Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!
Postat 22 January 2016 - 08:49 AM
Tanarul de azi pana la 9-12 ani cu siguranta a vazut un avion si foarte probabil a intrat intr-un simulator de zbor, daca nu a simtit nimic sa il determine sa caute pe net mai mult, nu cred ca daca il duce tatal lui, poate fortat, ca sa vada cum zboara avioanele "de jucarie" il va atrage mai mult, incat sa devina pasiunea vietii.
Poate sunt cam cinic, amarat de indiferenta copiilor de azi la crearea unui club de modelism pe langa palatul copiilor...
Postat 22 January 2016 - 09:17 AM
Andrei.N, la 21 January 2016 - 02:36 PM, a spus:
Pai mai mult ca sigur toate "institutele" si "scolile de pilotaj" astea sunt mana in mana cu niscai "idiocrati" iar o "mica atentie" ii va determina pe acestia sa legifereze obligatitivatea unor astfel de "cursuri"! ;)
Pentru ca...Romania!
Postat 22 January 2016 - 09:20 AM
renatoa, la 21 January 2016 - 09:38 PM, a spus:
Ehm, in ziua de azi pana si RCA-ul devine o problema, scumpit nejustificat, cu probleme la despagubiri etc, un "RCA pentru zburatoare" ar fi doar bani aruncati...
Nu discutam despre o tara normala, cu societati de asigurare normale ci doar despre japcari lasati sa-si faca toate mendrele!
Aceasta postare a fost editata de Garett: 22 January 2016 - 09:20 AM
Postat 22 January 2016 - 11:09 AM
renatoa, la 22 January 2016 - 08:49 AM, a spus:
Tanarul de azi pana la 9-12 ani cu siguranta a vazut un avion si foarte probabil a intrat intr-un simulator de zbor, daca nu a simtit nimic sa il determine sa caute pe net mai mult, nu cred ca daca il duce tatal lui, poate fortat, ca sa vada cum zboara avioanele "de jucarie" il va atrage mai mult, incat sa devina pasiunea vietii.
Poate sunt cam cinic, amarat de indiferenta copiilor de azi la crearea unui club de modelism pe langa palatul copiilor...
Parca auzisem ceva despre o initiativa frumoasa la clubul elevilor, privind redeschiderea sectiei de aeromodelism sau asa ceva. Ori era vorba despre clubul pensionarilor?
Postat 22 January 2016 - 11:30 AM
Postat 22 January 2016 - 12:55 PM
renatoa, la 22 January 2016 - 11:30 AM, a spus:
Organizezi un eveniment cu sprijinul ARA, documentam nr. participantilor si folosesti ca argument privind interesul pentru acest domeniu.
Postat 22 January 2016 - 03:21 PM
renatoa, la 22 January 2016 - 08:49 AM, a spus:
Nu cred ca mai sunt tanar dar confirm, thanks! :)
Aceasta postare a fost editata de icsss: 22 January 2016 - 03:22 PM
Postat 25 January 2016 - 09:09 PM
Postat 25 January 2016 - 10:42 PM
cioro, la 25 January 2016 - 09:09 PM, a spus:
Buna. Daca te autentifici pe pagina asociatiei scrie totul acolo. Recomand sa citesti https://aeromodelism...ebari-frecvente
Numai bine
Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
Postat 19 February 2016 - 09:45 PM
Purtător de cuvânt al Asociației Române de Aeromodelism
alexandra.diaconescu@aeromodelism.ro
Postat 24 February 2016 - 12:48 PM
Una din metodele prin care dumneavoastră puteți sprijini ca membru ARA sau non membru asociatia este de a direcționa 2% din impozitul anual pentru susținerea entităților non-profit care se înființează și funcționează în condițiile legii.
Dacă considerați că ARA ar putea utiliza 2% din taxele dumneavoastră din anul trecut mai bine decât statul, legea va permite să directionați aceste sume către noi.
Procedura este simplă:
1. Completați formularul 230 ( https://aeromodelism.../9QyJ7hag9i.pdf ) pentru impozitul pe salariu (formularul atașat) cu datele personale (I.Date de identificare a contribuabilului) in două exemplare.
2. Formularul (originalul) se depune în format hartie până la data de 25 mai la registratura organului fiscal după cum urmează:
a.) Organul fiscal în a cărui raza teritorială contribuabilul are adresa unde își are
domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuiește efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in România.
b.) Organul fiscal în a cărui raza teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalți contribuabili persoane fizice.
c.) La oficiul poștal al organului fiscal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Data depunerii formularului este data inregistrării acestuia la organul fiscal sau data depunerii la posta, după caz.
3. Copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.
4. Copia formularului înregistrat la organul fiscal sau confirmare de primire de la scrisoarea recomandată și copia formularului la adresa sponsorizare@aeromodelism.ro
Avem rugămintea dacă aveți disponibilitatea și timpul necesar să îi rugați pe apropiații voștri să sprijine ARA cu 2% din taxele din anul precedent.
Vă mulțumim,
Echipa ARA
info@aeromodelism.ro
Postat 24 February 2016 - 09:43 PM
Va rog cititi aceasta noutate
https://aeromodelism...tii-de-zbor-ara
O zi buna,
Andras
info@aeromodelism.ro
Postat 28 February 2016 - 09:13 PM
https://www.washingt...pilots-license/
Anuntata de AndyNed la cafenea multicoptere, cred ca a gresit locul de postare, de emotie :)
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 28 February 2016 - 09:15 PM
Postat 28 February 2016 - 11:30 PM
Sa mai adaugat o obtiune de cautare dupa localitati....asa se pot cauta mai usor zonele de zbor cu aeromodele daca se cunoaste localitatea.
info@aeromodelism.ro
Postat 02 March 2016 - 10:51 PM
http://www.rcgroups....d.php?t=2614885
poate fi si asta o tactica, ironia de multe ori a demolat mai rau ca barosul ;)
Postat 09 March 2016 - 09:27 PM
Purtător de cuvânt al Asociației Române de Aeromodelism
alexandra.diaconescu@aeromodelism.ro
Postat 17 March 2016 - 04:45 PM
http://fortune.com/2.../?xid=for_fb_sh
Ramane totusi ridicat riscul impactului direct drona-om, care trebuie sa recunoastem ca este semnificativ mai mare decat pasare-om, si cu urmari care majoritatea dintre noi le poarta... unii cu mandrie :D
Postat 17 March 2016 - 06:09 PM
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 17 March 2016 - 06:09 PM
“it shall be unlawful for any person to introduce or deliver for introduction into interstate commerce any unmanned aircraft manufactured on or after the date that the [FAA] adopts a relevant [manufacturing] standard, unless the manufacturer has received approval …for each make and model.”
Nu va repeziti sa argumentati ca e vorba de construit drone pentru vanzare, pacaliti probabil de acel "introduction into interstate commerce", pentru ca nu inseamna ce credem noi...
Conform Peter Sachs, care publica cunoscutul site de "legalistica" www.dronelawjournal.com:
“the flight of any aircraft, whether built in a factory or in a basement, is a flight in interstate commerce.”
Later Edit: nea Gigi, acum ce mai zici... ca apucasi sa postezi inaintea mea, parca suntem telepati :)
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 17 March 2016 - 06:10 PM
Postat 17 March 2016 - 06:15 PM
Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 17 March 2016 - 06:16 PM
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 17 March 2016 - 06:21 PM
Postat 27 March 2016 - 05:51 PM
old-boy, la 27 March 2016 - 04:44 PM, a spus:
Inainte de 89 trebuia sa-mi declar RC si sa platesc o taxa de 50 lei pe an la posta, eram afiliat la FRMD si clubul platea taxe anuale, aeromodelul avea maxim 5 Kg si motor 10 cmc, in schimb zburam cand si unde vroiau muschii mei, in aceea peroada nu am fost intrebat odata de ce am ajuns cu planorul la 1000m inaltime sau ce e cu echipamentul RC. Era oare aeromodelism liber si neafiliat?
Astazi as plati o suma DECENTA oricui sa pot zbura 25kg, motor 200cmc, 750m, cand vreau si unde vreau, oare as fi "incatusat, afiliat si comercial"?
Daca dumneata vrei sa platesti, placerea dumitale, dar daca tot vorbim de urmasi, un pusti de 14 ani care si-a luat/construit prima spuma, si el trebuie sa plateasca si sa fie inmatriculat ?
Pai nu este 90 Euro o suma decenta la un model de 25 kg? Sunteti liber sa o platiti si zburati, dar ma indoiesc ca la inaltimile alea, care cu siguranta au un zero in plus...
Va asigur ca plafonul de 150m nu este inventie recenta, intrebati la aerodrom.
Postat 27 March 2016 - 06:46 PM
Chestia cu 130 de metri nu o mai discutam pentru ca se pare ca este batuta in cuie de MUE, pardon UE (Walter o sa se supere dar se pare ca si in Germania incepe sa bata un vant care coboara modelele tot cam pe acolo - zvon de babe deocamdata).
Sunt convins ca un tata face orice pentru copilul lui, va da 100 lei pe an ca sa nu stea toata ziua cu ochii in monitor.
Aceasta postare a fost editata de old-boy: 27 March 2016 - 06:53 PM
Postat 27 March 2016 - 07:24 PM
Si de banii aia sa ne dea si asigurare, musai, sa faca ceva de banii aia, nu doar sa plimbe hartii.
La BMFA am de 37 lire asigurare, si daca vreau sa zbor oriunde in EU mai scot 15 lire pentru o asigurare de 30 zile in oricate tari EU in perioada respectiva.
Ei cer 90 euro, pentru ce ?!
iar cu inaltimea nu e nici o m...UE, ce naiba de se mira toata lumea ca la urs cand aude de 150m...
in 2009 la o intalnire de fpv din franta, tinuta pe un aerodrom de ulm-uri, era la vedere pe cabana cu statiile, pe langa tabela de frecvente, tzidula care spunea ca in zilele respective deasupra aerodromului avem o cupola de 500m in care sa evoluam, derogare de la inaltimea normala de 150m !
Postat 27 March 2016 - 08:12 PM
Sa ma lasati cu "asa e in UE". Cand vom avea venituri egale cu cei din UE, atunci sa aiba nemernicii astia de fura cu sutele de milioane de euro si pretentia de a plati si noi la fel. Punct.
Postat 27 March 2016 - 08:19 PM
Daca nu se schimba forma actuala a legi exista derogarea de inaltime la competitii, NU LA ANTRENAMENTE.
Rower ai postat in timp ce scriam. Sa sti ca nimeni nu a fost de acord cu inmatricularea pe model. Lupta inceputa continua imi place ca esti combativ ( de unul singur sau cand te uiti in oglinda), ce faci pentru lupta cu autoritatile, ca a citi si face scandal pe forum e usor.
Referitor la venturi - carnea, legumele, benzina si mai pot insira destule sunt mai scumpe ca in UE, nu le mai cumpei, te certi cu vanzatorul, sau ce faci in lupta ta cu preturile de zi cu zi poate ajuta si in lupta modelistilor cu autoritatile.
Organizatiile sunt gata facute cei care accepta totul si nu fac nimic si ARA care prin catva oameni, numarul lor poate fi numarat pe degete, se lupta de 2 ani sa faca ceva. In care din organizatii esti?
Aceasta postare a fost editata de old-boy: 27 March 2016 - 08:31 PM
Postat 27 March 2016 - 08:30 PM
Postat 27 March 2016 - 08:32 PM
Stima si prietenia!
Postat 27 March 2016 - 08:47 PM
Din pacate si la intalnirea de la Brasov am vazut ca cel mai usor este in OPOZITIE, nu faci nimic si strigi ca ceilalti care fac fac pre putin. Nu cred ca in tara asta sunt doar cred 15 modelisti care le pasa de ce va fi maine, AG ar fi trebuit sa fim macar 80% din ARA, iar la intalnirea cu AAC sa se fi blocat netul de numarul celor care o urmareau, au fost 3 interesati.
Hai sa nu scriem si citi 100 de pagini sa ne intalnim in direct, nu cu mine ( eu mai am maxim 10 ani de zbor si indiferent de legi voi zbura) ci cu cei mai tineri si interesati de mersul modelismului in Romania si sigur se va gasi o solutie si pentru hobbiul nostru.