BSI Bucuresti, mod de lucru Posta Romana, BSI Bucuresti
Postat 02 December 2014 - 12:50 AM
Postat 02 December 2014 - 10:09 AM
Ce rezolv daca fac o reclamatie? stie cineva?
Postat 16 December 2014 - 03:35 PM
Postat 31 January 2015 - 12:59 AM
Dragilor pot sa va spun ca nu se baga la vamuit dupa marimea coletului ci dupa placerea vamesului de serviciu . Corect ar fi asa : - Dupa legea vamala coletele din uniunea europeana cu greutate pana la 2kg si valoare declarata pana la 10 euro vin direct acasa prin factoru postal fara vama.tot ce depaseste 2kg sau valoarea de 10 euro se vamuieste.
Coletele venite din asia se vamuiesc de regula , aici legea zice se vamuiesc dar nu se plateste tva sau taxa vamala daca coletul are valoare pana la 10 euro,dupa aceasta valoare pana la 150 de euro se plateste tva fara taxe vamale care sunt de 2.5% .Peste valoarea de 150 euro pana la 700 de euro se plateste si tva si taxe vamale.Colete cu valoare mai mare de 700 euro nu pot fi pe persoana fizica ci doar pe firma.Dar pentru ca sa nu aveti dubii uitati aici oficial : http://www.customs.r...rin-colete.aspx
Puteti sa printati de acolo tot si sa le folositi si atunci cand calatoriti ca sa nu se mai ia de voi vamesii caposi.
Aceasta postare a fost editata de 1stef: 31 January 2015 - 01:01 AM
Postat 02 February 2015 - 02:56 AM
1stef, la 31 January 2015 - 12:59 AM, a spus:
Eu am citit altceva:
"Taxele vamale se datorează numai în situaţia în care mărfurile comandate de dvs. provin din afara Comunităţii Europene"
Losi LST XXL
Kyosho Mad Force Xtra long and Xtra wide
Postat 15 January 2016 - 10:54 AM
Losi LST XXL
Postat 30 April 2016 - 10:18 PM
http://economie.hotn...regulamente.htm
Postat 04 June 2016 - 11:37 PM
Am cumpărat de curand, de pe Aliexpress, o dronă și am primit de la Posta Română un plic in care mi se spune ca trebuie sa completez o Imputernicire la care să adaug o copie dupa buletin si o factură cu care sa dovedesc achizitionarea produsului. Si trebuie sa le trimit la biroul vamal din Giulesti (Bucuresti).
Am 3 variante: sa trimit documetele cerute de ei prin posta la adresa din Giulesti, prin fax sau prin e-mail. Care varianta sa o aleg ?
Eu am observat ca astia de la Posta Romana nu prea au treaba cu tehnologia, deci daca scanez si trimit documetele prin e-mail, s-ar putea sa nu-mi raspunda nimeni, sa nu fiu înstiințat si coletul meu sa rămână la ei în depozitul din vamă.
Apoi, eu ce factura sa aduc ? Căci eu nu vad ce pot sa printez de pe contul meu Aliexpress, să dau un print-screen la comanda pe care am facut-o, cu valoarea produsului de acolo ? Că nu există nici o factura de printat de pe Aliexpress. Eu i-am cerut producătorului chinez să-mi scrie pe pachet o valoare mai mică decât ceea ce am plătit eu, dar dacă ăștia de la Poștă îmi cer dovada plății, eu va trebui să declar valoarea reală, deci nu pot să-i păcălesc cumva, nu ?
Poate să mă lămurească și pe mine cineva care este toată procedura cu vama, Poșta și obținerea pachetului ?
Cum trebuie să procedez ?
Multumesc.
Aceasta postare a fost editata de Arhanghelul: 04 June 2016 - 11:38 PM
Postat 04 June 2016 - 11:54 PM
Pe fiecare hartie trimisa trebuie scris si semnat: "conform cu originalul" - poti sa manaresti cum doresti hartiile, nu te verifica, singura problemuta - e fapta penala.
Vama se face in app. 2 zile si coletul ajunge la posta de cartier cu taxele (TVA) gata calculate. Le platesti, ridici coletul.
edit, am modificat si titlul topicului, am sters 2014 - e un topic bun, la zi, cu modul de operare a postei.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 04 June 2016 - 11:57 PM
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 05 June 2016 - 11:44 AM
stiganas, la 04 June 2016 - 11:54 PM, a spus:
Pe fiecare hartie trimisa trebuie scris si semnat: "conform cu originalul" - poti sa manaresti cum doresti hartiile, nu te verifica, singura problemuta - e fapta penala.
Vama se face in app. 2 zile si coletul ajunge la posta de cartier cu taxele (TVA) gata calculate. Le platesti, ridici coletul.
edit, am modificat si titlul topicului, am sters 2014 - e un topic bun, la zi, cu modul de operare a postei.
Multumesc pentru lămuriri ! :drinks:
Deci o să-mi printez extrasul de cont pe care o să scriu "conform cu originalul", așa cum voi face și cu restul documentelor pe care le voi scana și le voi trimite prin e-mail.
Sper doar să nu apară vreo problemă...... :unsure:
Postat 12 June 2016 - 11:20 PM
A incercat cineva chestia asta ?
<_<
Aceasta postare a fost editata de Arhanghelul: 12 June 2016 - 11:21 PM
Postat 13 June 2016 - 01:31 PM
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 19 July 2016 - 03:07 PM
Losi LST XXL
Postat 19 July 2016 - 04:57 PM
Trebuia sa iti ia TVA la 13.20$ adica fix 8.94 lei, nici un ban mai mult !
Detalii, te rog... :unsure:
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 19 July 2016 - 04:58 PM