Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#3001 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 05 April 2016 - 09:23 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 05 April 2016 - 08:31 AM, a spus:

... foarte multi aeromodelisti care financiar nu stau bine...foarte multi se chinuie sa isi adune bani de un servo...deci recomand sa nu mai insistati pe asigurare daca nu e cazul....UE obliga sa ai asigurare daca ai modele peste 20 Kg.

OK, dar inmatricularea modelelor cu 108 EUR pe bucata o consideri OK pentru asemenea aeromodelisti?

Nu insist pe asigurare, eu insist pe punctul meu de vedere doar ca asigurare e mai de folos de cit inmatriculare. Daca nu va fi obligatoriu este OK pentru mine, ca tot voi avea asiguare si ma voi asigura pe cimp se fiu atent cum piloteaza cei care nu au.

Mai tin eu minte de discutia la tematica asta acum vreo 15 an in urma tot aici pe RHC si de siguranta in zbor. La rpimele intalniri de la ALBA A51 chiar siguranta a fost pe plan 1 si pe urma au urmat terenurile din Bucuresti cu altceas pretentii. Sunt convins ca si aici in tara, daca ar exista asigurare la pret de acumulator, ar avea majoritate de modelisti impatimati, poate nu cei de ocazie cu jucarii din Cora, dar asta chiar nu ma intereseaza.

Pana la urma indiferent cine poate influenta ceva fata de administratia asta o sa laud, doar deocamdata am vazut si fata de ARA doar umilinta din partea lor cind era vorba se devine ceva concret.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#3002 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 05 April 2016 - 09:33 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 05 April 2016 - 12:13 AM, a spus:

Iar îi consideri pe toți proști ? Îmi spui și mie ce anume din citatul dat demonstrează ceva în favoarea ta ? Să nu mai vorbesc că textul, construcția lui, este desprins, parcă, din manualele de la Ștefan Gheorghiu, adaptate și cosmetizate ușor de cei de la Antena 3. Ooops. Stai așa că ăștia parcă nu mai sunt. :pardon: Dacă mai puneai după ”diversioniste” și un ”subversive” erai 100% clona lui Ceaușescu. O întrebare ? Când vorbești, dai și din mână ?

Din păcate ideea aacr.ro nu-mi aparține, dar am considerat-o superbă și am zis ”I'm in” din prima clipă. Scopul opoziției mele a fost clar de la început și nu e nimic diversionist faptul că vă acuz de depărtarea de ideea de aeromodelism. Asta am afirmat-o de la bun început. Vezi că oricine poate citi ce am scris chiar aici la ”discuții libere” și nu numai, la fel cum oricine poate observa cum schimbi și ”împrumuți” argumente în funcție de situație. O dată le combați și ceva postări mai târziu folosești argumentele adverse ca și cum ar fi ale tale.
Într-adevăr, sper că lucrurile sunt clare în ceea ce privesc intențiile mele, motiv pentru care le-am și scris - în postarea citată de mătăluță - cu majuscule. Am optat pentru asta din cauză că am avut impresia că de când tot scriu pe aici nu am fost înțeles. Acum e clar. Ai înţeles şi tu. Mă bucur.

Nici partea cu FRMd-ul nu aparține citatului la care ai răspuns. Aha. Stai ! De ce dai răspuns, sau replică la afirmații care nu-ți sunt adresate ? Acolo vorbeam cu Andras. El trebuia să ia cuvântul. Deci am avut dreptate: ham, ham în lesa lui Andras. Ți-a dat liber la gard. Să revin la FRMd. De la bun început am afirmat că sunt sporitiv FRMd. De la bun început am afirmat că nu am nimic cu FRMd-ul ci cu cei 3 cârnați, cum le spune Allen, sau gogoșari (cum le spun eu), plus a încă câtorva persoane dintr-un cerc care face politica FRMd și-l ține inert de 26 de ani, în timp ce cluburile afiliate și sportivii se chinuie să organizeze competiții și să atragă juniori. Această discuție am avut-o de foarte multe ori aici, participând mai multe persoane. Nu era nimic secret, așa cum nu este niciun secret nici faptul că nu voi ieși din FRMd - afirmație pe care am făcut-o public în răspunsul dat lui OLD. Discuţia asta am avut-o și cu Andraș, normal telefonic, și a spus că nu este nicio problemă că mai sunt destui membri ARA care sunt și membri FRMd. Să înțeleg că lucrul ăsta nu mai este valabil ? Ceilalți știu ? Andras a spus clar că ARA se va ocupa de reprezentarea modelismului recreativ și de popularizarea și readucerea aeromodelismului la locul pe care-l merită. Nu pot să neg că în privința promovării s-au făcut acțiuni importante.
No lasă că am priceput. Încerci să mă acuzi că ”vă sap” pe voi în avantajul FRMd. Păi ... nu vă sap io, că, se pare că nu observați, vă săpați singuri din ce în ce mai adânc, mai ceva ca excavatorul.

:clapping: Bubico. Ai ratat și de data asta jugulara. Dacă nu știi anatomie, te informez că jugulara se află la gât, adică într-o zonă cu un bust mai sus de punctul la care tot sari.

Nu stiu cum te descurci matale prin lumea asta mare, asa fara a stii inca sa porti un dialog fara jigniri personale?
Nea Vip eoale am invatat si eu ceva de la matale.
Am invatat ca unii imbatraneasc degeaba.
0

#3003 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 05 April 2016 - 09:36 AM

Buna Viorel,

Cu rosu observatiile mele.

Vezi postareaViP_Eol, la 05 April 2016 - 12:43 AM, a spus:

Ioii ce de legi aruncați pe aici. Numai bune să amețească tot aeromodelistul, care numai jurist nu este. Există doar două legi care ne interesează, plus Constituția și tocmai pe alea nu le folosiți.

1. Daca considerati ca legislatiile actuale si cele care se discuta nu au nimic de a face cu aeromodelismul va rog sa zburati nu va tine nimeni. Daca intradevar ar fi asa de ce mai discutam de ani despre acest subiect? Se discuta la nivel international...sa ne facem cu nu stim si ca nu ne intereseaza nu este o modalitate de a rezolva problema(aceste discutii au aparut inainte ca ARA sa se infinteze)
2. Nici un aeromodelist nu este de accord cu cea ce fac autoritatile.
3. Legile care sunt "aruncate" sunt cele sustinute de autoritati in fata aeromodelistilor, iar ARA le transmite aeromodelistilor, una din scopurile ARA (informare cu privire la legislatie in vigiare si cele viitoare)scopul prinicipal pentru care a fost create ARA si toate informatiile sunt publice cu referire la acest subiect

De la bun început s-a discutat despre necesitatea de a definit clar aeromodelismul și ați refuzat. S-a încercat o definire largă, care să cuprindă și dronele. De ce ? S-a intrat în jocul ăsta cu MT-ul și AACR-ul, pentru ce ? Treaba era cât se poate de simplă și acum vi se sparge în cap.

1. Te informez ca nici o propunere pe partea legislativa catre o enitate al statutlui nu a iesit din mana asociatie fara a fi discutata si agreat de comun accord cu aeromodelistii aici ma refer la cei care au dorit sa se implice (RHC, Live Meetin, Conferinta, e-mail, etc..).
2. Te informez ca la intalnirea din Brasov cand sa facut acea adunare a aeromodelistilor cei 50 de personae au facut deja o definitie a aeromodelului si sau facut propuneri de modificare a Ordinului 8/2014 pe care ARA la transmis mai departe autoritatilor.
3. Mai multe detalii la https://aeromodelism.ro/legislatie
4. Parere personala (Din punctul meu de vedere multirotoarele au fost cele care au generat problem la nivel national si international) Dar nu ai cum sa le excluzi si o spun de ce. Aeromodelismul a aprut de prima oara cu zmee, urmat de zbor liber, captive, RC,....multirotoare. Tehnologia avanseaza... deci daca o lumam asa cum zici tu atunci cand au aparut zborul liber cei care erau cu zmee trebuia sa faca scandal? si asa mai departe.....

Andras, la telefon, mi-ai spus : uite ce minunăție de definiție am scos și am fost cu ea la întâlnire și toți de acolo, inclusiv Crângu, au fost de acord și l-am făcut și membru ARA. Te-am felicitat neștiind, la acel moment, că iar faci din țânțar armăsar cum ai făcut și cu adresa de la AACR prin care ”erați desemnați AAC”.

1. Toate acel definitii au fost facute de aeromodelisti nu am fost eu singururul care am lucrat la el...au fost echipe sau pus pe forum...etc..si cand a fost disponibila platforma de voting sa dat si la vot.
2. Te informez ca Crangu nu a depus nici o cerere de aderare catre ARA....si toti membri ARA o pot verifica ca Crangu nu este membru ARA. Deci informatia ta nu este corecta.
3. Cel putin la mine eu am depus cere sa devin membru al unui club sportiv din Cluj-Napoca la doua saptamani de la intalnirea cu AACR.

Partea proastă este că toate acțiunile voastre (intențiile bune) au pavat drumul spre ce se întâmplă acum (Iadul pentru aeromodele) pentru că voi, în agenda personală, mai aveați alte vise mărețe. Am discutat despre asta telefonic și până la urmă ai cedat. Ți-am spus câteva lucruri pe care le repet aici.

1. Nu este nicio problemă dacă dorești să obții ceva pentru tine ajutat de existența ARA, atâta vreme cât obiectivul principal al ARA nu se schimbă. Din păcate obiectivul principal, declarat, s-a transformat și a trecut pe un plan secund.

a. Din cate sti tot cea ce se face in ARA se face voluntar...nici un membru ARA si nici consiliu director nu am beneficiat din partea asociatiei de bani sau de alte folosae material.
b. Mesajul tau "Nu este nicio problemă dacă dorești să obții ceva pentru tine ajutat de existența ARA" este foarte vag poti sa imi zici mai excat despre ce este vorba ca sa iti pot da un raspuns in masura?
c.Te intreb care este obiectul principal al ARA care a trecut pe plan secund?

2. Nu-ți va face nimeni statuie și vei primi șuturi indiferent cât încerci să te ferești.
Se pare că încercați singuri să vă faceți statui (vă bateți cu pumnul în piept de multă muncă) și tot voi generați și noianul de șuturi.

a. Nici nu imi doresc sa mi se faca statuie (de obicei ele apar dupa ce moare cineva :( care a facut ceva pentru o comunitate)
b. Nu ne batem cu pumnul in piept...ma rog daca asa vezi tu lucrurile...cu cea ce am atras atentia ca sunt foarte putini care se implica activ in ARA cand la intalnirea aeromodelistilor din Brasov din 2014 conform sondajului TakeControl 118 aeromodelisti au zis ca doresc sa implice activ intr-o asociatie care sa ii reprezinte....dupa acea intalnire in cateva saptamani am rams cativa care au facut ceva activ....dupa infintarea asociatiei liniste totala, cerinte au fost di plin dar sprijin activ fata de ce sa promis de catre aeromodelisti zic eu nici macar 1%.
c. Fara suparare noi in Romania procedam in felul " Vreti sa facem xyz iar toti cu mana sus DAAAA, Cine vrea sa se implice...... toti cu mana jos....despre ce povestim.

3. Mai dă și la alții să facă câte ceva că am văzut că băieții se oferă. Românul are o vorbă veche : ”Să nu încarci samarul până îngenunchiezi măgarul !”
Na ! ”Măgarul” a îngenunchiat. Culmea este să aflu că de fapt asinul și-a încărcat singur samarul.

a.am facut acest lucru de mai multe ori dar 80 % din cazuri primeam un sms,telefon, etc.. ca nu se mai poate ocupa de problema si totul ramanea din nou pe mine....am mai scris depsre acest lucru cu cateva posturi mai sus nu ma mai repete.
Dacă doriți, deși m-am săturat de scris voi ”descoperi” și fața cealaltă a ARA, cea pe care ați transformat-o.
1.ARA nu are nici o fata ascunsa poate in viziunea ta...dar daca sti tu ceva cea ce eu nu stiu te rog sa ma informezi.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 05 April 2016 - 09:40 AM

Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#3004 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 09:44 AM

Vezi postareawabo1, la 05 April 2016 - 07:26 AM, a spus:

Am trimis cel putin 3 astfel de cereri catre CAA si nu am primit raspuns nici prin adresa mail oficial nici prin adresa dogaru si nici prin Facebook si nici in termen. Cum sa le contactezi? Personal acollo la sediu lor se stai langa usa sa le tragi de manaca?

In relatia cu asigurare te afli perfect pe linga realitate. Mai amintesc acidente chiar la prima intalnire RR cred ca a fost cind un aeromodel intrase intro masina al altui modelist si sunt convins ca exista multe din asta. Ma mai amintesc de un acident care am avut eu cu masina si cit de agresiv poate se devine cel pagubit, se te suna zilnic pe cind va fi platit de RCA. Sint omeni cu care nu poti sa te intelegi omeneste, au cerintele exagerate si se linistesc doar daca este in mijloc o asigurare care preia cazul. Asa se face, poate se nu fie obligatoriu, dar eu prefer se fiu asigurat de cit se ma bat pe cimp cu unul care crede i am stricat recolata intrand cu aeromodel in malai. Intre timp daca citesti ziarul exista si fermieri care cheama politia cind cineva a furat doua fire din teren. Omeni vor fi tot mai senzibili.

Mai bine platesc un RCA valabil mondial cu 35 EUR pentru toate cele vreo 40 aeromodele care vad aici in imprejurul meu de cit peste 4000 si munca si costuri pentru "inmatricularea" lor in sistemul comunist de inregistrat masini de scris ca exact altceas categorie este.

Daca cererile sunt corect adresate si completate in temeiul legii, ar trebuii sa primesti un raspuns in 30 de zile. Daca insa ai scris acolo "catre CAA in loc de AACR" este de inteles motivul pentru care nu au raspuns. Lipsa unui raspuns nemotivat in prealabil pt. o intrebare pe info publica, atrage sanctiuni institutiei dar si persoanelor responsabile, lasand inclusiv posibilitatea unui proces in contencios administrativ. Actiune cu sanse mari de castig si taxe de timbru formale. Aveti in grupul dumneavoastra un a tot stiutor jurist, daca nu reuseste sa va ghideze macar in forumularea unei solicitari de info publica corecte, ma tem ca nu aveti sanse sa faceti prea multe in domeniul aeromodelismului.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 05 April 2016 - 09:45 AM

0

#3005 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 09:50 AM

Vezi postareawabo1, la 05 April 2016 - 09:23 AM, a spus:

OK, dar inmatricularea modelelor cu 108 EUR pe bucata o consideri OK pentru asemenea aeromodelisti?

Nu insist pe asigurare, eu insist pe punctul meu de vedere doar ca asigurare e mai de folos de cit inmatriculare. Daca nu va fi obligatoriu este OK pentru mine, ca tot voi avea asiguare si ma voi asigura pe cimp se fiu atent cum piloteaza cei care nu au.

Mai tin eu minte de discutia la tematica asta acum vreo 15 an in urma tot aici pe RHC si de siguranta in zbor. La rpimele intalniri de la ALBA A51 chiar siguranta a fost pe plan 1 si pe urma au urmat terenurile din Bucuresti cu altceas pretentii. Sunt convins ca si aici in tara, daca ar exista asigurare la pret de acumulator, ar avea majoritate de modelisti impatimati, poate nu cei de ocazie cu jucarii din Cora, dar asta chiar nu ma intereseaza.

Pana la urma indiferent cine poate influenta ceva fata de administratia asta o sa laud, doar deocamdata am vazut si fata de ARA doar umilinta din partea lor cind era vorba se devine ceva concret.

1. Nu sunt de accord sa se plateasca taxa de identificare si pe pentru asta ARA va lupta cu aotoritatile.
2. Dupa cum am zis in UE asigurarea este obligatorie peste 20kg...nu vad de ce acuma le dam idei autoritatilor. Abia am reusit sa le scoatem din cap aceasta idei din 2014 si acuma o discutam din nou nu am cuvine cat de naivi putem fi.... (VA INFORMEZ CA ACEST FORUM ESTE VIZUALIZAT 100% DE MULTE AUTORITATI AVETI GRIJA CE SPUNETI SI CE DISCUTATI AICI)
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3006 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 10:02 AM

Sa nu uitam sa facem amendamente la ordinul http://mt.gov.ro/web...-omt28032016dta pana in data de 07.04.2016

Doriti ca in viitor sa vina garcea sa va verifice?

Pana acuma nici un feedback clar si concis decat de la Xorg....din cate imi aduc aminte...excat despre acesta implcare va povestesc....suntem buni doar la povesti si a comenta ce fac altii.

Haideti cu o propunere de amendament si justificare clara (de povesti sunetm satui)
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3007 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 10:04 AM

In atentia grupului pseudo AACR.
Domnilor in acest moment aeromodelismul are a face cu niste autoritati care vor sa-l transforme in activitate aeronautica si cu voi care vreti sa-l transformati intr-o activitate periculoasa ce necesita asigurari. Ma intreb care din cele doua este mai daunatoare hobbyul asta. Peste cateva zile ne vom trezii cu RCA-uri la automodele si asta doar din cauza unor asemenea exagerari ne la locul lor. Pe de o parte cerem libertate si pe alta spunem ca suntem atat de periculosi ca necesitam asigurare, sa fim seriosi asta-i demagocie pura.
Din cate stiu exista o singura firma in RO care emite polite de asig pt. aeromodele mai exact un MONOPOL. Firma apropiata domnului fondator al Institutului de Drone si pt. care se face un lobby periculos de puternic chiar si in absenta unora ca voi care nu stiu in ce se baga.
0

#3008 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 05 April 2016 - 10:21 AM

Vezi postareaxorg, la 04 April 2016 - 11:36 PM, a spus:

Ce te face sa crezi ca ARA canta in struna MTului ori AACRului? ARA nu a facut deloc jocul institutiilor in orivinta propunerilor legislative abuzive. Voi insa trebuie sa intelegeti ca ARA nu se mai poate opune mult timp fara sprijinul vostru. In loc sa cereti lamuriri aici, puteti incepe un dialog cu autoritatile, puteti sa participati activ la aacest demers in interes comun. Am spus si in trecut si o repet. Autoritatile au obligatia sa va furnizeze dvs. ca cetateni orice informatii de interes public le solicitati. Astfel daca doriti sa intrebati de ce este aeromodelul considerat aeronava, puteti trimite un mail ctre MT respectiv AACR solicitand opinia oficiala. Sunt obligati prin legea 544/2001 sa va raspunda, iar raspunsul lor este unlul asumat institutional. Atentie la paginile de facebook, daca au pagini oficiale puteti incerca sa formulati si acolo intrebari pe informatie publica, teoretic si comunicarea de acolo poate fi suspusa acestei legi daca specificati ca intrebarea dvs. este in temeiul legii 544/2001.

Pasarea problemei de la unii la altii nu va rezolva problema absurditatii, ridicolului. ARA are personalitate juridica si a fost creata tocmai pentru salvarea aeromodelismului. Pentru a cistiga o batalie trebuie sa lupti. Pentru a lupta trebuie sa ai o strategie. A ma trimite pe mine si alti aeromodelisti cu jalbe si intrebari la AACR nu este o strategie.

Cer senin
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#3009 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 10:49 AM

Vezi postareaaeromax, la 05 April 2016 - 10:21 AM, a spus:

Pasarea problemei de la unii la altii nu va rezolva problema absurditatii, ridicolului. ARA are personalitate juridica si a fost creata tocmai pentru salvarea aeromodelismului. Pentru a cistiga o batalie trebuie sa lupti. Pentru a lupta trebuie sa ai o strategie. A ma trimite pe mine si alti aeromodelisti cu jalbe si intrebari la AACR nu este o strategie.

Cer senin

Pasarea problemei? asta de unde ai concluzionat? Din pacatate oamenii au o imagine foarte deformata in privinta relatiilor cu autoritatiile. VipEol in repetate randuri a acuzat ca sunt prea dur cu autoritatile, WABO ca ARA e prea toleranta, acum tu spui ca pasam problema. In fapt cu totii credeti ca v-ati descurca mai bine decat ARA. Oare asa sa fie? Vezi postul lui Wabo, macar nu i-au raspuns la intrebari autoritatile, ce sa mai vb de negocieri. Am spsus pe forum si in trecut, domnilor folsiti-va aceasta energie pe care o risipiti aici pe forum impotriva ARA in mod constructiv impotriva dujmanului, adica a autoritatilor. Sa va raspunda ei ca sunt platiti cu salarii consistente din bani vostrii ca sa raspunda unor astfel de intrebari. Voi tot incercati sa determinati ARA sa-si dezvaluie strategiile aici public pe forumul asta citit de autoritati. Ia faceti voi invers si trageti de limba autoritatile. ARA a muncit mai bine de un an doar ca sa ajunga la masa discutiilor inalte, acolo unde se decide soarta aeromodelismului dincolo de MT si AACR. Propunerile ARA pe tema codului sunt asteptate acolo la masa deciziilor, curand veti avea ocazia sa faceti propuneri concrete pe textul legilor. Au mai fost astfel de ocazii si am constat ca cei mai multi din modelisti nu se obosesc macar sa citeasca legea si proiectele de propuneri. La ce va servesc strategiile puse pe tava daca nu stiti macar tema discutiilor?. Vreti discutii pe aceasta prblema sunteti asteptati cu drag in echipele de lucru si acolo aveti acces la strategiile astea de le cereti publice aici pe forum, dar rezervati-va niste ore de lucru neconditionat zilnic doar pentru problema asta.
0

#3010 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 11:20 AM

Vezi postareaxorg, la 05 April 2016 - 10:49 AM, a spus:

Voi tot incercati sa determinati ARA sa-si dezvaluie strategiile aici public pe forumul asta citit de autoritati. Ia faceti voi invers si trageti de limba autoritatile. ARA a muncit mai bine de un an doar ca sa ajunga la masa discutiilor inalte, acolo unde se decide soarta aeromodelismului dincolo de MT si AACR. P...

Au mai fost astfel de ocazii si am constat ca cei mai multi din modelisti nu se obosesc macar sa citeasca legea si proiectele de propuneri.
..........
Vreti discutii pe aceasta prblema sunteti asteptati cu drag in echipele de lucru si acolo aveti acces la strategiile astea de le cereti publice aici pe forum, dar rezervati-va niste ore de lucru neconditionat zilnic doar pentru problema asta.

Asa ca in primul rind zici ca exista o strategie, dar e cam secreta si nu trebuie sa afla CAA. Atunci ma intreb daca zici ca citesc si ei aici, Buna ziua Dnl Dogaru!, ce impresia primesc daca scri tu asa ceva?

Mai pe urma zici ca exista ceva cu interese mai mari de cit MT? Wow, cine ar fi asta?

Cu paragraful tau 2 si 3 nu ma poti prinde, am cheltuit mult timp si verificat texte si altele si nu mi se potriveste alusia de desinteres. Cind era vorba se intru in grupul de lucru cu ISU am zis clar ca doresc corespondenta si voi raspunde rapid daca nu este ora 2 dimineata, dar nu doresc se fiu sunat oricind si prefer se am lucruri scrise la care pot gindi bine inainte se ma exprim. Dupa ce am zis asta era liniste, nu am mai primit nici apelul si nici mailul scris.

Si sigur, da scopul comun este se tinem libertatea, sunt deacord. Nu sunt deacord se tot apelesi la ajutor si implicare denigrand orice efort altorar. Sunt convins si alti au contribuit si cei 80% renuntare vine SI din cauza de motivarea asta negativa care emiti. Deci nu sunt deacord si asta am repetat de mai multe ori la stilul de comunicare, cea ce am reclamat la fiecare apel lui Andras si prin mail. Si daca in loc de argumente tot ti se spune ca nu e bine ca e mai bine asa tot o se astepti 100 de ani pana se va implica cineva. Ca nu avem de nevoie umilinta in plus la nepasare autoritatiilor.

Andras mai a ramas in discutii la subiect dar Xorg, am impresia chiar o schimbi pozitia cum iti pasa.
Interesant ar fi si se auzim de exemplu parerile lui BIG in relatie cum crede el merg treburile. CA el si cu AZLR a adunat totusi cea mai mare experienta cu administratie si se pare si reusita. Sper ca la strategia nonpublica o tineti cont de el?

Pana la urma nu trebuie se mai raspunde nici Andras sau Xorg mie ca m-am cam lamurit cum decurg discutiile iar daca doriti sa ma inchideti gura, stergeti imi va rog contul pe RHC. Am mai fost blocat alata data cred ca din altceas cauza cind adevarul era incomod.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#3011 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 05 April 2016 - 12:16 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 05 April 2016 - 10:02 AM, a spus:

Sa nu uitam sa facem amendamente la ordinul http://mt.gov.ro/web...-omt28032016dta pana in data de 07.04.2016

Doriti ca in viitor sa vina garcea sa va verifice?

Pana acuma nici un feedback clar si concis decat de la Xorg....din cate imi aduc aminte...excat despre acesta implcare va povestesc....suntem buni doar la povesti si a comenta ce fac altii.

Haideti cu o propunere de amendament si justificare clara (de povesti sunetm satui)

Pai nu prea avem ce comenta...
Daca nu cumva mi-a scapat, nu exista pe nicaieri in textul hotararii respective o descriere a cerintelor necesare pentru a defini pe cineva drept "agent constatator", totul este lasat la latitudinea AACR! Cel real, adica...
Doar o mentionare a unui "tabel" si descrierea sumara a procedurii de amendare, pe principiul "Nu conteaza cine o face important e sa dea amenda"!
In buna traditie romaneasca, in lipsa unei descrieri a competentelor isi creeaza spatiul legal sa declare si pisica drept "auditor de securitate"!
Din ce in ce mai mult tot circul asta imi lasa impresia unei goane a unor "autoritati" spre a mulge cat mai mult de la cat mai multi, indiferent de motiv, bani sa iasa!
Asta obtii cand este implicata o regie autonoma!
Autonoma, adica se autofinanteaza, in caz ca am fost prea subtil! Nu vorbim nici despre FAA, EASA sau alte institutii "normale" ci despre clasica birocratie autocefala romaneasca... :rolleyes:
"Anexele" sunt doar formatul PV-ului si constatarii.

Aceasta postare a fost editata de Garett: 05 April 2016 - 12:17 PM

0

#3012 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 05 April 2016 - 12:35 PM

Ceeace complica situatia este ca acolo se vorbeste de siguranta aeronautica care poate fi si pe bune, cu aplicare la ULM, sau alte aeronave, numai in mintea noastra o focusam pe aeromodele, ca de aia ne pasa...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3013 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 05 April 2016 - 12:46 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 05 April 2016 - 09:36 AM, a spus:

Buna Viorel,

De la bun început s-a discutat despre necesitatea de a definit clar aeromodelismul și ați refuzat. S-a încercat o definire largă, care să cuprindă și dronele. De ce ? S-a intrat în jocul ăsta cu MT-ul și AACR-ul, pentru ce ? Treaba era cât se poate de simplă și acum vi se sparge în cap.

2. Te informez ca la intalnirea din Brasov cand sa facut acea adunare a aeromodelistilor cei 50 de personae au facut deja o definitie a aeromodelului si sau facut propuneri de modificare a Ordinului 8/2014 pe care ARA la transmis mai departe autoritatilor.
3. Mai multe detalii la https://aeromodelism.ro/legislatie
4. Parere personala (Din punctul meu de vedere multirotoarele au fost cele care au generat problem la nivel national si international) Dar nu ai cum sa le excluzi si o spun de ce. Aeromodelismul a aprut de prima oara cu zmee, urmat de zbor liber, captive, RC,....multirotoare. Tehnologia avanseaza... deci daca o lumam asa cum zici tu atunci cand au aparut zborul liber cei care erau cu zmee trebuia sa faca scandal? si asa mai departe.....

intervin iar: de ce a trebuit reinventata definitia aeromodelului? in maualul FAI aeromodelul este definit foarte, foarte clar. http://www.fai.org/about-fai pt cine nu stie ce este FAI

si atata timp cat FRMd este membra FAI si respecta regulamentul FAI (FRMd este institutie de sta, da?!), autoritatile ar trebui sa inteleaga si sa clasifice aeromodelule cf organizatiei unde o institutie de stat a aderat.

si cu asta am pus capat lecturarii acestui topic ce a devenit un fel de barfa la coltul mahalalei.

aveti grija ce va doriti, sa nu vi se intample.

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#3014 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 12:56 PM

Ca se complectezi birfele, acum am citit vreo doua ore pe forumile germane si constat ca discuatia, stilul si continiut nu deviaza foarte mult de ce "vorbim" aici. Poate lipsesc jigniri mai putin subtile, dar in general am impresia ca si acollo modelisti sint disperati.

Interesant imi parea o abordare care am avut si am uitat de ea si acum am regasit pe un forum. Idea de ar face parteneriate intre Asociatii din diferite tari. Asta trebuia se apara pe agenda ARA de exemplu. Iar dupa sedinta de Brasov de constituire acum 2 ani numai am avut foarte multa corespondeta cu DMFV. Ma gindesc ca idea ar fi intaritor si pentru ARA daca pe linga celealte trophee (iso si regele) se apara si ceva international si cu suport reciproc.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#3015 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 01:19 PM

Vezi postareawabo1, la 05 April 2016 - 12:56 PM, a spus:

Ca se complectezi birfele, acum am citit vreo doua ore pe forumile germane si constat ca discuatia, stilul si continiut nu deviaza foarte mult de ce "vorbim" aici. Poate lipsesc jigniri mai putin subtile, dar in general am impresia ca si acollo modelisti sint disperati.

Interesant imi parea o abordare care am avut si am uitat de ea si acum am regasit pe un forum. Idea de ar face parteneriate intre Asociatii din diferite tari. Asta trebuia se apara pe agenda ARA de exemplu. Iar dupa sedinta de Brasov de constituire acum 2 ani numai am avut foarte multa corespondeta cu DMFV. Ma gindesc ca idea ar fi intaritor si pentru ARA daca pe linga celealte trophee (iso si regele) se apara si ceva international si cu suport reciproc.

Imi place ideia cunosti pe cineva din conducere sa iau legatura direct cu ei sau cu adresa de corespondenta?....
multumesc

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 05 April 2016 - 01:20 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3016 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 01:25 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 05 April 2016 - 01:19 PM, a spus:

Imi place ideia cunosti pe cineva din conducere sa iau legatura direct cu ei sau cu adresa de corespondenta?....
multumesc

Te poti adresa lui
FRANK WEIGAND
GESCHÄFTSFÜHRER
sekretariat@dmfv.aero
T. +49 (0)228 97 85 00
F. +49 (0)228 97 85 085
Presedintle este Hans Schwägerl, vezi pe situl lor. Totusi le trebuie citeva zile pana rapsund dar sigur o se primesti un raspuns daca te straduiesti in limba engleza de exemplu :)

Nu il cunosc dar e adresa oficiala si daca zici ca ai o lista scurta de romani aeromodelisti care traiesc in Germania, ZoZo de exemplu sau alti si care au propus ca ar fi bine o uniune internationala intre ascoiatii de profil si daca considere ei o colaborare utila....etc...

Eu am comunicat putin cu Weigand si cu avocatul, si ca cel responzabil de asigurari.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 05 April 2016 - 01:27 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#3017 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 01:36 PM

Uite si BMFA:

https://bmfa.org/The...rd-of-Directors

si FFAM:

http://www.ffam.asso...r/contacts.html
0

#3018 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 05 April 2016 - 01:57 PM

Incearca si la MAAC, par baieti buni:
http://www.maac.ca/en/contact.php
0

#3019 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 02:01 PM

includem si FAI? ce ziceti?
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3020 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 02:08 PM

O sa iti zica ca in numele cui vorbesti, ca pentru Romanika are cine vorbi vorbire... oamenii lor... din panama...
0

#3021 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 02:38 PM

Vezi postareaGarett, la 05 April 2016 - 12:16 PM, a spus:

Pai nu prea avem ce comenta...
Daca nu cumva mi-a scapat, nu exista pe nicaieri in textul hotararii respective o descriere a cerintelor necesare pentru a defini pe cineva drept "agent constatator", totul este lasat la latitudinea AACR! Cel real, adica...
Doar o mentionare a unui "tabel" si descrierea sumara a procedurii de amendare, pe principiul "Nu conteaza cine o face important e sa dea amenda"!
In buna traditie romaneasca, in lipsa unei descrieri a competentelor isi creeaza spatiul legal sa declare si pisica drept "auditor de securitate"!
Din ce in ce mai mult tot circul asta imi lasa impresia unei goane a unor "autoritati" spre a mulge cat mai mult de la cat mai multi, indiferent de motiv, bani sa iasa!
Asta obtii cand este implicata o regie autonoma!
Autonoma, adica se autofinanteaza, in caz ca am fost prea subtil! Nu vorbim nici despre FAA, EASA sau alte institutii "normale" ci despre clasica birocratie autocefala romaneasca... :rolleyes:
"Anexele" sunt doar formatul PV-ului si constatarii.

Exact asta trebuie sa blocam...daca faca o lege sau un ordin sa fie clar ce se vrea nu ca lasa parte variabila in document dupa cum vor ei de cuvinta
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3022 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 03:17 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 05 April 2016 - 02:01 PM, a spus:

includem si FAI? ce ziceti?

Eu credeam ca dialogul aceasta deja ar fi existat, macar abordare pentru aflare de variante...
Walter Born
rhc@born.ro
0

#3023 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 03:50 PM

Vezi postareawabo1, la 05 April 2016 - 03:17 PM, a spus:

Eu credeam ca dialogul aceasta deja ar fi existat, macar abordare pentru aflare de variante...

Cand am pus amendamentele la EASA nu am vazut ca ei ar fi pus ceva...
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3024 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 03:53 PM

Cred ca wabo verbea de un dialog cu FAI, nu cu FRmd... :unsure:

FAI nu cred ca e organizatie europeana...
0

#3025 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 04:14 PM

Ca sa nu intalegm lucrurile gresit

https://aeromodelism...n-safety-agency asta a facut ARA la data respectiva.
Am luat legatura cu FRMD inclusiv cu domnul Radu Berceanu si am avut feedback-ul dansului citez " Da, am primit si mail-ul. Sunt putin plecat. Maine, cel tarziu poimanie ma ocup. Sigur ca sunt de accord sa colaboram in orice mod." din parte FRMD sa discutam despre acest subiect...am asteptat...am asteptat si nimeni nu ma contactat. Ca dupa ce termenul a expirat am avut o discutie cu FRMD (Nu mai stiu sincer cu Crangu sau cu Conu) dar mi-au zis ca nu ne-au mai contactat pentru ca FAI se ocupa de acesta problema...Dar eu nu am vazut nici un amendament depus de FAI. (Poate nu am vazut eu).

Iar regelementarile propuse de ARA au fost puse la vot dovada atasata.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 05 April 2016 - 04:17 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#3026 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 04:23 PM

Vezi postareaxorg, la 05 April 2016 - 10:49 AM, a spus:

Pasarea problemei? asta de unde ai concluzionat? Din pacatate oamenii au o imagine foarte deformata in privinta relatiilor cu autoritatiile. VipEol in repetate randuri a acuzat ca sunt prea dur cu autoritatile, WABO ca ARA e prea toleranta, acum tu spui ca pasam problema. In fapt cu totii credeti ca v-ati descurca mai bine decat ARA. Oare asa sa fie? Vezi postul lui Wabo, macar nu i-au raspuns la intrebari autoritatile, ce sa mai vb de negocieri. Am spsus pe forum si in trecut, domnilor folsiti-va aceasta energie pe care o risipiti aici pe forum impotriva ARA in mod constructiv impotriva dujmanului, adica a autoritatilor. Sa va raspunda ei ca sunt platiti cu salarii consistente din bani vostrii ca sa raspunda unor astfel de intrebari. Voi tot incercati sa determinati ARA sa-si dezvaluie strategiile aici public pe forumul asta citit de autoritati. Ia faceti voi invers si trageti de limba autoritatile. ARA a muncit mai bine de un an doar ca sa ajunga la masa discutiilor inalte, acolo unde se decide soarta aeromodelismului dincolo de MT si AACR. Propunerile ARA pe tema codului sunt asteptate acolo la masa deciziilor, curand veti avea ocazia sa faceti propuneri concrete pe textul legilor. Au mai fost astfel de ocazii si am constat ca cei mai multi din modelisti nu se obosesc macar sa citeasca legea si proiectele de propuneri. La ce va servesc strategiile puse pe tava daca nu stiti macar tema discutiilor?. Vreti discutii pe aceasta prblema sunteti asteptati cu drag in echipele de lucru si acolo aveti acces la strategiile astea de le cereti publice aici pe forum, dar rezervati-va niste ore de lucru neconditionat zilnic doar pentru problema asta.

Sa-ti spun ca nu ai inteles esenta sau sensul afirmatiilor mele ar fi inutil, din moment ce raspunsurile pe care le-ai dat sunt o abureala si o deviere de la subiect. Cum ai ajuns la concluzia ca as dori sa va cunosc "strategiile" ? Stati linistiti, nu am aceasta curiozitate. Caut sa va ajut - daca nu ati inteles.

PS:
Am formulat citeve intrebari iar ca raspuns mi s-a dat spre lectura Codul de Navigatie Aeriana si trimiteri la Conventia de la Chicago. Dupa ce m-am "invirtit" printre "meandrele" articolelor codului vreme de ...nu am gasit nimic referitor la activitatea de aeromodelism si aeromodel. Nici Conventia ...nu sta mai bine. Sa-mi fi scapat ceva sau...
In Romania sunt doua entitati care se ocupa de soarta aeromodelismului: FRMD si ARA. Nu credeti ca ar trebui sa va uniti ?
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#3027 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 04:36 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 April 2016 - 03:53 PM, a spus:

0

#3028 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 05 April 2016 - 04:41 PM

PS:
Am formulat citeve intrebari iar ca raspuns mi s-a dat spre lectura Codul de Navigatie Aeriana si trimiteri la Conventia de la Chicago. Dupa ce m-am "invirtit" printre "meandrele" articolelor codului vreme de ...nu am gasit nimic referitor la activitatea de aeromodelism si aeromodel. Nici Conventia ...nu sta mai bine. Sa-mi fi scapat ceva sau...
In Romania sunt doua entitati care se ocupa de soarta aeromodelismului: FRMD si ARA. Nu credeti ca ar trebui sa va uniti ?
[/quote]
+1 :good:
0

#3029 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 April 2016 - 04:47 PM

Vezi postarearenatoa, la 05 April 2016 - 03:53 PM, a spus:

FAI este o federatie de nivel international cu sediul la Lausanne (Elvetia).
0

#3030 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 05 April 2016 - 04:47 PM

Vezi postareaaeromax, la 05 April 2016 - 04:23 PM, a spus:

Buna,

Buna intrebare si am sa raspund la ea.

Un e-mail trimis catre toti membri ARA in 21 mai 2015 si in CC pe domnul Carngu

"Stimati Aeromodelisti,

In data de 20 mai 2015 la sediul AACR a avut loc o intalnire consultativa la care ARA a fost invitata alaturi de FRMD, ANCOM, firme ce opereaza in domeniul dronelor si alte autoritati ale statului Roman.
La aceasta intalnire s-au discutat propunerile venite din partea partilor implicate, in elaborarea noii reglementari cu privire la proiectul de reglemenatre RACR-RPAS, a aeromodelelor si a activitatilor specifice acestora.

Din partea ARA au participat:

Babos Andras – Presedinte
Ovidiu Bora – Vice Presedinte
Iorga Daniel – Coordonator Proiecte
Covasa Alin- Nicolae - Avocat

Astfel in luarile de opinie ARA a sustinut interesul aeromodelistilor prin propuneri directe de amendamente la reglemenatrea RACR-RPAS. Inca de la primul contact cu reprezentantul FRMD d-lui Crangu Popa au format un front comun in sutinerea obtinerii unor conditii cat mai favorabile aeromodelismului Romanesc, atat in cea ce priveste latura sa recreationala cat si cea sportiva.
FRMD, prin intermediul d-lui Crîngu Alexandru Popa, a sustinut punctul de vedere si amendamentele elaborate si propuse de catre ARA in totalitate dar a si beneficiat de tot sprijinul echipei ARA in sustinerile problemelor specifice FRMD.
Avem placerea sa va informam ca ARA si FRMD s- au cualizat perfect (fara o intalegere prealabila) pentru a reprezenta toate activitatile de aeromodelism, atat competitional cat si cel in scop recreativ sau educativ fiecare entitate pe specificul activitatii sale.
FRMD isi sustine activitatile competitionale si educationale, iar ARA reprezinta aeromodelismul sub forma recreativa, educativa etc, exceptand competitiile sub egida FAI.

Tot cu ocazia acestei prime intalniri au fost deschise cai de comunicare si fronturi ale unor viitoare colaborari intre ARA si FRMD in interesul tuturor aeromodelistilor din latura recreationala cat si cea sportiva.

Ca o parafare a inceputului unui colaborari intre ARA si FRMD si pentru a sublinia necesitatea acum mai mult ca niciodata a acestui front comun ce lupta pentru aeromodelismul Romanesc, Secretarul general al FRMD domnul Crîngu Alexandru Popa a hotarat sa devina membru ARA, iar presedintele ARA domnul Babos Andras Sandor in semn de apreciere a acestei decizii va deveni membru FRMD.

Cu Stimă,

Babos Andras Sandor
"

Ce sa realizat dupa acest e-mail....?

1. Am avut o deschidere foarte buna din partea lui Crangu si chiar am agreat impreuna ultima propunere trimisa catre AACR in legatura cu RACR-RPAS vezi informare oficiala din partea ARA https://aeromodelism.ro/legislatie "Informare postată la data de 14.07.2015"
2. Am incercat sa lucarm impreuna la reglementare EASA dar cum am scris mai sus Request Time Out
3. Carngu nu a devenit membru ARA fiindca nu si-a depus cerea de aderare la ARA
4. Eu am depus cerere de inscriere la clubul sportive din Cluj-Napoca. (nici un feedback pana acuma)
5. Brusc FRMD nu mai colaboreaza cu ARA (desi domnul Crangu avea o deschidere in acest sens si zic eu ca a intales ca e nevoie ca cele doua entitati sa colaboreze ca aeromodelsimul sa reanvie la noi in tara....dar cineva ia spus STOP JOC si acea persoana sau grup de persoane care a facut acest lucru a facut cea mai mare greseala din viata lor (parerea mea))

ARA a fost deschis fata de FRMD chiar ne-am oferit si sprijinul nostru in competitii daca aveau nevoie .... dar poate ca mandria pentru unii din FRMD este mai presus decat viitorul aeromodelismului.

Ultima incercare cu FRMD a fost sa organizam impreuna o competitive F3P in ianuarie 2016....a fost mare tam tam in interiorul lui FRMD dar dupa cum am zis mandria pentru unii din FRMD este mai presus decat viitorul aeromodelismului

Mai mult nu am ce sa zic asta este realitate...daca FRMD va fi deschis le viitoare colaborari ar fi ok ca cu totii am avea de castigat...

Am avut multe feedbackuri de la membri ARA chiar si FRMD ca nu are nici un sens sa incep o colaborare cu FRMD ca nu au aceasta intentie...nu i-am ascultat ceva sa reusit dar totul sa inpotmolit.....deci in final au avut dreptate dar nu cea totala :) Si sper ca is vor schimba mentalitatea ca aeromodelismul are nevoie de entitati care sa ii sustina nu sa ii blocheze.

Din cate vezi ARA colaboreaza si cu Facultatea de Inginerie Aerospațială din Universitatea Politehnică București si cu Institutul Naționade Cercetare-dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli”

Toate informatiile sunt disponible doar trebuiesc citite....Deci toti ati avut acces la informatii

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 05 April 2016 - 05:05 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 99
  • 100
  • 101