Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#2791 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 29 March 2016 - 12:43 PM

Vezi postareaAndrei.N, la 29 March 2016 - 10:44 AM, a spus:

N-ai inteles.

Discutia mergea in directia unei piete cu potential de dezvoltare si cascavalul este deja impartit de unde ar rezulta ca astia mici incurca si trebuie sa-i tina la sol pana primesc 7mii de aprobari, intre timp primeste jobul altul mai pilos. Exact ca in cazul exercitiilor cu MAI-ul, de ce sa o ia in freza ditamai firma de drone de la un aeromodelist care lui ii zboara spuma mai bine. Alte domenii de aplicatii se preteaza la conspiratii cu monopol nu filmarea, fotografia aeriana ca hobby sau comercial.

Legat de inmatriculare pe comercial cred ca ai observat ca nu am avut nimic de obiectat ci doar de birocratia actuala, hartii, aprobari, timp de asteptare etc.

Nu e vorba de cei mici sau mari ci de cei cu potential in a presta la un moment dat orice fel de lucrari cu drone. Nu garanteaza nimeni ca daca astazi te multumesti sa fotografiezi la nunti maine nu iti doresti mai mult. Daca in continuare crezi ca e vorba de teoria conspiratiei atunci nu pot decat sa ma bucur pentru tine.
Este pur si simplu un context global de care se va profita pe plan local si in alte scopuri (pur comerciale) pe segmentul dronelor.

Aceasta postare a fost editata de MADA: 29 March 2016 - 12:45 PM

0

#2792 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 29 March 2016 - 01:05 PM

Vezi postareaMADA, la 29 March 2016 - 12:43 PM, a spus:

Daca in continuare crezi ca e vorba de teoria conspiratiei...

Nu, e doar o chestiune de bani, ca intotdeauna...
Follow the money! ;)
Unde se duc? La AACR!
Cine emite reglementarile? AACR!
Deci?

Aceasta postare a fost editata de Garett: 29 March 2016 - 01:08 PM

0

#2793 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 March 2016 - 01:16 PM

Parerile noastre nu sunt relevante, oficiosii CE au zis? (la intilnire)

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 29 March 2016 - 01:18 PM

0

#2794 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 29 March 2016 - 01:17 PM

In cererea lor de inmatriculare te pune sa declari si scopul utilizarii "dronei", daca o utilizezi in alte domenii decat cel scris de tine atunci ar fi o problema.
Interzicerea utilizarii lor sau acordarea privilegiilor unor entitati care pot presta pe mai multe planuri e ca si cum ai spune ca interzici aparatele foto pe motiv ca vasile stie sa faca mai multe decat ion si doar vasile o sa fie agreat. Asa ceva se intampla acum multi ani cand la starea civila nu aveai voie sa aduci fotograful tau si erai obligat sa-l iei pe cel al primariei, au trecut vremurile alea.

Raman la parerea ca vorbim chestii absurde, sunt atatia pe care-i doare-n cur de ce zice aacr-ul cand vine vorba de aeromodele, daca vreau sa zbor pe camp o spuma nu trebuie sa dau raportul cand si la ce ora ma duc, nu stau dupa autoritate, mapn sau orniss sa-mi dea ei voie sa zbor. Prima mea grija cand rup un aeromodel e sa-i anunt pe incompetentii aia ca am avut accident aviatic sau ca trebuie sa reinmatriculez pasarea ? La fel si cu filmarea sau fotografia aeriana, indiferent de domeniu, arhitectura, nunta, productie media.

Daca esti dramida si te lauzi ca esti producator de drone, oferi cursuri, vinzi peste hotare, produci platforme "industriale", cifre de afaceri cu multe zerouri, atunci deranjezi, esti in competitie cu baietii destepti. La fel si cu regii asfaltului. Lasati-i pe astia sa se rafuiasca.
0

#2795 Useril este offline   Andrei.N 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1125
  • Inregistrat: 31-October 07
  • Interests:arhitectura, aero

Postat 29 March 2016 - 01:23 PM

Aceeasi chestie parca era si cu vanzarea si montarea echipamentelor de supraveghere de catre firme autorizate si care au un fost MAI-ist in componenta, iar celelalte firme cu profil telecomunicatii erau in aer, iar o chestie de luat cascavalul la fraieri.
Acum cand gasesti camere video si in piata langa patrunjel, sa fim seriosi.
0

#2796 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 06:50 AM

Pentru ca WaBo a inchis topicul celalalt:
Renato, daca ai niste informatii concrete despre o propunere legata de punerea la dispozitie a bazei de date, OK, e cazul unor explicatii, care, sunt convins, vor veni.
Daca ARA reuseste sa negocieze niste conditii corecte cu AACR-ul vis-a-vis de inmatriculare, respectiv un tarif decent si o procedura simplificata, consider ca un astfel de quid pro quo este logic, ca si baza de negociere.
Realmente nu cred ca vor renunta complet la ideea cu inmatricularea, mai ales venind pe fondul circului cu FAA si alte balarii. Miza e prea mare si au prea multe carti in mana ca sa renunte
Daca insa conditiile raman aceleasi si nu apare nici o flexibilitate reala din partea AACR...va fi "interesant"...
0

#2797 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 30 March 2016 - 07:27 AM

Cei care au timp va rog sa verificati si sa veniti cu amendamente la acest ordin http://mt.gov.ro/web...-omt28032016dta

Azi am fost informat

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 30 March 2016 - 08:33 AM

Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2798 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 30 March 2016 - 07:37 AM

Vezi postareaGarett, la 30 March 2016 - 06:50 AM, a spus:

Pentru ca WaBo a inchis topicul celalalt:
Renato, daca ai niste informatii concrete despre o propunere legata de punerea la dispozitie a bazei de date, OK, e cazul unor explicatii, care, sunt convins, vor veni.
Daca ARA reuseste sa negocieze niste conditii corecte cu AACR-ul vis-a-vis de inmatriculare, respectiv un tarif decent si o procedura simplificata, consider ca un astfel de quid pro quo este logic, ca si baza de negociere.
Realmente nu cred ca vor renunta complet la ideea cu inmatricularea, mai ales venind pe fondul circului cu FAA si alte balarii. Miza e prea mare si au prea multe carti in mana ca sa renunte
Daca insa conditiile raman aceleasi si nu apare nici o flexibilitate reala din partea AACR...va fi "interesant"...

Doar relatarea unui membru participant, care va da detaliile cand considera ca e cazul, mai ales ca intentioneaza si el sa se retraga.
Si la calibrul personajului... va asigur ca mai multi vor cadea pe ganduri decat la relatarile wabo & co.
Care relatare dupa cum vedeti Andras nu o dezminte categoric, a raspuns cu un pomelnic de "realizari" care cei naivi de pe margine i le atribuie lui pe toate.
O lista similara de realizari a fost insirata si la congres, ce nu se stie este ca dupa unele din ele Andras se mira retoric "si nici cu asta wabo/renato nu a fost de acord..." deci eram oi negre de serviciu si acolo... ma intreb ce ar fi fost daca eram prezenti...
Evident ca nu am fost de acord, pentru ca nici unul din cei 200, cand s-a inscris in ARA nu i-a cerut sa risipeasca energie in directia respectiva, nerelevanta pentru aeromodelistul de rand, dar o caramida importanta in planurile sale.

AACR nu are de ce sa se uite la FAA, ei trebuie sa se alinieze la ce va decide EASA.
Este primul si cel mai important punct pe agenda ARA, trebuie sa fie, si noi trebuie sa amendam fara ezitare orice deraiere de la aceasta sarcina.
Dupa care, odata pusi pe track-ul corect, poate sa se ocupe si de prins fluturi... regali.

Ca o paranteza, pentru 90% din aeromodelistii britanici BMFA sunt aia buni care ne obtin asigurarea cu 37 lire, ca altfel ar trebui sa dea poate si 100 pe ea daca ar face-o ca privat.
Atat si nimic mai mult ! Nu va amagiti ca o fac din unire in cuget si simtiri, sau alte criterii poetice. Pur pragmatic, si legat de un aspect de care la noi lumea nici nu vrea sa auda, dar cu care ei au fost crescuti in ADN, prevederea, shit happens !
O coagulare cu adevarat serioasa, a unor oameni care au vrut sa obtina ceva care legile in vigoare nu le permiteau, a fost aparitia fpvuk.org. Nu s-au luptat nici ei singuri, au impins bmfa-ul de la spate sa intre in discutii cu CAA-ul lor, care nu ii prea baga in seama, dar rezultatul obtinut este acum citat ca studiu de caz peste tot cand vine vorba de lupta cu autoritatile, fiind singurii din lumea civilizata care au voie la 1000 picioare / 300m, in zona de clasa G, pentru ca au demonstrat ca au capabilitati VFR, fata de un zburator LOS ;)

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 30 March 2016 - 07:38 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#2799 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 30 March 2016 - 07:58 AM

Vezi postarearenatoa, la 30 March 2016 - 07:37 AM, a spus:

Doar relatarea unui membru participant, care va da detaliile cand considera ca e cazul, mai ales ca intentioneaza si el sa se retraga.
Si la calibrul personajului... va asigur ca mai multi vor cadea pe ganduri decat la relatarile wabo & co.
Care relatare dupa cum vedeti Andras nu o dezminte categoric, a raspuns cu un pomelnic de "realizari" care cei naivi de pe margine i le atribuie lui pe toate.
O lista similara de realizari a fost insirata si la congres, ce nu se stie este ca dupa unele din ele Andras se mira retoric "si nici cu asta wabo/renato nu a fost de acord..." deci eram oi negre de serviciu si acolo... ma intreb ce ar fi fost daca eram prezenti...
Evident ca nu am fost de acord, pentru ca nici unul din cei 200, cand s-a inscris in ARA nu i-a cerut sa risipeasca energie in directia respectiva, nerelevanta pentru aeromodelistul de rand, dar o caramida importanta in planurile sale.

AACR nu are de ce sa se uite la FAA, ei trebuie sa se alinieze la ce va decide EASA.
Este primul si cel mai important punct pe agenda ARA, trebuie sa fie, si noi trebuie sa amendam fara ezitare orice deraiere de la aceasta sarcina.
Dupa care, odata pusi pe track-ul corect, poate sa se ocupe si de prins fluturi... regali.

Ca o paranteza, pentru 90% din aeromodelistii britanici BMFA sunt aia buni care ne obtin asigurarea cu 37 lire, ca altfel ar trebui sa dea poate si 100 pe ea daca ar face-o ca privat.
Atat si nimic mai mult ! Nu va amagiti ca o fac din unire in cuget si simtiri, sau alte criterii poetice. Pur pragmatic, si legat de un aspect de care la noi lumea nici nu vrea sa auda, dar cu care ei au fost crescuti in ADN, prevederea, shit happens !
O coagulare cu adevarat serioasa, a unor oameni care au vrut sa obtina ceva care legile in vigoare nu le permiteau, a fost aparitia fpvuk.org. Nu s-au luptat nici ei singuri, au impins bmfa-ul de la spate sa intre in discutii cu CAA-ul lor, care nu ii prea baga in seama, dar rezultatul obtinut este acum citat ca studiu de caz peste tot cand vine vorba de lupta cu autoritatile, fiind singurii din lumea civilizata care au voie la 1000 picioare / 300m, in zona de clasa G, pentru ca au demonstrat ca au capabilitati VFR, fata de un zburator LOS ;)

Cred ca te razbuni si arunci vorbe fara acoperire. Din cate stiu AACR-ului nu i-au fost puse la dispozitie nici un fel de informatii altele decat cele publice pe siteul ARA. Daca stii ceva in concret te rog sa faci public asta, altfel astept scuze pentru aceste mizerii menite sa distruga imaginea asociatiei.
0

