Modelism - RHC Forum: Un nou avion - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »

Un nou avion

#1021 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 23 April 2015 - 07:18 AM

Vezi postareaParfenov, la 22 April 2015 - 10:01 PM, a spus:

Exact cum a spus Red , statia are deja lipit .. sprea bucuria mea a ajuns astazi cablu de programare , astept 1 mai :clapping: :clapping: .

Mai bine ai face cumva sa obtii un "bilet de voie" sa poti iesi din unitate/cazarma/camin militar , si sa te intalnesti cu @alex g, intr-o duminica (cand iese la zbor), poate mai inveti cate ceva...

Bafta zburatorule :good:
0

#1022 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 23 April 2015 - 09:04 AM

Vezi postareadanysoft32, la 23 April 2015 - 07:18 AM, a spus:

Mai bine ai face cumva sa obtii un "bilet de voie" sa poti iesi din unitate/cazarma/camin militar , si sa te intalnesti cu @alex g, intr-o duminica (cand iese la zbor), poate mai inveti cate ceva...

Bafta zburatorule :good:

am pe sambata invoire , sper sa ma intalnesc
Parfenov Razvan
0

#1023 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 24 April 2015 - 08:06 PM

Vezi postareaParfenov, la 23 April 2015 - 09:04 AM, a spus:

am pe sambata invoire , sper sa ma intalnesc

Mamă ce urecheală te aşteaptă cu prima ocazie. Nu eşti atent la ce ţi se spune. Ia-ţi Duminică învoire. A spus clar omul că nu iese Sâmbătă.
Ioiii. :pardon:
URA şi la zbor fofezelor !
0

#1024 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 April 2015 - 08:56 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 24 April 2015 - 08:06 PM, a spus:

Mamă ce urecheală te aşteaptă cu prima ocazie. Nu eşti atent la ce ţi se spune. Ia-ţi Duminică învoire. A spus clar omul că nu iese Sâmbătă.
Ioiii. :pardon:

Nah ca am facut rost pe ambele zile . Maine mergem sa discutam , sa imi arate etc .. Si duminica dimineatza hop la zbor :)

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 24 April 2015 - 08:57 PM

Parfenov Razvan
0

#1025 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2015 - 04:05 PM

Am fost azi spre bucuria mea la Alex si ne-am dat cu 3 avione superbe. 2 Piperuri , 1 mai mic si unul mediu si o namila de Cessna de peste 1.5m ..
Alex le-a pregatit de zbor si a ridicat pe rand fiecare aeromodel in aer ... niste aeromodele foarte fine si docile . Fara sa ezite mi-a pus statia in mana si am pilotat fiecare avion , un pic cu ezitare la Cessna din partea mea ca era mare dar m-am descurcat chiar mai bine decat ma asteptat . Nu am stricat nimic , si am pilotat o gramada facand cercuri . Foarte frumoase aeromodele . Alex mi-a mai explicat o gramada de chestii si nu s-a temut sa isi lase avionele in mana mea :)) asa cred..

O panta foarte naspa dar pentru Alex nu a fost problema la aterizare .. ca la carte . In total am zburat cam 20 -30 minute , numai eu , asa cred ca mi se parea o vesnice. La inceput aveam emotii foarte mari , dar Alex vorbea cu mine si incepeau sa treaca , doar dupa 5 min ii dadeam statia inapoi a incepea sa imi tremure degetele pe mansa . In rest a fost ok . Nu mint , poate confirma si Alex .

Trebuie sa iti multumesc Vip , deoarece ajutorul tau cu bixler a avut un efect foarte mare pentru mine astazi ... comenzile le-am dat foarte fine , plus ca Alex nu avea DR , deci va dati seama cum faceam daca viream brusc .
Ceea ce m-a speriat a fost cand Alex a facut un looping cu Cessna si un zbor de vreo 30 m cu capul in jos :) sa zic asa .

Sper sa ne mai intalnim dar sa zburam amandoi cu avionele . La mn problema ii de comportament in zbor a avionului , daca aici merge ceas nu imi fac probleme , dar daca trage din toate incheieturile nu am ce face ...

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 26 April 2015 - 04:07 PM

Parfenov Razvan
0

#1026 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2015 - 04:06 PM

Edit..

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 26 April 2015 - 04:07 PM

Parfenov Razvan
0

#1027 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2015 - 07:32 PM

Vezi postareaParfenov, la 26 April 2015 - 04:05 PM, a spus:

[...]
Trebuie sa iti multumesc Vip , deoarece ajutorul tau cu bixler a avut un efect foarte mare pentru mine astazi ... comenzile le-am dat foarte fine , plus ca Alex nu avea DR , deci va dati seama cum faceam daca viream brusc .
Ceea ce m-a speriat a fost cand Alex a facut un looping cu Cessna si un zbor de vreo 30 m cu capul in jos :) sa zic asa .

