Modelism - RHC Forum: Produse autohtone "by Florinelu" - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Produse autohtone "by Florinelu" Totul intr-un singur topic, ca sa fie bine :)

#1 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 29 April 2014 - 12:02 PM

Ca sa ma aliniez la noile prevederi (de bun simt) ale regulamentului, iata o lista cu mesterelile mele, mai vechi sau mai noi, reunite intr-un singur topic:

Realizez emitatoare video in 5.8 Ghz foarte compacte si usoare, 9 gr ce se vede in poze.
Caracteristici:

- putere emisie 200mW
- alimentare 7V-24V
- microfon on-board, volum reglabil
- intrare audio LINE IN mixata cu microfonul incorporat
- micro switch-uri pentru schimbare canale: 5705,5865,5665,5645,5885,5905,5925,5945 Mhz.
- mufa
RP SMA (la cerere si in functie de stocul existent se poate monta o mufa normala)
- protectie la alimentare inversa.

Cu alte cuvinte au aceleasi functii ca cele comercializate de magazine gen HobbyKing, Foxtech etc. dar cantaresc de 3 ori mai putin

Pret: 140 lei

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1070034.jpg
  • Imagine atasata: P1050197.jpg
  • Imagine atasata: P1050204.jpg
  • Imagine atasata: P1050205.jpg
  • Imagine atasata: P1050215.jpg

Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

#2 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 April 2014 - 12:16 PM

Realizez modul de comanda pentru lumini de navigatie, care poate controla aprinderea nu doar a leduletelor de 25mAh ci si benzi de LED-uri sau LEDuri individuale de putere (am pus si leduri de 3W, merge teoretic si cu leduri de 10W). Montajul arata cum se vede in poze, cantareste...nimic..., este ceva mai mare decat o mufa de servo. Se pot conecta 3 consumatori, acestia sunt comandati independent in functie de valoarea PWM a canalului RC la care este conectat. Tensiunea de alimentare a consumatorilor este luata prin firul rosu din mufa de egalizare si poate fi de pana la 20V. In video de mai jos eu alimentez la 3S niste leduri de 3W comandate de acest modul
Asadar foarte pe scurt modul de conectare si functionare:
- mufa de servo se infige intr-un canal al receptorului, firul rosu in una din gaurile mufei de egalizare depinde de voltajul la care consumatorul care trebuie comandat.
- pe canalul RX-ului se asigneaza un potentiometru pentru a trece prin toate pozitiile posibile. Acestea sunt 5 la numar:
1. OFF
2. LED coada clipeste
3. LED(uri) aripi aprinse continuu
4. LED(uri) aripi regim intermitent
5. LED(uri) aripi si farul din bot de aterizare aprinse continuu.
- mai exista o pozitie, in caz ca receptorul nu stie failsafe si taie streamul PWM atunci toate luminile vor clipi scurt, m-am gandit ca ar fi util... in caz de prabusire si pierdere a avionului flashurile acestora sa ajute la recuperare si in acelasi timp sa nu consume prea mult ( mergand intermitent.)

Pret: 35 lei

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1050236.jpg
  • Imagine atasata: P1050237.jpg
  • Imagine atasata: P1050235.jpg

0

#3 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 April 2014 - 12:22 PM

In incercarea de a rezolva toate frustrarile intalnite la campul de zbor legate de sarmaraie, mufe, alimentari etc. am realizat acest Ground Station cu diversity in 5.8Ghz, care include 2 receptoare video care pot receptiona frecventele 5705,5865,5665,5645,5885,5905,5925,5945MHZ Pentru cei care nu le au cu tehnica termenul de "diversity" inseamana ca GS include un controller care selecteaza automat semnalul cel mai puternic de la emitatorul video si il scoate prin iesirile video/audio. Cu alte cuvinte, in functie de pozitia antenei de emisie si celor 2 de receptie semnalul poate varia foarte mult si astfel GS alege semnalul cel mai bun.
Caracteristici:
- totul compact pe o singura placa, fara fire de interconectare intre diverse module
- iesiri audio-video - 4
- comutarea (automata sau manuala) se face atat pe video cat si pe audio
- alarma de baterie slaba, prag de declnsare reglabil
- 2 receptoare incorporate in 5.8
- semnal sonor si LED la schimbarea intre receptoare
- alimentare intre 7-24V
- comutare manuala intre receptoare pentru alegerea semnalului video dorit. Exista situatii in care in zona pot fi bruiaje puternice si astfel diversity comuta pe aceastea pe care le percepe drept "cel mai bun semnal".
- posibilitate de reglaj al nivelului de la care sa se comute intre cele 2 receptoare, cu alte cuvinte cand am fluctuatii foarte dese de semnal sa nu comute in draci ci doar la diferente mai mari de nivel RSSI.
- reglarea nivelului video care iese din modulele de receptie, am descoperit ca unii ochelari de FPV pot fi prea sensibili pe intrare
Le vand fara carcasa pentru ca nu am nici priceperea / timp / access la un CNC si m-as complica inutil. Tot montajul este o singura placa in care intra prin 2 pini tensiunea de alimentare.

Pret: 300 lei

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1050210.jpg
  • Imagine atasata: P1050211.jpg
  • Imagine atasata: diversity-GS.jpg
  • Imagine atasata: P1050209.jpg
  • Imagine atasata: P1050207.jpg

0

#4 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 April 2014 - 12:27 PM

Am mai multe cablaje pentru GPS-uri Mediatek 3329 care permit montarea rigida a modulului, a pieselor aferente pentru asigurarea tensiunii de backup (baterie) precum si lipirea firelor de conectare la OSD (+5V, GND, TX, RX). Dimensiuni: 27x17x0.8 mm. Schema cu conectarea pieselor nu o am decat facuta de mana dar notatiile pieselor de pe cablaj respecta intocmai lista de componente.
Un GPS montat si piesele aferente cantareste 8gr. Placa aceasta permite alimentarea la cel mult 5V a GPS-ului iar piesele plantate acolo au rol de filtrare si de obtinere a celor 3V pentru incarcarea bateriei. Din cele testate de mine bateria isi face treaba si pastreaza memoria GPS-ului cateva minute bune si la realimentarea modulului GPS in cateva secunde satelitii sunt la locul lor.

Pret cablaj: 12 lei bucata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1050231.jpg
  • Imagine atasata: P1050232.jpg
  • Imagine atasata: P1050221.jpg
  • Imagine atasata: P1050222.jpg
  • Imagine atasata: P1050230.jpg

0

#5 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 April 2014 - 12:35 PM

Realizez RC switch-uri miniatura ideale pentru aprins luminile pe un aeromodel (montajul este foarte mic si usor si suporta 2-4S). Dimensiunile sunt 12 x 23 mm si greutatea este de 2,5gr ce se vede in poza. Curentul maxim suportat de switch este 4A (din cate zice producatorul MOSFET-ului folosit).
Modul de conectare este simplu: mufa servo intra pe un canal liber din statie (un buton ON-OFF) iar firul negru se leaga la minusul consumatorului. Plusul acestuia se leaga direct la baterie iar consumatorul va fi alimentat astfel direct din baterie si nu din BEC.
Pret: 25 lei.

* Pozele sunt mai vechi, contin o versiune anterioara de cablaj, acum sunt mai inguste, cablajul este realizat industrial.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rc-sw_1.jpg
  • Imagine atasata: rc-sw_2.jpg

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 29 April 2014 - 12:36 PM

0

#6 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 April 2014 - 12:57 PM

Ca accesorii pentru unele dintre produsele de mai sus, vand LEDuri de 3W si driverele aferente (LEDurile de putere nu se alimenteaza clasic, prin rezistente, ci este nevoie de un montaj). Un astfel de driver poate alimenta 1-3 LEDuri inseriate asigurand curent constant daca tensiunea de alimentare este peste anumite limite. In video se pot observa cateva teste si cifre in functie de diferite configuratii de conectare si tensiuni de alimentare.
Pret:
1 x LED alb (6500K, 180-220lm), rosu sau verde - 3 lei
1 x LED albastru deschis - 4 lei
1 x driver - 3 lei

Radiatoarele de aluminiu in forma de stea asigura racirea ledurilor pentru ca acestea se cam incing si probabil in cateva zeci de secunde se vor arde. Exista o exceptie totusi, ledurile din video, de pe coada, merg intermitent, cu un timp de ON foarte scurt asa ca acolo nu a fost nevoie de radiator.Oricum, ledurile montate in exteriorul avioanelor sunt racite suficient pe timpul zborului asa ca racirea nu reprezinta o problema.
Filmarile de mai sus au fost facute intr-o camera in care lumina a fost stinsa complet, ledurile asigurand iluminarea acesteia.
Am zburat cu ele pe inserate - noapte si am putut sa le vad chiar si la 1,5km... as mai fi zburat dar era.. noapte ^_^, am zis sa stau cuminte. Cine vrea sa le vada in actiune le poate vedea la CET Vest, ziua sau pe inserate. Empiric asa, pot sa zic ca ramai cu niste pete in ochi vreo cateva zeci de secunde daca te uiti in ele de aproape.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1070153.jpg
  • Imagine atasata: P1070154.jpg
  • Imagine atasata: P1070146.jpg
  • Imagine atasata: P1070147.jpg

0

#7 Useril este offline   odin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 426
  • Inregistrat: 19-June 08
  • Interests:aero, navo, auto

Postat 05 May 2014 - 06:16 PM

Salut!
Fain, fain! Toate sunt facut manual?

Un controler incarcare/descarcare pt generator eolian/solar nu ai pe acasa?
0

#8 Useril este offline   AdrianDim 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 29-April 12
  • Interests:aeromodelism

Postat 05 May 2014 - 08:48 PM

Ai PM de la mine .
Adrian Dimitriu
Imagine postata
0

#9 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 May 2014 - 09:42 PM

Vezi postareaodin, la 05 May 2014 - 06:16 PM, a spus:

Un controler incarcare/descarcare pt generator eolian/solar nu ai pe acasa?

Eu nu am, dar uite la prietenii chinezi.
http://www.ebay.com/...=item1e893defd1

0

#10 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 October 2014 - 12:39 PM

Din lipsa acuta de timp pravalia se inchide.
Multumesc pentru atentie!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro