-am niciun micro.De zburat in cartierul Dimitrie Cantemir după blocuri.
0

#223 Useril este offline   sandu62 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2144
  • Inregistrat: 25-November 13
  • Interests:Aeromodele & Elicoptere

Postat 11 January 2015 - 04:37 PM

Astazi m-am dat cu 450 si 500
vreme splendida ! :good:
stima,

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00006.JPG
  • Imagine atasata: DSC00010.JPG

0

#224 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2015 - 06:07 PM

şi eu, cu amândouă. Cred că voi transforma cel FB în FBL. nu se comportă la fel. Cel FB nu vrea să facă viraje pe dreapta mai deloc. Giro - l-am redul până la 70%. Mai jos mă chinui să aterizez. Cel FBL - altă viaţă. Am început turele de pistă, şi au început să iasă aproape perfect. Mai e de lucrat puţin la panta de aterizare şi la oprirea elicopterului la punct fix. În rest, cu greu mă apropii de setările care să faca ambele elicoptere să zboare la fel...

PS - daca are cineva nişte modele de curbe pentru un 450, şi inghiurile la pale..poate ni le împărtăşeşte şi nouă.
ambele hely au + 12, -12 grade pasul. (în HOLD, cum zbor de obicei, pasul este de la -3 la +10).

Eu am cam aÅŸa:
1- Hely FB:
Pitch curve:
1 - 10
2 - 40
3 - 55
4 - 60 (cam pe aici decolează)
5 - 68
6 - 80
7- 100
Throttle curve
1 - 65
2 - 72
3 - 75
4 - 78
5 - 80
6 - 85
7- 89
Gyro sensitivity - 70%

2- Hely FBL:
Pitch curve:
1 - 33
liniar
7- 100
Throttle curve
1 - 45
2 - 60
3 - 61 (cam pe aici decolează)
4 - 64
5 - 67
6 - 74
7- 75
Gyro sensitivity - 72%

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 11 January 2015 - 06:09 PM

0

#225 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2015 - 06:17 PM

Ce inseamna la tine 10% ? 0% inseamna motor oprit cu totul?Intreb ca sa stiu cum imi pun eu curbele sa se inteleaga.
Statia mea(taranis) gandeste asa: -100 inseamna motor 0% ; 0 inseamna motor 50% iar 100% inseamna motor 100%.
Curbele mele sunt asa:
-normal
curba motor 40-50-55
curba pas +2 grade pana la +8 grade liniar
-idle up 1
curba motor 65-70-85
curba pas -3 grade pana la +12 grade usor aplatizata in zona 7-9grade
-idle up 2
curba motor 100-100-100
curba pas -12 pana la +12 liniar
gain-ul in HH mode e la 30,iarasi cu observatia ca 0 inseamna 50%.

In normal decolez/aterizez(cu thr cut la 20 cm de sol si apoi ridic putin pasul si iese lina de tot),idle up 1 zbor circuite,idle up 2 3d.
Ca idee motor 50 inseamna defapt 75%, cum ziceam statia mea gandeste de la -100 la +100.
0

#226 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2015 - 06:25 PM

Vezi postareaCiprian97, la 11 January 2015 - 06:17 PM, a spus:

Ce inseamna la tine 10% ?

habar nu am. totuşi, cred că e la fel...
0

#227 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2651
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 January 2015 - 07:15 PM

Daca exprimati unghiurile in grade, o sa va intelegeti.
0

#228 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 07-April 12
  • Interests:Heli

Postat 11 January 2015 - 07:33 PM

La mine sta treaba asa la toate heli-urile:
Curba pitch in hold, normal, idle 1,idle2:
0-25-50-75-100

Cu acceleratia difera de la heli la heli, dar la 450 am asa:
Normal: 80-80-80-80-80
Idle1: 90:90:90:90:90
Idle2: 100:100:100:100:100

Daca n-aveti governor, curbati putin linia de acceleratie, gen 80-70-70-70-80.
Daca n-aveti soft start in normal trebuie sa inceapa de la 0, pe vremea cand nu foloseam esc cu soft start foloseam 0-70-70-70-75 si curba de pitch 30-40-55-75-100
Trex 600 Pro EFL | Trex 500 ESP FBL - Spektrum Dx6
Sprint 2 Sport | Tamco Raider | Speed Passion RS-2 | Turnigy SCT 1/16
My feedback
0

#229 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2015 - 06:42 PM

Curba de pas e liniara, iar cea de turatie constanta.
0

#230 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 January 2015 - 10:47 PM

Am încercat să pun ceva pas negativ, şi am pierdut toate setările celul FBL. Au trebuit trei acumulaotri de butonări....totuşi, încă nu m-am prins ce e cu procentele la GYRO din staţie...şi dacă afectează tot sau numai coada. Ideea e că afectează coada, asta am simţit, dar nu sunt sigur dacă afectează si celelalte girouri...

în altă ordine de idei. Astăzi am zburat un acumulator şi cu cel FB. Acolo totul e Align acuma. Zboară mai bine, dar e mai instabil decât cel FBL. Motorul e clar mai forţos... Compar aici Align RCM BL- 450MX cu Typhoon 2218 de la Turnigy. Ambele sunt la 3400 KV, dar cel Turnigz e mai puturos, şi consumă mai mult parcă...

Ideea e că cel FBL parcă are tendinţe de nivelare a zborului, pe când cel FB...uf, ăla trebuie pilotat.

Cred că până la urmă unul va părăsi flota mea, căci un 70 de inci e pe vine (de fapt e doar în faza de bugetare)...Problema e la care o să mă decid...că îmi este foarte greu...
0

#231 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2015 - 11:09 AM

Am încercat un pinion de 13t pe motorul turnigy 2836 3700kv.Pana acum am zburat cu 11t si era perfect pt circuite dar la 3d parca mai trebuiau niste ture.
Cu 13t turatia e suficienta insa nu-mi explic un comportament: hover cu turație constanta(fara guvernor),curba este o dreapta perfecta 40-40-40.Zboară bine pana când coboară brusc altitudinea cu 1m-1,5m desi eu n-am mișcat sticul de gaz din poziția de hover.Fara vant.Practic zbori in 2x2x2 si brusc îți scade altitudinea din zbor level.
Voi schimba înapoi pe pinionul de 11t cu ala nu făcea așa.Posibil sa nu duca motorul turații așa mari.
0

#232 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2015 - 02:20 PM

Turatiile motorului raman aceleasi indiferent de pinion, incarcatura pe motor se mareste proportional cu pinionul, insa la 40% randamentul este foarte scazut. Auzi cumva scadere de turatie atunci cand pierzi altitudine?
My feedback
0

#233 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2015 - 03:25 PM

Sigur trebuie sa fie o scadere de turatie pentru ca eu nu scad pasul.40 e din statie,in realitate motorul e pe la 70-75% din cursa.Deci nu cred ca sunt intr-o postura in care cer prea mult cuplu de la motor la o turatie prea mica.Am verificat si spatiul dintre pinion si main gear,nu stau stranse sa frece unul de altul.
Cu 11t sunt in capatul diametral opus,am putere constanta si (aproape) suficienta insa la o turatie mica,heli zboara prea blegit.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 15 January 2015 - 03:26 PM

0

#234 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2015 - 07:50 PM

Am pus iar pinionul de 11t,si gata cu problemele,o sa fac 3d doar cu baterii incarcate si in rest ma invart in jurul cozii.
https://www.youtube....h?v=e8N_M1Ss93U
Asta e un heli 100% HK.Nimic align pe el.Inafara de sunetul groaznic al main-gearului n-are nicio problema.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 15 January 2015 - 07:51 PM

0

#235 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 January 2015 - 11:56 AM

Suna de parca are dinti lipsa... Cele negre de la hobbyking sunt foarte bune, dar nici alea albe nu ar trebui sa se auda asa.
My feedback
0

#236 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 January 2015 - 01:06 PM

Nu are,am avut unul care intr-adevar ii lipsea un dinte insa l-am inlocuit tot cu unul alb,asta am avut asta am pus.
0

#237 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 January 2015 - 11:11 PM

Vezi postareaCiprian97, la 15 January 2015 - 03:25 PM, a spus:

Sigur trebuie sa fie o scadere de turatie pentru ca eu nu scad pasul.

acum câteva pagini băteam apropoul despre aerodinamica rotorului portant al elicopterului, o chestie deloc simplă.

Daca bate vântul şi elicopterul este la punct fix, şi se întâmplă ca curgerea prin rotorul portant să treacă de la oblic la vertical - iacătă scăderea înălţimii de zbor, odată cu scăderea randamentului rotrului...
Cinva scria, pe undeva, că dacă faci mici circuite acumulatorul tine mai mult...idee demonstrată tocmai de faptul că la curgere oblică prin rotor randameul e mai bun decât la curgerea verticală.
Eu am observat lucrul ăsta la alea mari, dar si la astea ale mele...mai ales când condiţiile au fost de stat lângă sobă, şi nu cu telecomanda în mână. Ideea că o rafală de vânt, mai tare poate unfla bine de tot jucăria asta...tocmao pentru că rotorul trece la curgere oblică!.
Am ami observat ceva în zborurile mele. Tot mă chinui să fac o pantă de aterizare, aşa cum se face, şi de multe ori am simţit efectul "inelului turbionar", şi nu odată era să dau cu modelul de pământ. Asta pentru că am tot exersat ca să aterizez direct, adică panta de aterizare să se termine cu contactul cu solul, iar scăderea de viteză să fie proporţională cu scăderea de înălţime, în aşa fel încât elicopterul să se oprească la punc fix în imediata apropiere (câţiva cm) de locul de aterizare.
0

#238 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2015 - 10:10 PM

de ceva vreme zbor elicopterele mele, aproape zilnic. Încă nu le stăpânesc cum aş vrea. Panta de aterizare nu îmi iese întotdeauna corect, autorotaţia, am şi dat cu unul mai tare. La cutiuţe, nu prea reuşesc să menţin elementele constante. Turul de pista...iese, dar tot nu pot menţine viteza constantă şi aceeaşi înălţime perfect.
În rest, excelent. Pot să mă zbengui pe toate parţile, punctul fix e aproape perfect, la rotiri...mai câştig câteodata sau pierd înălţime.
Singurul avantaj până acuma e că astea pot fi zburate mai peste tot....mi-e teamă că vor fi doar expuse daca se va usca câmpul şi o să pot ajunge la pistă.

Până atunci:

- nu mă prind care zboară mai bine. CEl FB e mult mai fâşnet, şi mai precis, dar pe vânt e mai greu de stăpânit
- cel FBL - merge de minune pe vânt, dar câteodată se bălăngăne pe tangaj...de multe ori cu frecvenţă destul de mare. Încă nu m-am prins ce face gain-ul la Align 3G. Nu m-am prins de ce vrea să se răstoarne la decolare. Mai mult, a început să vibreze... Cred că o să intre în RK.
0

#239 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2015 - 04:55 PM

am reuşit să obţin câteva imagini cu cel FB.
https://www.youtube....eature=youtu.be
0

#240 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2015 - 04:57 PM

bip-urile de la început şi de la sfârşit - de la modul. Cu receptorul ăsta, afişează 2,7V tensiunea, deşi în relitate e aproape 5 (am voltmetru analogic)...
0

Arata acest topic

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

Raspuns rapid

10 useri citesc topicul