Mic dictionar "tehnic" Pentru incepatori
Postat 16 June 2015 - 10:50 AM
Eleroane diferentiale (ce inseamna si cum se folosesc...) =
Postat 16 June 2015 - 10:58 AM
Ciprian97, la 16 June 2015 - 10:55 AM, a spus:
Cipriane ar fi trebuit sa specifici...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif
Banuiesc ca te referi la eleroane diferentiale
dar FLAPERON cum s-ar traduce (pe romaneste) si ce ar trebui sa faca ?
Bafta :drinks:
Postat 16 June 2015 - 11:02 AM
http://www.rc-airpla...fferential.html
http://www.rhcforum....26779-flaperon/
Daca dai cautare aici "eleron diferential" gasesti discutii pe tema asta.
Postat 16 June 2015 - 11:02 AM
Adica eleroanele coboara impreuna pentru efectul de flap si mai au si rolul de eleron(cu efect mai scazut cu cat e mai coborat flapsul) :)
Eleron diferential cred ca e altceva- in viraj un eleron coboara sau urca mai putin(sau mai mult) decat celalalt
bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983
"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
Postat 16 June 2015 - 11:10 AM
renatoa, la 16 June 2015 - 11:02 AM, a spus:
http://www.rc-airpla...fferential.html
http://www.rhcforum....26779-flaperon/
Daca dai cautare aici "eleron diferential" gasesti discutii pe tema asta.
Renato, nu-i mai simplu sa spui cum anume se fac aceste mixaje, decat sa faci trimitere la manual sau la alte topicuri unde se discuta despre flaperon insa nu se explica ce si cum...
"Flaperons - o suprafață unică de control pe marginea fiecarei aripi, care arerol de flaps și/sau eleroan. Este nevoie de un sistem RC cu capacitatea de mixare pt. a avea flaperons"
...pe bune ? asta o intuiam ,dar CUM SE FACE..., nu scrie nici in manual si se pare ca nici tu nu vrei sa ma ajuti
Bafta
P.S
nu mai insist ca se pare ca insist fara nici-un rezultat.
Daca se explica aici ramanea scris nu numai pt.mine ci pt oricine avea neclaritati
Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 16 June 2015 - 11:14 AM
Postat 16 June 2015 - 11:24 AM
Iar topicul este dictionar, nu "cum se face" :)
Important este sa stii cum se cheama functia, ca sa o gasesti in meniurile statiei, daca ieri stiai ce e ala flaperon, mai intrebai in topicul de 9x ?
Postat 16 June 2015 - 11:36 AM
renatoa, la 16 June 2015 - 11:24 AM, a spus:
Iar topicul este dictionar, nu "cum se face" :)
Important este sa stii cum se cheama functia, ca sa o gasesti in meniurile statiei, daca ieri stiai ce e ala flaperon, mai intrebai in topicul de 9x ?
intrebarea pe care am pus-o in topicul amintit de tine se referea la a pune eleroanele separat pe cate un canal si tu mi-ai spus sa folosesc functia Flaperon
Nu vreau sa fac mixaj intre eleron si flaps (nici nu am avion cu flaps...)
de asta te tor rugam sa explici... cu draqu sa fac sa pun servourile separat sa nu mai folosesc cablu Y
cum unul il pun pe canalul 1 (eleron) si celalalt pe can.auxiliar si folosesc flaperon. Ok cand fac asta nu se intampla nimic, cand dau comanda reactioneaza doar cel de pe can.1
Acum intelegi ce te tot intreb de ieri...?
Merci
Postat 16 June 2015 - 11:48 AM
Daca tie pe canalul auxiliar nu ti se misca nimic, cauzele pot fi multiple, cam greu de depanat la distanta...
Ai intrat in ecranul de flaperon ? L-ai activat ? ce procente erau puse acolo, ai umblat la ele ?
Zau daca asiaticii care au scos primele statii cu mixere predefinite nu ne-au facut cel mai mare rau... sa gandim cat mai putin, ca in invatamantul nostru de azi.
Pana atunci, la Multiplex cand luai o statie noua era inutila, nu avea nimic asignat pe ea ! NI-MIC !
Canalul 1 putea fi orice... si actionat de orice element de pe carcasa.
Utilizatorul chiar o programa pe bune, si banuiesc ca ramanea cu ceva din asta...
