Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!
Postat 21 September 2015 - 01:12 PM
Postat 21 September 2015 - 02:26 PM
Andrix_y, la 20 September 2015 - 11:21 AM, a spus:
Ne bucurăm să vă anunțăm că cele 3 colaborări pe care ARA le-a avut cu Red Bull România (Aeropower High-Fly București, F3M Aerobatic Challenge Brașov și Memorialul „Dumitru Diaconescu” Pucioasa) au fost un succes.
Ca urmare a acestui succes, Red Bull România, împreună cu TAROM și ARA dorim să organizăm un concurs cu aeromodele indoor clasa F3P, planificăm ca evenimentul să aibă loc în data de 10.10.2015 în hangarul companiei TAROM de pe Otopeni.
Este o ocazie excelentă, deoarece este un eveniment cu public și ne oferă șansa de a
face cunoscută aeromodelismul în publicului larg. Premiile vor fi puse la dispoziție de către organizatori.
Pentru membri ARA, participanții care sunt la o distanță mai mare de București, organizatorii vor căuta soluți pentru asigurarea transportul și cazării.
Această întâlnire este deschisă tuturor aeromodeliștilor, membri sau non-membri ARA, iar asociația va încerca să ofere sprijin tuturor participanților la concurs, indiferent de statutul lor.
Trebuie menționat faptul că este o onoare de a colabora cu cele două companii, iar ARA își dorește foarte mult ca dumneavoastră, cei care iubiți aeromodelismul, să luați parte la acest eveniment, întrucât este gândit și dedicat dumneavoastră.
Cei interesați de participare la eveniment sunt rugați să trimită pe adresa info@aeromodelism.ro urmatoarele date:
1. în cazul membrilor ARA e nevoie sa ne transmiteti doar identificatorul ARA care îl puteți găsi pe spatele legitimației sau pe pagina web al asociației dacă vă autentificați.
2. în cazul aeromodelistilor care nu sunt membri ARA e nevoie să ne transmiteți Numele; Localitate; Judet; Nr.Mobil; E-mail.
Așteptăm înscrierile până în data de 22.09.2015
Vă mulțumim anticipat și vă așteptăm alături de noi!
Pana in prezent 5 participant la competitie
Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 21 September 2015 - 02:26 PM
Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
Postat 22 September 2015 - 09:45 AM
Andrix_y, la 21 September 2015 - 02:26 PM, a spus:
Pana in prezent 10 participant la competitie
info@aeromodelism.ro
Postat 25 September 2015 - 09:25 AM
Garett, la 17 September 2015 - 09:21 PM, a spus:
Cat despre "nivelul de cocalarism", iarasi e pur subiectiv, de ce e cocalar cineva care isi zboara Phantomul prin oras dar nu si pilotul de elicopter care face "zbor de agreement" pe deasupra blocurilor, ca sa revin la ce dezbateam mai demult? Profesionst? Dap, am vazut la Constanta...
http://www.fai.org/c...our-sport/drone
info@aeromodelism.ro
Postat 25 September 2015 - 09:37 AM
Deci pe tarlaua mea, daca este in spatiu G, pot face ce vreau, asa citesc eu printre randuri... :unsure:
Postat 28 September 2015 - 02:44 PM
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 28 September 2015 - 04:58 PM
multumim !
Postat 28 September 2015 - 08:08 PM
info@aeromodelism.ro
Postat 01 October 2015 - 08:57 PM
http://www.forbes.co...-faa-christmas/
Nu-i asa ca e mai bine sa le interzici ? :D
Postat 02 October 2015 - 03:20 PM
Conform DGAC, avem 4 clase, descrise vizual sugestiv mai jos:
http://escadrone.com/wp-content/uploads/2014/10/french-drone-scenarios-english.png
Postat 02 October 2015 - 03:25 PM
Postat 02 October 2015 - 03:42 PM
renatoa, la 02 October 2015 - 03:25 PM, a spus:
Asta imi place mie, dar pe ultima nu am inteles-o, cum adica FPV mandatory? :)
Postat 02 October 2015 - 04:05 PM
Postat 03 October 2015 - 12:07 PM
Ieri , după prânz am avut plăcerea să discut cu un francez mai destupat. Numele lui este Christophe Chaussebourg, fiul lui Pierre Chaussebourg. Modeliștii trecuți de 50 de ani ar trebui să știe despre cine vorbesc.L-a cunoscut personal pe domnul Crângu Popa și spune că tatăl lui a fost foarte trist/marcat de moartea acestuia.