Sper sa ne mai intalnim dar sa zburam amandoi cu avionele . La mn problema ii de comportament in zbor a avionului , daca aici merge ceas nu imi fac probleme , dar daca trage din toate incheieturile nu am ce face ...

Singura mulţumire de care e nevoie şi pentru mine şi pentru ceilalţi (presupun) este să te vedem zburând de unul singur, să te bucuri de frumuseţea zborului.
Să ţii minte că zbori aeromodele, nu avioane. :rolleyes:
Lasă comportamentul aeromodelului. Staţia e la tine în mână şi tu dai comenzi.
Dacă terenul e în pantă, o să-ţi ia ceva vreme să poţi face aterizări, mai ales dacă vântul suflă la deal.
Zboruri multe cu aterizări line. :clapping:
0

#1028 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2015 - 08:22 PM

Răzvane, am o idee. Idee venită din altă idee. :D :rofl:

În concluzie, ar fi cazul să închizi singur subiectul de faţă şi să deschizi un alt subiect la "Jurnal de zbor" unde să afişezi impresii, poze şi filmări de la zbor.
Pentru alte discuţii şi lămuriri, avem la dispoziţie PM, yahoo, skype şi telefoanele. Cel puţin, pe mine mă poţi suna oricând.
Îţi propun asta dintr-un singur considerent: ai mai urcat ceva în "ierarhie" şi e cazul să fii mai încrezător. :rolleyes:
0

#1029 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2015 - 08:24 PM

Am fost azi spre bucuria mea la Alex si ne-am dat cu 3 avione superbe. 2 Piperuri , 1 mai mic si unul mediu si o namila de Cessna de peste 1.5m ..
Alex le-a pregatit de zbor si a ridicat pe rand fiecare aeromodel in aer ... niste aeromodele foarte fine si docile . Fara sa ezite mi-a pus statia in mana si am pilotat fiecare avion , un pic cu ezitare la Cessna din partea mea ca era mare dar m-am descurcat chiar mai bine decat ma asteptat . Nu am stricat nimic , si am pilotat o gramada facand cercuri . Foarte frumoase aeromodele . Alex mi-a mai explicat o gramada de chestii si nu s-a temut sa isi lase avionele in mana mea :)) asa cred..

O panta foarte naspa dar pentru Alex nu a fost problema la aterizare .. ca la carte . In total am zburat cam 20 -30 minute , numai eu , asa cred ca mi se parea o vesnice. La inceput aveam emotii foarte mari , dar Alex vorbea cu mine si incepeau sa treaca , doar dupa 5 min ii dadeam statia inapoi a incepea sa imi tremure degetele pe mansa . In rest a fost ok . Nu mint , poate confirma si Alex .

"Ghini ai..." http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

La mai multe ! Daca te duceai mai din timp (mai devreme...) sa te intalnesti si sa zbori pt.ca e f aproape de tine..., dar niciodata nu-i prea tarziu.
Bafta multa si de acum sa te auzim ca zbori (nu ai voie sa te mai plangi ca n-ai pe nimeni aproape...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif)

0

#1030 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2015 - 08:31 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 26 April 2015 - 08:22 PM, a spus:

Răzvane, am o idee. Idee venită din altă idee. :D :rofl:

În concluzie, ar fi cazul să închizi singur subiectul de faţă şi să deschizi un alt subiect la "Jurnal de zbor" unde să afişezi impresii, poze şi filmări de la zbor.
Pentru alte discuţii şi lămuriri, avem la dispoziţie PM, yahoo, skype şi telefoanele. Cel puţin, pe mine mă poţi suna oricând.
Îţi propun asta dintr-un singur considerent: ai mai urcat ceva în "ierarhie" şi e cazul să fii mai încrezător. :rolleyes:

Daca zici tu , asa am sa fac :D
Parfenov Razvan
0

#1031 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2015 - 08:39 PM

Vezi postareaParfenov, la 26 April 2015 - 08:31 PM, a spus:

Daca zici tu , asa am sa fac :D

Nu zic eu şi nici nu e nevoie să o faci. Era doar o idee. Tu faci ce ştii că e bine pentru tine. :rolleyes:
0

#1032 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 27 April 2015 - 01:12 AM

In total am zburat cam 20 -30 minute , numai eu , asa cred ca mi se parea o vesnice.

Felicitari. De acum esti zburator si asa vei ramane. Vei zbura mai mult, mai putin dupa cum te vor lasa problemele de zi cu zi, dar nu te vei opri niciodata. Iar primul tau zbor adevarat nu-l vei uita si-ti va ramane in suflet ca ceva minunat...ceea ce si este.
Multa, multa bafta, zburatorule.

PS. Sarpele susura la urechea nevinovata: sssssssssssssss, sssssssssssssss, pe cand un model din lemn, adica nobil si cu suflet, cu un motor adevarat, adica care face fum si canta muzica ingerilor? ssssssssssssss, ssssssssssssssss.....

0

#1033 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 08:19 AM

Cum sa uit asa ceva ... Acel cessna a fost primil avion la acel gabarit pilotat de mine :) .. Si am observat ceva , cu cat ii mai mare cu atat zboara mai bine :D
Parfenov Razvan
0

#1034 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 27 April 2015 - 08:50 AM

Vezi postareaParfenov, la 27 April 2015 - 08:19 AM, a spus:

Cum sa uit asa ceva ... Acel cessna a fost primil avion la acel gabarit pilotat de mine :) .. Si am observat ceva , cu cat ii mai mare cu atat zboara mai bine :D

:clapping:
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

#1035 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 27 April 2015 - 08:56 AM

Vezi postareaParfenov, la 27 April 2015 - 08:19 AM, a spus:

Felicitari! La cat mai multe satisfactii si aterizari reusite! :drinks:
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#1036 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 08:58 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 26 April 2015 - 07:32 PM, a spus:

Singura mulţumire de care e nevoie şi pentru mine şi pentru ceilalţi (presupun) este să te vedem zburând de unul singur, să te bucuri de frumuseţea zborului.
Să ţii minte că zbori aeromodele, nu avioane. :rolleyes:
Lasă comportamentul aeromodelului. Staţia e la tine în mână şi tu dai comenzi.
Dacă terenul e în pantă, o să-ţi ia ceva vreme să poţi face aterizări, mai ales dacă vântul suflă la deal.
Zboruri multe cu aterizări line. :clapping:

A vazut si Razvan cum se fac aterizarile cu vant lateral si pe panta, modelul avea cam 10-15 grade coada in lateral fata de directia de aterizare si atinge pamantul prima data cu roata dinspre deal, apoi se aseaza cuminte pe toate 3 :good:
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#1037 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 09:06 AM

Vezi postareaalex g, la 27 April 2015 - 08:58 AM, a spus:

A vazut si Razvan cum se fac aterizarile cu vant lateral si pe panta, modelul avea cam 10-15 grade coada in lateral fata de directia de aterizare si atinge pamantul prima data cu roata dinspre deal, apoi se aseaza cuminte pe toate 3 :good:

Aveam inima cat un puric , ca veneau cu o viteza destul de mare la aterizare si se opreau foarte repede .
Parfenov Razvan
0

#1038 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 09:27 AM

Vezi postareaalex g, la 27 April 2015 - 08:58 AM, a spus:

intai de toate ar trebui sa invete si sa stapaneasca decolarile si aterizarile doar cu vantul in fata...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif
Cand va avea suficienta experienta poate incerca si aterizari/decolari cu vant in lateral...:drinks:
0

#1039 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 09:34 AM

Vezi postareadanysoft32, la 27 April 2015 - 09:27 AM, a spus:

intai de toate ar trebui sa invete si sa stapaneasca decolarile si aterizarile doar cu vantul in fata...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif
Cand va avea suficienta experienta poate incerca si aterizari/decolari cu vant in lateral...:drinks:

Stiu asta, doar ca terenul nu permite. Aterizarile si decolarile le-am facut eu, in functie de model si greutate prefer sa le arunc la decolare
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#1040 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 09:54 AM

Vezi postareaalex g, la 27 April 2015 - 09:34 AM, a spus:

Stiu asta, doar ca terenul nu permite. Aterizarile si decolarile le-am facut eu, in functie de model si greutate prefer sa le arunc la decolare

Alex, fa pilot din el, cand merge acasa sa poata zbura singur (daca mai are ce...)

Bafta
Dan
0

#1041 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 10:08 AM

Vezi postareadanysoft32, la 27 April 2015 - 09:54 AM, a spus:

Alex, fa pilot din el, cand merge acasa sa poata zbura singur (daca mai are ce...)

Bafta
Dan

Are are :)) m-am ambitionat acuma mai mult si cum ajung acasa termin pwot si ii dau drumul.;)
Parfenov Razvan
0

#1042 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 11:16 AM

Urmatoarea data cand mai merg va fac o poza la "pista " de 30m sa vedeti si voi ...

