centrale eoliene aincercat cineva sa faca una mare?
Postat 19 December 2010 - 03:34 PM
Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 February 2011 - 11:24 PM
Postat 04 February 2011 - 03:54 AM
Spor la treaba!
Nu ca nu punem si noi link-uri spre magazine de genul asta, dar nu o facem considerandu-i pe ceilalti fraieri. Placute sau nu, sunt niste reguli care trebuiesc respectate.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 04 February 2011 - 04:02 AM
Telefon: 0721 385365
Postat 07 February 2011 - 01:10 PM
bitex, la Feb 4 2011, 03:54 AM, a spus:
Spor la treaba!
Nu ca nu punem si noi link-uri spre magazine de genul asta, dar nu o facem considerandu-i pe ceilalti fraieri. Placute sau nu, sunt niste reguli care trebuiesc respectate.
Oricum, imi place cum arata noul link!.. :rolleyes:
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
Postat 07 February 2011 - 11:00 PM
Postat 07 February 2011 - 11:23 PM
Am curatat link-ul, este activ. Intra pe el si vezi daca poti conecta doua generatoare din alea la o eoliana. Cam acelasi stil de interventie si in celalalt subiect, cu masina de gaurit...
Postat 08 February 2011 - 07:28 PM
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 08 February 2011 - 07:30 PM
Postat 09 February 2011 - 11:18 AM
In discutie era vorba de reclama pentru acel magazin. Si nu asta era deranjant, ci cum a facut-o, ca si cum nu stim ce-i ala internet sau n-am mai auzit de reclama (prost) mascata. Era corect sa discute cu adminul si cred (asa sper!) ca primea ajutor sa-si promoveze produsele. De scule avem toti nevoie... Din partea mea are tot sprijinul, dar sa rezolve tot ce trebuie, la nivel superior. Adica sa primeasca macar acceptul de a face reclama. Pana nu isi rezolva problema nu pot face nimic.
Mult succes la vanzari, nu comentez marfa sau produsele, presupun ca totul e OK, dar se putea si mai bine.
Spor la treaba!
Postat 10 February 2011 - 05:49 AM
http://www.gadgetgrid.com/wp-content/uploads/2007/03/chicago.jpg
http://www.metaefficient.com/images/quiet_revolution_wind_turbine.jpg
Generatorul nu trebuie sa iti dea aceiaisi frecventa ca in retea , caci oricum trebuie separat galvanic , si cum fiteza vantului nu este cnstanta nu o sa ai in veci direct de la el 50 sau 60 sau vreo sinusoidala iti trebuie convertor de frecenta , ( parca asa ii zice ... )
Eu insa as opta pentru o mic hirdocentrala . dece ? simplu cursul apei este mult mai stabil decat viteza vantului , iar centrala propiuzsa are un potential mai mare , si se poat construii direct pe albia raului , cum erau facute vechile mori de macinat .
Sau daca exista posibilitatea de a aduce apa le presiune mare as opta pentru asa ceva =>
http://e-wct.com/hidro/nhc_mhc-Dateien/image008.jpg
Aceasta postare a fost editata de vlad20: 10 February 2011 - 05:53 AM
Postat 10 February 2011 - 09:44 AM
Despre microhidrocentrale, se producea la Resita o gama de hidroagregate Kaplan pt. caderi de apa mici (pana in 25 metri) cu puteri de pana in 25kW, cu aparat director comandat automat si generator asincron.
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 10 February 2011 - 11:32 AM
[img]http://http://www.thegreentechnologyblog.com/wp-content/uploads/Savonius-3-Blade-Wind-Turbine.jpg[/img]
Puterea generatorului trebuie sa fie cel putin egala cu cea folosita .
Pe langa presiunea apei in cazul hidrocentralelor cu turbina , un aspect mult mai important este DEBITUL necesar daca debitul este de doar 400-500l/h , pentru o asfel de turbina deobicei este necesar un debit 200-300l/s , iar asta inseamna o teava cu un diametru considerabil mai mare ( din cate stiu eu forula pentru calcul ar fi D=S*V unde d este debitul exprimat in m3/s S sectiunea in mp si V viteza in m/s ) cu alte cuvinte ar trebuii o teava de peste 2 inchi pentru un debit de 200l/s .
Pe langa generator ; turbina si teava mai sunt necesare si doua "vase colectoare" , o serie de ecrane pentru filtrarea apei , o mini statie de trreansformare pentru separerea galvanica , deparazitare si filtrare a tensiunuii , o serie de controlere pentru a evita supra solicitarea turbinei etc .
Iar toate astea eu nu le vad cumparate sub 20.000 e , la care se adauga pretul terenului , autorizatii, manopera , scule ....
Insa poti fi cu adevarat autonom din punct de vedere al energiei electrice , cu (virgula ) poti face absolut orice poti incalazii locuinta , iti poti incarca hibridu' sau dece nu vinde la vecini sau Conelului .
Dar asfel de proiecte se pot pune in practica mai usor la munte , eventual daca pe terenul tau ai deja un parau , nu de alta dar la campie pana faci o diferenta de nivel de 20-25m , poti strabate kilometrii intregi ...
Postat 10 February 2011 - 11:52 AM
La hidro : Phidraulica= (ro)*g*H*Q unde (ro) e densitatea apei, g e acc. gravitationala, H e caderea iar Q e debitul. P electrica = Phidraulica*nturbina*ngenerator unde nturbina e randamentul turbinei (cam 0,85 pt Kaplan mici) iar n generator e randamentul generatorului (cam 0,9 pt asincroane mici). Sectiunea conductei fortate se dimensioneaza a.i. sa avem pierderi mici de sarcina la dimensiuni rezonabile pt. 200l/s fiind necesara o conducta de 300mm diametru.
Aceasta postare a fost editata de adyc: 10 February 2011 - 11:53 AM