Un sfat care pentru noi este regulă : Nu te duci la zbor singur indiferent de mărimea modelului. Poţi fi rănit şi nu are cine să te ajute. Chiar dacă e un model relativ uşor, e capabil să-ţi provoace răni serioase. Probabil ţi s-a mai spus despre verificările dinaintea zborului. Sunt importante atât pentru siguranţa ta cât şi a celor din jur.
Nu încerca "să te dai mare" cu ce faci, îndreptând modelul spre un grup de oameni, sau chiar spre tine. Poţi produce senzaţie prin executarea figurilor acrobatice, nu prin "atacarea" publicului. Dacă observi alt aparat de zbor la înălţime mică (de obicei ULM) aterizezi imediat. Cele mari, în zona ta, zboară la peste 10.000 de metri şi nu sunt deranjate.
Nu folosi camere de luat vederi ataşate, sau dacă foloseşti în filmare nu au voie să apară proprietăţi private, sau persoane, decât cu aprobarea acestora. (Aprobarea persoanelor, nu a proprietăţilor :D )
Staţia pe care o foloseşti funcţionează în 2,4 GHz. Asta presupune că pierde comunicarea cu receptorul dacă între emiţător şi receptor se interpun arbuşti, tufişuri, sau alte "verdeţuri" mai înalte. Dacă vei zbura deasupra apei să ţii cont că distanţa de emisie scade cu 50%.
Dacă respecţi regulile astea (minime) nu te va întreba nimeni, niciodată, de sănătate şi te vei putea bucura de frumuseţea zborului cât doreşti.
Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 07 January 2015 - 12:59 AM