Cand Alex a oprit masina acolo am crezut ca glumeste , cum sa decolezi/aterizezi acolo ?? Dar uite ca ii posibil ;)
Parfenov Razvan
0

#1043 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 07:20 PM

Razvane lasa telenovela asta si pune mana si zboara, ca de nu vin la vara la Moldovita si te zbor eu pe tine...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/blum.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/tease.gif
0

#1044 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 07:23 PM

Vezi postareadanysoft32, la 27 April 2015 - 07:20 PM, a spus:

Razvane lasa telenovela asta si pune mana si zboara, ca de nu vin la vara la Moldovita si te zbor eu pe tine...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/blum.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/tease.gif

Te astept :) cu mare drag ... Ce sa zbor ... Inca sunt la liceu , Vineri ajung acasa , pregatesc Pwotul si pana sambata bag simulator ca am de la Travel o statie simulator ;) . A, da si schimb si softul la statia mea, adica Red!!
Parfenov Razvan
0

#1045 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2015 - 10:51 PM

Bun aşa. :rolleyes:
Noi ne pregătim la sfârşitul ăsta de săptămână de o ieşire mai lungă, plus un grătar. Avem de gând să scoatem mai multe modele la zbor, de diferite dimensiuni şi motorizări. În special NEMESIS 90 cu 15 CC metanol (ori îl zbor măcar un rezervor, ori ...). Punem şi de un grătar, aşa că dacă ... poţi veni, te hrănim cu mici, te hidratăm cu ..., şi te punem să zbori de toate până cazi din picioare. :D

Spor la stăpânit modele, oricând, oriunde ... cu aterizări line.
0

#1046 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2015 - 08:18 AM

Vezi postareaParfenov, la 27 April 2015 - 10:08 AM, a spus:

Are are :)) m-am ambitionat acuma mai mult si cum ajung acasa termin pwot si ii dau drumul.;)

Ceva nou?
Ai zburat de 1 mai sau zbori azi, maine...?

Bafta
0

#1047 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2015 - 10:10 AM

Vezi postareadanysoft32, la 02 May 2015 - 08:18 AM, a spus:

Ceva nou?
Ai zburat de 1 mai sau zbori azi, maine...?

Bafta

Ieri am terminat de lipit orice partcica , azi montez electronica si sper sa zbor mai spre seara , sau in cel mai rau caz maine .. ca la mn picura acuma , e innourat :(
Parfenov Razvan
0

#1048 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2015 - 06:14 PM

Azi am operat Piperul si l-am convertit pe brushless :)) .Dupa o ora de "chin" cu unghiul motor , am terminat!A iesit o treaba buna , facand eu cateva modificari , regulatorul si receptorul fiind mutate jos la baterie , si bateria sus fiind inlocuita cu cea de 3s /2200mha .Am pastrat Cg si la final s-a vazut rezultatul .

Mers frumos la zbor , afara innourat dar fara vant , zic eu o vreme buna de zburat. Singurel cu emotii , 40% acceleratie si il arunc .Pleaca ca din pusca frumos , nervos la viteza dar dupa ce am urcat cam la 50-60 m , scazand la 20% , se stabilizeaza , a trebuit sa il trimez ca vroia sa urce si mai sus . Zboara foarte bine dar la viteza mica, viraje le-am luat usor si dupa imi era din ce in ce mai greu ca imi tremura mana de nu stiam ce ii cu mine . Dupa 30 sec , imi sarea piciorul din pamant de parca aveam parkinson. :blush: . Nici bine nu trec 2 minute ca booommm , tuna si incepe sa ploua . Sa ma fi vazut , eu cu avionul in aer si afara ploua .. najpa . Repede cercuri sa scad din altitudine si dupa il las sa planeze 100 m ca sa aterizez usor , da de unde ca venea gardul si la aterizarea foartata s-a rupt elicea ca a venit pe o parte . Atata tot !! Pentru mine a fost super , fiind printre primele zboruri singur! :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 23 May 2015 - 06:15 PM

Parfenov Razvan
0

#1049 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 279
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 23 May 2015 - 08:36 PM

No, asa mai merge. :D Zboara-l pana te obisnuiesti si cu aterizarile si apoi filmeaza un zbor curat cap coada. Apoi treci la planoare pentru ca acolo la voi e mana cereasca zona.
P.S. Multumesc pentru ajutorul dat. ;)
Statie: Turnigy 9x
AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
HELI: Angel 300, LRP Disco Hornet, clona SYMA 107
AUTO: CARSON CPT 27cc, LRP Blast S10 TX
0

#1050 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 May 2015 - 02:15 PM

Azi inca un zbor reusit in jur de 7-8 minute :clapping: :clapping: Pe vant greu de zburat dar a mers bine .. aterizarea mai fortata dar aeromodelul a scapat fara nici o paguba .Fara motor este greu de controlat ,si de aia aterizarea a fost mai naspa . Nu prea zboara lin ca alte avioane dar merge la inceput sa ma obisnuiesc. Nu am mai avut asa emotii deoarece eram cu fratele meu . A filmat el ceva dar cu telefonul si nu se observa chiar asa de bine aeromodelul!!

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 24 May 2015 - 02:15 PM

Parfenov Razvan
0

Arata acest topic

• 40 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »