Modelism - RHC Forum: "PASARI DE PRADA " - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

"PASARI DE PRADA " War Birds Aero Show Sanpetru

#1 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4092
  • Inregistrat: 01-January 09

Postat 03 September 2014 - 08:27 AM

Salut prieteni ! Am gasit o fereastra "competitionala " in calendarul FRMd pe 27-28 septembrie 2014,prognoza de vreme buna si
va anunt ca incercam sa facem o intalnire scurta dar sper frumoasa, de modele scale cu precadere avioane din cele doua razboaie mondiale plus Coreea si Vietnam. Deci: WARBIRDS ! Sau mai bine zicem "Pasari de prada" .

Intalnirea vine sa completeze eforturile Federatiei Romana de Modelism de a incuraja o clasa competitionala frumoasa,costisitoare,grea din multe puncte de vedere ,F4C si F4H.

Ce putem face la aceasta intalnire :
- Sa prezentam modele tip avioane de razboi ,machete zburatoare sau proiecte in curs de finalizare
- Sa prezentam documentatii ce au stat la baza realizarilor scale,surse de informare ,reguli si regulamente FAI si FRMd
- Sa prezentam motoare,solutii de adaptare pe model,sisteme de comanda ,solutii radiocomanzi
- Sa prezentam tehnologii de realizare a fuselajelor,ampenajelor si aripilor precum si solutii de aplicare elemente scale
- Sa prezentam metode de impanzire,acoperire cu placaj si balsa,compozite,finisaje si decorari
- Sa zburam demonstrativ modelele apte de zbor

Nu vrem sa restrangem gama de modele prezentate si invitam la intalnire posesorii de avioane si planoare machete la orice scara de aeronave noi sau vechi care pot concura la intalniri F4H ( ARF-uri imbunatatite scale ca de exemplu Cessna 3m a lui FlyPol,Pilatusul Porter al lui Albert Stefan,Pipere diverse scari,s.a.m.d.).

O sectiune aparte va fi cea numita : Acrobati moderni ,unde pot evolua toate modelele de acrobatie gen,Yak,Edge,Extra,Katana,
Sbach,Corvus,MX si....stiti voi bine care supercampioni.

Insist sa veniti si cu modele scale in curs de constructie. Daca vreti sa zburati aveti la dispozitie Strutzocamila si Cessna 3 m in dubla sau simpla comanda.
Incercam sa facem o intalnire LowCost dat fiind ca in "scale" orice banut e binevenit :rolleyes:

Ne bucuram de conditiile oferite de Aeroclubul Iosif Silimon Brasov pe aerodromul Sanpetru.
Programul : sambata de la ora 10-11 pana seara si cine vrea sa mai ramana duminica 28 de la ora 9 pana la plecarea ultimului
participant.
In aceeasi perioada 27.09 este planificata si etapa din Cupa Romaniei la F1A ,F1H,F5J ,lucru care nu ne va deranja,ba mai mult,mai cascam si noi "copii teribili ai machetelor romanesti" gura la evolutiile lor.
Bine ca zboara si....insectele !
0

#2 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2014 - 08:30 AM

Primul sprijinitor al actiunii : Tantar care vine de departe si aduce 4 modele warbirds !
0

#3 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2014 - 11:52 AM

Un poster,ceva ? Aveti sugestii si....reclamatii ? Ajutorul vostru e binevenit!
Mada,Teo _Costin,Atro,Zippo,Tomy,Gicosu,Focke,Mugurel......si toti campionii acestui sport ?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: poster wb 1.JPG

0

#4 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2743
  • Inregistrat: 01-November 08

Postat 03 September 2014 - 01:29 PM

Flypol , un mare domn !
Eu am dat sfoara'n tara pentru o duba .
Trex 700 V BAR
FMS P-51 D MUSTANG 1700 mm
ESM F4U CORSAIR 1900 mm SAITO FA 200 R 33
JU- 87 STUKA 1920 mm
A-10 Freewing 1700 mm EDF
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#5 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1399
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 03 September 2014 - 01:34 PM

Vezi postareaflypol, la 03 September 2014 - 11:52 AM, a spus:

Un poster,ceva ? Aveti sugestii si....reclamatii ? Ajutorul vostru e binevenit!
Mada,Teo _Costin,Atro,Zippo,Tomy,Gicosu,Focke,Mugurel......si toti campionii acestui sport ?

