Modelism - RHC Forum: poate sfaturi poate anunt de cumparare - ma apuc de construit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

poate sfaturi poate anunt de cumparare - ma apuc de construit

#31 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 16 September 2014 - 08:12 AM

uite vezi cum te limitezi singur ? ce-ti trebuie neaparat POI, poti foarte bine sa-l faci din manse sa iasa frumos, nesacadat.
Toti vreti GPS super beton, si functii super destepte, dar rolul pilotului care mai este ?
0

#32 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 16 September 2014 - 08:28 AM

pai... poi-i mei... daca tot e alb... :D
... cu picioarele pe pamant ...
0

#33 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 16 September 2014 - 09:22 AM

Vezi postareafoxbat, la 16 September 2014 - 07:00 AM, a spus:

ASa este si simt asta pe pielea ( buzunarul meu )

pe de alta parte, chiar am destule "Ramase" pe acasa de la un p1 ca sa ignor si refolosirea lor :)

pe gandesc ca totusi o sa gasesc un dji pe care sa l "resuscitez" si in timp sa ii schimb "matzele" cu ceva din seriile astea care vad ca le recomandati..

un pic sunt mai linistit ( si inca odata multumesc EBA ) - am iesit din sevraj si m-am " Dat" pe la mare cu dji-ul.

insa simt lipsa faptului ca nu pot sa ii dau POI=uri cum am vazut ca fac FC-urile "destepte"

respect

Cand a aparut prima data Naza,V1 l-am luat dupa care aparuse zero-uav,Mamaaaaa zic asta stie multe wi-fi POI aterizare,decolare tot ce vrei si ce nu vrei facea.L-am luat si pe asta.Mi-am vandut Naza V1 si am ramas cu zero-uav-ul.Dupa un timp,Am ajuns la concluzia ca dadusem o groaza de bani pe un lucru care-l foloseam in proportie de 25% din ce stia el sa faca.Lucru pe care-l facem la fel si cu pc-urile.Am dat 700lei pe o placa de baza acu cativa ani in urma si era o revolutie ca avea 2x pci-expres x 16 pe ia.Nici o data nu am pus 2 placi video pe placa aia cum era prevazuta normal.Cine dracu mai cumpara 2 placi video performante sa puna pe placa de baza?.Si uite asa am dat o groaza de bani pe un lucru folosit la juma din performanta.Si atunci ma intreb eu.V-ei folosi vreo data POI-urile alea?Ca eu nu am folosit nimic din ce-mi oferea zero-uavul.Aveam doar un sentiment placut in creier ca scula mea stie sa faca asta, sau asta sau aia.Am fost la mare anul asta cu tot echipamentul.Pai daca stateam sa mai fac Poi sau sa navighez dupa puncte sa fac o harta unde sa se duca si ce sa faca,se plictiseau ai mei stand pe stafilopozi acolo inghetand asteptandu-ma sa trag un amarat de film.Asa ca cel mai simplu, am pus ochelarii pe mufa am dat Rec la camera,controlerul trecut pe automat sa nu stau sa am grija altitudinii si in maxim 10 minute am tras un film Beton.Zero-uavul l-am dat de mult.Bani investiti pe ceva ce nu-l v-ei folosi mai de loc.Filmarile bune se fac cu un controler care sa aiba maxim un control automat pe altitudine si masuri de siguranta de revenire acasa sau aterizare in caz de pierdere semnal.in rest,totul se face din manutza.Restu sunt briz-brizuri sau adaugiri sa-ti ia banutu.

Eu am acum un sistem simplu format din frame gen Lotus T380 la care am adaugat un Naza Light,un ghimbal brushles de 120grame,camera mobius pack de 2200 totul avand 850Grame RTF,FPV.

Mai mult de atat nu am avut nevoie la nivel de hobby,in concediu cu familia sau de distractie pe camp.Restu, sunt fite.

Parerea mea. Numai bine.

Aceasta postare a fost editata de EBA: 16 September 2014 - 09:24 AM

SUNTEM FUDULI
0

#34 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 10:23 AM

Mai degraba ti-ai pune problema de fiabilitate, redundanta cand iti pica un motor. Zbor cu Naza Lite de un an jumate si l-am forjat fara mila, m-a scos din ca*at de multe ori, cu fail safe-ul in zone unde era aglomerare de 2.4, zboara mai al dracului de bine si stabil decat cel mai nou Phantom.
Am V2-ul in cutie, cu OSD, mi-e lene sa-l montez, are optiune de upgrade, tableta, chestii, singurul motiv pentru care l-am luat e motor redundancy si sa vad pe ecran starea bateriei ca sa nu mai stau cu ochii pe cronometru sau sa intorc jucaria cu fundu' sa-i vad ledul de alarma.
0