Are o considerație deosebită pentru aeromodeliștii din România, mai ales că afirmă că știe dificultățile de care ne lovim.
În altă ordine de idei, și-a exprimat părerea (care coincide cu cea oficială, după spusele lui )asupra a ceea ce înseamnă aeromodel: Orice aparat de zbor construit, sau cumpărat, pentru zbor liber, sau dirijat în totalitate de la sol de către un pilot aeromodelist, aparat incapabil să transporte o persoană și folosit doar în scopuri recreaționale, sau sportive. Aeromodeliștii de aici nu consideră că se opun dezvoltării, ci cultivă abilități personale. În ceea ce privește telemetria, folosesc doar senzori de temperatură și supravegherea nivelului de încărcare al acumulatorilor.
Zi faină să aveți.
Postat 05 October 2015 - 12:57 PM
info@aeromodelism.ro
Postat 05 October 2015 - 04:01 PM
Postat 14 October 2015 - 10:45 AM
Andrix_y, la 05 October 2015 - 12:57 PM, a spus:
Acest exercițiu este un rezultat al proiectului ARA IGSU și face parte dintr-un plan mai amplu de colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne. Se pare că și alte structuri ale acestui minister sunt interesate de colaborarea cu ARA, atât în sensul unui protocol pe bază de voluntariat în temeiul căruia membrii noștri să poată interveni alături de structurile lor, dar și de o colaborare privind ajutorul pe care ARA îl poate oferi structurilor aferente din MI, in sensul implementării aeronavelor fără pilot în cadrul acestora, atât prin sprijin de ordin tehnic dar și prin recrutare și instruire a personalului necesar propriilor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.
În urma acestui exercițiu, unul dintre membrii noștri a fost deja solicitat pentru a lucra in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la implementarea aeronavelor fără pilot și avem toate motivele să credem ca fenomenul se va extinde. Doresc să le mulțumesc pe această cale tuturor celor care au lucrat și lucrează la acest proiect, dar în special celor care au participat efectiv la acest prim exercițiu comun. Sunt absolut convins ca mulți dintre dumneavoastră ați fi dorit să participați la acest exercițiu și sper să nu fiu judecat prea aspru pentru că nu am putut să vă informez pe toți despre această acțiune. Intervenția s-a desfășurat sub sancțiuni de confidențialitate, am fost informați că oricând se poate transforma într-o acțiune reală a jandarmeriei, astfel încât am fost nevoiți să lucrăm cu un număr minim de membri ai echipei și să menținem la maxim acest secret. Detaliile misiunilor au fost cunoscute doar de membrii echipelor care au participat efectiv la acest exercițiu, abia după incheierea lor au putut fi făcute publice. Vestea bună este că deja se preconizează și alte exerciții comune cu diferite structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, motiv pentru care cei care vor dori pe viitor să participe la astfel de exerciții sunt invitați să se alăture echipei noastre.
Postat 14 October 2015 - 10:52 AM
Postat 14 October 2015 - 03:11 PM
renatoa, la 14 October 2015 - 10:52 AM, a spus:
:good:
Postat 16 October 2015 - 09:47 AM
renatoa, la 14 October 2015 - 10:52 AM, a spus:
Asta se si dorea, o implicare regionala sau chiar locala daca era posibil, astfel incat sa ramana in spate o relatie de colaborare si la nivel local intre autoritati si membrii ARA. Se doreste in continuare acest lucru, dar nu avem in toate zonele membrii aderanti. Sunt 38 de oameni care si-au exprimat pana acum intentia de a sustine autoritatile in cazul unor situatii de urgenta, mai putini decat numarul judetelor de pe harta tarii. La acest exercitiu au participat 3 echipe a cate 2 membrii. O mana de oameni inimosi care au fost gata sa treaca la fapte au rezolvat problema cu succes chiar daca au trebuit sa vina de pe la Constanta, Satu Mare si Sighetul Marmatiei. Cat de curand vom publica o harta cu zonele in care autoritatile ne vor invita la exercitii comune, sper ca avand publice din timp informatiile sa reusim si implicarea persoanelor din zonele respective sau macar din zonele apropiate.
Postat 28 October 2015 - 02:44 PM
După inagurarea Castelul Regal Săvârșin, membri Asociației Română de Aeromodelism
au efectuat demonstrații aeriene cu aeromodele în aer liber.
Pentru mai multe informatii va rugam acesati pagina https://aeromodelism...-regal-savarsin
Fisiere atasate
-
1.jpg (348.39K)
Number of downloads: 16
Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 28 October 2015 - 02:44 PM
info@aeromodelism.ro
Postat 28 October 2015 - 03:38 PM
Andrix_y, la 28 October 2015 - 02:44 PM, a spus:
După inagurarea Castelul Regal Săvârșin, membri Asociației Română de Aeromodelism
au efectuat demonstrații aeriene cu aeromodele în aer liber.
Pentru mai multe informatii va rugam acesati pagina https://aeromodelism...-regal-savarsin
Participantii au fost pe baza de voluntariat sau? A fost anuntat inainte acest eveniment?
Postat 28 October 2015 - 08:06 PM
Postat 28 October 2015 - 08:27 PM
Intreb, a fost anuntat acel eveniment ? se ia legatura cu cei inscrisi in ARA si au semnat protocolul IGSU daca sunt in apropiere si disponibili pentru participarea la exercitii/manifestari de genul asta ?
Aceasta postare a fost editata de Andyned: 28 October 2015 - 08:29 PM
Postat 29 October 2015 - 08:10 AM
bogdan.motrici, la 28 October 2015 - 03:38 PM, a spus:
Da participarea a fost pe baza de voluntariat,transportul si cazarea fost decontat de ARA la membri care nu aveau posibilitatea financiara de a sustine aceste costuri.
Nu am avut acordul de a anunta acest eveniment inainte.
info@aeromodelism.ro
Postat 29 October 2015 - 08:19 AM
renatoa, la 28 October 2015 - 08:06 PM, a spus:
Dupa cum ai observat din pagina ARA au participat din partea ARA urmatorii membri ARA:
Alexandra Diaconescu - Cu rol de ajutor pentru Sandu Diaconescu pe partea de captive si purtator de cuvant pentru ARA
Alexandru Muresan - Unul dintre cei mai buni piloti din RO
Alexandru Ungureanu - Unul dintre cei mai buni piloti din RO a fost alturi de baietelul lui Stefan
Andras Babos - Organizator, nu mi-am persims sa zbor desi zbor destulde bine zic eu
Andrei Straccini - Unul dintre cei mai buni piloti din RO
Catalin Dinu - Unul dintre cei mai buni piloti din RO
Sandu Diaconescu Unul dintre cei mai buni piloti din RO pe captive
Stefan Ungureanu - Unul dintre cei mai buni piloti din RO si este junior
Membri mentionati mai sus nu au nici o "culoare politica" in ARA, Ei au fost prezenti deoarece sunt cei mai buni piloti din RO si nu trebuia sa facem nici o greseala la eveniment.
As aprecia ca pe viitor sa nu facem glume "proaste" fara nici un sens si pe baza unui subiect important.
Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 29 October 2015 - 08:29 AM
info@aeromodelism.ro
Postat 29 October 2015 - 08:27 AM
Andyned, la 28 October 2015 - 08:27 PM, a spus:
Intreb, a fost anuntat acel eveniment ? se ia legatura cu cei inscrisi in ARA si au semnat protocolul IGSU daca sunt in apropiere si disponibili pentru participarea la exercitii/manifestari de genul asta ?
Buna
Te rog gaseste raspunsul la intrebarea ta pe postul http://www.rhcforum....post__p__826469
O zi buna
info@aeromodelism.ro
Postat 29 October 2015 - 08:37 AM
Andrix_y, la 04 September 2015 - 09:01 AM, a spus:
Buna dupa cum am promis http://www.sierra.ro...ARA-p7239p.html
info@aeromodelism.ro
Postat 29 October 2015 - 10:28 AM
Andyned, la 28 October 2015 - 08:27 PM, a spus:
Exercitiul a fost organizat cu unele clauze de confidentialitate, a trebuit sa ne descurcam intr-un grup restrans. Din cate stiu la momentul respectiv in zona s-a incercat fara succes, contactarea unor membrii ARA ce si-au exprimat anterior acordul de a adera la protocolul IGSU. O sa incercam o abordare mai eficienta pe viitor. Cea ce doresc sa subliniez, este ca portile sunt deschise tuturor si exista chiar acum o nevoie acuta de oameni ce doresc sa lucreze pe acest proiect, in special pe partea administrativa.
Astfel daca doriti sa va implicati activ in proiectul asta de colaborare al ARA cu MI astept un mail din partea dvs.pe adresa: 112@aeromodelism.ro