Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#3031 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 05 April 2016 - 05:32 PM

Vezi postareaaeromax, la 05 April 2016 - 04:23 PM, a spus:

...
PS:
Am formulat citeve intrebari iar ca raspuns mi s-a dat spre lectura Codul de Navigatie Aeriana si trimiteri la Conventia de la Chicago. Dupa ce m-am "invirtit" printre "meandrele" articolelor codului vreme de ...nu am gasit nimic referitor la activitatea de aeromodelism si aeromodel. Nici Conventia ...nu sta mai bine. Sa-mi fi scapat ceva sau...

Aeromax, poate cu cateva pagini in urma ti-a scapat postarea mea care iti era adresata, in gramada de mesaje care se posteaza aici la foc automat...
Mai pun inca odata trimiterea la originea de unde ni se trage totul,
http://www.rhcforum....020#entry844020

pana la codul aerian si altele, acel paragraf este cel care da liber caa-urilor nationale sa isi faca mosie fiecare.

Poate la ICAO ar trebui trimis un dosar bine instrumentat, ca sa li se arate ce inseamna sa dai liber la decizii in acest domeniu in tari cu mentalitate de africa medievala.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 05 April 2016 - 05:32 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#3032 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 05 April 2016 - 07:29 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 05 April 2016 - 04:47 PM, a spus:

FRMD isi sustine activitatile competitionale si educationale, iar ARA reprezinta aeromodelismul sub forma recreativa, educativa etc, exceptand competitiile sub egida FAI.

ARA a fost deschis fata de FRMD chiar ne-am oferit si sprijinul nostru in competitii daca aveau nevoie .... dar poate ca mandria pentru unii din FRMD este mai presus decat viitorul aeromodelismului.

Ultima incercare cu FRMD a fost sa organizam impreuna o competitive F3P in ianuarie 2016....a fost mare tam tam in interiorul lui FRMD dar dupa cum am zis mandria pentru unii din FRMD este mai presus decat viitorul aeromodelismului

nu e vb de mandrie, ci de ce anume le permite statutul si ce nu, si cum s-a pus problema colaborarii

Mai mult nu am ce sa zic asta este realitate...daca FRMD va fi deschis le viitoare colaborari ar fi ok ca cu totii am avea de castigat...

daca vrei parteneriat, nu o sa vezi, citeste bine si statutul federatiei.

Am avut multe feedbackuri de la membri ARA chiar si FRMD ca nu are nici un sens sa incep o colaborare cu FRMD ca nu au aceasta intentie...nu i-am ascultat ceva sa reusit dar totul sa inpotmolit.....deci in final au avut dreptate dar nu cea totala :) Si sper ca is vor schimba mentalitatea ca aeromodelismul are nevoie de entitati care sa ii sustina nu sa ii blocheze.

federatia, de care ne legam majoritatea, sustine doar activitatea sportiva, nu si cea recreationala / hobby. de aici toata confuzia si ofruscarea. sa facem o paralela: pe Fed Rom de Fotbal, sau alta federatie, ii intereseaza de baietii care joaca miuta la coltul strazii???? deloc. ii intereseaza doar sportivii legitimate la cluburi. daca nu intelegem odata acest aspect, discutia nu-si mai are rostul.

Din cate vezi ARA colaboreaza si cu Facultatea de Inginerie Aerospațială din Universitatea Politehnică București si cu Institutul Naționade Cercetare-dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli”

care sunt beneficiile? directe si indirecte, poate eu nu le vad acum, poate pe viitor colaborarile sunt ok, dar... eu nu vad ce beneficii are aeromodelismul practicat de noi (hobby) cu institutii de cercetare. bla bla bla

Toate informatiile sunt disponible doar trebuiesc citite....Deci toti ati avut acces la informatii

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#3033 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 05 April 2016 - 09:01 PM

Vezi postareaALLEN, la 05 April 2016 - 07:29 PM, a spus:

Buna Allen,

Sunt cu totul de acord cu tine ca FRMD se ocupa de parte competitionala. (Si tatal meu a fost membru FRMD campion national la machete captive si multe altele, eu la randul meu lam urmat pe tatal meu). Si de multe ori ma uitam in pozele tatalui meu cu cupele in mana cand eram mic si de multe ori am zis ca imi doresc sa fiu si eu ca el..din pacate scoala, facultatea, serviciul nu mi-a permis sa transform acest hobby in sport. Dar nici o data nu ii tarziu.

Sa nu sa inteleaga lucrurile gresit ca eu sau ARA are ceva cu FRMD....dar statutul nu interzice:

1. Discutiile pe partea legislativa (unde la inceput am colaborat impreuna si pe urma nu au mai avut interese in acest sens.)
2. FRMD nu are nici o pozitie oficiala (publica) cu referire cu legislatia actuala si cea care va urma si care afecteaza ramura sportiva.
3. Iar in legatura cu F3P am dorit sa facem acel eveniment impreuna dupa cum urmeaza (FRMD sa se ocupe de partea competitionala iar ARA pe partea administrativa, sponsor, sala, premii, etc....) Deci ARA nu a dorit nici macar o secunda sa se ocupe de parte competitionala concluzie nu afecta nici macar 1% regulile din statut.

Mi-as fi dorit sa vad ca cele doua entitati (FRMD si ARA) sa isi puna toate resursele pentru a promova aeromodelismul impreuna cel Sportiv si cel Recreativ asta a fost viziunea mea si cred ca foarte multi sunt de acord cu ea mesaj care a fost transmis de catre mine personal domnului Carngu si Conu.

Cea pot sa spun ca ARA este deschisa in continuare sa colaboreze cu FRMD pentru promovarea aeromodelismului daca au aceasta disponibilitate.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 05 April 2016 - 09:26 PM

Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#3034 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 05 April 2016 - 09:02 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 05 April 2016 - 04:47 PM, a spus:

Inca de la primul contact cu reprezentantul FRMD d-lui Crangu Popa au format un front comun in sutinerea obtinerii unor conditii cat mai favorabile aeromodelismului Romanesc, atat in cea ce priveste latura sa recreationala cat si cea sportiva.

Asta tot incerc sa explic de multa vreme, o legislatie nepotrivita afecteaza in aceeasi masura si activitatea pasionatilor de aeromodelism neinscrisi in cluburi cat si pe a sportivilor legitimati la cluburi afiliate la FRMd. Toata lumea cred ca pricepe asta. O pricepe si FRMD-ul, ca nu poate avea sportivi care sa nu fie infractori, in conditiile care se prevad. Si am tot zis, daca federatia are inca parghiile sa-si rezolve problemele legate de competitii, sportivii sunt lasati neacoperiti si se supun acelorasi reguli, pentru restul timpului. Sau n-o sa mai aibe sportivi daca nu incepem de la varste frageda, cu juniori si cu avionase de carton sau de spuma.
Legat de celalalt aspect, cu totii am sprijinit infiintarea ARA. Toti ne-am dorit ca cineva sa lupte pentru supravietuirea aeromodelismului. Unii s-au implicat direct, altii au crezut ca e OK daca apar pe lista. De-a lungul timpului au fost anumite aspecte care au facut sa apara mici neintelegeri. De cateva posturi bune tot vad o incrancenare intre unii membri, care aparent sunt pe baricade opuse. E o falsa problema si tine doar de orgolii. N-ar trebui uitat ca toti cei care comenteaza anumite aspecte au fost sau inca sunt membri ARA. Eu am fost sictirit de la inceput de procedura de inscriere si de cateva aspecte legate de sepci, tricouri si alte rahaturi. Dar niciodata n-am spus ca sunt impotriva ARA sau ca n-o sa sprijin cu ce pot. Daca a aparut o alta voce care sa sprijine modelismul (ma refer la "pseudo AACR" cum se refera domnul xorg si o sa-i zic vreo doua vorbe pe tema asta), o s-o accept si pe aceea.

Raspund unei discutii anterioare. Eu sunt cel la care se face referire ca nu cunosc documentatia... Asa am afirmat si o confirm si acum. N-o cunosc. Dar am citit-o si pe aia pentru 1:1 si tot ce a fost postat direct sau ca link pe forum. M-am referit la faptul ca o simpla citire nu-mi da dreptul sa spun ca o cunosc sau o inteleg. Sunt persoane mult mai pregatite, care pot scoate aspectele importante din anumite texte. Eu observ doar ce-mi zgarie retina in mod direct. Si observ ca sunt 2-3 cocosi care si-ar putea rezolva problemele in alt subiect. Nu cunosc personal pe nici unul, toti doresc acelasi lucru si inclin sa cred ca toti inteleg doar partial ce doresc sa spuna ceilalti.

N-as intra in detalii, dar xorg afirma de ceva vreme ca sunt unii care doresc asigurare... M-a bagat in aceeasi oala, involuntar. N-O DORESC de nici un fel. Dar daca ne va fi impusa, macar sa fie corecta. Doar ca in Romania, indiferent de particularitati, n-o sa mearga sistemul de asigurari pentru aeromodele, din simplu fapt ca suntem putini, dezorganizati, fara legislatie si asiguratorii ies in pierdere. N-o vor face. Asigurari dedicate nu vor fi. Pot fi cele clasice, pentru accidente, dar alea se pot face si pentru biciclete, si pentru inundat baia vecinului chiar in conditiile actuale, nu e musai sa lovesti pe cineva cu aeromodelul.

Prind un PS pentru Allen.
Problema colaborarii se va pune si in continuare din simplul motiv ca viitorul FRMD depinde de juniorii care invata sa arunce acum in joaca un avionas. Si pe care nu vreau sa-i vad din start, infractori. Viitorul sportului si a activitatii de aeromodelism ca hobby o sa poata fi linistit daca toate entitatile care au nevoie de sportivi, de piloti si de aeronave, vor colabora. Din punctul meu de vedere colaborarea ar trebui sa fie si cu entitatile care acum umbla dupa bani. Pentru ca s-ar putea sa obtina ceva din 100 de aeromodele inmatriculate, dar vor pierde restul pe moment si tot viitorul integral.
Eu te asigur ca am citit si statutul federatiei si iti garantez ca daca suntem rautaciosi si facem referire la scaune caldute, iti garantez ca ele vor fi afectate foarte serios de o legislatie incorecta. Tu ca ilegalist o sa mai tragi un zbor in spatele casei, dar ea ca federatie moare fara sportivi. Ca un exercitiu de imaginatie, gandeste ce ar fi o boicotare a calendarului sportiv pe 2016 la aeromodele, pe motiv ca federatia nu adopta o pozitie oficiala...

O legislatie incorecta va afecta inclusiv cercetarea si invatamantul. Sunt zeci de proiecte de aparate zburatoare ca proiecte de diploma alese de studenti, sunt destule proiecte de cercetare care implica folosirea aeromodelelor. Toate vor disparea daca legislatia nu va face posibila desfasurarea lor. Rezultatul: domeniul moare. E ca si cum acum ca proiect de diploma ti-ai propune de realizezi o mitraliera foarte performanta. Sa te vad cum faci ceva practic. Deci subiectul este respins din start. Am avut caz concret de proiect de drona si sigur sunt multe in Romania si pentru sesiunea din vara asta. Cum ar fi sa respingi ideile si pasiunile acelor oameni, pe motiv de legislatie, fara sa poti justifica.

Asa vad eu viitorul: daca federatia, invatamantul si ceilalti pasionati de zbor nu fac front comun, o sa fie multi ani de regres in tot ce inseamna viitor, cultura, educatie, dezvoltare. Cum mai ziceam si alta data, contribuim la aparitia unei inchizitii a vremurilor actuale. Cu acelasi efect, la alt nivel.
Amin.

PS. ANDRIX_Y, ti-am scris numele cu majuscule, ca meriti. Tot respectul din partea mea!

Alt PS ca am uitat de domnul xorg. Sunt doar aceleasi litere, asta nu inseamna ca ce e acolo este fals. Daca e sa faci glume si ARA este tot un fel de pseudo organizatie, ca ARA de fapt este Asociatia Romana a Apelor. Asa ca af fi cavalereste sa respectam ideile nu 3-4 litere. S-a mai discutat despre asta, nu ma intereseaza nici literele in acest format. Despre calitatea oamenilor din spatele literelor nu cred ca suntem noi indreptatiti sa discutam.
Spor la treaba in continuare.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 April 2016 - 09:18 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3035 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 09:19 PM

Vezi postareaALLEN, la 05 April 2016 - 07:29 PM, a spus:

Din cate vezi ARA colaboreaza si cu Facultatea de Inginerie Aerospațială din Universitatea Politehnică București si cu Institutul Naționade Cercetare-dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli”

care sunt beneficiile? directe si indirecte, poate eu nu le vad acum, poate pe viitor colaborarile sunt ok, dar... eu nu vad ce beneficii are aeromodelismul practicat de noi (hobby) cu institutii de cercetare. bla bla bla

Ti-a raspuns BITEX mai jos...

Faclutatea de aeronautica pe parte educationala
INCAS pe partea de cercetare

AACR sustinea mult si tare ca areomodelele sunt folosite doar in scopuri sportive si recreative. (Unde ramane parte educationala - clubul copiilor si cercetarea -incas sau alte cluburi).

Noi am justificat introducerea educational si cercetare prin institutiile mentionate mai sus....si apropo AACR si cu MT nici macar nu a informat Ministerul educatiei ca se lucreaza la reglementari care pot afecta activitatea aeromodelistica pe care o face clubul copiilor. (Deci o entitate al statului introduce in ilegalitate o alta entitate a statului si ba mai mult statul mai si plateste clubul copiilor sa faca o ilegalitate)

Ti se pare normal cum lucreaza autoritatile? Am informat AACR si MT in acest sens dar ca si cum nu le-am fi spus nimica....

ARA chiar se gandeste la toti de la mic la mare
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3036 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 05 April 2016 - 09:20 PM

Vezi postareabitex, la 05 April 2016 - 09:02 PM, a spus:

Prind un PS pentru Allen.
Problema colaborarii se va pune si in continuare din simplul motiv ca viitorul FRMD depinde de juniorii care invata sa arunce acum in joaca un avionas. Si pe care nu vreau sa-i vad din start, infractori. Viitorul sportului si a activitatii de aeromodelism ca hobby o sa poata fi linistit daca toate entitatile care au nevoie de sportivi, de piloti si de aeronave, vor colabora. Din punctul meu de vedere colaborarea ar trebui sa fie si cu entitatile care acum umbla dupa bani. Pentru ca s-ar putea sa-i obtina ceva din 100 de aeromodele inmatriculate, dar vor pierde restul.
Eu te asigur ca am citit si statutul federatiei si iti garantez ca daca suntem rautaciosi si facem referire la scaune caldute, iti garantez ca ele vor fi afectate foarte serios de o legislatie incorecta. Tu ca ilegalist o sa mai tragi un zbor in spatele casei, dar ea ca federatie moare fara sportivi. Ca un exercitiu de imaginatie, gandeste ce ar fi o boicotare a calendarului sportiv pe 2016 la aeromodele, pe motiv ca federatia nu adopta o pozitie oficiala...

suntem pe aceeasi lungime de unda. e bine. problema actuala stii care este? in federatie (asta presupune o mana de oameni care sa conlucreze, sa organizeze sa...) mai este un singur om. nu vreau sa iau apararea FRMd-ului, dar, pana nu se va face o restructurare / schimbare majora, nu o sa vedeti o pozitie oficiala.

si da, o colaborare stransa intre ARA si FRMd ar fi indicate, cu toate ca multi sunt sceptici sau gigi-contra. pe termen lung este foarte OK. dar trebuie sa fie o colaborare lipsita de orgolii de shefisme si alte mizerii.

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#3037 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 April 2016 - 09:25 PM

Nu stiu multe aspecte, dar stiu una si buna. Daca nu se comunica unde trebuie si cui trebuie ce se intampla, lucrurile se vor intampla. Trebuie trecut de la invatamant, educatie, comert, pana la sport. La nivel de ministere. Trebuiesc facute cunoscute problemele, cat mai obiectiv. Ca suntem afectati colateral, e problema noastra pentru care luptam, dar ar fi cazul sa stie si ceilalti ce urmeaza sa-i astepte. Chiar suntem atat de neajutorati incat sa nu existe oameni pregatiti printre modelisti care sa poata scoate doua vorbe (de regula trebuiesc scrise) in fata unui oficial? Aia cu lupta in media e pe planul doi, ca rezerva sau ca ajutor.
0

#3038 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 April 2016 - 09:34 PM

Vezi postareaALLEN, la 05 April 2016 - 09:20 PM, a spus:

suntem pe aceeasi lungime de unda.

Stii care-i culmea ciudateniei? Toti suntem pe aceeasi lungime de unda dar in loc sa discutam ce putem face, ne irosim timpul in contradictii pe aspecte minore, intre noi. Nu prea stiu ce mai este la federatie. In mare, fiecare ramura are patratica ei. E tare posibil sa fie cum spui, ca aeromodelismul in federatie sa depinda doar de un singur om, ca sunt cate degete la o mana de toti, pentru toate ramurele.
Partea importanta este ca acel om ar putea avea un cuvant important de spus, chiar daca are la el doar o stampila, cum deseori glumim noi. Nu stiu cine se ocupa de aero, desi nu mi-ar fi greu sa caut pe pagina. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar eu colaborez si cu vanzatorul din colt cand sunt racit, ca-i dau 1 leu si el imi da la schimb 3 pachete de servetele nazale. Amandoi suntem fericiti. O fi greu de colaborat? Deseori am colaborat si cu competitorii mei. Si nu m-am suparat nici daca ei au castigat. Ca asa este in modelism, suntem prieteni. Nu mai spun ca unii au castigat cu model de-al meu. Si tot m-am bucurat.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 April 2016 - 09:00 AM

0

#3039 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 09:35 PM

Oameni buni daca nu ne adunam fortele in cativa ani nu va mai exista aeromodelism.

Ia uitati o statistica....si sa o rumegati...avem datoria ca sa transmitem aceasta activitate la cati mai multi tineri. Situatia actuala zic eu nu este una buna.

De ce credeti ca ARA face ateleier pentru copii? si de ce apare e prima pagina a asociatiei un copil...avem nevoie de ei sa duca mai departe traditia.

Fisiere atasate

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3040 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 09:41 PM

ma intristasi cu graficul asta... trebuisi sa imi aduci aminte ca in 3 saptamani schimb coloana... :(
0

#3041 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 09:45 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 April 2016 - 09:41 PM, a spus:

ma intristasi cu graficul asta... trebuisi sa imi aduci aminte ca in 3 saptamani schimb coloana... :(

Daca suntem uniti toti aeromodelistii in viteza maxima in cativa ani ar trebuii sa se vada ca tineri vin din urma...de ce a facut ARA expo modelism de mai multe ori? Sa vada publicul larg...
etc..(si partea care nu ii place lui Walter - Show cu aeromodele la meetinguri aviatice unde vad foarte multi si in paralel poti face si atelier pentru copii)

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 05 April 2016 - 09:48 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3042 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 05 April 2016 - 09:47 PM

Nu m-am uitat la statistica, o sa am timp dupa.
De multa vreme, mai toate activitatile tehnico-aplicative sufera de aceleasi probleme. Mai toate dau sa moara. Mai stie careva de noi radioamatori, a mai auzit cuvantul pe undeva? Toti tinerii trec spre tablete, jocuri, internet si altele. Nu ca sunt obiceiuri rele...
Asa era sa se intample si cu aeromodelismul, dar din intamplare, inca rezista fara perfuzii. O duce greu cu respiratia, dar rezista. Are semne ca si-ar reveni. Dar ca se trezesc unii sa-l decapiteze, exact ca in secventele cu executii pe la aia cu sabii.
Sincer, ma doare la basca de atelierul de copii facut de ARA. Ma doare ca al meu copil e aproape pasionat de tot ce zboara si o sa trebuiasca sa-i retez elanul pe motiv ca asa este legislatia. Sau sa ma vad cu fiscul sau politia la usa, ca si-a construit singur o jucarie si a zburat-o in curtea scolii.

PS. Raspun la partea cu atelierul. Nu stiu cat de adanc puteti intra in problema, adica cu cine (vad ca nu va puteti intalni destui nici sa puteti bea o bere ca oamenii), dar asta ar trebui sa facem cu totii pe unde apucam. Sa ne ocupam de cei pasionati de domeniu, inca de la varste mici. Sigur o parte dintre ei vor ramane foarte aproape de el si in continuare.

Ca lui Walter nu-i plac spectacolele aviatice parca n-as crede. Nu-l cunosc personal, dar inca n-am cunoscut pe nimeni caruia sa nu-i placa asa ceva. Cred ca altele erau problemele...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 05 April 2016 - 10:10 PM

0

#3043 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 05 April 2016 - 11:20 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 05 April 2016 - 09:45 PM, a spus:

si partea care nu ii place lui Walter - Show cu aeromodele la meetinguri aviatice unde vad foarte multi si in paralel poti face si atelier pentru copii)

Andras nu mai arunca insinuari gratuite doar ca sa arati cat de mult te gandesti tu la binele aeromodelismului. Vezi ca se pot citi postarile din urma, pentru cei mai neatenti si care chiar sunt dispusi sa te creada orbeste in continuare.
Walter a spus ca obiectivele ARA trebuie sa fie cu totul altele, mai ales in conditiile legislatiei actuale, si nu acelea de a cauta sponsorizari pentru modele compozite de mii de euro. Si nu a fost singurul care s-a opus la asa ceva, dar probabil ti-ai amintit doar de el pentru ca tocmai s-a retras.
0

#3044 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 06 April 2016 - 06:05 AM

Mai exact m-am opus la modul de gindire si financarea si a necesitatii de a cumpara aeromodele mari la omeni mari. Ca de obicei cine stie se piloteze asemenea modele le si are deja in posesie. Daca imi zice cineva ca nu imi plac evenimente aviatice probabil ignora faptul si numar de evenimente la care am contribuit sau care am organizat incluzif local aici in Bistrita pentru copii incepatori. Si faptul ca de peste 30 de ani am o firma care produce componente pentru aviatia mare. Cum sa nu imi placa? Chiar si traiesc din asta.
O ieau ca si o gluma, asa am si inteles. Andras mai face si glume care vor se fie ceva de genul impacare se stiti.

In legatura cu ARA si FRMD si colaborarea este foarte simplu si in altceas moment arata si un pericol vizibil.
Unde sint doar 1-2 persoane responzabile in fiecare grup si ele nu isi sint simpatice reciproc sau nu se inteleg bine, sufere un numar mare de persoane dependente de la ei in ambele grupe. Efectul aceasta nu apare daca in entitatiile respective exista manageri detasati emotionali care se ocup fix la subiect ci nu la manipularea omeniilor prin subtilitati.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 06 April 2016 - 08:33 AM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#3045 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 April 2016 - 06:36 AM

MADA,

Stiu ce am vorbit in trecut si imi asum cea ce scriu...
Redeschid discutia cu acea ideie ca poate nu toti au intales.

Daca ai un sponsor care doreste sa sponsorizeze doar acel lucru (de exemplu lucru care walter nu este de acord) il refuzi? stind ca te poate ajuta in viitor sa mergi la meetinguri aviatice ?

Dupa cum am mentionat de foarte mult timp dar fiecare intalege ce vrea....taxele care se platesc la asociatie se vor folosi strict pentru functionarea asociatiei (nu evenimente, nu competitii, nu cumparat avioane, etc..).

Bani de sponsorizare sunt o alta mancare de peste...De exemplu am avut un sponsor la care am aplelat financiar pentru un anume scop...ok a zis iti dau bani dar a cerut pe urma dovezi (pe baza contractului)iar daca ARA face altceva cu acei bani trebuiea sa ii restituie...un exemplu care se poate aplica mai sus.

Daca ar fi intradevar un sponsor sa sponsorizeze asa ceva acele modele vor ajunge doar la juniori care piloteaza foarte bine (ex. Stefan )

@Walter

Daca asta este viziunea ta e ok. Dar cea ce pot sa spun eu este ca ARA e cu usile deschise nu doar pentru FRMD ci la orice organizatie cu care putem colabora astfel incat sa promovam aeromodelismul.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3046 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 April 2016 - 06:41 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 05 April 2016 - 10:02 AM, a spus:

Sa nu uitam sa facem amendamente la ordinul http://mt.gov.ro/web...-omt28032016dta pana in data de 07.04.2016

Doriti ca in viitor sa vina garcea sa va verifice?

Pana acuma nici un feedback clar si concis decat de la Xorg....din cate imi aduc aminte...excat despre acesta implcare va povestesc....suntem buni doar la povesti si a comenta ce fac altii.

Haideti cu o propunere de amendament si justificare clara (de povesti sunetm satui)

Sa trecem acuma la oile noastre sa nu uitam de problema de mai sus.

Nici un feedback pana acuma maine este ultima zi cand se pot depune amendamente.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3047 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 April 2016 - 06:47 AM

poate fi stersa dublura cumva?
Walter Born
rhc@born.ro
0

#3048 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 April 2016 - 08:34 AM

Vezi postareawabo1, la 06 April 2016 - 06:47 AM, a spus:

poate fi stersa dublura cumva?

done
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3049 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 06 April 2016 - 09:21 AM

Andras, acele formulare nu ne privesc. SCOPUL nostru este sa scoatem aeromodelele dintre zburatoarele supuse acelor reguli, cu care noi nu avem practic nici o legatura. Asta-i lupta noastra si ii invit si eu pe mioriticii din cluburi reprezentati de FRMD sa ni se alature. ACUM, sau vor arunca avioane de hartie si ei in curand...

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 06 April 2016 - 09:22 AM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#3050 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 April 2016 - 10:23 AM

Exact, ce amendament sa propun, sa interzic aacr-ului sa isi formeze auditorii cum vrea, doar presupunand ca scopul lor este sa ma vaneze pe mine ?
De unde stiu ca ei nu au date ca in RO va urma o explozie de achizitii ULM si se va umple cerul ?
0

#3051 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 06 April 2016 - 10:33 AM

Vezi postarearenatoa, la 05 April 2016 - 05:32 PM, a spus:

Aeromax, poate cu cateva pagini in urma ti-a scapat postarea mea care iti era adresata, in gramada de mesaje care se posteaza aici la foc automat...
Mai pun inca odata trimiterea la originea de unde ni se trage totul,
http://www.rhcforum....020#entry844020

pana la codul aerian si altele, acel paragraf este cel care da liber caa-urilor nationale sa isi faca mosie fiecare.

Poate la ICAO ar trebui trimis un dosar bine instrumentat, ca sa li se arate ce inseamna sa dai liber la decizii in acest domeniu in tari cu mentalitate de africa medievala.

OK, Renato, am receptionat...
Cunosc circulara ICAO in materie de UAS inca din anul 2012 si este sursa de inspiratie a multor regulamente in vigoare printre care si cel din Italia emis de ENAC (omologul AACR).ICAO este o organizatie internationala a aviatiei civile, a dat o definitie ceva mai clara despre "model aircraft" - in viziunea lor. Adevarul este ca organizatiile astea care dau definitii, mai mult sa mai putin aberante, absurde, fara logica, sunt multe. Noi, aeromodelistii si activitatea noastra, suntem undeva la mijloc, inconjurati de definitii, reguli, legi contradictorii.

Esential este sa nu acceptam ca absurdul, ridicolul sa devina litera de lege.

Cer senin si culoar libel la zbor!

Aceasta postare a fost editata de aeromax: 06 April 2016 - 10:34 AM

"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#3052 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 April 2016 - 10:38 AM

Doar un specialist poate gasi greseli sau lucruri anormale in acel text si poate face propuneri. Mie ca nespecialist, imi pare OK.
1. Auditorii sunt cuprinsi intr-un tabel pe undeva, sunt imputerniciti sa constate contraventiile si sa aplice sanctiunile prevazute la ....
2. Tabelul este publicat...
3. Auditorii se identifica cu legitimatii...
4. Se aproba modelul de formular...
5. Contravenientul primeste PV de constatare si instiintarea de plata conform modelelor..., tiparite cu caracteristicile...
...
Ce poti comenta la astfel de propunere?

Eu vad in text printre randuri ca n-au ce-ti face daca nu te legitimezi.

PS. Poate ar merge o intrebare legata concret de zborul ca hobby, undeva pe camp... unde este foarte probabil sa nu existe nici martori. Adica ar fi o intrebare capcana, prin care s-ar putea obtine un raspuns care ar mai clarifica problema. Doar ca ei asteapta propuneri nu intrebari.

Partea interesanta este ca nimic nu face legatura cu modelismul ca hobby. Toate contraventiile din Hotărârea nr. 842/2015 privind stabilirea unor contravenţii în domeniul securităţii aviaţiei civile sunt aplicabile unor structuri supuse activitatii de monitorizare. Nu scrie nimic de persoane fizice si nu stiu daca ele sunt incluse in categoria structurilor.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 April 2016 - 10:48 AM

0

#3053 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 April 2016 - 10:47 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 06 April 2016 - 06:41 AM, a spus:

Sa trecem acuma la oile noastre sa nu uitam de problema de mai sus.

Nici un feedback pana acuma maine este ultima zi cand se pot depune amendamente.

Ce comentarii sau feedback am putea lasa la o lege care nu ne priveste ?Ba mai mult, intrind in jocul lor, nu vom face altceva decit sa aprobam absurdul, ridicolul.

Ce s-ar intimpla daca...miine, de exemplu, codul rutier, va aplica sanctiuni pentru trotinete, triciclete, etc. deoarece nu sunt inmatriculate si nu respecta prevederile...(ipotetic vorbind)

O zi buna!
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#3054 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 April 2016 - 10:54 AM

Vezi postareaaeromax, la 06 April 2016 - 10:47 AM, a spus:

Ce s-ar intimpla daca...miine, de exemplu, codul rutier, va aplica sanctiuni pentru trotinete, triciclete, etc. deoarece nu sunt inmatriculate si nu respecta prevederile...(ipotetic vorbind)

Ba este si mai rau. Incercam sa vedem cum s-ar putea incrimina mersul pe bicicleta prin curtea proprie, dupa actualul cod rutier. Si vedem daca e vehicul sau nu este, in ce categorie se incadreaza, pe ce parte si cum ar merge, cine ar putea sa stea deasupra sau sub, ce se intampla daca duci o persoana pe cadrul bicicletei, cum ar fi sa mergi cu spatele si multe din astea.

Am si eu impresia ca ne jucam de-a "Hai sa vedem sub incidenta caror legi din Romania ar intra modelismul, ca sa vedem ce fel de infractori am putea fi"

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 April 2016 - 10:55 AM

0

#3055 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 April 2016 - 10:56 AM

Vezi postareabitex, la 06 April 2016 - 10:38 AM, a spus:

Doar un specialist poate gasi greseli sau lucruri anormale in acel text si poate face propuneri. Mie ca nespecialist, imi pare OK.
1. Auditorii sunt cuprinsi intr-un tabel pe undeva, sunt imputerniciti sa constate contraventiile si sa aplice sanctiunile prevazute la ....
2. Tabelul este publicat...
3. Auditorii se identifica cu legitimatii...
4. Se aproba modelul de formular...
5. Contravenientul primeste PV de constatare si instiintarea de plata conform modelelor..., tiparite cu caracteristicile...
...
Ce poti comenta la astfel de propunere?

Eu vad in text printre randuri ca n-au ce-ti face daca nu te legitimezi.

PS. Poate ar merge o intrebare legata concret de zborul ca hobby, undeva pe camp... unde este foarte probabil sa nu existe nici martori. Adica ar fi o intrebare capcana, prin care s-ar putea obtine un raspuns care ar mai clarifica problema. Doar ca ei asteapta propuneri nu intrebari.

Partea interesanta este ca nimic nu face legatura cu modelismul ca hobby. Toate contraventiile din Hotărârea nr. 842/2015 privind stabilirea unor contravenţii în domeniul securităţii aviaţiei civile sunt aplicabile unor structuri supuse activitatii de monitorizare. Nu scrie nimic de persoane fizice si nu stiu daca ele sunt incluse in categoria structurilor.

Toata legislatia este un "ghiveci" autohton.
0

#3056 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 06 April 2016 - 11:18 AM

Vezi postareaGigiGL, la 06 April 2016 - 09:21 AM, a spus:

Andras, acele formulare nu ne privesc. SCOPUL nostru este sa scoatem aeromodelele dintre zburatoarele supuse acelor reguli, cu care noi nu avem practic nici o legatura. Asta-i lupta noastra si ii invit si eu pe mioriticii din cluburi reprezentati de FRMD sa ni se alature. ACUM, sau vor arunca avioane de hartie si ei in curand...

Ne priveste orice aspect legat de legislatia in domeniu. Eu personal am doua amendamente la cest proiect.
1. Proiectul trebui dezbatut la aceias masa la care se discuta si codul aerian, nu pe sub masa cum face acum MT-ul. Nu putem stabili norme de aplicare pt. o lege inexistenta. Dupa definitivarea proiectului de cod putem discuta despre normele sale de aplicare.
2. Daca domnii de la AACR doresc prerogative de agenti constatori, propun uniforme obligatorii. Aceasta activitate nu necesita agenti sub acoperire, astfel dorim ca si dansii sa poarte uniforme obligatorii asemeni celorlalti agenti constatori, incat sa poata fi recunoscuti de la distanta.
0

#3057 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 April 2016 - 11:35 AM

La oile lor cred ca este problema ca pana acum cei abili se faca constatari in aviatie erau doar ei si parca cineva din absurdistan de la caile ferate.
De acea cred ca apare acest proiect.
Acest proiect este gindit pentru aviatia generala, mare in primul rind...banuiesc.

Pe urmare nu cred ca daca ne tinem la punct ca nu pilotam aeronave, nici nu trebuie se ne exprimam cum aeronave sint reglementate daca nu ne impiedica pe noi prin aceste reglementari.

Singurul punct care trebuie adaugat in text sau in reguli de aplicare care pe urma o se apara este ca cel care constate trebuie se aiba calificarea specifica, se stie despre ce vorbeste si se aiba unelte de probare. Se stie se masoara inaltimea de care cel reclamat considere ca a zburat de exemplu, se stie diferente intre diferite tipuri de aeronave si drepturile diferite samd.
-----------------
Iar in principiu general acesti guvernanti ar trebui sa se opreasca sa tot guverneze cu HGuri ci sa parcurga methodele democratice, sa treaca prin parlament si comisii toate aberatiile alea pentru limpezire. Asa cu HGuri intodeuna au gust amar de lobbyism. Atunci ar devini mult mai putine reguli idiote si ne salvam timpul de viata pentru lucruri mai frumoase de cit se ne luptam cu lobbyisti.
-----------------
Revin cu clasic al meu in privinta asta, iar si chiar daca nu va place si iar o se vina argumentul ca sintem in Romania. Deci in Germania exista exact doua mentiuni de aeromodele, deocamdata ce este drept, una la lista de tipuri de aeronave (da aeromodele sint aeronvae in Germania demult timp) si fara sa se foloseasca definiti cu nsprezece cuvinte si una in §16 unde este specificat care sint activitati cu aeromodele care au nevoie sa indeplineasca anumite conditii, dinrte care una este a libertatea devine mai restrins peste 5kg.

Mai departe si asta este partea de clasic al meu, aeronavele toate au altceas drepturi si obligati. Deci daca vreau se zbor la aeroport Frankfurt, nu am de cit se cer aprobare se cumpar cu multi bani un spot in flight schedule si se zbor acollo la egal, dar obviously complet absurd. Dar legea ma permite.
Deci nu pot fi inregimentat aeronave fara se am altceas dreptul de a folosi spatiul aerean si daca vrei la FL100 atunci se am toate instrumente la bord si etc. Esentialul este ca ma tin la reguli am anumite restrictii si fizice (ca nu pot zbura la 3000 metri.) dar am un drept macar teoretic sa folosesc spatiu G.

Aici in Romania practic nu prea exista zona G, ca totul nu este in subordine de o administratie aereana ci a armatei romane, cea cu putine aeronave functionale dar care tine aviatia pe pamant pentru parteneri americani care de exemplu anul trecut ne au terorizat cu zboruri la firul ierbii sau pur si simplu de ciuda ca nu le cumparam aparatura zburatoare din impozitele noastre.
-------------------
Pentru cei care s-au uitat pe pagina DMFV www.pro-modellflug.de, si nu au inteles mare lucru, am platit traducerea argumentelor de acollo si am bagat pe www.aacr.ro unde puteti citi in limba romana. Cine doreste se comenteze sau se formuleze o varianta de protest aplicabila in Romania sa foloseasca mail sau guestbook pe www.aacr.ro
Si repete acollo gasiti punctele de vedere care reprezinta peste 85000 de aeromodelisti, punctele de vedere oficiale.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 06 April 2016 - 11:40 AM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#3058 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 April 2016 - 12:05 PM

Da, aia cu uniformele obligatorii imi place si mie. Sa-si respecte meseria, sa poarte "echipament de protectie" sa poata fi recunoscuti. Si ar trebui sa prezinte delegatie de serviciu, ordin de lucru sau ceva care sa ateste ca este trimis sa controleze acea structura. Ca poate-i vine agentului pe chelie, in drum spre casa sa mai verifice 2-3 structuri pe malul lacului, poate mai iese de un mic si o bere.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 April 2016 - 12:06 PM

0

#3059 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 05-May 03

Postat 06 April 2016 - 12:20 PM

Uite ca si altii au problema asta

http://www.pro-model...ing_10111370Der

dar o negociaza mult mai dur. Documentul ii este cunoscut sigur lui Wabo, o sa incerc / incercam o traducere.

Nu vreau sa spun ca ASA se face si NU ALTFEL, ci numai o simpla mentiune a aceleiasi probleme de pe alte meleaguri cu mult mai mult aplomb in acest hobby
0

#3060 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 April 2016 - 12:34 PM

Men, vezi un mesaj mai sus si vezi si www.aacr.ro....
Walter Born
rhc@born.ro
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Ultima »