Eu nu ma consider un campion al acestui sport ..... doar un PLAYER.
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#6 Useril este offline   vasipop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1173
  • Inregistrat: 31-January 12
  • Interests:Aeromodelism cu sau fara motor, Fotografia

Postat 04 September 2014 - 07:46 AM

Vezi postareaflypol, la 03 September 2014 - 08:27 AM, a spus:

Salut prieteni ! Am gasit o fereastra "competitionala " in calendarul FRMd pe 27-28 septembrie 2014,prognoza de vreme buna si
va anunt ca incercam sa facem o intalnire scurta dar sper frumoasa, de modele scale cu precadere avioane din cele doua razboaie mondiale plus Coreea si Vietnam. Deci: WARBIRDS ! Sau mai bine zicem "Pasari de prada" .

Intalnirea vine sa completeze eforturile Federatiei Romana de Modelism de a incuraja o clasa competitionala frumoasa,costisitoare,grea din multe puncte de vedere ,F4C si F4H.

Ce putem face la aceasta intalnire :
- Sa prezentam modele tip avioane de razboi ,machete zburatoare sau proiecte in curs de finalizare
- Sa prezentam documentatii ce au stat la baza realizarilor scale,surse de informare ,reguli si regulamente FAI si FRMd
- Sa prezentam motoare,solutii de adaptare pe model,sisteme de comanda ,solutii radiocomanzi
- Sa prezentam tehnologii de realizare a fuselajelor,ampenajelor si aripilor precum si solutii de aplicare elemente scale
- Sa prezentam metode de impanzire,acoperire cu placaj si balsa,compozite,finisaje si decorari
- Sa zburam demonstrativ modelele apte de zbor

Nu vrem sa restrangem gama de modele prezentate si invitam la intalnire posesorii de avioane si planoare machete la orice scara de aeronave noi sau vechi care pot concura la intalniri F4H ( ARF-uri imbunatatite scale ca de exemplu Cessna 3m a lui FlyPol,Pilatusul Porter al lui Albert Stefan,Pipere diverse scari,s.a.m.d.).

O sectiune aparte va fi cea numita : Acrobati moderni ,unde pot evolua toate modelele de acrobatie gen,Yak,Edge,Extra,Katana,
Sbach,Corvus,MX si....stiti voi bine care supercampioni.

Insist sa veniti si cu modele scale in curs de constructie. Daca vreti sa zburati aveti la dispozitie Strutzocamila si Cessna 3 m in dubla sau simpla comanda.
Incercam sa facem o intalnire LowCost dat fiind ca in "scale" orice banut e binevenit :rolleyes:

Ne bucuram de conditiile oferite de Aeroclubul Iosif Silimon Brasov pe aerodromul Sanpetru.
Programul : sambata de la ora 10-11 pana seara si cine vrea sa mai ramana duminica 28 de la ora 9 pana la plecarea ultimului
participant.
In aceeasi perioada 27.09 este planificata si etapa din Cupa Romaniei la F1A ,F1H,F5J ,lucru care nu ne va deranja,ba mai mult,mai cascam si noi "copii teribili ai machetelor romanesti" gura la evolutiile lor.

În aceeaşi perioadă se desfăşoară la Sânpetru şi etapa II-a la clasa F5J.
Pe cale de consecinţă nu cred că le putem suprapune... nu avem cum datorită specificului clasei (F5J).
Şi o întrebare... Nu e prea apropiat de evenimentul de la Luica ...atât ca dată de desfăşurare cât şi vis-a-vis de concept ???

POP Vasile-Petre
NU POT nu există în vocabularul aeromodelistului.....
0

#7 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 04 September 2014 - 08:11 AM

Vezi postareavasipop, la 04 September 2014 - 07:46 AM, a spus:

În aceeaşi perioadă se desfăşoară la Sânpetru şi etapa II-a la clasa F5J.
Pe cale de consecinţă nu cred că le putem suprapune... nu avem cum datorită specificului clasei (F5J).
Şi o întrebare... Nu e prea apropiat de evenimentul de la Luica ...atât ca dată de desfăşurare cât şi vis-a-vis de concept ???

POP Vasile-Petre

Si eu sunt de aceeasi parere, ca odata programata intalnirea WarBird Day la Luica o alta intrunire pe aceeasi tema
in cursul aceleasi luni calendaristice nu face decat sa disipeze eventualii doritori de a participa riscand sa nu se
insumeze un minim de participanti care sa dea valoare evenimentului .. doar doi pasionati pe pista imensa parca nu da bine .

