Modelism - RHC Forum: centrale eoliene - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

centrale eoliene aincercat cineva sa faca una mare?

#151 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 12 October 2007 - 06:30 PM

mersi, nu pot sa refuz asa oferta..
Ma gandeam la un sistem oarecum "elastic" de punere in drapel a palei, actionat de forta portanta. In ce situatii e mai sigur sau mai simplu decat plierea intregului rotor ramane de vazut.
Senzorii de forta axiala, de cuplu si turatie erau indicati in una din pozele puse de rent_rc

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 12 October 2007 - 06:31 PM

0

#152 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 12 October 2007 - 06:50 PM

ctotth, la 12 Oct 2007, 18:30, a spus:

mersi, nu pot sa refuz asa oferta..
Ma gandeam la un sistem oarecum "elastic" de punere in drapel a palei, actionat de forta portanta. In ce situatii e mai sigur sau mai simplu decat  plierea intregului rotor ramane de vazut.
Senzorii de forta axiala, de cuplu si turatie erau indicati in una din pozele puse de rent_rc

La elici de avioane sunt niste solutii consacrate: simpla sau dubla actionare hidraulica, pentru pas.
La aia dubla ai un piston hidraulic, cu presiune pe ambele fete si un distribuitor cilindric cu sertarase face treaba. La alea cu simpla actionare, ai pistonul si presiune pe o singura fata. Contra fortei respective, actioneaza acele contragreutati cu care centrifuga are un dialog continuu..... La unele avioane contragreutatile la scaderea turatiei duc elicea in drapel, la altele invers.

Aceasta postare a fost editata de INCAS: 26 October 2007 - 04:10 PM

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#153 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 17 October 2007 - 10:21 AM

Salut!
Vreau si eu sa fac o pompa de apa eoliana. Am gasit tot felul de idei pe net, dar planuri (simple)...ioc. Am de scos apa de la vreo 7-8m adancime.
Multumesc anticipat de idei.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#154 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 17 October 2007 - 10:38 AM

BogdanStancu, la 17 Oct 2007, 10:21, a spus:

Salut!
Vreau si eu sa fac o pompa de apa eoliana. Am gasit tot felul de idei pe net, dar planuri (simple)...ioc. Am de scos apa de la vreo 7-8m adancime.

E la noi un project care se ocupa exact de chestia asta. Dar personajul shaf di project cu pricina e ciudat..... E d'asta cu reductoare si transmisii. Daca se doreste, se poate vorbi cu d-lui. Il cheama Nila Ion. Se suna la 434 00 83 si se cere la telefon :D :D Ura!
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#155 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 October 2007 - 11:51 AM

BogdanStancu, la 17 Oct 2007, 10:21, a spus:

Salut!

Bogdan de cati litri pe zi ai nevoie? Unde? (in camp liber sau la o casa fara electricitate?) - intreb ca pe la noi, ce nu este cat-de-cat protejat/supravegheat, dispare. Cat timp/bani esti dispus sa cheltui?

Sunt unele probleme cu folosirea vantului pentru pomparea apei (irigatii sau uz casnic)
- vara cand e nevoie de mai multa apa vanturile pe la noi sunt cele mai slabe. I
- in restul anului vantul e mai puternic dar nu prea mai ai nevoie de apa - daca investesti in varianta electrica - eoliana, acumulatori, pompa - vei obtine mult mai multa energie utila pe parcursul anului.
- te poti astepta la zile in sir de pauza eoliana - ori n-ai nevoie de apa zilnic ori ai nevoie de un rezervor corespunzator
- locul in care e fantana e posibil sa fie cel mai prost amplasament pentru o eoliana (inca un atu' pentru varianta electrica)

cu un panou solar + pompa (fara acumulator) - se obtine o cantitate zilnica predictibila si constanta de apa, cu maxim de debit exact atunci cand e nevoie - in arsita verii. Costul depinde de cantitatea necesara - s-ar putea sa nu fie mult mai mare decat al unei eoliene cu pompare mecanica.

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 17 October 2007 - 11:55 AM

0

#156 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 October 2007 - 11:26 AM

@Incas, mersi, da' eu m-am mai lovin in viata de cercetatori care complica lucrurile; vreau ceva simplu si fiabil, care a MAI FOST facut. Reductoare si alte alea ma sperie, ca tre sa iau legatura cu nea' Mielu cu basca pe ceafa si daca iar il omor....

@ Ctotth
Bugetul trebuie sa fie minim, nu pot sa estimez acum nici macar un ordin de marime. Sincer, nu m-as baga in complicatii cu panouri solare, baterii si alte trufandale tentante pentru unii din vecini.
Alternativa e sa trag un fir de 50m si sa cumpar o pompa submersibila (plus costurile energiei electrice).
Intentia mea (ca si cantitate de apa) e sa asigur apa unei livezi infiintate de cca 1000mp. Am posibilitatea sa pun rezervoare de 1mc sau 3mc in care sa se pompeze atunci cand e vant, urmand ca udarea s-o fac cand vrea muschiu'.
Ca protectie, cred ca e suficient, cam atat cat a fost si bancorexu. In orice caz, acolo va fi gard (sper electric, sa-si mai incarce bateriile si conlocuitorii, daca au mancarimi).
Ca sa fie poza si mai intunecata, da, in locul ala nu ma pot lauda ca sunt vanturi constante, dar odata cu existenta vasului tampon, cred ca se rezolva. Unde mai pun si ceva obstacole la cca 20m de posibila amplasare (case, copaci).

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 18 October 2007 - 11:29 AM

0

#157 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 18 October 2007 - 01:28 PM

Cred ca optima ar fi acea pompa cu elice multipala pe care o vedem in toate vechile filme americane. Indelung incercata.
0

#158 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 October 2007 - 02:03 PM

Bogdan, cred ca la noi livezile nu prea sunt irigate. Anul asta a fost uscat dar in functie de teren poate e posibil sa eviti uscarea solului. O buna metoda e mulcirea http://en.wikipedia.org/wiki/Mulch

Vezi si povestea asta The man who farms water

50 de metri de cablu mi se par mai ieftin si mai simplu. Consumul electric nu-i asa important, cu 1 kwh scoti mii de litri. Numai sa permita fantana, caci la seceta poate sa sece sau sa-i scada serios debitul.
cezar
0

#159 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 October 2007 - 08:18 AM

ctotth, la 19 Oct 2007, 14:03, a spus:

Bogdan, cred ca la noi livezile nu prea sunt irigate.

gresit!...mai ales ca asta e o livada nou infiintata si e a mea, nu a CAP-ului...

O buna metoda  e mulcirea http://en.wikipedia.org/wiki/Mulch

da, dar inca nu am atata material; pe de alta parte, acel material, dupa ceva vreme, devine compost.

50 de metri de cablu mi se par mai ieftin si mai simplu. Consumul electric nu-i asa important, cu 1 kwh scoti mii de litri. Numai sa permita fantana, caci  la seceta poate sa sece sau sa-i scada serios debitul.
Da, probabil ca asta va fi solutia, desi nu merita sa fac alta fantana doar ca sa duc apa de mai aproape; am deja o fantana care, anul asta nu a scazut, chiar pe seceta aia mare. O sa prelungesc doar furtunul. Voiam sa fac o fantana mai aproape si sa scot apa moka.

0

#160 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 October 2007 - 11:04 AM

BogdanStancu, la 22 Oct 2007, 08:18, a spus:

O buna metoda  e mulcirea http://en.wikipedia.org/wiki/Mulch

da, dar inca nu am atata material; pe de alta parte, acel material, dupa ceva vreme, devine compost.

Poti folosi rumegus si talas daca ai un joagar prin zona. Sau baloti de paie. Sau cosesti si lasi fanul pe loc. E suficient pentru un sezon. Faptul ca se transforma in compost e si un avantaj, cu timpul fertilitatea solului creste si se formeaza un strat de sol afanat care retine mai multa apa din ploi si n-o lasa sa se scurga pe panta (daca ai panta) sau in panza freatica

-----
Solutia sa duci furtun in loc sa construiesti fantana + cablu electric mi se pare mult mai rezonabila, pretul la furtun sau tevi e destul de rezonabil.

Eu lucrez la un model de eoliana ce ar putea fi folosita pentru pompat, dar nevoile mele sunt mai reduse - pentru o gradina mai mica. E un experiment - daca iese ceva, te anunt.
0

#161 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 October 2007 - 11:34 AM

Cu rumegusul, oamenii se incalzesc sau fac focul la cazanul de cupru ;-)
Ca material pentru mulching o sa folosesc tocatura de crengi, am la lemne de aruncat (lemn care nu se arde)...

Mersi de sfaturi!

0

#162 Useril este offline   rent_rc 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 25-September 07

Postat 26 October 2007 - 02:49 PM

din cauza unor sesizari, legate de postarea mesajelor pe forum, cu imagini prezentand o parte din echipamentul de la institutul xxx, am fost nevoit sa scot imaginile . nu am inteles de ce este asa secret, poate doar sa ascunda...

Aceasta postare a fost editata de rent_rc: 26 October 2007 - 07:03 PM

0

#163 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 October 2007 - 10:26 PM

ramanand la pompe eoliene asta mi se pare foarte promitatoare: http://www.youtube.c...h?v=FyGh2BB2sg0
0

#164 Useril este offline   nevermind 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 25-January 06

Postat 20 January 2008 - 03:40 PM

Skyspy, la 15 Dec 2006, 00:17, a spus:

Pentru cei care stau in jurul Bucurestiului si vor sa-si puna eoliana io zic sa facem un mic calcul de rentabilitate.Daca se merita sau nu.
Luam in calcul o viteza medie a vantului de 4m/s pe an.
La aceasta viteza puterea efectiva care se poate genera cu o eoliana cu randament bun e de ~ 14W/mp de elice.La o eoliana de 4m diametru si ~12mp suprafata
puterea generata e de 12x14=168W.Pe zi se genereaza 168x24=4,032kW.Pe an 4x365=1460kW.In zece ani cat tin zice-se bateriile 14600kW.

Astia 14600kW costa la renel daca se dubleaza pretul in zece ani si ajunge la 0,6 bani pe kW 8760lei=2500€

Stiu ca numai 6 baterii long life de 2V si 1000A costa 2200€ plus eoliana plus invertoarele si alte accesorii .Cred ca in tottal trece de 4-5000€.Si atunci ma intreb mai merita sa te complici daca tot nu reusesti sa amortizezi cheltuielile de investitii.

Am facut niste calcule empirice si nu stiu daca am dreptate sau nu dar astept comentarii si contraargumente.Dar nu contraargumente ecologice ci matematice si tehnice
negru pe alb.

Citind forumul mi-a venit o idee care desigur nu e noua. De ce sa folosim baterii si sa dam banii aiurea cand putem stoca energia altfel. De exemplu prin electroliza obtinem HOH folosind acel water-cell, compresat si stocat intr-un tub (de oxigen de exemplu). Apoi cand avem nevoie bagam gazul intr-un motor cu gpl modificat, conectat la un generator electric si gata.. suntem independenti... bine asta e pur teoretic dar am facut niste calcule cu aproximari foarte grosiere si am ajuns la concluzia ca de la vant la producerea de energie electrica folosibila am un randament cam de 17%, dar nu mai iau in calcul costul si schimbatul bateriilor
0

#165 Useril este offline   Eoliene_ro 

• Nou venit
  • Pip
  • Inregistrat: 25-February 08

Postat 25 February 2008 - 04:57 PM

Va salut
Daca aveti nevoe de mai multa informatie despre eoliene si etc... Contactatima si va voi raspunde ,ok .

maresal_ltd@yahoo.com
0740 431000
0

#166 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 February 2008 - 12:07 AM

[quote name='Eoliene_ro' date='25 Feb 2008, 16:57']Va salut
Daca aveti nevoe de mai multa informatie despre eoliene si etc... Contactatima si va voi raspunde ,ok .

.Daca ne spui o modalitate de stocare a energiei electrice in afara de acumulatoare santem dispusi la discutii.Altfel nu renteaza ca nu poti amortiza cheltuielile.

Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 26 February 2008 - 12:25 AM

A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#167 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 26 February 2008 - 12:31 AM

Personal nu cred ca o solutie de stocare electrica este buna pentru un sistem eolian . Solutia de stocare cu acumulatori este OK pentru un sistem solar de exemplu care ofera energie periodic cu o perioada scurta. Un sistem eolian de producere a energiei in conditii in care vintul poate sa nu bata zile in sir nu se poate baza pe un sistem cu acumulare electrica. O acumulare devine prea costisitoare. Nu cred ca un sistem eolian se preteaza la asigurarea energiei electrice pentru o gospodarie . Un sistem eolian este OK in versiuna parcurilor de turbine care livreaza energie intr-un sistem energetic.

Aceasta postare a fost editata de Paul_L: 26 February 2008 - 12:44 AM

0

#168 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2008 - 12:51 AM

Singura metoda viabila....cu conditia sa fie de acord si Electrica....este sa pompezi in sistemul national excesul de energie cand bate vantul tare si sa tragi diferenta cand vantul bate insuficient. Deci sa ai un contor ce face aceasta functie.
0

#169 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2008 - 05:05 PM

Eoliene_ro, la 25 Feb 2008, 16:57, a spus:

Va salut

maresal_ltd@yahoo.com
 0740 431000

Si ce te-mpiedica sa ne luminezi aici, pe toti la gramada? Ce sa te obosim fiecare cu aceleasi intrebari puse in privat, cand e mai simplu sa ajuti pe toata lumea cu informatiile pretioase pe care le ai raspunzand direct si public, pe forum?

---------
Paul L - stocarea a energiei eoliene exclusiv poate nu se merita.
Dar si la solar ai probleme asemanatoare: In luna cea mai insorita panourile produc de >3x mai mult decat in luna cea mai intunecoasa, asa ca oricum ai dimensiona bancul de baterii, fie ai un sezon in care subutilizezi bateriile, fie ai un sezon in care ai mai mult potential (al unor panouri foarte scumpe) care nu apuca sa fie folosit.
Vantul in schimb e mai puternic iarna deci un generator eolian impreuna cu panourile solare va compensa in buna masura "intunericu" din iarna.
Cred ca acolo unde esti nevoit sa stai pe baterii, un sistem combinat este mai eficient decat unul exclusiv eolian sau exclusiv solar. Dar energia eoliana ce poate fi captata depinde foarte mult de zona in care se monteaza morisca asta cred ca e un factor important si din pacate greu de estimat. La solare cam stii ce poti spera sa obtii de la un panou.

--------
dan_mitea - energiile alternative deocamdata sunt mai degraba viabile acolo unde costul racordarii la reteaua electrica e apropiat de pretul unui sistem cu panouri/eoliana/baterii/generator.

eoliana care pompeaza in sistemul de electricitate renteaza doar in anumite zone si de la anumite puteri mult peste nevoile unei locuinte.

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 27 February 2008 - 05:21 PM

0

#170 Useril este offline   aerosolar 

• Nou venit
  • Pip
  • Inregistrat: 27-June 08

Postat 27 June 2008 - 04:37 PM

"Cum sa-ti construiesti singur o eoliana"
Pret: 129 LEI cu TVA inclus

68 de pagini format A4
80 desene
37 fotografii
-------------------------------------------------

http://aerosolar.ro/...products_id=203

Cartea contine - pas cu pas - toate operatiile practice in constructia prin forte proprii a tuturor componentelor unei centrale eoliene:
- turbina cu magneti permanenti
- elicea cu trei pale diametru 2,40m
- corpul metalic al turbinei
- regulatorul electronic de incarcare a bateriilor de acumulatori
- schemele electrice de legare a bobinajului turbinei
- amplasarea magnetilor permanenti pe rotor
- materiale si furnituri diverse
- furnizori
- preturi
- trucuri si artificii pentru realizarea corecta a asamblarii

Cartea are la baza experienta de peste 25 de ani a autorului Hugh Piggott care a popularizat de-a lungul timpului experienta sa din domeniul eolian in folosul celor care vor sa descopere prin ei insisi energie electrica produsa de forta vantului.

------------------

http://www.aerosolar.ro/images/coperta_shop.JPG

© Copyright Editie engleza: June 2005 - Hugh Piggot - "How to build a wind turbine"
© Copyright Editie romaneasca: Iunie 2008 - George Iatan & http://www.aerosolar.ro
NOTA: Editia romeasca s-a facut cu acordul scris al autorului si cu respectarea drepturilor de copyright
Sunt interzise publicarea, reproducerea, comercializarea copiilor editiei romanesti fara acordul editorului roman
0

#171 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662

Postat 27 June 2008 - 05:03 PM

Multumim pentru informatie. Cu ceva mai mult de atat, se poate? Adica ramai in randul nostru sau e doar o scurta reclama si atat? Ca ne-ar prinde bine ceva mai mult decat o coperta de carte!
Mult succes!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#172 Useril este offline   zicopo 

• Nou venit
  • Pip
  • Inregistrat: 27-June 08

Postat 27 June 2008 - 11:34 PM

bitex, la 27 Jun 2008, 17:03, a spus:

Multumim pentru informatie. Cu ceva mai mult de atat, se poate? Adica ramai in randul nostru sau e doar o scurta reclama si atat? Ca ne-ar prinde bine ceva mai mult decat o coperta de carte!
Mult succes!

varianta in limba engleza aici : magiist.free.eplanet.hu/Dokumentumok/szelgenerator.pdf
0

#173 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 27 June 2008 - 11:58 PM

Eu raspund la misto si tu strici afacerea omului :)
Ma refeream la o implicare in discutii, daca era posibil.
0

#174 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 28 June 2008 - 07:41 AM

sau aici...
http://www.forcefieldmagnets.com/catalog/i...php?cPath=22_30

http://www.dualrotor.com/

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 28 June 2008 - 07:55 AM

If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#175 Useril este offline   Marky 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 07 September 2008 - 09:49 PM

Am vazut pozele de la elica ta si ma intrebam daca nu ar functiona cumva si orientata in plan vertical. Ideea mea este de a construi un navomodel (cataraman sau triraman) cere in loc de vela sa foloseasca propulsia electrica, iar energia sa provina ditr-o astfel de eoliana miniaturizata. Imi dau seama ca este mult mai usor de construit o macheta de cataraman clasica, adica folosind vele, dar pentru mine este o provcare constructia unui altfel de navomodel. In plus ar putea fi pus in practica si la scara mare daca ar functiona. Principiul prin care viteza de iesire a aerului pe modelul tau de pale este mai mare decit viteza la intrare stiu ca nu poate compensa total lipsa vintului, dar poate sa mareasca autonomia data de acumulatori in conditii de calm plat, chiar in conditiile in care frecarea cu apa este semnificativa, mai ales daca se poate combina cu o solutie de motor stirling, care sa functioneze pe baza diferentei dintre temperatura aerului si cea a marii care este de obicei de cel putin 7-8 grade. Ca generator as putea folosi un motor de floppy disk (sau cum am vazut ca a propus altcineva unul de la un videorecorder) cu modificarile de rigoare, dar astept si alte pareri.
0

#176 Useril este offline   Lucris 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 30-November 06

Postat 07 September 2008 - 10:19 PM

Vezi postareaMarky, la Sep 7 2008, 10:49 PM, a spus:

Am vazut pozele de la elica ta si ma intrebam daca nu ar functiona cumva si orientata in plan vertical. Ideea mea este de a construi un navomodel (cataraman sau triraman) cere in loc de vela sa foloseasca propulsia electrica, iar energia sa provina ditr-o astfel de eoliana miniaturizata. Imi dau seama ca este mult mai usor de construit o macheta de cataraman clasica, adica folosind vele, dar pentru mine este o provcare constructia unui altfel de navomodel. In plus ar putea fi pus in practica si la scara mare daca ar functiona. Principiul prin care viteza de iesire a aerului pe modelul tau de pale este mai mare decit viteza la intrare stiu ca nu poate compensa total lipsa vintului, dar poate sa mareasca autonomia data de acumulatori in conditii de calm plat, chiar in conditiile in care frecarea cu apa este semnificativa, mai ales daca se poate combina cu o solutie de motor stirling, care sa functioneze pe baza diferentei dintre temperatura aerului si cea a marii care este de obicei de cel putin 7-8 grade. Ca generator as putea folosi un motor de floppy disk (sau cum am vazut ca a propus altcineva unul de la un videorecorder) cu modificarile de rigoare, dar astept si alte pareri.

Salut!

Din nefericire, turbina mea nu merge cu axul in plan vertical. Poti sa o lasi orizontala si sa o montezi pe un pivot... Insa, pentru a genera electricitate ar trebui sa fie cam de 18cm diametru. Minim... Nu stiu daca motorasele de floppy sau asemanatoare pot fi legate la o asemenea morisca deoarece, cred eu, turatia turbinei ar trebui sa fie mereu undeva peste 500rot/min... Ori, in conditiiile in care ar bate vantul suficient de tare ca sa invarta turbina, cam cum ar fi valurile pe lacul unde vei testa navomodelul? Oricum, poti incerca...
Ideea de utilizare a motorului Stirling o poti pune in practica daca ai o diferenta de temperatura de cel putin 20 grade C... Pentru asta poti lua un motor Stirling de la o placa de baza MSI. Dar, daca vrei neaparat sa folosesti motorul Stirling, poti folosi o oglinda paraboloida de 10-15cm diametru pentru a incalzi cilindrul cald al motorului si sa utilizezi apa pentru a raci cilindrul rece. In acest fel vei obtine o diferenta semnificativa de temperatura, numai buna pentru a pune in miscare acel motor... Succes!
0

#177 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 31 October 2008 - 12:01 AM

Intr-un moment de liniste, deranjez cu o intrebare aproape offtopic: prin plimbarile pe net a gasit cineva o pagina care sa ajute la calculul sau proiectarea unei pale de elice eoliana? Exista un program specializat pentru asa ceva?
Cineva cu simt tehnic si experienta, intuieste o forma frumoasa si buna, dar ramane problema realizarii ei 3D (in format digital), dupa aia... De aceea intreb si de soft. Ca altfel intuiesc cateva etape: realizare pala la scara, sectionare felie cu felie, trasare contur profil (bucata cu bucata), digitizare, creare ulterioara a palei in format electronic. Nici nu indraznesc la o scanare sau masurare cu masina in coordonate, desi e cel mai simplu...

M-ar interesa ceva legat de turbina, cu ax vertical dar banuiesc ca nu-s sanse. Macar o elice eoliana clasica? Ca in final poate merge facuta pe un CNC mare si s-ar gasi amatori. Multam fain pentru orice informatie.

PS. Ar trebui sa sterg, dar revin cu mesaj. Am gasit un soft acceptabil, care genereaza in functie de valorile introduse direct fisierul 3D (.STL). Ramane sa-l verific pentru mai multe valori. Pare Ok la o prima incercare...
http://www.partenovc...product.html#C3

Aceasta postare a fost editata de bitex: 31 October 2008 - 12:22 AM

0

#178 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 31 October 2008 - 09:14 AM

Vezi postareabitex, la Oct 31 2008, 12:01 AM, a spus:

Intr-un moment de liniste, deranjez cu o intrebare aproape offtopic: prin plimbarile pe net a gasit cineva o pagina care sa ajute la calculul sau proiectarea unei pale de elice eoliana? Exista un program specializat pentru asa ceva?
Cineva cu simt tehnic si experienta, intuieste o forma frumoasa si buna, dar ramane problema realizarii ei 3D (in format digital), dupa aia... De aceea intreb si de soft. Ca altfel intuiesc cateva etape: realizare pala la scara, sectionare felie cu felie, trasare contur profil (bucata cu bucata), digitizare, creare ulterioara a palei in format electronic. Nici nu indraznesc la o scanare sau masurare cu masina in coordonate, desi e cel mai simplu...

M-ar interesa ceva legat de turbina, cu ax vertical dar banuiesc ca nu-s sanse. Macar o elice eoliana clasica? Ca in final poate merge facuta pe un CNC mare si s-ar gasi amatori. Multam fain pentru orice informatie.

PS. Ar trebui sa sterg, dar revin cu mesaj. Am gasit un soft acceptabil, care genereaza in functie de valorile introduse direct fisierul 3D (.STL). Ramane sa-l verific pentru mai multe valori. Pare Ok la o prima incercare...
http://www.partenovc...product.html#C3

In almanahul Tehnium din 1982 e un articol despre eolienele verticale cu rotor Savonius, inclusiv calcule. Daca vrei, scanez articolul si-l postez. Despre calculul unei pale de eoliana te pot ajuta eu (cunosc metoda de calcul bazata pe coeficientii de viteza de la hidro care se pot aplica si la aero) Trasajul palei e relativ simplu de realizat.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#179 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 October 2008 - 01:07 PM

Iarna, cand zapada este mare si gheata groasa, pe ger de -20 de grade, deci cand ai mai multa nevoie de incalzire, ce faci? Iesi la miezul noptii sa o cureti?
0

#180 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 31 October 2008 - 01:29 PM

Pai cand zapada este mare si gheata groasa, cand sunt -20 grade, este miezul noptii si ai mai multa nevoie de caldura atunci sa presupunem ca nu bate nici vantul. Deci nu-i nevoie sa te duci sa o cureti ca tot e fara rost.
Adica de ce ar exista toate conditiile tale si n-ar exista si a mea?
Te dai mai aproape de nevasta, sau mai bagi un lemn in soba. Daca stau bine si ma gandesc, un barbat adevarat ar spune: nevasta, ori ma lipesc mai bine de tine sa ma incalzesc, ori te duci si mai bagi un lemn in soba ori te urci si cureti eoliana. Alege...
0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

72 useri citesc topicul