Pagina 1 din 1
temperatura functionare motor
Postat 17 March 2014 - 03:18 PM
cam cat ar trebui sa fie temperatura unui motor cu metanol in timpul functionarii ?
mi-am pus telemetria pe avion, si am in timpul zborului o temperatura intre 60-72 grade. la o temperatura ambientala de 17grade.
motor metanol 4 timpi, thunder tiger fs91.
mi-am pus telemetria pe avion, si am in timpul zborului o temperatura intre 60-72 grade. la o temperatura ambientala de 17grade.
motor metanol 4 timpi, thunder tiger fs91.
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 17 March 2014 - 06:41 PM
Stii, am cugetat mult unde ar merge de pus sonda si, nu prea, am gasit un raspuns care sa-mi placa. Tu unde ai pus-o?
Referitor la intrebarea ta, as zice, ca este bine, dar, iarasi am dubii ca masuram, real, temperatura motorului.
Multa, multa bafta.
Referitor la intrebarea ta, as zice, ca este bine, dar, iarasi am dubii ca masuram, real, temperatura motorului.
Multa, multa bafta.
Postat 17 March 2014 - 09:04 PM
Sonda e montata intre "aripioarele" de racire ale cilindrului. La al treilea rand dinspre bujie, spre panoul de foc. M-am gandit ca acolo e cel mai neaerisit loc. Revin maine cu o poza. Cam care ar fi temperatura maxima de functionare ?
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 18 March 2014 - 02:35 AM
Sincer, nu stiu care ar fi temperatura optima.
In legatura cu locul, acolo am pus si eu senzorul. Dar, totusi, este in bataia curentului de aer. Uite si o alta optiune:
http://hitecrcd.com/...-sensor/product
Multa, multa bafta.
In legatura cu locul, acolo am pus si eu senzorul. Dar, totusi, este in bataia curentului de aer. Uite si o alta optiune:
Multa, multa bafta.
Postat 18 March 2014 - 08:39 AM
dan_mitea, la 18 March 2014 - 02:35 AM, a spus:
Sincer, nu stiu care ar fi temperatura optima.
Multa, multa bafta.
Multa, multa bafta.
da, e buna ideea pozitionarii senzorului. eu am senzorii care au venit in pachetul acro. termorezistentele alea mici bagate in tub termocontractil. nu prea am cum sa le montez ca in desen.
Postat 18 March 2014 - 01:08 PM
Suntem suflete perechi. Si eu am mai multe din cele in termocontractil si nu-mi vine sa mai cumpar altele.
Daca tot vorbim de senzori, zic si eu, toti spun sa indepartam de motor servo-ul pentru gaz si de a utiliza ca tija de comanda ceva izolant. Inteleg si are si sens. Buuuuuuuuuun, acum, cand lipim senzorul de motor, nu mai avem de-a face cu perturbatii? Chiar daca Station Sensor ar fi izolat optic, dar nu-i cazul, tot ar fi un cuplaj capacitiv, nu? Imi scapa ceva?
Multa, multa bafta.
Daca tot vorbim de senzori, zic si eu, toti spun sa indepartam de motor servo-ul pentru gaz si de a utiliza ca tija de comanda ceva izolant. Inteleg si are si sens. Buuuuuuuuuun, acum, cand lipim senzorul de motor, nu mai avem de-a face cu perturbatii? Chiar daca Station Sensor ar fi izolat optic, dar nu-i cazul, tot ar fi un cuplaj capacitiv, nu? Imi scapa ceva?
Multa, multa bafta.
Postat 18 March 2014 - 01:29 PM
eu am motor cu metanol, nu am aprindere pe el, nu imi fac probleme de perturbatii date de o aprindere electrica. dar e bine pusa problema, avand in vedere receptoarele sensibile...
Postat 18 March 2014 - 04:37 PM
Referitor la temperatura maxima nu am gasit specificatii la nici unul din motoarele pe care le-am avut .
Din practica insa pe la 75-85 grade e super O.K. .. cand sare de 95 spre suta nu prea mai este bine .
Motoarele 4T mai te ajuta cu un semn din partea lui - dara de fum lasata in urma modelului in zbor .
Nu ai urma de fum = e prea sec deci se va supraincalzii .. ai urma de fum in exces si nici nu mai urca pe verticala
cu nadejde = e prea bogat .. dar sigur nu se va supraincalzii ..
Cand e frig afara merge mai secat putin ca sa aiba vlaga, cand vine caldura torida vara trebuie imbogatit ca sa aiba
ungere mai buna si sa nu " fiarba " ..
P.S.
Senzorul de temperatura te si avertizeaza sonor in timp util , sau trebuie sa citeasca cineva in timp real temperatura si sa te
traga de maneca in caz de ceva naspa ?
Din practica insa pe la 75-85 grade e super O.K. .. cand sare de 95 spre suta nu prea mai este bine .
Motoarele 4T mai te ajuta cu un semn din partea lui - dara de fum lasata in urma modelului in zbor .
Nu ai urma de fum = e prea sec deci se va supraincalzii .. ai urma de fum in exces si nici nu mai urca pe verticala
cu nadejde = e prea bogat .. dar sigur nu se va supraincalzii ..
Cand e frig afara merge mai secat putin ca sa aiba vlaga, cand vine caldura torida vara trebuie imbogatit ca sa aiba
ungere mai buna si sa nu " fiarba " ..
P.S.
Senzorul de temperatura te si avertizeaza sonor in timp util , sau trebuie sa citeasca cineva in timp real temperatura si sa te
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
Postat 18 March 2014 - 04:41 PM
REAL DESIGN, la 18 March 2014 - 04:37 PM, a spus:
trebuie sa iau device-ul vocal. numai acolo pot defeni o gramada de alarme. in statie, am alarma doar la tensiunea de receptie. marketing :)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1