Nu stim inca daca se va intrunii minimul de concurenti pentru CN F4C pentru a fi mai usoara decizia la care din
cele doua locatii sa se poate petrece un week-end in postura de privitor :
- Luica cu warbird day sau Strejnic cu CN F4C ? .. acum depinde si de vreme .. daca ploua stam acasa .
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#8 Useril este offline   Zippo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 September 2014 - 08:42 AM

Il citez pe Teo, nu ma regasesc in gasca de machetisti, dar va admir pe toti si tanjesc de cativa ani la F4C. Daca se va organiza si un concurs cu machete neterminate poate ma bag candva :drinks:
0

#9 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2014 - 09:25 AM

Nu-i bai,mergem Luica,cu aceleasi ganduri bune si drag de zburat :rolleyes:

Daca va uitati in calendarul competitional al Federatiei Romana de Modelism,la aeromodele,veti vedea ca intre 26-28 septembrie sunt mai multe competitii de Cupa Romaniei
F1A Brasov
Faza II + optimist Brasov
F5J Brasov
F1H Brasov
F3A Iasi
F1G Chitila
Nu vreau sa critic insa domnilor,e cam confuzie. Domnul Pop zice ca nu se pot suprapune si poate are dreptate.
@Real Design. De acord,mergem la Luica. Cazare? Ai vreo idee si ceva date in plus ca ma tot uit pe forumul asta si nu dau de Warbird Day Luica. Tineti secret,stiu eu,sa nu vina FlyPol sa se laude! :rofl: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
0

#10 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 04 September 2014 - 10:00 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 04 September 2014 - 08:11 AM, a spus:

Nu stim inca daca se va intrunii minimul de concurenti pentru CN F4C pentru a fi mai usoara decizia la care din
cele doua locatii sa se poate petrece un week-end in postura de privitor :
- Luica cu warbird day sau Strejnic cu CN F4C ? .. acum depinde si de vreme .. daca ploua stam acasa .

CN F4C si F4H se desfasoara la Strejnic Sambata, 6 Septembrie, cu numarul minim de participanti confirmat la ambele clase.
Prognoza meteo indica partial insorit dar fara sanse de ploaie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: forecast precipitations 6 Sep.jpg

Aceasta postare a fost editata de MADA: 04 September 2014 - 10:05 AM

0

#11 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 04 September 2014 - 10:11 AM

Vezi postareaMADA, la 04 September 2014 - 10:00 AM, a spus:

CN F4C si F4H se desfasoara la Strejnic Sambata, 6 Septembrie, cu numarul minim de participanti confirmat la ambele clase.
Prognoza meteo indica partial insorit dar fara sanse de ploaie.

Aaaa .. veste buna !
Super !

FlyPol .. veniti si dumneavoastra - chiar daca nu zburati, modelul va prezenta interes - si cine stie ..
poate gasiti si un coleg pilot ( sigur vor fi si unii cu multa experienta .. vezi Dragos, poate vine si Florin ca spectator .. ) si poate se vor incumeta la un maiden cu concluzii profesioniste :

- " ... in punga nu mai incape, trebuiesc niste saci mai mari din plastic ca de exhaustor la tamplarie .....
si sa il adunam cu grija sa nu se piarda ceva important " :yahoo:

Ce ziceti ? .. e si mai aproape de Brasov ..

P.S.

Puteti sa va inscieti in concurs si sa " ratati " proba de zbor .. astfel veti avea
si un prim punctaj la stand oficial , util pentru anul urmator .. nu stiu care era data limita de inscriere

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 04 September 2014 - 10:14 AM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#12 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1399
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 04 September 2014 - 11:21 AM

Ca bine mai zice nea Gigi mai ales ce a scris dupa PS, referitor la punctajul de la stand chiar daca zici PAS la zbor .....
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#13 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2014 - 11:31 AM

Vin,m-am decis. Nu ma inscriu in competitie ca nu sunt apt; inca lucrarea nu e perfecta.Eu sunt totusi in "Profi "....adica cumpar tampenii de la Profi :rolleyes: ca sa sabotez Carrefour-ul :angry2:
Sper sa ne intalnim, e unul din motivele pentru care ma misc zglobiu! :good:
0

#14 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2014 - 11:32 AM

Si aduc cu mine si obiectul din imagine:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: FOTO RAF 13  scara.JPG

0

#15 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2014 - 12:01 PM

Deci:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: poster wb 1.JPG

0

#16 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2014 - 12:07 PM

Asta nu inseamna ca renuntam,amanam ca toamna e lunga! La tanti asta care sufla cu rochita-n gratar nu renuntam nicicum.
Ideea e sa nu suparam pe nimeni,sa fim flexibili,calmi,devotati ideii(care o fi nu stiu :mellow: ),bucurosi ca nu-i mai rau si
e bine si asa :rofl: ,sa nu ne lasam plouati si sa ne bucuram de Strejnic ;indiferent ce-o fi, sa fie !
0

#17 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 September 2014 - 12:09 PM

Mai pe sleau ,respectand sfanta limba romaneasca : " Sa nu suparam pe nimeni" e echivalent cu "Sa-i suparam pe toti!"
0

#18 Useril este offline   flypol 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 October 2014 - 10:59 AM

Intalnire amanata pentru 2015.
0