Daca s-ar invata old style lantul de comanda intr-un sistem RC, te asigur ca ne-am intelege mai bine :)
Daca ti se pare ca sunt rautacios, afla ca cei care au creat OpenTx dupa modelul de gandire Multiplex chiar au zis asta, ca are si rol de selectie naturala :) cine nu il pricepe, nu e de el RC-ul :)
Postat 16 June 2015 - 11:58 AM
Asta-i raspunsul pe care-l asteptam de ieri (si pe care il intuiam intr-un fel) "Pai flaperon tocmai asta face, imparte logic singurul canal de eleroane care il foloseai pana atunci, in doua canale separate fizic, pentru ca sa poata fi miscate in opozitie ca eleroane si in acelasi sens ca flapsuri, mecanic nu poti face asta (prea simplu)."
Acum e limpede precum cristalul.
Posibil sa fie receptorul cel vinovat pt.inactivitatea unui eleron.
Am intrat in meniul de flaperon (asa cum mi-ai spus ieri) si era binenteles setat inactiv. L-am pus pe activ am si modificat valorile, care erau puse "default" pe zero insa nici-un rezultat
O sa incerc azi cu alt receptor
Merci
P.S
Vezi totusi ce simplu e sa raspunzi "la obiect" si cat mai simplu
Merci inca o data :drinks:
Postat 16 June 2015 - 12:21 PM
danysoft32, la 16 June 2015 - 11:58 AM, a spus:
Asta-i raspunsul pe care-l asteptam de ieri (si pe care il intuiam intr-un fel) "Pai flaperon tocmai asta face, imparte logic singurul canal de eleroane care il foloseai pana atunci, in doua canale separate fizic, pentru ca sa poata fi miscate in opozitie ca eleroane si in acelasi sens ca flapsuri, mecanic nu poti face asta (prea simplu)."
Acum e limpede precum cristalul.
Posibil sa fie receptorul cel vinovat pt.inactivitatea unui eleron.
Am intrat in meniul de flaperon (asa cum mi-ai spus ieri) si era binenteles setat inactiv. L-am pus pe activ am si modificat valorile, care erau puse "default" pe zero insa nici-un rezultat
O sa incerc azi cu alt receptor
Merci
P.S
Vezi totusi ce simplu e sa raspunzi "la obiect" si cat mai simplu
Merci inca o data :drinks:
E posibil ca receptorul să nu aibă nimic. Nu ajunge să activezi funcţia flaperon. În funcţie de staţie mai apar şi alte setări necesare pentru a funcţiona eleronul pe canale diferite. Din păcate le ştiu doar cu staţia în mână, pe de rost mi-e să nu greşesc, dar trebuie să te duci şi în mix (parcă) să-i setezi curse şi acolo, atfel eleronul de pe canalul aux, sau 5 ori 6 rămâne inert. Mai e ceva şi în "travel adjust" şi parcă EPA.
La Spektrum mai are şi o setare de genul "duo ail" (sau ceva de genul ăsta) care trebuie activată.
Pff. Dezavantajul că lucrez cu mai multe tipuri de staţii. :pardon:
Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 16 June 2015 - 12:24 PM
Postat 17 June 2015 - 07:38 AM
ViP_Eol, la 16 June 2015 - 12:21 PM, a spus:
La Spektrum mai are şi o setare de genul "duo ail" (sau ceva de genul ăsta) care trebuie activată.
Pff. Dezavantajul că lucrez cu mai multe tipuri de staţii. :pardon:
am rezolvat :rolleyes:
ai dreptate receptorul nu avea nimic dar ca sa nu poluez aici, am scris la radio review cum am rezolvat
Bafta
Postat 18 June 2015 - 06:47 AM
danysoft32, la 16 June 2015 - 11:36 AM, a spus:
Nu vreau sa fac mixaj intre eleron si flaps (nici nu am avion cu flaps...)
Dani FLAPERON nu inseamna avion cu flapsuri si eleroane sau mixaj intrebele, inseamna sa folosesti eleroanele pe post de flapsuri. Si implicit sa poti pune 2 servo separate pe eleroane.
P.S.: Daca aveai statia resoftata cu OPEN TX era mult mai simplu si rapid. Open tx nu e bau bau, e mult mai simpla si intuitiva. Bafta
Postat 18 June 2015 - 07:19 AM
RedDevil, la 18 June 2015 - 06:47 AM, a spus:
P.S.: Daca aveai statia resoftata cu OPEN TX era mult mai simplu si rapid. Open tx nu e bau bau, e mult mai simpla si intuitiva. Bafta
vezi ca ai mesageria plina sau...
nu poti primi PM
Bafta
Postat 18 June 2015 - 07:20 AM
danysoft32, la 18 June 2015 - 07:19 AM, a spus:
nu poti primi PM
Bafta
Asta stiu, expre este plina :drinks:
P.S.: Ma poti contacta pe facebook pe mesagerie daca e urgent :D
Aceasta postare a fost editata de RedDevil: 18 June 2015 - 07:24 AM