Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#2101 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 28 April 2015 - 03:57 PM

Vezi postareanicajohn, la 26 April 2015 - 12:08 AM, a spus:

E absurd, aberant, jenant etc....sa invocam siguranta zborului, sange pe pereți, creiere pe asfalt, mațe vărsate, atat timp cât cei din aviație nu tin cont de astea....am mai spus pe forum si sustin in continuare ca sunt pentru zborul in oras si filmarile aeriene până, când nu o sa mai zboare elicoptere, avioane si planoare deasupra orasului meu, cu fotografi atarnati pe usa sau camere fluturand pe ferestrele deschise ale avioanelor. Chiar azi zburau planoare la mai putin de 200 de metri inaltime deasupra centrului Brasovului, unul dintre ele intr-o acrobație greu de ințeles, probabil in cautare disperata de termici. Nu sunt venit cu pluta in aeromodelism si pot aprecia fara probleme distantele.
In fiecare saptamana peste Codlea isi fâlfâie elicea cel puțin două elicoptere militare si unul civil, zburand fara probleme peste case, blocuri, piete si alte zone intens populate, avand uneori atarnat cate un fotograf la usa larg deschisa. Tot peste Codlea, in fiecare sfarsit de saptamana cu conditii de zbor, un june băștinaș își arată măiestria de șofer de avion, spre încântarea domnitelor de la sol si a interpreților șlagărului ,,Avion cu motor'' aflați în recital pe leagănele din parc.
Tonele de metal zburator cu lame invartite de sute de cai putere nu reprezinta nici un pericol in comparatie cu monstrii insetati de sânge numiți generic

Se vedem la RR anul asta cu survoluri cum va fi. Tind se cred dupa cum vad des cum zboara ULMuri din patria asta ca chiar si cocalari de modelisti sint mai civilizati de multe ori. Cel putin nu am vazut aeromodelele altorar sau multicoptere deasupra casei mele la inaltimea mica, dar ULMuri am avut. Statistica mea personala cu Piloti de ULMuri arata ca 50% din piloti au tendinta sa supraevolueze sansa lor de supravetuire in caz de impact. Si daca ma uit la statistica din ultimi 30 de ani si dintre clienti mei si acollo rata de nereusinta de supravetuire este cu 1000% mai mare de cit a modelistiilor. Modelisti au sansa mai mare de supravetuire si sa intre in batrinete, de cit piloti 1:1 care au pozibilitate se intre in stiri cu "meritele". Asta este din pacate valabil worldwide, nu doar in Ro.

Nu ma deranjeaza ca isi risca viata lor, ci pun in pericol viata mea si in plus aviatia mare se preface de ar fi stapanul unui grup cu mult mai mare a aeromodelistiilor. In Bistrita avem 5 piloti ULM din care unul zboare frecvent, doi au abandonat si restul vezi o data pe an. Modelist sint vreo 10 cu 4 activi dar hobbyul nostru este reglementat practic dupa necesitati unui minoritate si mai mica.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 28 April 2015 - 04:00 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#2102 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 28 April 2015 - 04:12 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 28 April 2015 - 03:45 PM, a spus:

Buna,

Eu am sters comenturile...nu am sa permit ca pe zona ARA sa se jigneasca oamenii... nu aici este locul....aici este locul unde ne putem uni si sa ne respectam.

Problema fiind ca s-au sters, cam in corpore, si postarile care erau printre...
In fine, daca asa s-a decis, e OK.
Sper totusi sa nu vad userul care recurs la jigniri pozand in continuare in "aparatorul sans peur et sans reproche al puritatii aeromodelismului"...
0

#2103 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 28 April 2015 - 05:17 PM

Iata-ma! Si pledez in continuare pt. practicarea aeromodelismului in afara orasului din motive de siguranta. Sunt curios cati dintre membrii ARA sunt aeromodelisti si cati filmagii.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#2104 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 09-January 14

Postat 28 April 2015 - 05:35 PM

Vezi postareaMLGore, la 28 April 2015 - 05:17 PM, a spus:

Iata-ma! Si pledez in continuare pt. practicarea aeromodelismului in afara orasului din motive de siguranta. Sunt curios cati dintre membrii ARA sunt aeromodelisti si cati filmagii.

Militeaza cat vrei, unde vrei si pentru ce vrei, dar decent si civilizat.

Tu ai o parere, eu am o alta parere iar alti 474747 useri au alte 474747 opinii.

Tu vrei camp, eu vreau oras. Cum ziceam cateva pagini mai in spate, sunt sanse foarte mari ca acel camp sa figureze ca si intravilan desi nu ai zice ca e IN ORAS.
0

#2105 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 28 April 2015 - 05:48 PM

Nu conteaza catalogarea la cadastru, ci distanta de locuinte.

Chestii de rahat se pot intampla oricui, asa cum am relatat aici, nu stiu cati trag vreo invatatura din asta, eu sigur am tras, weekendul urmator am lansat la 200m mai departe de soseaua respectiva...
Altii insa poate ca nici nu aduna resturile, ci mai mult ii preocupa la ce magazin sa gaseasca mai repede alta jucarie.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2106 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 28 April 2015 - 05:57 PM

Vezi postareatibko, la 28 April 2015 - 05:35 PM, a spus:

Tu ai o parere, eu am o alta parere iar alti 474747 useri au alte 474747 opinii.

Tu vrei camp, eu vreau oras. Cum ziceam cateva pagini mai in spate, sunt sanse foarte mari ca acel camp sa figureze ca si intravilan desi nu ai zice ca e IN ORAS.

Cred ca ar fi mai util sa va concentrati la ce sa agreat intre ARA si MT vezi cateva posturi mai sus.
Pentru subiectul mentionat de voi iata si raspunsul doar trebuie citit:

Informatia de mai jos este luata din documentul https://www.aeromode...od28042015.docx

zone dens populate - zonele cu ansambluri de clădiri situate în localităţi urbane sau rurale, precum şi orice terenuri pe care se adună un număr mare de persoane în scop recreaţional ori pentru participarea la diverse manifestaţii în aer liber

“(1) Deasupra zonelor dens populate sunt interzise:
a) efectuarea de către aeronavele civile cu pilot la bord a zborurilor la înălțimi mai mici de 300 de metri față de cel mai înalt obstacol fix, cu excepția celor care execută proceduri de aterizare/decolare pe/de pe aerodromuri certificate, precum și a celor care execută, în conformitate cu reglementările în vigoare, operațiuni de lucru aerian în baza unei autorizări specifice emise de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru fiecare zbor/serie de zboruri, în condițiile existenței unui aviz al primarului localității pe raza căreia se desfășoară operațiunile aeriene respective;
B) efectuarea de zboruri de către aeronavele civile, cu sau fără pilot la bord, care nu dețin certificat de navigabilitate sau permis de zbor național, emis conform reglementărilor legale în vigoare;
c) efectuarea de către aeronavele civile, cu sau fără pilot la bord, a zborurilor de acrobație, zborurilor școală sau a zborurilor tehnice;
d) efectuarea de zboruri cu aeronave civile fără pilot la bord, cu excepția celor care execută, în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare și ale obținerii unei autorizări din partea Autorității Aeronautice Civile Române pentru fiecare zbor/serie de zboruri, operaţiuni de lucru aerian sau operațiuni la cererea unei autorități publice.
e) aeronavele civile cu sau fără pilot la bord care execută zboruri din categoriile urgenţe medicale, intervenţii în zone calamitate şi operaţiuni de căutare-salvare

(2) În afara zonelor dens populate, aeronavelor civile le sunt interzise zborurile la o înălţime mai mică de 150 metri faţă de sol, cu excepţia:
a) aeronavelor, cu sau fără pilot la bord, care execută proceduri de aterizare / decolare pe/de pe aerodromuri certificate sau terenuri / suprafeţe de apă stabilite potrivit prevederilor art. 8 alin. (3);
B) aeronavelor, cu sau fără pilot la bord, care execută, în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare și obținerii unei autorizări din partea Autorității Aeronautice Civile Române, operaţiuni de lucru aerian sau operațiuni la cererea unei autorități publice;
c) aeronavelor care execută zboruri aferente operaţiunilor aeriene prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. d);
d) aeronavelor fără pilot la bord operate în câmpul vizual direct al persoanei care asigură controlul de la distanță al aeronavei.”
e) aeronavele civile cu sau fără pilot la bord care execută zboruri din categoriile urgenţe medicale, intervenţii în zone calamitate şi operaţiuni de căutare-salvare
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2107 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 06:22 PM

Vezi postareatibko, la 28 April 2015 - 05:35 PM, a spus:

Am mari dubii...
0

#2108 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 28 April 2015 - 06:55 PM

Deci unora chiar nu le pasa frate :(. Am mai prins unul in Pipera intr-o zi acum ceva timp. O sa imi iau pietre in buzunar sa ii sperii.
https://www.facebook...80948274&type=1

Aceasta postare a fost editata de bogdan.motrici: 28 April 2015 - 06:56 PM

0

#2109 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 07:07 PM

A cazut? Facand victime?
Daca nu, despre ce vorbim?
Capravecinita cronica a unora?
0

#2110 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 07:09 PM

Oups, mi-a vazut cultura de ... spanac... de pe balcon :)
0

#2111 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 07:12 PM

That should make you higher than a Phantom! :D
0

#2112 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 07:58 PM

Vezi postareaGarett, la 28 April 2015 - 07:07 PM, a spus:

A cazut? Facand victime?
Capravecinita cronica a unora?

Vezi ca cancan si libertatea nu au forum creat, ai inca timp sa discuti acolo tot ce vrei.
0

#2113 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1445
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 28 April 2015 - 08:01 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 28 April 2015 - 11:16 AM, a spus:

Stimati aeromodelisti,

Avem rugamintea:

1. Sa cititi postare din data de azi de pe https://www.aeromode....ro/legislatie/
2. ARA a trimis deja obeiectiile pentru HG912.2010, iar rugamintea noastra este sa faceti la fel in cazul in care considerati ca fiind necesare orice modificari actualei forme a proiectului de modificare a HG912/2010. (Puteti folosi formularul de pe pagina https://www.aeromode...04.2015_V2.docx OBS: sa schimbati datele de contact din formular)
3. Petitie o puteti trimite la urmatoarea adresa " http://www.mt.ro/web...ile-certificate "

O zi buna,

Poate off topic dar...
Andras te rog imi poti spune la ce se refera acea motivatie (din attach incercuita...)
Sa inteleg ca am aeromodelul "autorizat" doar daca sunt membru al uiei oraganizatii (asociatii, federatii, etc...)
Adica vom fii nevoiti sa aderam la ceva...?
Explica te rog, ca poate citesc eu printre randuri sau citesc sarind randuri ceva...

P.S
E doar o curiozitate si nu stii ca nu o spun cu rautate (desi sigur se vor gasi unii sa comenteze acid...)
(ca sa nu mai revin la folosirea cuvantului aeonava cand vb de aeromodel. Prin definitie aeroMODEL inseamna un model facut la scara/ dimensiuni reduse a unei AERONAVE- daca vreti (avion/elicopter, s.am.d)

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 28 April 2015 - 08:04 PM

0

#2114 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 08:04 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 28 April 2015 - 07:58 PM, a spus:

Vezi ca cancan si libertatea nu au forum creat, ai inca timp sa discuti acolo tot ce vrei.

Si reciproca este perfect valabila, sunt sigur ca iti poti exprima indignarea acolo! ;)

Aceasta postare a fost editata de Garett: 28 April 2015 - 08:04 PM

0

#2115 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 08:09 PM

Probabil am creeat o impresie gresita, nu sunt un pustan teribilist, am aproape 40 de ani si o carieră de succes în domeniul meu! Chiar n-am de gând sa tolerez falsa superioritate a unora care considera ca "vechimea în domeniul aeromodelismului" le indrituieste în vreun fel o eventuala superioritate la adresa mea!
0

#2116 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 08:15 PM

Vezi postareaGarett, la 28 April 2015 - 08:09 PM, a spus:

Probabil am creeat o impresie gresita, nu sunt un pustan teribilist, am aproape 40 de ani si o carieră de succes în domeniul meu! Chiar n-am de gând sa tolerez falsa superioritate a unora care considera ca "vechimea în domeniul aeromodelismului" le indrituieste în vreun fel o eventuala superioritate la adresa mea!

Nu faci decat sa vorbesti ca sa faci can can din discutie. Cu tot respectul, chiar daca nu te cunosc, daca ai avea niste pareri obiective, lipsite de ironie si ai intelege ce inseamna aeromodelism atunci ai fi luat in serios, pana atunci, sa nu te astepti sa te respecte cineva.
0

#2117 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 08:28 PM

Nu ma astept la nimic dar nici nu voi tolera orice! Câtă vreme inteleg sa port o discuție civilizată astept reciproca.
0

#2118 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 08:35 PM

Vezi postareaGarett, la 28 April 2015 - 08:28 PM, a spus:

Nu ma astept la nimic dar nici nu voi tolera orice! Câtă vreme inteleg sa port o discuție civilizată astept reciproca.

Ce ai scris mai sus este civilizat? Atunci inseamna ca avem o perceptie diferita fata de ce inseamna civilizat. Prin "Capravecinita cronica a unora?" nu ai facut decat sa ironizezi, nu cred ca e ceva civilizat in aceasta afirmatie.
"A cazut? Facand victime?
Capravecinita cronica a unora? "
0

#2119 Useril este offline   Flying Buddha 

• 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 08:37 PM

Vezi postareaGarett, la 28 April 2015 - 08:28 PM, a spus:

Ce ai scris mai sus este civilizat? Atunci inseamna ca avem o perceptie diferita fata de ce inseamna civilizat. Prin "Capravecinita cronica a unora?" nu ai facut decat sa ironizezi, nu cred ca e ceva civilizat in aceasta afirmatie.
0

#2120 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1349
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 28 April 2015 - 09:16 PM

Vezi postareadanysoft32, la 28 April 2015 - 08:01 PM, a spus:

Poate off topic dar...
Andras te rog imi poti spune la ce se refera acea motivatie (din attach incercuita...)
Sa inteleg ca am aeromodelul "autorizat" doar daca sunt membru al uiei oraganizatii (asociatii, federatii, etc...)
Explica te rog, ca poate citesc eu printre randuri sau citesc sarind randuri ceva...

P.S
E doar o curiozitate si nu stii ca nu o spun cu rautate (desi sigur se vor gasi unii sa comenteze acid...)
(ca sa nu mai revin la folosirea cuvantului aeonava cand vb de aeromodel. Prin definitie aeroMODEL inseamna un model facut la scara/ dimensiuni reduse a unei AERONAVE- daca vreti (avion/elicopter, s.am.d)

Conform ultimei versiuni a proiectului de modificare a HG912/2010, sunt necesare a fi indeplinite unele conditii pentru autorizarea zborurilor. Solicitarea ARA, este ca membrilor federatiilor sau asociatiilor de pofil sa le fie considerate ca fiind autorizate zborurile, fara indeplinirea altor conditii.
0

#2121 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 09:39 PM

Vezi postareabogdan.motrici, la 28 April 2015 - 08:37 PM, a spus:

Cam la fel de civilizat ca si ”O sa imi iau pietre in buzunar sa ii sperii."...
Fie ca iti convine sau nu, orice posesor de "zburatoare" are fix aceleasi drepturi ca si tine, aeromodelist cu experienta!
Iar antipatia ta fata de quad-uri sau proprietarii lor nu iti da dreptul de a ii "speria" sau mai grav de a le distruge proprietatea.
Chestie care, btw, tine de penal!
0

#2122 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 09:44 PM

Vezi postareadanysoft32, la 28 April 2015 - 08:01 PM, a spus:

Poate off topic dar...

P.S

Nu e deloc offtopic, si mie mi-a atras atentia, si nu o gasesc deloc corecta politic, pare o soparla bagata acolo cu efectul pervers de a atrage cat mai multi membrii.
...
Pe de alta parte... vad ca se revine obsesiv... "Prin definitie aeroMODEL inseamna un model facut la scara/ dimensiuni reduse a unei AERONAVE..." unde pot vedea si eu aceasta definitie, care daca este oficiala, exclude cam 90% din ce zburam !
0

#2123 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 09:50 PM

Vezi postareaxorg, la 28 April 2015 - 09:16 PM, a spus:

Conform ultimei versiuni a proiectului de modificare a HG912/2010, sunt necesare a fi indeplinite unele conditii pentru autorizarea zborurilor.

Cum ar fi ?

Vezi postareaxorg, la 28 April 2015 - 09:16 PM, a spus:

Solicitarea ARA, este ca membrilor federatiilor sau asociatiilor de pofil sa le fie considerate ca fiind autorizate zborurile, fara indeplinirea altor conditii.

Sa vezi ce apar "asociatii" cu 2-3 membrii, daca trecea asta...
0

#2124 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 10:02 PM

Atasat gasiti ultima versiune a legii care ar urma sa reglementeze aeromodelismul, forma ce se doreste a fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, alaturi de ultimile propuneri de modificare a acesteia inaintate astazi de ARA MT-ului.
In masura in care anumite prevederi ale acestei legi, le considerati ca fiind nefavorabile aeromodelismului, ar fi utile acum si nu mai tarziu obiectiile dvs., mai ales daca sunt si altele decat cele deja trimise de ARA.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de xorg: 28 April 2015 - 10:02 PM

0

#2125 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 10:06 PM

Vezi postarearenatoa, la 28 April 2015 - 09:50 PM, a spus:

Cum ar fi ?

Sa vezi ce apar "asociatii" cu 2-3 membrii, daca trecea asta...

Cele de la art.3 alin 3) hg912/2010 (versiunea atasata mai sus)
0

#2126 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 28 April 2015 - 10:49 PM

Hm. Nu prea îmi place ce e prin proiectele alea.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#2127 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 28 April 2015 - 10:50 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 28 April 2015 - 10:49 PM, a spus:

Hm. Nu prea îmi place ce e prin proiectele alea.

Ce mai exact?
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2128 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 10:51 PM

Să vezi că indiferent ce asociaţie mai apare, o să fie nevoită să aibă radio şi operator radio cu patalama.
0

#2129 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 10:57 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 28 April 2015 - 10:50 PM, a spus:

Ce mai exact?

Definiţiile sunt prea vagi şi interpretabile.

Nu scriu mai mult că nu are sens. Mi-am exprimat deja opinia în privinţa definirii aeromodelismului şi stabilirea graniţelor specifice acestei activităţi, hobby, sau cum vreţi să-i spuneţi. Am pus şi un link care trata aceeaşi problemă.

Vorbisem ceva pagini mai în urmă despre cum se zboară lângă Hamburg. Întrebaţi-i pe băieţii din Canada cât de "liberi" zboară acolo.
Vom zbura şi noi la fel de "liber" ?
0

#2130 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2015 - 10:59 PM

Mă mut pe Marte. Cu prima cursă. :D