#2800 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 08:06 AM

Aha... incep sa se recunoasca parti de adevar... deci o invitatie de genul "puteti veni la noi pe site sa luati toata lista membrilor" ti se pare nevinovata pe ideea ca este informatie publica?
Sa discutam daca a fost o idee buna sa fie publica pentru non-membrii ? La fel ca sedinta...
Hai sa ghicim ce s-ar vota acum la un poll pe aceasta tema ? sau e trecuta si asta in statut, asa ca nu mai are rost sa consultam masele...
0

#2801 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 30 March 2016 - 08:21 AM

Vezi postarearenatoa, la 30 March 2016 - 08:06 AM, a spus:

Aha... incep sa se recunoasca parti de adevar... deci o invitatie de genul "puteti veni la noi pe site sa luati toata lista membrilor" ti se pare nevinovata pe ideea ca este informatie publica?
Sa discutam daca a fost o idee buna sa fie publica pentru non-membrii ? La fel ca sedinta...
Hai sa ghicim ce s-ar vota acum la un poll pe aceasta tema ? sau e trecuta si asta in statut, asa ca nu mai are rost sa consultam masele...

Renato,

Ce este pe pagina ARA sunt date cu caracter personal si acestea nu se dau decat cu acordul membrilor. Nu sa pus nici odata problema sa le dam aceste informatii. Daca te-ai uitat bine pe pagina asociatiei nici membri nu vad datele cu caracter personal al altui membru. Din cate ai observat si in noua propunere AACR va acredita ARA sa faca identificare de aeromodele pentru membrii sai, in acest sens ARA trebuie sa indeplineasca anumite conditii care conditii nu sunt inca definite de catre AACR si nici macar o ideie nu avem ce inseamna acest lucru pana in prezent. Cand vom ajunge acolo vom povesti asupra lor si vom decide.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 30 March 2016 - 08:25 AM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2802 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 30 March 2016 - 08:33 AM

Cei care au timp va rog sa verificati si sa veniti cu amendamente la acest ordin http://mt.gov.ro/web...-omt28032016dta

Azi am fost informat
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2803 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 08:35 AM

Vezi postarearenatoa, la 30 March 2016 - 08:06 AM, a spus:

Pe pagina web ca info publica se regaseste o situatie cu numarul membrilor ARA pe zone geografice, nicidecum o lista a membrilor. Oricum, pe teritoriul Romaniei sunt interzise organizatiile cu caracter secret, astfel ca privind informatiile publice trebuie sa existe un echilibru.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 30 March 2016 - 08:36 AM

0

#2804 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 08:52 AM

O situatie oarecum paradoxala, ma intreb de ce nu a fost folosita pana acum in discutii ca argument...
Ni se cere inmatricularea modelelor, se pare ca autoritatile nu sunt interesate de noi ca persoane, ci de jucariile noastre.
In segmentul de aviatie imediat superior este exact pe dos !
Ma refer la parapantism, autorizarea o ia pilotul, iar parapanta folosita nu este inmatriculata nicaieri, si poate sa si-o schimbe fara sa anunte pe nimeni !!!
Sa comparam riscurile de securitate intre un aeromodel, fie si de 25 kg, si o parapanta cu om la bord... nu are sens.
Cum se justifica aceasta discrepanta ? pentru ca o parapanta are autonomie mult mai mare pentru lucrari de orice fel, nici nu se compara cu un aeromodel ca volum de lucrari sau misiuni strategice care le-ar putea indeplini... ca sa zici ca ar deranja niste interese... follow the money ;) si totusi sunt lasate in pace !
0

#2805 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 30 March 2016 - 08:52 AM

Andras, se vb de domeniul aviației civile. aeromodelismul face parte din aviatia civila?daca da, atunci... ma fac pilot cu acte in regula.
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#2806 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 08:53 AM

Spuma = Boeing, ce nu e clar?
0

#2807 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 08:53 AM

Se poate afla daca exista angajati AACR care sunt concomitent si membri ARA?
Din moment lista membrilor este disponibila doar membrilor, daca exista o astfel de situatie putem presupune ca au deja acces la ea...
0

#2808 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 30 March 2016 - 09:02 AM

Vezi postareaGarett, la 30 March 2016 - 08:53 AM, a spus:

Se poate afla daca exista angajati AACR care sunt concomitent si membri ARA?
Din moment lista membrilor este disponibila doar membrilor, daca exista o astfel de situatie putem presupune ca au deja acces la ea...

Din cate stiu nu dar orice alt membru poate are access la ( nume prenume locatie) avem membri afiliati la frmd, de la diferite institutii ale statului etc...
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2809 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 09:09 AM

My point exactly, putem presupune linistiti ca lista se afla deja la dispozitia AACR...
Exact motivul pentru care stateam in dubii daca sa ma inscriu sau nu!
Oh, well, acum ramane sa vedem in ce masura se pot negocia conditii decente macar pentru membri!
0

#2810 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 30 March 2016 - 09:09 AM

Vezi postareaALLEN, la 30 March 2016 - 08:52 AM, a spus:

Andras, se vb de domeniul aviației civile. aeromodelismul face parte din aviatia civila?daca da, atunci... ma fac pilot cu acte in regula.

Buna Alen,

De cand am inceput discutiile MT am propus catre MT sa ne scoata de sub incidenta codului aerian civil. Propunere noastra sa ne introduca in ordinul M125 (alte obiecte care pot afecta siguranta aeronautica) MT nu a aceptat convocand cele mentionate de ICAO...acest lucru lam mai spus de xxxxx ori
Este clar ca nu vor sa ne scoata de sub codul aeroan civil. Si EASA include aeromodelel in categoria aeronave.
Deci daca aveti voi o alta varianta care sa ne steraga de la ICAO, EASA, si codul aerian va rog sa o spuneti.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2811 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 09:11 AM

Si cum justifica tratamentul discriminatoriu fata de parapantisti, vezi mai sus ?
0

#2812 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 30 March 2016 - 09:14 AM

Vezi postarearenatoa, la 30 March 2016 - 09:11 AM, a spus:

Si cum justifica tratamentul discriminatoriu fata de parapantisti, vezi mai sus ?

Si astea le-am discutat cu adunarea generala unde sa mentionat clar ca parapantele nu sunt identificate. Pozitia clara este ca vor sa ne identifice ( findca asa spune codul aerian civil si conventia de la chicago) Cum crezi ca am dat de conventia de la chicago datorita identificarii

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 30 March 2016 - 09:20 AM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2813 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 30 March 2016 - 09:28 AM

Dupa ce am aterizat acasa la 4 dimineata, ma trezeste o mare harmalaie. Ma uit pe geam - nimic, ma uit prin casa - nimic. Si atunci am inteles! E galagie pe forum!
Lasand gluma deoparte, dupa un somn prea scurt avand in vedere ca in 1/2 ora o iau iar din loc si am de condus vreo 600km, indraznesc sa concluzionez:

1. de scapat de "inregimentarea" noastra si a jucariilor nu vom scapa. Atunci ar trebui sa ne unim eforturile in a limita cat mai mult "consecintele"
2. ca sunt unele lucruri care ne plac sau nu, ARA exista. Atunci hai sa o intarim, nu s-o doboram.

Concluzia finala: unitate, implicare. Altfel, ramanem haiduci. Si din ce vad, ni se pregateste si o lista de "pedepse" (a se citi amenzi). Am intrat in hora, hai sa "dansam" in asa fel incat sa nu ne calcam pe picioare... Parerea mea.

Aceasta postare a fost editata de Rower: 30 March 2016 - 09:29 AM

MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#2814 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 30 March 2016 - 09:29 AM

acuma va rog sa ne focusam pe pe acea propunere de ordin si in ce conditii ne poate afecta....eu nu am cum sa ma ocup fiindca sunt in Praga pana vineri iar in prezent in tren.....

Va rog puneti aic detaliat toate lucrurile care ne pot afecta negativ la propunerea de ordin.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 30 March 2016 - 09:37 AM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2815 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 09:43 AM

Vezi postarearenatoa, la 30 March 2016 - 08:53 AM, a spus:

Spuma = Boeing, ce nu e clar?

Asta este consecinta directa a indelungilor prelegeri tinute de unii din noi pe tema pericolului reprezentat de zburatoarele noastre. Sa ne fie de bine.
Se vor discuta din nou si asigurarile obligatorii, aveti grija ce va doriti.
0

#2816 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1225
  • Inregistrat: 26-September 12
  • Interests:Zbor

Postat 30 March 2016 - 09:43 AM

Vezi postareaRower, la 30 March 2016 - 09:28 AM, a spus:

Dupa ce am aterizat acasa la 4 dimineata, ma trezeste o mare harmalaie. Ma uit pe geam - nimic, ma uit prin casa - nimic. Si atunci am inteles! E galagie pe forum!
Lasand gluma deoparte, dupa un somn prea scurt avand in vedere ca in 1/2 ora o iau iar din loc si am de condus vreo 600km, indraznesc sa concluzionez:

1. de scapat de "inregimentarea" noastra si a jucariilor nu vom scapa. Atunci ar trebui sa ne unim eforturile in a limita cat mai mult "consecintele"
2. ca sunt unele lucruri care ne plac sau nu, ARA exista. Atunci hai sa o intarim, nu s-o doboram.

Concluzia finala: unitate, implicare. Altfel, ramanem haiduci. Si din ce vad, ni se pregateste si o lista de "pedepse" (a se citi amenzi). Am intrat in hora, hai sa "dansam" in asa fel incat sa nu ne calcam pe picioare... Parerea mea.

Cu amenzile...ne-au cam uitat.
Pe langa faptul ca tre sa vina ditamai autorizatu' din aacr la mine pe camp pentru a intocmi pv de contraventie, hg 842/2015 se ocupa de nerespectarea masurilor impuse de eventualul audit al aacr la respectiva entitate care desfasoara activitati aeronautice :rofl:

Fisier atasat  hotarirea-842-2015-m-of-766-din-14-oct-2015.pdf (31.69K)
Number of downloads: 11
Bogdan Floria

bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983

"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
0

#2817 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 09:54 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 30 March 2016 - 08:33 AM, a spus:

Azi am fost informat

Daca domniile lor doresc statut de agenti constatorii, propun uniforma obligatorie cu insemne ce pot fi observate de la distanta. Scopul principal este preventia si asa cum politia ANF-ul si alti agenti constatori au uniforme cu insemne specifice, consideram normal sa intre in acelasi regim de obligativitate a uniformelor si domnii auditorii de securitate ai aviației civile desemnati de AACR ca agenti constatori conform OG2/2001.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 30 March 2016 - 09:55 AM

0

#2818 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 30 March 2016 - 09:56 AM

Paranteza:

Care ai ceva de dus pe ruta Bucuresti - Pitesti - Rm Valcea - Sibiu - Turda - Oradea, sa strige acum! Plecarea in 15 min.
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#2819 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2016 - 10:05 AM

Vezi postareaxorg, la 30 March 2016 - 09:54 AM, a spus:

Daca domniile lor doresc statut de agenti constatorii, propun uniforma obligatorie cu insemne ce pot fi observate de la distanta. Scopul principal este preventia si asa cum politia ANF-ul si alti agenti constatori au uniforme cu insemne specifice, consideram normal sa intre in acelasi regim de obligativitate a uniformelor si domnii auditorii de securitate ai aviației civile desemnati de AACR ca agenti constatori conform OG2/2001.

Daca incheie protocol cu politia se incadreaza in cerinte... ;)
O sa fie interesant un "comunitar" pe post de "auditor de securitate ai aviației civile"
0

#2820 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 30 March 2016 - 10:22 AM

Vezi postareaALLEN, la 30 March 2016 - 08:52 AM, a spus:

...Si eu m-am luat de dom' reprezentant AACR la Brasov... Cum dreaqu' surcica mea zburator/cazatoare sa se bata pe burta cu statia orbitala?...

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 30 March 2016 - 10:23 AM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +