Pagina 1 din 1
masina de tuns iarba alegere motoare electrice
Postat 08 September 2014 - 12:51 PM
in dorinta de a construi o masina de tuns iarba RC m-am apucat de cautarea materialelor necesare dar m-am lovit de o problema; pentru antrenarea masinii am gssit 2 tipuri de motoare electrice care sunt folosite la antrenarea scaunelor electrice: primul tip e motor cu perii cu reductor iar al doilea tip e motor brushless gearless cu alimentare la 24 volti. Problema e ca nu stiu daca al 2 lea tip de motor, cel brusless il pot folosi la antrenarea masinii de tuns. Masina de tuns vreau sa o fac pe un sasiu din profile metalice , pe mijloc sa fie motorul termic care actioneaza cutitul
Postat 08 September 2014 - 01:05 PM
renatoa, la 08 September 2014 - 01:00 PM, a spus:
Daca cel BL este direct drive... diferenta de diametru intre o roata de scaun electric si o masina de tuns iarba e cam mare... :unsure:
roata antrenata de motor are in in jur de 30 de cm maxim la scaunul cu motoare brruslees
Aceasta postare a fost editata de emilemir: 08 September 2014 - 01:06 PM
Postat 08 September 2014 - 02:12 PM
http://www.goldenmot...roduct/231.html
Cam asa arata rotile motoare. Problema mare e daca pot sa comand motoarele sau e mai complicat
Cam asa arata rotile motoare. Problema mare e daca pot sa comand motoarele sau e mai complicat
Postat 08 September 2014 - 10:26 PM
motoare mari= curenti mari.
De ce nu folosesti o transmisie cu curea, ca orice cositoare cu motor termic si tractiune pe roti. Cu niste servomecanisme, vei putea actiona doua ambreiaje care sa realizeze miscarea inainte/inapoi si cu al treilea vei face rotile directoare.
Reduci consumul de curent, baterii, servo, esc, etc etc
De ce nu folosesti o transmisie cu curea, ca orice cositoare cu motor termic si tractiune pe roti. Cu niste servomecanisme, vei putea actiona doua ambreiaje care sa realizeze miscarea inainte/inapoi si cu al treilea vei face rotile directoare.
Invata repede si aplica...tot repede!
Postat 09 September 2014 - 08:29 AM
Radu_, la 08 September 2014 - 10:26 PM, a spus:
motoare mari= curenti mari.
as dori sa folosesc ce am in dotare, carutul mi-a fost dat de cineva iar ceva baterii mai slabute are. Nu stiu cat adevar e dar persoana care mi la dat zice ca calculatorul (daca are) e codat si din cauza asta nu il poate folosii. Intradevar in spatele carutului sunt 2 cutii negre, un in care intra firele de la motoare parca si una e pentru lumini.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1