Modelism - RHC Forum: Proiect nou - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Proiect nou Izicraft

#31 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1476
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 16 July 2014 - 07:05 PM

Vezi postareadanysoft32, la 16 July 2014 - 06:26 PM, a spus:

Din ce am citit la caracteristicile unuiacc 3 S 1300mAh, intensitatea curentului descarcat(curent max absorbit continu = 32-35 A), deci cred ca nu-i suficient ESC-ul de 20 A
Poate ma insel, poate nu am citit bine sau poate nu-i asa...
Cert este ca daca nu-s sigur ca-i bun pt ESC-ul pe care-l am nu vreau sa risc sa le stric si sa dau banii aiurea.
Ma mai documentez

Merci
Dan

folosesc de 3 ani e-max 2812 si 2822 si ambele trag max. 14 ah cu elice de 7/6 2812 si 9/6 2822
stai fara griji
si trag 700g
ce zici tu acolo este alta mancare de peste. daca un motor are nevoie de 35 de ah la capacitate maxima ,acc are de unde sa ii dea . este vorba de valoarea C a bateriei (descarcarea)

Aceasta postare a fost editata de dululutu: 16 July 2014 - 07:09 PM

0

#32 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2014 - 07:17 PM

cred ca ai primit sfaturi mai mult decat suficiente asa ca dute si zboara cat poti de mult. rupe, repara si iar zboara dar repede
sau vino in plimbare sambata pana la cet vest bucuresti si o sa pleci aviator cu acte
0

#33 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1445
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 16 July 2014 - 07:29 PM

Vezi postareadululutu, la 16 July 2014 - 07:17 PM, a spus:

cred ca ai primit sfaturi mai mult decat suficiente asa ca dute si zboara cat poti de mult. rupe, repara si iar zboara dar repede
sau vino in plimbare sambata pana la cet vest bucuresti si o sa pleci aviator cu acte

sa stii ca daca scap sa fiu liber sambata o sa te anunt si o sa vin
Merci

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 16 July 2014 - 07:29 PM

0

#34 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2014 - 07:31 PM

Vezi postareadululutu, la 16 July 2014 - 07:05 PM, a spus:

folosesc de 3 ani e-max 2812 si 2822 si ambele trag max. 14 ah cu elice de 7/6 2812 si 9/6 2822
stai fara griji
si trag 700g
ce zici tu acolo este alta mancare de peste. daca un motor are nevoie de 35 de ah la capacitate maxima ,acc are de unde sa ii dea . este vorba de valoarea C a bateriei (descarcarea)

bun si descarcarea nu are legatura cu cat poate duce ESC-ul...?
0

#35 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2014 - 07:47 PM

Vezi postareadanysoft32, la 16 July 2014 - 07:31 PM, a spus:

bun si descarcarea nu are legatura cu cat poate duce ESC-ul...?

nu.
regulatorul se ia in functie de motor
in cazul tau motorul ia 14ah max iar in regulator de 20 ah este ok.
poti folosi si o baterie ci 90c ca tot 14 suge motorul
adca ai motor care trage 50 ah si regulator de 60 este ok dar iti trebuie si o baterie cu mai multi C(RATA DE DESCARCARE) adica o baterie de 1300mah si 40C. calculezi ah x C. 1,3 X 40 =52AH
0

#36 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2014 - 08:24 PM

Vezi postareadululutu, la 16 July 2014 - 07:47 PM, a spus:

nu.
regulatorul se ia in functie de motor
in cazul tau motorul ia 14ah max iar in regulator de 20 ah este ok.
poti folosi si o baterie ci 90c ca tot 14 suge motorul
adca ai motor care trage 50 ah si regulator de 60 este ok dar iti trebuie si o baterie cu mai multi C(RATA DE DESCARCARE) adica o baterie de 1300mah si 40C. calculezi ah x C. 1,3 X 40 =52AH

ahaaaaaa acum mai vii de-acasa. M-ai facut sa inteleg.
Perfect !
Merci mult
Baftahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif
0

#37 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2014 - 08:32 PM

Vezi postareadanysoft32, la 16 July 2014 - 08:24 PM, a spus:

ahaaaaaa acum mai vii de-acasa. M-ai facut sa inteleg.
Perfect !
Merci mult
Baftahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gifhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

MAI VII DE ACASA PANA LA CET EST SAU CUM? :rofl:

Aceasta postare a fost editata de dululutu: 16 July 2014 - 08:33 PM

0

#38 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2014 - 09:22 PM

Vezi postareadululutu, la 16 July 2014 - 08:32 PM, a spus:

MAI VII DE ACASA PANA LA CET EST SAU CUM? :rofl:

da daca am liber sambata vin (si sper sa fie gata si aveonul pana vineri seara
0

#39 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 17 July 2014 - 01:55 PM

Vezi postareadanysoft32, la 16 July 2014 - 06:26 PM, a spus:

Din ce am citit la caracteristicile unuiacc 3 S 1300mAh, intensitatea curentului descarcat(curent max absorbit continu = 32-35 A), deci cred ca nu-i suficient ESC-ul de 20 A
Poate ma insel, poate nu am citit bine sau poate nu-i asa...
Cert este ca daca nu-s sigur ca-i bun pt ESC-ul pe care-l am nu vreau sa risc sa le stric si sa dau banii aiurea.
Ma mai documentez

Merci
Dan

Daca vrei sa folosesti un pack li-po 3s/1300 25C in locul celui de 2s nu trebuie sa te preocupe coeficientul "C" (rata de descarcare).Nu are prea mare importanta. Ceea ce trebuie sa faci, insa, este sa reduci diametrul la elice la 7in. Cum am mai spus, acest lucru nu-ti va avantaja modelul. Producatorul motorului a efectuat teste si recomanda: elice 9x5 - 8x4 pentru 2s; elice 6x4 - 7x6 pentru 3s. Daca vrei totusi sa incerci un pack 3s cu o elice 8x4 sau 9x5 este bine , din start, sa schimbi ESC-ul deoarece amperajul va creste. Nu stiu daca motorul va rezista unei suprasolicitari...

Toate bune!
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#40 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 18 July 2014 - 01:31 PM

Apropos de CG. Este foarte important...dar, cu timpul, vei vedea ca nu-i chiar asa. Gadeste-te ca un termic isi schimba CG-ul, in timpul zborului, de o maniera semnificativa. Si, cel putin eu, nu simt diferenta.
Multa, multa bafta si multumesc pentru aprecieri.
0

#41 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 July 2014 - 08:11 PM

ceva nou?
0

#42 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2014 - 06:54 AM

Vezi postareadululutu, la 21 July 2014 - 08:11 PM, a spus:

ceva nou?

Dulu, nu prea am avut timp (am avut ceva probleme de sanatate) acum am probleme cu masina trebuie s-o antifonez,ca imi trebuie si depind de ea (fac naveta cu masina...) sper sa termin in 2 zile si ma apuc iar de construit/reparat aeromodelul.
Sunt prims "rau" cu finantele ca as lua unul gata facut de la tine dar...
Oricum o sa vb pe PM
Merci
Bafta
0

#43 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 25 July 2014 - 02:44 PM

Vezi postareadanysoft32, la 22 July 2014 - 06:54 AM, a spus:

Dulu, nu prea am avut timp (am avut ceva probleme de sanatate) acum am probleme cu masina trebuie s-o antifonez,ca imi trebuie si depind de ea (fac naveta cu masina...) sper sa termin in 2 zile si ma apuc iar de construit/reparat aeromodelul.
Sunt prims "rau" cu finantele ca as lua unul gata facut de la tine dar...
Oricum o sa vb pe PM
Merci
Bafta

Lasa naibii unu nou, lipeste fuselaju ala de izicraft si dai asa sa inveti. Nu conteaza sa fie frumoase la inceput, o sa muncesti 2-3 saptamani sa il busesti in 3 secunde. Invata sa zbori si apoi frumoase. Bafta
Fly it, like you stole it!
0

#44 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 25 July 2014 - 03:04 PM

Vezi postareaRedDevil, la 25 July 2014 - 02:44 PM, a spus:

Lasa naibii unu nou, lipeste fuselaju ala de izicraft si dai asa sa inveti. Nu conteaza sa fie frumoase la inceput, o sa muncesti 2-3 saptamani sa il busesti in 3 secunde. Invata sa zbori si apoi frumoase. Bafta

Asa este are dreptate nu trebuie sa le ai de expo, el nici acum nu are frumoase
o sa sara la gatul meu dar stie ca am dreptate
0

#45 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 July 2014 - 09:13 PM

Vezi postareamarian.dumitru74, la 25 July 2014 - 03:04 PM, a spus:

salutare
Am revenit. Ieri am vb cu Bogdan (bogdan.motrici) si mi-a spus ca vine in Campina sa am aveonul gata sa-l zburam. Cum izicraftul nu era gata (fuselajul era doar taiat) m-am grabit sa-l lipesc , azi m-am invoit de la sv si am pus motorul in cea mai mare graba, fara finisaje la fuselaj (aripa a scapat la ultimul crash, deci nu era nevoie de una noua) fara finisaje la nimic. Cum afara ploua, imi luosesem gandul ca vom zbura si chiar de se oprea ploaia nu credeam ca o sa fiu gata cu izicraftul.
Dar ploaia s-a oprit m-am intalnit cu bogdan la campul de zbor, eu aducand avionul asamblat in prop de 90%. Am verificat centrul de greutate, unghi motor (aici a trebuit sa intervenim si l-am corectat), servouri, etc.
Hai sa-l zburam (nefiind deloc increzator deoarece il facusem in graba cu o seara inainte). L-am lansat eu comenzile avandule Bogdan. A zburat ceva (mie imi parea ok) si a aterizat. Bogdan a zis ca trebuie trimat foarte mult deoarece trage violent stanga (ceeace remarcasem si eu cind l-am facut praf si la fel se intamplase si cu BB-ul). I-a facut trimajul, dual rate, etc. A venit a doua lansare si ce sa vezi..., asa frumos zbura ca mi l-a dat si mie si ca sa vezi (din nou) l-am zburat si eu. Super zboara si sunt asa incantat ca in sfarsit ZBOARA si mai ales ca il "PILOTEZ" eu. Asa ca maine de dimineata la 7:30 ne ducem la inca o runda.
Singurul fapt pt. care sunt nemultumit azi este ca nu am putut imortaliza realizarea (cand a filmat cineva am avut din pacate doar cresh-uri). Maine sper sa filmeze sotia (daca vrea sa se trezeasca asa devreme) si poate voi putea sa va arat "realizarea"

P.S
Pana atunci iata 2 poze cu noul izicraft nefinisat dar care zboara. Mii de mutumiri lui Bogdan.

Bafta
Dan

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0199.JPG
  • Imagine atasata: DSC_0200.JPG

0

#46 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 July 2014 - 09:23 PM

Vezi postareadanysoft32, la 25 July 2014 - 09:13 PM, a spus:

