Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#2341 Useril este offline   Franz 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 28-April 15

Postat 06 June 2015 - 01:23 AM

...PS (pt ca forumul asta e defect si nu permite post-editare nici macar imediata desi meniul indica ca se permite...): si Romania ca membru UE cu drepturi si obligatii depline, este firesc sa fie obligata sa urmeze aceleasi directive precum cele mentionate mai sus la caa.uk fara vreun alt abuz sau rastalmacire bastinasa...Acolo sunt delimitate milimetric toate aspectele utilizarii dronelor chiar si pana la 25 kg ... Oricum al meu Bebop e cel mai bine gandit pt noile reglementari pt ca ofera ca functii tot ce stie cel mai avansat DJI (3!) dar spre deosebire de acesta, la o greutate mult mai mica, chiar sub 0.5kg (420g mai precis cu baterii cu tot) cat impunea propunerea legislativa de la noi pt excluderea dronelor de la unele interdictii. Asta a fost o alta latura care m-a orientat catre acest tip unic de drona chiar daca inca mai prezinta buguri si alte probleme...(nu mai mult ca alte drone dar eu vreau mult mai mult de la bebop fiindca teoretic se poate: e prima drona din lume capabila de performante compatibile cu varful dronelor actuale dar atentie pe baterii Lithiu-Ion si nu Polymer!!! Cele 3 palete la fiecare elice in loc de clasicele 2 isi au logica lor aici, merge la curenti mult redusi si deci e dusa bine si cu Li_Ion care sunt mult mai robuste mai durabile si cu mai putine probleme ca Li_Po...Dar deja am intrat in alte discutii (desi ideile astea poate vor inspira pe multi altii la altele...sper utile mai larg...toti suntem pasionati si stim cat de cat cu ce se mananca manufactura unei drone dar e bine ca rezerva daca s-or mai baga alte interdictii sa avem si o drona din cele agreate si de autoritatile de peste tot...adica cu zbor automatizat, autocontrolat la erori si pierdere control...)
0

#2342 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 06 June 2015 - 07:40 AM

Vezi postareaFranz, la 06 June 2015 - 01:04 AM, a spus:

din c.... peste tot sau cel putin pt Anglia, Franta si Germania erau specificate cam aceleasi norme de utilizare fara-atentie!-NICI o interdictie de genul celor dezbatute pe la noi, ...si www.caa.co.uk, omologul britanic al autoritatilor de la noi in domeniu stipuleaza asta in clar AICI-Reglementari UE :excl:

Franz, dejaba spui ...
Fix asa am spus in secunda doi cind a aparut 8/14 si am si tradus in limba romana, regulile. In afara de discutii nu a avut niciun efect, nu prindea nici o radacina.
La noi intara neaparat trebuie se fie "altfel" mai special, mai complicat si mai putin permisiv, ca totusi inca traim intrun stat comunist unde birocratia este mai important de cit omeni.

De pe alta parte nu se tine nimeni la aceste reguli, nici macar institutiile cu care "comunicam" se care emit reguli pentru modelisti. Dovada sint zborurile sub 100m inaltime de la musafiri americani si canadieni care se antreneaza in mod teribilist cum fac de altfel majoritate celor care zboare motorizat pe cerul patriei.

Deci discutia este inutil, ca oricum facem cum vrem si ei fac cum vor. Pana ne ciocnim in aer.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 06 June 2015 - 07:41 AM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#2343 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 06 June 2015 - 08:35 AM

Franz, daca ai vizita un pic mai mult forumul de multicoptere ai fi fost la curent cu toate aceste "noutati" si nu te impresionau asa usor.

Felicitari pentru Bebop, este intr-adevar alegerea inteleapta a momentului, nu fantoame...
wabo, ar trebui sa te intereseze, arunca o privire la topicul dedicat sa vezi cum arata o filmare cu bebop. Partea de filmare este asa de radicala, ca in forumurile de dincolo sunt persoane care o iau numai pentru "fuselaj", ii elimina bratele cu motoarele si monteaza camera/fuselaj pe planoare mari ca sa le foloseasca la imagistica profesionala. Normal, ca la 1690 lei ii costa mai ieftin ca un gopro+gimbal !

Bateriile lion au ceva avantaje, dar si dezavantaje... cert este ca cine isi ia Bebop, si se pricepe, primul lucru care il face este sa o treaca pe lipo, ca sa aiba timp de zbor mai mare. As zice ca alegerea parrot a fost mai mult comerciala, ca sa nu aiba probleme la expediere, sa intre la aceeasi clasa ca bateriile de laptop care, cica, nu iau foc.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2344 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 June 2015 - 10:27 AM

Ai semnal la celular? Guvernul va stii daca zbori ceva in zona aia :D

http://www.theguardi...ellphone-towers
0

#2345 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 06 June 2015 - 11:08 PM

Dacă ai telefon android oricum se ştie cu precizie mare unde te afli în orice moment, sau cel puţin unde-ţi este telefonul. :rolleyes:

Oare e nevoie de folosirea reţelelor GSM pentru localizare ?
După câte am văzut, multicopterele "mai serioase" care ştiu să menţină un punct, să navigheze după un traseu prestabilit şi să se întoarcă "acasă", iau legătura cu cel puţin 6 sateliţi. Asta nu presupune că, în consecinţă, cei 6 sateliţi "ştiu" în permanenţă unde te afli, ce zbori şi unde zbori ?
Dacă cineva vrea să se ia cu adevărat de tine poate şti imediat de unde să te ia.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#2346 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 June 2015 - 11:14 PM

Cu satelitii nu-i asa, GPS-ul doar asculta, nu discuta cu satelitii, si face triangulatie pe baza diferentelor de timp de propagare de la fiecare satelit.

Articolul se refera la faptul ca daca turnurile GSM oricum "vorbesc" acum 2.3G pentru 4G, atunci de ce nu ar monitoriza si traficul 2.4G folosit de RC, ca sa monitorizeze drone ;) Sa vezi ce o sa infloreasca statii RC hack care sa simuleze ca sunt altceva decat ce sunt in realitate :D
0

#2347 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 June 2015 - 11:33 PM

Vezi postarearenatoa, la 06 June 2015 - 11:14 PM, a spus:

Cu satelitii nu-i asa, GPS-ul doar asculta, nu discuta cu satelitii, si face triangulatie pe baza diferentelor de timp de propagare de la fiecare satelit.

Articolul se refera la faptul ca daca turnurile GSM oricum "vorbesc" acum 2.3G pentru 4G, atunci de ce nu ar monitoriza si traficul 2.4G folosit de RC, ca sa monitorizeze drone ;) Sa vezi ce o sa infloreasca statii RC hack care sa simuleze ca sunt altceva decat ce sunt in realitate :D

Nu mă pricep prea bine. Făceam o comparaţie cu ceea ce ştiu despre vechea goniometrie, sau triangulaţie.
GPS-ul chiar nu "discută" cu sateliţii ? Cum rămâne cu ora exactă ? Hm. Asta trebuie să o studiez.
0

#2348 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2015 - 07:54 AM

Pai un satelit de gps exact asta face, (re)transmite ora exact la nanosecunda, ceas atomic.
Doar ca in functie de unde te afli pe glob, primesti aceasi ora cu micro-intarzieri de la diversii sateliti, si din intarzierea asta calculezi distanta, si cu distantele faci triangulatia.
Nu mie clar rationamentul totsi... :unsure: de ce ar trebui sa trimita receptorul GPS ceva ca sa primeasca ora exacta ? Si de ce ii mai zice receptor GPS ? :)
0

#2349 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2074
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 07 June 2015 - 09:53 AM

Salut, lucrurile stau cam aşa cu a spus Renato. Mai pe larg am găsit asta: Despre GPS Mie mi-au folosit informaţiile pentru unul din examene. Merită măcar răsfoit.
Sultan Eduard
0

#2350 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2015 - 09:42 PM

Vezi postarearenatoa, la 07 June 2015 - 07:54 AM, a spus:

