@Zippo, Laser 240 este prea mic pentru macheta pe care vrei tu sa o faci. La scara 1/5 si anvergura de 2.4 m nu cred ca reusesti sa il scoti sub 10 kg in cel mai bun caz. Eu cred ca te vei duce spre 11-12 kg dupa ce pui totul pe el (fibra, panza, nituri, vopsea, detalii, tren etc) si in cazul asta ai avea o motorizare la limita inferioara.
Daca nu te deranjeaza ai aici cateva exemple:
- hurri blackhorse arf, 2.2 m anvergura, 9 kg, motor recomandat de minim 50 cc, dar am vazut un review si cu motor de 40 cc
- hurri mick reeves kit, 2.7 m anvergura, 15 kg, motor recomandat 60-80 cc
Alt exemplu care poate te ajuta este cel al machetei de Zero cu care a concurat Dragos Marinescu: anvergura 2 m, greutate peste 11 kg, motor laser 300v.
In plus, racirea la 240 este foarte sensibila, inclusiv producatorul spune clar acest lucru, iar capota de la hurricane nu te ajuta deloc in acest sens. Am vazut ca ei iti recomanda laser 360 si probabil ca ar putea fi ok chiar si laser 300.
Atentie si la cotele de gabarit pentru ca ce vezi in schita de pe site-ul lor (la 300 si cred ca si la 360) nu prea reflecta realitatea: tobele ies in afara cilindrilor desi din poze nu se vede lucrul acesta. Vezi poza atasata, la care cota de 168 mm este mai mare cu 10-12 mm. Daca cumva ai luat sau iei in calcul dimensiunea aia (cum am facut eu :angry2: ) iti ramane doar varianta sa montezi tobele pe panoul de foc cu remote kit: alti bani, alta distractie, cam 90 lire.
Pentru o racire eficienta, indiferent ce tip de motor vei folosi, ai varianta sa decupezi o parte din capota inferioara si sa realizezi o trapa care sa se deschida doar la zbor, pentru a evita depunctarea la stand.
Aerisirea de la Mk II D era specifica doar avioanelor folosite in Africa si daca nu gasesti poze, inclusiv cu detalii, nu prea te ajuta sa reproduci modelul respectiv. Si oricum cred ca aceea ar fi practica doar daca folosesti un motor cu un singur cilindru.
De fapt, daca vrei o macheta competitiva (chiar daca nu din primul an) ai nevoie de un model la care sa gasesti cat mai multe poze. Cu o simpla schema de inmatriculare nu prea ai la ce sa punctezi.
Aceasta postare a fost editata de MADA: 23 September 2014 - 02:59 PM