salutare
Am revenit. Ieri am vb cu Bogdan (bogdan.motrici) si mi-a spus ca vine in Campina sa am aveonul gata sa-l zburam. Cum izicraftul nu era gata (fuselajul era doar taiat) m-am grabit sa-l lipesc , azi m-am invoit de la sv si am pus motorul in cea mai mare graba, fara finisaje la fuselaj (aripa a scapat la ultimul crash, deci nu era nevoie de una noua) fara finisaje la nimic. Cum afara ploua, imi luosesem gandul ca vom zbura si chiar de se oprea ploaia nu credeam ca o sa fiu gata cu izicraftul.
Dar ploaia s-a oprit m-am intalnit cu bogdan la campul de zbor, eu aducand avionul asamblat in prop de 90%. Am verificat centrul de greutate, unghi motor (aici a trebuit sa intervenim si l-am corectat), servouri, etc.
Hai sa-l zburam (nefiind deloc increzator deoarece il facusem in graba cu o seara inainte). L-am lansat eu comenzile avandule Bogdan. A zburat ceva (mie imi parea ok) si a aterizat. Bogdan a zis ca trebuie trimat foarte mult deoarece trage violent stanga (ceeace remarcasem si eu cind l-am facut praf si la fel se intamplase si cu BB-ul). I-a facut trimajul, dual rate, etc. A venit a doua lansare si ce sa vezi..., asa frumos zbura ca mi l-a dat si mie si ca sa vezi (din nou) l-am zburat si eu. Super zboara si sunt asa incantat ca in sfarsit ZBOARA si mai ales ca il "PILOTEZ" eu. Asa ca maine de dimineata la 7:30 ne ducem la inca o runda.
Singurul fapt pt. care sunt nemultumit azi este ca nu am putut imortaliza realizarea (cand a filmat cineva am avut din pacate doar cresh-uri). Maine sper sa filmeze sotia (daca vrea sa se trezeasca asa devreme) si poate voi putea sa va arat "realizarea"

P.S
Pana atunci iata 2 poze cu noul izicraft nefinisat dar care zboara. Mii de mutumiri lui Bogdan.

Bafta
Dan

felicitari!
asta ca sa vezi ce inseamna sa ai langa tine pe cineva care a mai facut asta ca experimentat este mult spus. si bogdan acum invata dar macar stie lucrurile elementare

ma bucur pentru tine si maine sa inveti aterizari si decolari ca sa te descurci singur

ura
0

#47 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 July 2014 - 09:36 PM

Vezi postareadululutu, la 25 July 2014 - 09:23 PM, a spus:

felicitari!
asta ca sa vezi ce inseamna sa ai langa tine pe cineva care a mai facut asta ca experimentat este mult spus. si bogdan acum invata dar macar stie lucrurile elementare

ma bucur pentru tine si maine sa inveti aterizari si decolari ca sa te descurci singur

ura

Merci Dane, asa este intradevar e mare lucru sa ai pe cineva experimentat. Stiu ca tu ai fost "profesorul lui Bogdan .Felicitari.
Pana la decolari mai e dar voi "profita" de Bogdan cat e langa mine.
Bafta.
Dan
0

#48 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 25 July 2014 - 10:24 PM

Felicitari mestere.
Cred ca esti constient ca, din acest moment, esti pierdut iremediabil.
Multa, multa bafta.
0

#49 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 25 July 2014 - 10:37 PM

Vezi postareadanysoft32, la 25 July 2014 - 09:36 PM, a spus:

Merci Dane, asa este intradevar e mare lucru sa ai pe cineva experimentat. Stiu ca tu ai fost "profesorul lui Bogdan .Felicitari.
Pana la decolari mai e dar voi "profita" de Bogdan cat e langa mine.
Bafta.
Dan

Dan, lui Dululutu tre' sa ii multumesti pt. ca am reusit azi sa ti-l trimez. Este un profesor de nota 10 si mult timp va fi in continuare profesorul meu de zbor ca eu sunt ca si tine un junior, am doar ceva zboruri la activ. Felicitari pentru constructie, zboruri line si fara crash-uri. Ramane totusi dilema cu trasul stanga asa brutal care trebuie inteles pentru ca unghiul cred ca fost suficient dreapta, poate jos un pic cam mult dar nu imi pare sa afecteze. Maine sa vedem daca nu cumva aripa stanga e mai grea.
Spor,
0

#50 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 26 July 2014 - 12:30 AM

Vezi postareadanysoft32, la 25 July 2014 - 09:13 PM, a spus:

salutare

P.S

Bafta
Dan

Bravo DANE !!!...si la mai mare si la mai multe !!!...
0

#51 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 26 July 2014 - 03:20 AM

Vezi postareamarian.dumitru74, la 25 July 2014 - 03:04 PM, a spus:

Macar eu am zburat stick-ul meu. Tu il ti de bibelou. Mi-ar fi si jena sa vin la zbor cu o spuma obosita cand am un benzinar in casa, chiar daca nu e asa frumos ca stickul meu :-)
Fly it, like you stole it!
0

#52 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 July 2014 - 08:25 PM

Salutare
iata filmarea de ieri (nu radeti, si voi ati fost la inceput)

https://www.youtube....eature=youtu.be

Bafta
Dan
0

#53 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 July 2014 - 08:35 PM

Vezi postareapccdtk, la 26 July 2014 - 12:30 AM, a spus:

Bravo DANE !!!...si la mai mare si la mai multe !!!...

Merci Robert.
Sper sa ne vedem cat de curand la un zbor impreuna
0

#54 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1225
  • Inregistrat: 26-September 12
  • Interests:Zbor

Postat 27 July 2014 - 10:21 PM

Felicitari. Aterizari line.
De-acum iti trebuie spatiu pentru modelele care or sa vina, pentru ca, vorba lui Dan Mitea - esti infectat.
Bogdan Floria

bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983

"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
0

#55 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 August 2014 - 07:51 PM

Vezi postareaTravel Air, la 27 July 2014 - 10:21 PM, a spus:

Felicitari. Aterizari line.
De-acum iti trebuie spatiu pentru modelele care or sa vina, pentru ca, vorba lui Dan Mitea - esti infectat.

E adevarat sunt "infectat", si deabia asteptam sa ajung acasa (pt ca am fost plecat pana ieri) si sa bag un zbor. Azi am prins o seara buna (acum cateva minute am venit de la camp) si m-am dus glont sa-l zbor. Ce pot spune SUNT FERICIT si foarte incantat ca l-am zburat (de aceasta data singur) pana la terminarea acumulatorului si e" inca in viata". Nici-un crash nimic, totul a mers perfect. Oricum acumulatorul trebuie sa-l schimb deoarece se incalzaste f mult(era aproape incins cand l-am scos din avion). Pacat ca nu am poze sau filmulet sa va arat.
Va salut si va multumesc tuturor pt sfaturi si sugestii. Cu ajutorul vostru am putut realiza aeromodelul si mai ales il pot pilota.

Bafta
Zboruri si aterizari line
Dan

P.S
Va tin la curent cu realizarile mele in ce priveste pilotajul si constructia aeromodelelor.

0

#56 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 01 August 2014 - 09:07 PM

Treci la 3S, 2S-ul zbori 4 minute si la revedere, plus ca la 3S motorul care ti l-am dat trage si mai mult deci o sa vezi viteza in plus :) doar sa fii atent ( daca acum mergi cu stick-ul la maxim la 3S o sa mergi cu el cam la jumatate iar la decolare un pic peste jumate ca trage undeva la 790 de grame iar al tau parca 400 iesise, sa il cantaresti. Bravo si bine ca te-ai descurcat singur ;). La inceput sa nu zbori daca vantul depaseste 5km/h pana iti intri in mana bine. Zboara in fiecare zi ca esti la 2 pasi de Muscel, exercitiul mama invataturii.
Aterizari line,
Bogdan
0

#57 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 August 2014 - 10:59 PM

Un nou zbor azi cu un nou Izicraft (by dulu)
Arata si zboara excelent (deocamdata cu aripa cu diedru, poate maine sau duminica il zbor cu eleroane...)
Sper sa va placa...

https://www.youtube....To8mUeE&edit=vd

Bafta
Dan
0

#58 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 August 2014 - 11:09 PM

Vezi postareadanysoft32, la 15 August 2014 - 10:59 PM, a spus:

Un nou zbor azi cu un nou Izicraft (by dulu)
Arata si zboara excelent (deocamdata cu aripa cu diedru, poate maine sau duminica il zbor cu eleroane...)
Sper sa va placa...

https://www.youtube....To8mUeE&edit=vd

Bafta
Dan

este privat filmuletul. vezi cum il faci public sa il putem vedea
0

#59 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip