Asa ca in acest topic vreau sa impartasesc cu voi placerea de a vedea un model vechi care chiar face parte din lista de modele pe care generatia noastra (de pustani de 20/21 de ani) am invatat sa zburam acum cam 10 ani.
As dori ca si voi cei care ati upgradat un model vechi( cu motor brushed si statii cu antene tip paratraznet) cu echipamente noi(de genul motoarelor brushless si statii in 2.4 ghz, accu lipo sau FPV sau mai stiu ce) sa impartasiti la randul vostru etape din timpul modificarilor cu sfaturi si idei, inovatii si improvizatii.
Povestea modelului pe care vreau sa il prezint:
Dupa ce am obtinut deprinderile zborului RC dupa cativa ani de pilotaj de aeromodele U-control/ de zbor circular pilotate cu cabluri eu si cu cativa colegi de zbor am hotarat sa ne achizitionam/construim cate un model RC mai mare, asa unul dintre noi a ajuns la acest aeromodel despre care vorbesc astazi care dupa 9 ani de stat pe un dulap a ajuns la mine pt a incerca sa il restaurez si sa il zbor. Emotia a fost intensa si de aici dorinta de am impartasi senzatia cu alti modelisti care sper sa i teleaga si sa nu arunce cu pietre pt acest topic.
Este un aeromodel fabricat de Walter Born (cred) impreuna cu magazinul de la BT, cu numele de Intruder V2.
Modelul era echipat cu un motor Venti 660(seria 600) cu perii si un ventilator integrat.
Pe directie si profundor servo standard Futaba 3003 iar pt eleroane servo micro de la GWS.
Regulatorul- un robbe AirControl 840 Brake care stia si Lipo.
Acumulatorii- Lipo de 3 celule- 11.1 volti si daca bine imi aduc aminte 3000mA/h.
Statie Robbe Futaba Skysport 4 in 40 mhz(4 canale) cu receptor Futaba cu 6 canale.
Modelul a fost zburat o singura data si crash-uit la aterizare motiv pt care a fost refacut fuselajul si aripile.