Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!
Postat 16 May 2015 - 06:21 AM
Postat 16 May 2015 - 06:25 AM
Si ne mirăm de ce suntem unde suntem!
Clasic pentru România: mâncătorie ridicată la nivel de legislație! Face cineva o propunere aproape decenta, se gaseste altcineva sa sară ca e prea decentă! Jeez!
Si ne mirăm de ce suntem unde suntem!
Postat 16 May 2015 - 08:49 AM
In schimb daca te consideri profesionist si faci lucrurile dupa legile europene chiar daca nu sunt inca in vigoare intr-o tara balcanica, si vine unul care iti ia clientul la jumatate de pret ca ii face el treaba cu fantomu... normal ca vrei sa te protejezi de asemenea concurenta.
Iar cei care pierd numesc asta mancatorie, asta e adevaratul spirit romanesc.
Postat 16 May 2015 - 11:31 AM
Postat 16 May 2015 - 01:33 PM
Postat 16 May 2015 - 01:40 PM
"Punctul 3.2.3 Restrictii operationale:
Consider ca este obligatoriu de precizat in aceste norme:
- zborurile recreationale sa nu se execute deasupra zonelor dens populate, acestea putand fi efectuate in zonele extravilane sau zone special amenajate.
- Imaginile sau datele obtinute in urma acestor zboruri sa nu fie utilizate in scopuri comerciale.
Neprecizarea acestui aspect va permite oricui sa se prevaleze de zborul recreativ pt:
- a executa zboruri fara indeplinirea conditiilor legale;
- va crea o concurenta neloiala pe piata serviciilor UAV.
..."
Asta nu e capra vecinului de loc...
Postat 16 May 2015 - 07:53 PM
Aceasta postare a fost editata de xorg: 16 May 2015 - 07:55 PM
Postat 17 May 2015 - 07:27 AM
renatoa, la 16 May 2015 - 08:49 AM, a spus:
In schimb daca te consideri profesionist si faci lucrurile dupa legile europene chiar daca nu sunt inca in vigoare intr-o tara balcanica, si vine unul care iti ia clientul la jumatate de pret ca ii face el treaba cu fantomu... normal ca vrei sa te protejezi de asemenea concurenta.
Iar cei care pierd numesc asta mancatorie, asta e adevaratul spirit romanesc.
Mda, adevărul e ca un GoPro agatat de un Phantom este chintesența profesionalismului in fotografie aeriana!
Dacă dpdv calitativ GoPro-ul chiar "face concurentă" problema nu e acolo...
Postat 17 May 2015 - 07:32 AM
Ori aşa ceva este realmente inacceptabil, fie toate caprele sunt la fel de slabe fie, la modul ideal, omorâm toate caprele, să fim toţi la fel şi să n-avem motive să ne simțim complexaţi!
Btw, în domeniul în care lucrez există concurență destulă, diferența o face calitatea serviciilor...
Aceasta postare a fost editata de Garett: 17 May 2015 - 07:34 AM
Postat 18 May 2015 - 11:19 AM
Garett, la 04 May 2015 - 07:13 PM, a spus:
Despre tara, hm, am fost cam peste tot, am inceput sa ne facem vacantele in strainatate cand am ajuns la concluzia ca nu prea mai avem ce vedea, sau ne facem prea mult sange rau, petrecandu-ni-le in tara!
Cu ce vrei sa incep?
...
Hai sa fim realisti, dincolo de accentele nationaliste si de vazut totul in roz: turistic vorbind, Romania are din ce in ce mai putin de oferit cu fiecare an. Servicii, cu rare exceptii, de proasta calitate si, raportate la piata locala, exagerat de scumpe. "Atractii turistice" supraevaluate, prost intretinute si oricum din categoria "le-ai vazut o data, asta e".
Toamna trecuta am dat o raita prin tara, TF si TA. Hotel de 4 stele, cu renume, pe TF: "O ciorba de vacuta, va rog", "A, dar stiti, e 7 seara, nu mai avem"!
Despre ce vorbim?
Garett, esti Pavel Ciobanu cumva ?
http://blog.familyva...-visit-romania/
Postat 18 May 2015 - 12:21 PM
Fisiere atasate
-
DSC_5590-1.jpg (235.38K)
Number of downloads: 25
Aceasta postare a fost editata de Garett: 18 May 2015 - 12:26 PM
Postat 18 May 2015 - 07:38 PM
Sa moara si astia "recreationali" daca cei cu "comercialul" se duc la fund. Ne-a tras-o domnu' Dragu... in dulcele stil mioritic.
Postat 18 May 2015 - 07:45 PM
Poate ne traduceti si noua ceva din avocatzeasca asta, care pare o limba mai... speciala.
Postat 18 May 2015 - 08:14 PM
(Virgula am pus-o eu, cel care a scris nu prea stie regulile ortografice si de punctuatie...)
La al doilea articol e "bomboana de pe coliva": toate "zburatoarele" sa fie clasificate la fel, dupa o singura regula: aeronava fara pilot la bord.
Postat 18 May 2015 - 08:52 PM
Tipic românesc, fiecare trage în altă directie si e mai preocupat să-l sape pe celălalt decât de scopul final! :D
Postat 18 May 2015 - 09:22 PM
Andrix_y, la 18 May 2015 - 04:24 PM, a spus:
Dupa aceste observatii pertinente domnii de la AACR vor ....lasa exact fel reglementarea respectiva!
Macar sa se vada ca ei sunt cei care au ultimul cuvant! :yahoo:
Parerea mea!
Aceasta postare a fost editata de MUGUREL.: 18 May 2015 - 09:23 PM
Postat 19 May 2015 - 10:48 AM
Postat 19 May 2015 - 10:55 AM
Uite, d'aia n-are Ursu' coadă ! A fost tratat egal de madam Vulpe. :rofl:
Postat 19 May 2015 - 11:17 AM
Si taranul si supermarketul fac profit din aceasta vanzare, taranul nu o face de hobby, atunci de ce sa nu fie tratati egal ?
De acord insa ca AACR-ul ar trebui sa se ocupe doar de aspectele de securitate, nu cele de exploatare comerciala.
Totusi, un dispozitiv profesionist are alte cerinte de securitate decat unul de hobby.
Idioti sunt peste tot, de exemplu in Italia este de multe luni lege in vigoare ca toate dronele dedicate exploatarii comerciale sa aiba un dispozitiv de taiere instant a alimentarii in cazul pierderii controlului de catre operator !!!
Nu este insa definita pierderea controlului... iar daca o echivalam cu failsafe-ul, va puteti da seama ce tragedie se poate intampla din orice cioaca de semnal in timpul zborului peste o multime... plus ca dispozitivul de taiere curent trebuie sa fie omologat ! nu merge un simplu switch RC manufacturat in casa... asta suna a licitatie cu dedicatie.
Postat 19 May 2015 - 12:56 PM
Atasat veti putea gasi observatiile FRMD la reglementarile AACR.
In rest va las pe voi sa dati observatiile....
O zi buna,
Fisiere atasate
-
DEFINITIE AEROMODEL.pdf (132.27K)
Number of downloads: 26 -
FAI Sporting CODE.pdf (845.56K)
Number of downloads: 16 -
Propunere FR Modelism.pdf (415.15K)
Number of downloads: 28
Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
Postat 19 May 2015 - 01:13 PM
"...credem că aeromodelele cu masa sub 1 kg ar trebui să rămână nereglementate în Codul Aerian, cu anumite condiții, precum cea a utilizării acestor aparate de zbor exclusiv în
scop sportiv sau recreativ și fără a avea aparatură de filmare sau transmisie de date la bord."
Se poate recomandare mai clara de atata de reinstaurare a Ord. 8 ?!
Alles klar ?! Stim acum cui sa multumim... singurului for ...
Postat 19 May 2015 - 01:38 PM
FRMd nu există fără sportivii legitimaţi, cluburi afiliate, care plătesc cotizaţii şi taxe imense
să poată organiza şi readuce în atenţia publicului larg şi în special a copiilor, o activitate care deschide minţile şi nu le încuie.
Din punctul meu de vedere, al sportivului legitimat FRMd de aproape 40 de ani (licenţă ROU 004), FRMd nu a întrebat structurile din componenţă despre această chestiune. Oricum, din punct de vedere legal, documentul e trimis prea târziu şi sper ca cei de la AACR să nu-l bage în seamă.
Din punct de vedere legal, propunerea FRMd este, în parte, neconstituţională în lumina Art.16, alin.(1) coroborat cu Art.4, alin.(2), privitoare la principiul egalităţii şi interzicerea discriminării.
Domnilor, mai veniţi şi dumneavoastră pe câmp, pe la concursuri, fără chitanţier, respiraţi şi dumneavoastră aerul pe care-l respirăm noi, fără să-l viciaţi. Se poate ? Să nu mai vorbesc despre alte aspecte din activitatea FRMd care nu sunt deloc "la zi".
Postat 19 May 2015 - 01:49 PM
Sunt radioamator cu licenta din 1972, dar nu mai sunt membru FRR, nu ma mai reprezinta.
Actualmente sunt membru al unui club privat de radioamatorism ( CS SilverFox din Deva ).
Adrian - YO2BTW
EASY STAR II
Phoenix 2000 EPO Composite R/C Glider
Tarot 680 Pro NAZA M V2 - GoPro 4 Black
DJI F450 NAZA-M V2 - GoPro 4 Black
FrSky TARANIS Plus-OpenTX
Postat 19 May 2015 - 01:57 PM
Măcar dacă se discuta cu băieţii de la ARA care sunt pe metereze şi cu care ar fi trebuit să fie o colaborare. Nu ştiam că modelismul înseamnă şi construcţii de mobilier de genul "Patul lui Procust". Domeniul evoluează rapid şi e cazul să scoatem capul din nisip şi să ne adaptăm.
Pfff.... m-am supărat. Mă duc la club să-mi fac un Strato-pat, posibil cosmo-pat să-l trimit pe Marte. :D
Postat 19 May 2015 - 02:52 PM
renatoa, la 19 May 2015 - 01:13 PM, a spus:
"...credem că aeromodelele cu masa sub 1 kg ar trebui să rămână nereglementate în Codul Aerian, cu anumite condiții, precum cea a utilizării acestor aparate de zbor exclusiv în
scop sportiv sau recreativ și fără a avea aparatură de filmare sau transmisie de date la bord."
Se poate recomandare mai clara de atata de reinstaurare a Ord. 8 ?!
Alles klar ?! Stim acum cui sa multumim... singurului for ...
Da te-ai gindit ca-i doare undeva ? sau ca propunerea a venit asa 'din eter'? Rau ai facut. N-ai observat (inca) ca FRMD foloseste RHC si hobby-ul in general numai ca sursa de clienti (platitori) si masa de promovare a 'evenimentelor' lor.
Uite-te si tu cite apeluri avem la cupele FRMD, la care de altfel nici nu suntem primiti. Eventual daca platim, ne tolereaza la grupa mica, separat de 'clasamentul oficial'.
Aceasta postare a fost editata de vlad1: 19 May 2015 - 02:55 PM
Postat 19 May 2015 - 03:40 PM
vlad1, la 19 May 2015 - 02:52 PM, a spus:
Uite-te si tu cite apeluri avem la cupele FRMD, la care de altfel nici nu suntem primiti. Eventual daca platim, ne tolereaza la grupa mica, separat de 'clasamentul oficial'.
FRMd nu organizează nimic. Dacă nu ar fi cluburile din teritoriu și niște oameni care doresc să readucă domeniul ăsta cel puțin acolo unde era acum 25 de ani (ca participare), modelismul era mort de mult. Dacă privești din perspectiva că suntem membri legitimați atunci poți spune că e organizat de FRMd.
Încercăm să lăsăm competițiile deschise pentru toată lumea, se dau diplome, medalii și cupe, dar raportarea clasamentului nu se poate face decât pentru sportivii legitimați.
CN-urile sunt organizate de FRMd (diplomele și cupele, eventual medaliile vin de la centru), plus arbitrii cărora li se decontează ceva (nu cunosc aspectul). Oricum, cunosc doar doi arbitri acreditați FAI, oameni super și inimoși care nu refuză să arbitreze o competiție chiar dacă nu li se decontează și pot veni. Doi arbitri la aero ? Ar trebui să fie cel puțin 5. De ce nu sunt ?
Sunt atâtea aspecte în neregulă de nu-ți închipui. Sunt foarte mulți sportivi buni care s-au retras din competiții pentru că li s-a făcut lehamite. Am rămas o mână de oameni la concursuri.
........
Postat 19 May 2015 - 06:35 PM
Andrix_y, la 19 May 2015 - 12:56 PM, a spus:
Atasat veti putea gasi observatiile FRMD la reglementarile AACR.
In rest va las pe voi sa dati observatiile....
O zi buna,
Partea cu FAI pare ok, mai trist e ca ani de zile le-am cerut sa vina la concursuri cu regulamentul F4C, nici gand. Brusc acest regulament apare. Se pare ca e mai usor sa copiezi decat sa gandesti!
Cat despre partea cu propunerile sa le foloseasca ei in biroul federatii lor, sa zboare in birou liberi cat vor, pe noi sa ne lase in pace!
Aceasta postare a fost editata de MUGUREL.: 19 May 2015 - 06:37 PM
Postat 19 May 2015 - 06:51 PM
Chiar daca v-ar fi refuzat daca ati fi cerut link-ul, il gaseati singur.
Adresa este aceasta: http://www.fai.org/downloads/ciam/SC4
Postat 19 May 2015 - 07:20 PM
renatoa, la 19 May 2015 - 06:51 PM, a spus:
Chiar daca v-ar fi refuzat daca ati fi cerut link-ul, il gaseati singur.
Adresa este aceasta: http://www.fai.org/downloads/ciam/SC4
Raspunsul il interpretez ca o gluma! Normal ca stiam unde e doar ca frmd nu dorea sa il aduca la concursuri si mai ales sa il aplice! Dar asta e o discutie inchisa pentru mine. Neinchisa e in schimb adversitatea mea fata de aceasta entitate. Dar inchid si acest subiect ca poluez topicul!