Modelism - RHC Forum: centrale eoliene - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8

centrale eoliene aincercat cineva sa faca una mare?

#211 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 02 February 2009 - 12:27 AM

am gasit din greseala acest film. Aparent aceasta centrala eoliana nu are nevoie de asa de mult vant pentru functionare.

0

#212 Useril este offline   mesterel2010 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 19 December 2010 - 03:34 PM

Imi poate spune cineva daca pot cupla 2 generatoare de curent pentru o eoliana ?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 February 2011 - 11:24 PM

0

#213 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 19 December 2010 - 05:15 PM

DA POTI.
It's difficult to make things simple!
0

#214 Useril este offline   mugurg 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 265
  • Inregistrat: 09-January 07

Postat 04 February 2011 - 03:25 AM

Nu-l intereseaza aia. Face reclama la atelierblah-blah defapt, pana s-o prinde un admin.
Omul cu adevarat bun e cel care ar fi putut fi rau si nu a fost.
0

#215 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 04 February 2011 - 03:53 AM

Vezi postareamugurg, la Feb 4 2011, 03:25 AM, a spus:

Nu-l intereseaza aia. Face reclama la atelierblah-blah defapt, pana s-o prinde un admin.

Este vorba despre eoliana in 2 timpi :lol:
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#216 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 04 February 2011 - 03:54 AM

Pana s-o prinde un admin sa-l lase sa mai posteze, ca de la mine mai are o singura incercare...
Spor la treaba!
Nu ca nu punem si noi link-uri spre magazine de genul asta, dar nu o facem considerandu-i pe ceilalti fraieri. Placute sau nu, sunt niste reguli care trebuiesc respectate.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 February 2011 - 04:02 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#217 Useril este offline   RAnet 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 19-January 06

Postat 07 February 2011 - 01:10 PM

Vezi postareabitex, la Feb 4 2011, 03:54 AM, a spus:

Pana s-o prinde un admin sa-l lase sa mai posteze, ca de la mine mai are o singura incercare...
Spor la treaba!
Nu ca nu punem si noi link-uri spre magazine de genul asta, dar nu o facem considerandu-i pe ceilalti fraieri. Placute sau nu, sunt niste reguli care trebuiesc respectate.

Oricum, imi place cum arata noul link!.. :rolleyes:
In the laws of nature, there is nothing imposible except the state of your mind!..
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
0

#218 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 07 February 2011 - 11:00 PM

si de fapt ce-i cu link-ul ala? unu zice ca-i place altu ca nu, da numa eu nu pot sa-mi dau cu parerea.
0

#219 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 07 February 2011 - 11:23 PM

Si mie imi place magazinul, marfa e buna. Cum a procedat nu-i prea ortodox, trebuia sa discute inainte cu adminul.
Am curatat link-ul, este activ. Intra pe el si vezi daca poti conecta doua generatoare din alea la o eoliana. Cam acelasi stil de interventie si in celalalt subiect, cu masina de gaurit...
0

#220 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 08 February 2011 - 07:28 PM

aha, mersi. Vad ca-s niste electrogene, de ce ar avea nevoie eoliana de asa ceva? Sa faca vant cand acesta nu mai vrea sa bata? Si de ce doua in loc de una, asta e intr-adevar un mister. Probabil e chestie de redundanta, sa nu se opreasca elicea din invartit daca se strica electrogenu.

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 08 February 2011 - 07:30 PM

0

#221 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 February 2011 - 11:18 AM

Aproape orice e posibil in tehnica, dar se ajunge pana la urma la bani. Sarim peste aspectul asta, sa zicem ca avem banii si ca o rezolvam cu 2 sau 5 legate la aceasi eoliana, chiar daca platesti tot grupul si folosesti doar generatorul, chiar daca el necesita "mii" de rpm. pentru a scoate ce trebuie...
In discutie era vorba de reclama pentru acel magazin. Si nu asta era deranjant, ci cum a facut-o, ca si cum nu stim ce-i ala internet sau n-am mai auzit de reclama (prost) mascata. Era corect sa discute cu adminul si cred (asa sper!) ca primea ajutor sa-si promoveze produsele. De scule avem toti nevoie... Din partea mea are tot sprijinul, dar sa rezolve tot ce trebuie, la nivel superior. Adica sa primeasca macar acceptul de a face reclama. Pana nu isi rezolva problema nu pot face nimic.
Mult succes la vanzari, nu comentez marfa sau produsele, presupun ca totul e OK, dar se putea si mai bine.
Spor la treaba!
0

#222 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 21-September 10

Postat 10 February 2011 - 05:49 AM

Oare nu ar fi mai usor sa se contruiasca asa ceva homemade ? ma gadesc ca este mult mai sigur o asfel de "elice" cu o surafata activa unga de 6 metri decat una clasica cu acelasi diametru .