#35 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 332
  • Inregistrat: 05-September 14
  • Interests:Moto

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 16 September 2014 - 10:57 AM

Multumesc frumos pentru toate explicatiile. sunt de acord cu absolul toate si apreciez detalierea lor.

fpv si alte chestii misto inca nu ..si nu cred ca o sa ma bag, dar cine stie, nevere say never.

aia cu poi-urile sincer m-a atras cand am vrut sa pozez o cetate sau ceva in care nu aveam "view" la zburatoare + ca mi e frica :)

andy, v2-ul e de vanzare ?:)
0

#36 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 11:10 AM

Vreau sa upgradez platforma zburatoare si V2-ul atunci ar fi un must, dar daca te intereseaza, e fix acelasi pret ca la Botosani, Naza V2 + mini OSD desfacut doar ca sa studiez componentele, ori de la mine ori de la ei, tot aceeasi chestie.
0

#37 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 16 September 2014 - 01:06 PM

Multumesc andy pentru raspuns.

Mai astept:)

Interensat feedback - naza lite vs v1 :)
0

#38 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 16 September 2014 - 01:28 PM

Vezi postareafoxbat, la 16 September 2014 - 01:06 PM, a spus:

Multumesc andy pentru raspuns.

Mai astept:)

Interensat feedback - naza lite vs v1 :)

mutlumesc EBA, la nivelul meu si aia e prea mult. ( naza ul adica )

Vezi postarearenatoa, la 16 September 2014 - 08:28 AM, a spus:

pai... poi-i mei... daca tot e alb... :D

neah, e carbon :)
0

#39 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 16 September 2014 - 05:30 PM

pai POI-ul pe care-l vrei cred ca e mai degraba WP, nu e unul si acelasi lucru :D
0

#40 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 16 September 2014 - 05:42 PM

Vezi postareaworms, la 16 September 2014 - 05:30 PM, a spus:

pai POI-ul pe care-l vrei cred ca e mai degraba WP, nu e unul si acelasi lucru :D

pai ..ok , wp sa fie :)
0

#41 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 05:47 PM

Point Of Interest = WayPoint... un punct pe traseu, care-i diferenta ? :unsure:
0

#42 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 06:42 PM

POI, se invarte jucaria in jurul unui punct de interes, cu o raza variabila, asta pentru pilotii puturosi care nu vor sa miste betele pe toate 4 axele :D
0

#43 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 16 September 2014 - 07:56 PM

Vezi postareaAndyned, la 16 September 2014 - 06:42 PM, a spus:

POI, se invarte jucaria in jurul unui punct de interes, cu o raza variabila, asta pentru pilotii puturosi care nu vor sa miste betele pe toate 4 axele :D

:)

nu de puturos imi este

pe bune, am zburat 14 baterii in 2 zile, pe maluil marii si pe faleze largi
cand o " urci" sau o "trimit departe" . nici mama lu' stefan cel mare ( care ti e ruda directa :)) ) nu mai stie ce face panarama aia acolo sus.

am simtit nevoie sa nu stau s o " pilotez" cand oricum nu vedeam mare lucru ci sa ii dau sa faca niste puncte prestabilite si in acele puncte sa faca niscai poze. si apoi sa vina in proximiteatea mea.

eveindet, nu e vorba de acest gen de zbor mereu ci doar in anumite conditii. de asta intrebam daca se paote.

chiar nu sunt fitzos si dji ul este o jucarie frumusica pentru mine, si atat :)
0

#44 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 08:07 PM

Aici intervine si scopul zborului, eu personal am regula sa tin jucaria aproape din motive de siguranta.
0

#45 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 18 September 2014 - 06:09 PM

Vezi postareaEBA, la 16 September 2014 - 09:22 AM, a spus:

Cand a aparut prima data Naza,V1 l-am luat dupa care aparuse zero-uav,Mamaaaaa zic asta stie multe wi-fi POI aterizare,decolare tot ce vrei si ce nu vrei facea.L-am luat si pe asta.Mi-am vandut Naza V1 si am ramas cu zero-uav-ul.Dupa un timp,Am ajuns la concluzia ca dadusem o groaza de bani pe un lucru care-l foloseam in proportie de 25% din ce stia el sa faca.Lucru pe care-l facem la fel si cu pc-urile.Am dat 700lei pe o placa de baza acu cativa ani in urma si era o revolutie ca avea 2x pci-expres x 16 pe ia.Nici o data nu am pus 2 placi video pe placa aia cum era prevazuta normal.Cine dracu mai cumpara 2 placi video performante sa puna pe placa de baza?.Si uite asa am dat o groaza de bani pe un lucru folosit la juma din performanta.Si atunci ma intreb eu.V-ei folosi vreo data POI-urile alea?Ca eu nu am folosit nimic din ce-mi oferea zero-uavul.Aveam doar un sentiment placut in creier ca scula mea stie sa faca asta, sau asta sau aia.Am fost la mare anul asta cu tot echipamentul.Pai daca stateam sa mai fac Poi sau sa navighez dupa puncte sa fac o harta unde sa se duca si ce sa faca,se plictiseau ai mei stand pe stafilopozi acolo inghetand asteptandu-ma sa trag un amarat de film.Asa ca cel mai simplu, am pus ochelarii pe mufa am dat Rec la camera,controlerul trecut pe automat sa nu stau sa am grija altitudinii si in maxim 10 minute am tras un film Beton.Zero-uavul l-am dat de mult.Bani investiti pe ceva ce nu-l v-ei folosi mai de loc.Filmarile bune se fac cu un controler care sa aiba maxim un control automat pe altitudine si masuri de siguranta de revenire acasa sau aterizare in caz de pierdere semnal.in rest,totul se face din manutza.Restu sunt briz-brizuri sau adaugiri sa-ti ia banutu.

Eu am acum un sistem simplu format din frame gen Lotus T380 la care am adaugat un Naza Light,un ghimbal brushles de 120grame,camera mobius pack de 2200 totul avand 850Grame RTF,FPV.

Mai mult de atat nu am avut nevoie la nivel de hobby,in concediu cu familia sau de distractie pe camp.Restu, sunt fite.

Parerea mea. Numai bine.

EBA, lite-ul parca nu permite sa pui gimbal pe el. detaliezi te rog? ce ai tu , duce un gopro te rog frumos ?

Multumesc
0

#46 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2014 - 09:02 PM

Naza Lite suporta gimbal doar pe servo, ca oricare controller DJI.
0

#47 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2014 - 10:45 PM

Naza light permite ghimbal.Ce am eu duce lejer un go-pro cu ghimbal brushles.

o sa-ti detaliez cu cateva poze sa vezi exact despre ce este vorba.
SUNTEM FUDULI
0

#48 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 19 September 2014 - 06:31 AM

multam andy., EBA. eu eram zgarcit cu " adaosurile " dar daca iti iese peste 10 min cu toate alea atarnate de el..deja ma convingi :)

ma gandesc sa fac bucati un phantom 1 si sa il "translplantez" pe un frame mai usor. de care sa atarnz ce zice EBA ca a pus.
0

#49 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2014 - 09:55 AM

In 10 minute de zbor iti zic eu ca te plictisesti.
Se presupune ca alegi secvente de 10, 15 secunde pentru un montaj final, asta daca ai deja o idee despre ce cadre vrei sa-ti iasa, altfel vei fi inca unul care posteaza clipuri lungi pe youtube cap coada trase cu Phantomu'.
0

#50 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2014 - 10:37 AM

Asa... da si sfaturi de operator video gratis, si pe urma te plangi ca e viata grea si nu ai bani de seminte :angry2: :p

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 19 September 2014 - 10:38 AM

0

#51 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2014 - 10:46 AM

Primul sfat e gratis, la al doilea scot chitantierul :D Pana una alta am ratat recolta de floarea soarelui pe anul asta si deh, cer de la altii :D
0

#52 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 19 September 2014 - 01:20 PM

Vezi postarearenatoa, la 19 September 2014 - 10:37 AM, a spus:

Asa... da si sfaturi de operator video gratis, si pe urma te plangi ca e viata grea si nu ai bani de seminte :angry2: :p

cred /sper ca glumesti :)

e concurenta pe domeniul hobby ?:)

scuze, daca am incalcat tabu-urile de aici spuneti0mi sa ma retrag

mutumesc
0

#53 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 19 September 2014 - 01:22 PM

Vezi postareaAndyned, la 19 September 2014 - 09:55 AM, a spus:

In 10 minute de zbor iti zic eu ca te plictisesti.
Se presupune ca alegi secvente de 10, 15 secunde pentru un montaj final, asta daca ai deja o idee despre ce cadre vrei sa-ti iasa, altfel vei fi inca unul care posteaza clipuri lungi pe youtube cap coada trase cu Phantomu'.

ai mare dreptate si stiu ce spui :) am fsot pe acolo

e vorba ca prefer sa am "margine " de timp respectiv sa nu stau cu "Secunda" iar 10 minute este pentru mine perfect.

odata la mare in Bg batea un vant...de a dus jucareaua in 30 de secunde in larg si urmatoarele 4 minute a muncit sa vina acasa. de atunci "zbor" cu "rezerva" de 50 %:)
0

#54 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2014 - 01:32 PM

Vezi postareafoxbat, la 19 September 2014 - 01:20 PM, a spus:

cred /sper ca glumesti :)

e concurenta pe domeniul hobby ?:)

scuze, daca am incalcat tabu-urile de aici spuneti0mi sa ma retrag

mutumesc

Sunt pline stirile de vreun an de o anumita parte a "hobby"-ului... s-a scris cat nu s-a scris despre modelism in 30 ani... si situatia actuala cu inasprirea legilor as zice ca tot din cauza acestei parti a "hobby-ului" se datoreaza, cat timp am stat cuminti pe la aerocloburi eram baieti buni...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 19 September 2014 - 01:33 PM

0

#55 Useril este offline   gabizz 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 13-December 13
  • Interests:too many to mention :)

Postat 19 September 2014 - 02:10 PM

Vezi postareaAndyned, la 19 September 2014 - 10:46 AM, a spus:

Primul sfat e gratis, la al doilea scot chitantierul :D Pana una alta am ratat recolta de floarea soarelui pe anul asta si deh, cer de la altii :D

filmele lungi, needitate si trasu'cu zoomu'sunt deja epice la romani :))
A proud member of A.R.A.
0

#56 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 19 September 2014 - 03:27 PM

dragilor
va multumesc pentru " incredere". :)
ca si motociclist sunt familiar cu senzatia de" familie" si de "Restul e concservari bre".

din fericire in cazul meu prefer sa intreb si sa invat nu sa ma duc sa le dau in cap cu drona
prin hobyy intelelegeam folosirea ca EBA, in vacanta, poze, etc. nu cea din care se castiga bani,. de nici un fel.
legile sunt pentru prosti, daca n ai cap si minte in el macar sa ai ce respecta.

vreti comparatii ? am zburat in Bg in locurin care in Ro nici nu mi as pune problema, la fel in Gr.

de ce ? pentru ca oamenii sunt in alt " mod de zbor". mai " pe manual" si nu pe " automat".

Multumesc inca odata si daca am putea reveni la subiect ar fi minunat.

respect.
0

#57 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 29-September 10

Postat 23 September 2014 - 07:56 PM

cum am mai spus ..e usor a face filme cand nimic nu ai a spune sa il parafrazez pe Ion Agarbiceanu ..sau Creanga ..sau sado ...veanu?! ma rog ..stiti voi pe cine ...

aici este o filmare facuta fara downlink video adica in blind .. care a iesit as cum se vede ... in joaca , facuta doar sa probez daca am vibratii pe gimbalul construit de mine .
Pe vremea aia mai zburam adica imi placea sa zbor ... si sa filmez ..acum parca din cauza depresiei nu imi mai vine nici sa beau o bere ...

acum daca ar fi sa ma reapuc de hobbyul asta ( momentan se pune praful pe toata aparatura ) ..mi-as face un microcopter gen burnout ..cu elice de 5 ... cu care sa zbor asa ...

The quieter you become, the more you can hear
-- Stay Hungry, Stay Foolish! --
0

#58 Useril este offline   foxbat 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Zburatoare

Bulgaria

IT-istice

Postat 26 October 2014 - 03:44 PM

Vezi postareafoxbat, la 10 September 2014 - 07:25 AM, a spus:

Buna dimineata,

Cand omu' n-ar ce face, se scarpina

Cochetam cu o Walkera xr350 PRO dar din pacate pretul de China e departe de cel final in Ro.

readuc asta in discutie. sunt la un pas( adica mai am cateva ore pana se dechid bancile ) sa dau comanda pentru ea.

rinichiul stang mi l-am dat pentru motocicleta. mai am dreptul :) deci..walkera QR 350 PRO, merita ?

ma refer la ea in contextul megahobby, cand numai naza V2 costa peste 2oo eur

Cu respect,
0

#59 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 October 2014 - 09:44 PM

Vezi postareafoxbat, la 26 October 2014 - 03:44 PM, a spus:

readuc asta in discutie. sunt la un pas( adica mai am cateva ore pana se dechid bancile ) sa dau comanda pentru ea.

rinichiul stang mi l-am dat pentru motocicleta. mai am dreptul :) deci..walkera QR 350 PRO, merita ?

ma refer la ea in contextul megahobby, cand numai naza V2 costa peste 2oo eur

Cu respect,

I-al ce mai stai pe ganduri?.In fond tot ce-ti place o sa-ti iei indiferent de ce zice unu sau altul.

Uite mie-mi place asta. http://www.hobbyking...nents_PNF_.html
SUNTEM FUDULI
0

#60 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 October 2014 - 09:51 PM

Aha... iti dadusi in sfarsit seama cine e taica-tu... Luke ? :p

Luati-va, fratilor, daca va iubiti... cu dragostea nu te pui :p