Pai un satelit de gps exact asta face, (re)transmite ora exact la nanosecunda, ceas atomic.
Doar ca in functie de unde te afli pe glob, primesti aceasi ora cu micro-intarzieri de la diversii sateliti, si din intarzierea asta calculezi distanta, si cu distantele faci triangulatia.
Nu mie clar rationamentul totsi... :unsure: de ce ar trebui sa trimita receptorul GPS ceva ca sa primeasca ora exacta ? Si de ce ii mai zice receptor GPS ? :)

Da. Asta ştiam. De asta şi întrebasem. Logica ? Fără, de data asta. :D
Mă gândeam că GPS-ul se sincronizează prin "discuţie" cu satelitul cum se sincronizează gsm-ul cu celula. Mai târziu mi-am dat seama că nu e acelaşi lucru, dar ... scrisesem deja. :pardon:
0

#2351 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 June 2015 - 09:44 PM

Vezi postareaedisultan, la 07 June 2015 - 09:53 AM, a spus:

Salut, lucrurile stau cam aşa cu a spus Renato. Mai pe larg am găsit asta: Despre GPS Mie mi-au folosit informaţiile pentru unul din examene. Merită măcar răsfoit.

Mulţam Edi. Examene nu mai dau, sau dau în fiecare zi. Nici eu nu ştiu prea bine. :pardon: :rofl:
Nu le am cu răsfoitul aşa că ... m-am apucat de citit inclusiv link-ul pus de tine. :good:
0

#2352 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2074
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 07 June 2015 - 11:30 PM

Cu plăcere şi zboruri line.
Sultan Eduard
0

#2353 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 08 June 2015 - 06:27 AM

Vezi postarearenatoa, la 07 June 2015 - 07:54 AM, a spus:

Subscriu. Satelitii GPS primesc informatii doar de la statiile de la sol ce gestioneaza sistemul, pentru sincronizare si eventuale corectii pozitionale. Sistemul functioneaza tocmai pe principiul transmisiei sincrone si receptiei asincrone datorate distantelor de propagare diferite pana la receptor, in functie de care se face triangulatia de catre softul aferent receptorului. Performantele receptorului si softului dau in mare precizia determinarii pozitiei de catre receptoarele GPS.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#2354 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2015 - 06:51 AM

Pentru curiosi, trei sateliti receptionati nu asigura intotdeauna posibilitatea determinarii pozitiei receptorului, desi teoretic ar fi suficient, pentru ca in cazul in care doi dintre ei se afla la distante egale sau aproape egale fata de receptor, semnalele celor doi sateliti se suprapun si nu pot fi identificate si separate de receptor. Distantele pana la satelitii utilizati la triangulare pentru determinarea pozitiei trebuie sa fie diferite pentru ca semnalele lor (trenuri scurte de impulsuri binare ce contin si informatii despre ora si identificatorul satelitului) sa nu se suprapuna in timp.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2355 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2015 - 10:27 AM

Gata, gata. :rolleyes: Mulţam de explicaţii. O parte le ştiam, numai că nu le procesasem. Stăteau aruncate într-o "debara". Amu citesc şi le fixez.

P.S. Oricum e bine pentru oricine nu ştie să se documenteze niţel în domeniu.

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 08 June 2015 - 10:28 AM

0

#2356 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2015 - 05:26 PM

Nu doar ce zboara e periculos :) Un bun motiv sa extindem actiunea la tot RC-ul :)

http://www.hotnews.r...telecomanda.htm
0

#2357 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2015 - 05:37 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 June 2015 - 05:26 PM, a spus:

Nu doar ce zboara e periculos :) Un bun motiv sa extindem actiunea la tot RC-ul :)

La Brasov am sustinut "MODELISM". S-a votat "AEROMODELISM"...
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2358 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 08 June 2015 - 07:56 PM

Tocmai sunt in centrul Timisoarei in zona pietonala un loc foarte frumos...multi efectueaza filmari si fotografii aeriene in aceasta zona....in doar 1.5h un elicoper smurd a survolat zona de doua ori la o altitudine de aprox 100-120 m.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2359 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 08 June 2015 - 08:33 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 08 June 2015 - 07:56 PM, a spus:

Tocmai sunt in centrul Timisoarei in zona pietonala un loc foarte frumos...multi efectueaza filmari si fotografii aeriene in aceasta zona....in doar 1.5h un elicoper smurd a survolat zona de doua ori la o altitudine de aprox 100-120 m.

O sa il rog pe tata sa imi construiasca o prastie din aia de care aveam cand eram mici sa sperii dronistii care sunt dobitoci si baga in oras filmari si poze. Am mai vazut eu unul in pipera deasupra strazii fabricii de glucoza si cand m-am indreptat sprea ea sa ii fac poza m-a vazut si a plecat. Ma da dobitoci sunt astia care filmeaza asa in public, oare cum s-or simti daca mi-as lua si eu o drona si sa ii filmez cand se masturbeaza uitandu-se la poze cu caprioare prin padure :)?
0

#2360 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 30-January 12
  • Interests:Multicoptere

Postat 08 June 2015 - 09:43 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 08 June 2015 - 07:56 PM, a spus:

100m zici? Vrei poza cu el la 50m? Asta se intampla zilnic... De cateva ori pe zi...
0

#2361 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2015 - 09:49 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 June 2015 - 05:26 PM, a spus:

Nu ştiam io de ce se uită ăştia câş la bărcuţa mea de nădit. :pardon:
0

#2362 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2015 - 09:59 PM

O parceleaza in cartuse si bax-uri :D
0

#2363 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2015 - 09:59 PM

Tare aş fi curios să ştiu cu ce măsuraţi voi înălţimea. :rolleyes:

Bine ai revenit Andras.

O clădire cu 10 etaje are cam 38 de metri.
Am avut o discuţie cu cineva de pe aici cu privire la înălţimea la care zburăm noi. Se pare că puţini îşi dau seama că-şi ridică modelul mult mai sus de 200 - 300 metri.
Poligonul de F3A are baza de 520 m şi înălţimea de 500 m. Având în vedere că nu poţi executa figurile la nivelul solului, ci trebuie să începi de undeva de pe la 30 de metri, se urcă pe la 530. Cine stă să măsoare că sunt 500, sau 600 ?
Modelele sunt perfect vizibile.
Cu siguranţă se poate pune un logger pe ele, dar nu ar avea niciun sens.
0

#2364 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2015 - 10:12 PM

3.80m un etaj de cladire ? Adica un plafon are 80 cm de beton ?!!! pentru ca in camera mea daca ridic planorul de 250 mai am o palma pana la tavan !

Invers, puţini îşi dau seama că zboara sub 150m... de asta se revolta ca au impresia ca sunt la 2-300m...

Planorul meu de 225cm la 200m pe telemetrie, nu ochiometric, e la limita la care eu mai vad partile componente, il pilotez dupa directia in care zboara, nu ca as stii care e fata si spatele. As fi curios sa vad si eu cine ce mai piloteaza la 500m vizual... dar pe un dispozitiv de masura, nu apreciati la ochi... poate totusi vorbiti de picioare, nu de metri.
0

#2365 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2015 - 10:28 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 June 2015 - 10:12 PM, a spus:

3.80m un etaj de cladire ? Adica un plafon are 80 cm de beton ?!!! pentru ca in camera mea daca ridic planorul de 250 mai am o palma pana la tavan !

Invers, puţini îşi dau seama că zboara sub 150m... de asta se revolta ca au impresia ca sunt la 2-300m...

Planorul meu de 225cm la 200m pe telemetrie, nu ochiometric, e la limita la care eu mai vad partile componente, il pilotez dupa directia in care zboara, nu ca as stii care e fata si spatele. As fi curios sa vad si eu cine ce mai piloteaza la 500m vizual... dar pe un dispozitiv de masura, nu apreciati la ochi... poate totusi vorbiti de picioare, nu de metri.

Nu 3,80. Sunt 11 nivele. Blocul are 10 etaje plus parter şi mai are şi casa liftului moţ cocoţ deasupra. Vorbesc de bloacele turn standard.

Vorbesc de metri. Am să-i rog pe băieţi să-mi spună cât au avut pe logger la F5J, dar sigur s-au dus peste 250. Despre cât şi cine vede ... mdeh ... vârsta. :rofl:
Regulamentul FAI la F3A e foarte clar şi dacă te apuci de calculat figurile (dimensiunile lor) ajungi la acelaşi rezultat ca şi ei. Dacă nu faci figura în poligon se observă deformată, sau nu iese legătura cu următoarea.

P.S. Partea cu vârsta ... doar o glumă de genul lui fi-miu. "Mai uită-te tată-n buletin poate ai uitat anul naşterii.!"

Scuze !

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 08 June 2015 - 10:30 PM

0

#2366 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 08 June 2015 - 10:39 PM

La F3A caseta de zbor are 520m latime cu 260 inaltime.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#2367 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 June 2015 - 10:58 PM

Vezi postareaMLGore, la 08 June 2015 - 10:39 PM, a spus:

La F3A caseta de zbor are 520m latime cu 260 inaltime.

"The manoeuvring zone is vertically spread in front of and at a distance of approximately. 150 m from the pilot. It is laterally limited by two virtual vertical planes above the extension of two lines on the ground each at an angle of 60 degrees left and right from the intersection of a centre line with the safety line. The centre line is positioned on the ground perpendicular to the safety line on the ground which is parallel to the runway. The upper limit of the manoeuvring zone is defined by the virtual plane stretching up 60 degrees from the ground at the intersection of all ground lines."

Concluzia : ai dreptate. :rolleyes:
Poate fi şi 300 că oricum nu-şi dă nimeni seama de câţiva metri în plus.
Nu ştiu de ce aveam impresia că se duce în 500. :pardon:
0

#2368 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 09-January 14

Postat 09 June 2015 - 09:33 AM

Vezi postareabogdan.motrici, la 08 June 2015 - 08:33 PM, a spus:

O sa il rog pe tata sa imi construiasca o prastie din aia de care aveam cand eram mici sa sperii dronistii care sunt dobitoci si baga in oras filmari si poze. Am mai vazut eu unul in pipera deasupra strazii fabricii de glucoza si cand m-am indreptat sprea ea sa ii fac poza m-a vazut si a plecat. Ma da dobitoci sunt astia care filmeaza asa in public, oare cum s-or simti daca mi-as lua si eu o drona si sa ii filmez cand se masturbeaza uitandu-se la poze cu caprioare prin padure :)?

Pai si daca esti pe camp cu modelul la 100m si vine elicopterul tot la 100m, nu iese aceeasi varza cu carne?
Chiar nu conteaza daca e oras sau camp sau orice alta locatie.

Pe de alta parte, aceeasi situatie si la Baia Mare cu elicopterul SMURD: zboara la foarte joasa inaltime, suficient cat sa-mi tremure paharele in vitrina. :)
Ochiometric e la vreo 150m. Nu inteleg de ce nu zboara mai sus, si sa-l lase jos doar deasupra H-ului de la Spital. Vorbesc strict de zgomot, nu de alti factori.
0

#2369 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2015 - 10:05 AM

Obligația noastră, când vedem o aeronavă la joasă înălțime, este să aterizăm de urgență.
Analiza legalității zborului o putem face ulterior.
Orice zbor la joasă înălțime este foarte riscant și legile în vigoare o interzic, cu excepțiile necesare.
În privința zborului la joasă înălțime a elicopterelor SMURD e posibil să fie justificat doar cu pacient la bord (poate din punct de vedere medical pacientul nu suportă variații mari, sau rapide, de înălțime). Dacă nu au pacient la bord nu ar exista nicio justificare.

În altă ordine de idei, ”praștia” trebuie să fie legală. Există un exercițiu democratic normal ca orice persoană care constată o încălcare a reglementărilor, sau i se încalcă, reduc, sau amenință libertățile, să sesizeze autoritățile. Este deopotrivă și un drept și o obligație a oricărui cetățean.
0

#2370 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 June 2015 - 10:07 AM

Nic econmie de combustibil nu e o justificare ? ca sa urci... consumi :unsure:
0