http://www.gadgetgrid.com/wp-content/uploads/2007/03/chicago.jpg
http://www.metaefficient.com/images/quiet_revolution_wind_turbine.jpg

Generatorul nu trebuie sa iti dea aceiaisi frecventa ca in retea , caci oricum trebuie separat galvanic , si cum fiteza vantului nu este cnstanta nu o sa ai in veci direct de la el 50 sau 60 sau vreo sinusoidala iti trebuie convertor de frecenta , ( parca asa ii zice ... )

Eu insa as opta pentru o mic hirdocentrala . dece ? simplu cursul apei este mult mai stabil decat viteza vantului , iar centrala propiuzsa are un potential mai mare , si se poat construii direct pe albia raului , cum erau facute vechile mori de macinat .
Sau daca exista posibilitatea de a aduce apa le presiune mare as opta pentru asa ceva =>
http://e-wct.com/hidro/nhc_mhc-Dateien/image008.jpg

Aceasta postare a fost editata de vlad20: 10 February 2011 - 05:53 AM

0

#223 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 10 February 2011 - 09:44 AM

In revista Tehnium si in almanahul cu acelasi nume gasiti planuri pt. eoliene cu rotor Savonius, inclusiv una care mentine turatia constanta la arbore. Sunt usor de realizat, fie din butoaie de tabla fie din foi de tabla si cateva semicercuri din lemn sau pal. Sunt verticale, deci nu mai ai nevoie de sistem de orientare.
Despre microhidrocentrale, se producea la Resita o gama de hidroagregate Kaplan pt. caderi de apa mici (pana in 25 metri) cu puteri de pana in 25kW, cu aparat director comandat automat si generator asincron.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#224 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 21-September 10

Postat 10 February 2011 - 11:32 AM

Cred ca cele de sus sunt mai eficace decat vechiul "concept" Savoinus .
[img]http://http://www.thegreentechnologyblog.com/wp-content/uploads/Savonius-3-Blade-Wind-Turbine.jpg[/img]

Puterea generatorului trebuie sa fie cel putin egala cu cea folosita .
Pe langa presiunea apei in cazul hidrocentralelor cu turbina , un aspect mult mai important este DEBITUL necesar daca debitul este de doar 400-500l/h , pentru o asfel de turbina deobicei este necesar un debit 200-300l/s , iar asta inseamna o teava cu un diametru considerabil mai mare ( din cate stiu eu forula pentru calcul ar fi D=S*V unde d este debitul exprimat in m3/s S sectiunea in mp si V viteza in m/s ) cu alte cuvinte ar trebuii o teava de peste 2 inchi pentru un debit de 200l/s .
Pe langa generator ; turbina si teava mai sunt necesare si doua "vase colectoare" , o serie de ecrane pentru filtrarea apei , o mini statie de trreansformare pentru separerea galvanica , deparazitare si filtrare a tensiunuii , o serie de controlere pentru a evita supra solicitarea turbinei etc .
Iar toate astea eu nu le vad cumparate sub 20.000 e , la care se adauga pretul terenului , autorizatii, manopera , scule ....
Insa poti fi cu adevarat autonom din punct de vedere al energiei electrice , cu (virgula ) poti face absolut orice poti incalazii locuinta , iti poti incarca hibridu' sau dece nu vinde la vecini sau Conelului .
Dar asfel de proiecte se pot pune in practica mai usor la munte , eventual daca pe terenul tau ai deja un parau , nu de alta dar la campie pana faci o diferenta de nivel de 20-25m , poti strabate kilometrii intregi ...
0

#225 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 02-November 08

Postat 10 February 2011 - 11:52 AM

La eoliene conteaza mai putin randamentul cat conteaza raportul dintre puterea obtinuta si costuri; asta trebuie sa fie cat mai mare. Ma indoiesc ca vei putea face eoliana aia din poze acasa, cu resurse de amator, spre deosebire de Savonius care e perfect realizabil.

La hidro : Phidraulica= (ro)*g*H*Q unde (ro) e densitatea apei, g e acc. gravitationala, H e caderea iar Q e debitul. P electrica = Phidraulica*nturbina*ngenerator unde nturbina e randamentul turbinei (cam 0,85 pt Kaplan mici) iar n generator e randamentul generatorului (cam 0,9 pt asincroane mici). Sectiunea conductei fortate se dimensioneaza a.i. sa avem pierderi mici de sarcina la dimensiuni rezonabile pt. 200l/s fiind necesara o conducta de 300mm diametru.

Aceasta postare a fost editata de adyc: 10 February 2011 - 11:53 AM

0

#226 Useril este offline   rinaldoparaipan 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 09-December 10

Postat 31 August 2012 - 02:54 PM

Aici puteti vedea cateva din realizarile noastre.
My link.
Cine stie ce a mai facut userul "lucris" cu turbina lui?
My link www.ecowindsolar.ro
0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8

56 useri citesc topicul
0 membri, 56 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro