aeromax, la 05 April 2016 - 04:23 PM, a spus:
In Romania sunt doua entitati care se ocupa de soarta aeromodelismului: FRMD si ARA. Nu credeti ca ar trebui sa va uniti ?
Buna,
Buna intrebare si am sa raspund la ea.
Un e-mail trimis catre toti membri ARA in 21 mai 2015 si in CC pe domnul Carngu
"Stimati Aeromodelisti,
In data de 20 mai 2015 la sediul AACR a avut loc o intalnire consultativa la care ARA a fost invitata alaturi de FRMD, ANCOM, firme ce opereaza in domeniul dronelor si alte autoritati ale statului Roman.
La aceasta intalnire s-au discutat propunerile venite din partea partilor implicate, in elaborarea noii reglementari cu privire la proiectul de reglemenatre RACR-RPAS, a aeromodelelor si a activitatilor specifice acestora.
Din partea ARA au participat:
Babos Andras – Presedinte
Ovidiu Bora – Vice Presedinte
Iorga Daniel – Coordonator Proiecte
Covasa Alin- Nicolae - Avocat
Astfel in luarile de opinie ARA a sustinut interesul aeromodelistilor prin propuneri directe de amendamente la reglemenatrea RACR-RPAS. Inca de la primul contact cu reprezentantul FRMD d-lui Crangu Popa au format un front comun in sutinerea obtinerii unor conditii cat mai favorabile aeromodelismului Romanesc, atat in cea ce priveste latura sa recreationala cat si cea sportiva.
FRMD, prin intermediul d-lui Crîngu Alexandru Popa, a sustinut punctul de vedere si amendamentele elaborate si propuse de catre ARA in totalitate dar a si beneficiat de tot sprijinul echipei ARA in sustinerile problemelor specifice FRMD.
Avem placerea sa va informam ca ARA si FRMD s- au cualizat perfect (fara o intalegere prealabila) pentru a reprezenta toate activitatile de aeromodelism, atat competitional cat si cel in scop recreativ sau educativ fiecare entitate pe specificul activitatii sale.
FRMD isi sustine activitatile competitionale si educationale, iar ARA reprezinta aeromodelismul sub forma recreativa, educativa etc, exceptand competitiile sub egida FAI.
Tot cu ocazia acestei prime intalniri au fost deschise cai de comunicare si fronturi ale unor viitoare colaborari intre ARA si FRMD in interesul tuturor aeromodelistilor din latura recreationala cat si cea sportiva.
Ca o parafare a inceputului unui colaborari intre ARA si FRMD si pentru a sublinia necesitatea acum mai mult ca niciodata a acestui front comun ce lupta pentru aeromodelismul Romanesc, Secretarul general al FRMD domnul Crîngu Alexandru Popa a hotarat sa devina membru ARA, iar presedintele ARA domnul Babos Andras Sandor in semn de apreciere a acestei decizii va deveni membru FRMD.
Cu Stimă,
Babos Andras Sandor
"
Ce sa realizat dupa acest e-mail....?
1. Am avut o deschidere foarte buna din partea lui Crangu si chiar am agreat impreuna ultima propunere trimisa catre AACR in legatura cu RACR-RPAS vezi informare oficiala din partea ARA
https://aeromodelism.ro/legislatie "Informare postată la data de 14.07.2015"
2. Am incercat sa lucarm impreuna la reglementare EASA dar cum am scris mai sus Request Time Out
3. Carngu nu a devenit membru ARA fiindca nu si-a depus cerea de aderare la ARA
4. Eu am depus cerere de inscriere la clubul sportive din Cluj-Napoca. (nici un feedback pana acuma)
5. Brusc FRMD nu mai colaboreaza cu ARA (desi domnul Crangu avea o deschidere in acest sens si zic eu ca a intales ca e nevoie ca cele doua entitati sa colaboreze ca aeromodelsimul sa reanvie la noi in tara....dar cineva ia spus STOP JOC si acea persoana sau grup de persoane care a facut acest lucru a facut cea mai mare greseala din viata lor (parerea mea))
ARA a fost deschis fata de FRMD chiar ne-am oferit si sprijinul nostru in competitii daca aveau nevoie .... dar poate ca mandria pentru unii din FRMD este mai presus decat viitorul aeromodelismului.
Ultima incercare cu FRMD a fost sa organizam impreuna o competitive F3P in ianuarie 2016....a fost mare tam tam in interiorul lui FRMD dar dupa cum am zis mandria pentru unii din FRMD este mai presus decat viitorul aeromodelismului
Mai mult nu am ce sa zic asta este realitate...daca FRMD va fi deschis le viitoare colaborari ar fi ok ca cu totii am avea de castigat...
Am avut multe feedbackuri de la membri ARA chiar si FRMD ca nu are nici un sens sa incep o colaborare cu FRMD ca nu au aceasta intentie...nu i-am ascultat ceva sa reusit dar totul sa inpotmolit.....deci in final au avut dreptate dar nu cea totala :) Si sper ca is vor schimba mentalitatea ca aeromodelismul are nevoie de entitati care sa ii sustina nu sa ii blocheze.
Din cate vezi ARA colaboreaza si cu Facultatea de Inginerie Aerospațială din Universitatea Politehnică București si cu Institutul Naționade Cercetare-dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli”
Toate informatiile sunt disponible doar trebuiesc citite....Deci toti ati avut acces la informatii
Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 05 April 2016 - 05:05 PM