Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#2011 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 08 April 2015 - 07:46 PM

Eu am vazut un hexa in octombrie 2009. E si un filmulet aici pe forum, dar nimeni nu s-a prins atunci ca e filmat din hexa.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#2012 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 09-January 14

Postat 09 April 2015 - 02:55 PM

Domnilor,
(si cred ca este si o D-soara pe aici)

Extraordinar cate aberatii am vazut in ultimele 3-4-5 pagini.

Va tot legati de termenul de DRONA. Chiar conteaza cum se numesc ciorile care le zburam?

Daca e sa despicam firul in 256, orice avion RC cu receptor cu faisafe e DRONA. Nu?
Zboara autonom (in anumite conditii)? DA. Deci, e drona.
Nu are GPS, nu (mai) are control de la sol, alea alea. E DRONA !!

Din partea mea, sa le zica HexaDronoMegalodendronCuFitilRosu, ca tot un (tort) este.

Legat de zburatul in oras, sunt total PRO zburatului in oras. In anumite conditii, dar sunt PRO zburat in oras. Cu camera cu tot.
Atentie, ca majoritatea "maidanurilor" sunt terenuri intravilane. Deci, nu stiu pe unde zburati voi astia cu "sa interzicem zborul in oras", dar posibil sa va dati cu stangul in dreptul.

Iar la faza cu cocalarii......am un dispret total pentru cei care zic ca daca ai multicopter esti cocalar. Denota prostie, incultura si lipsa de respect.
Afirm asta din perspectiva unuia care a avut un WingDragon (pierdut), am construit un hexacopter si acum surubalesc la o aripa zburatoare. Deci, sunt cocalar ca am copter, si in acelasi timp sunt un domn rafinat ca am si avion?!
Vorbim de tehnologii si principii diferite, dar pasiunea este comuna. Asadar, va rog sa va opriti din condamnarea gratuita a celor care nu sunt ca si voi.

Si in concluzie, DA, multicopterele (Phantom, clar) au declansat aceste nebunii cu reglementarile, ca sunt accesibile ca si pret, au o denumire cu care te poti da mare (DRONA) si sunt mult mai usor de exploatat decat un simplu avion RC.

Legat de obiectivele ARA, nu ma deranjeaza sa dau un telefon la turnul de control sa-i anunt ca se zboara in zona X si daca e ceva sa ma sune pe numarul Y pentru a da jos DRONELE.

Cam atat, deocamdata.
0

#2013 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2015 - 03:07 PM

In caz ca nu stiati, definitia oficiala:

cocalar, cocalari s. m. 1. țigan bișnițar. 2. șmecheraș de cartier. 3. (peior. – între rromi) țigan de cea mai joasă speță.

:)
0

#2014 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2015 - 08:58 PM

Al doilea post iti defineste perfect atitudinea din primul, nu mai trebuia sa te explici.
0

#2015 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2015 - 10:59 PM

Vezi postareaMLGore, la 09 April 2015 - 08:58 PM, a spus:

Al doilea post iti defineste perfect atitudinea din primul, nu mai trebuia sa te explici.

Argumenteaza!
0

#2016 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 06:37 AM

Pt. Ca te cramponezi sa zbori in oras ca e mai sexy si te vede toata lumea , pe maidan nu te baga nimeni in seama . Exact ca un cocalar cu BMW!

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 10 April 2015 - 06:37 AM

0

#2017 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 10 April 2015 - 08:46 AM

tikko draga, de abia astept momentul sa vad o drona in oras, cu camera cu tot. sincer. pasul 2 ... cred ca lumea isi mai aminteste faza de pe chitila cand am calcat in picioare un planor...

tu, imi incalci intimitatea, eu am dreptul sa ma apar. iar noi astia, cu "sa interzicem zborul in oras", suntem cred cei mai disciplinati in aceasta privinta. asa ca iti cam dai tu singurel cu stangu-n dreptu'!

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 10 April 2015 - 08:48 AM

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#2018 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 10 April 2015 - 09:02 AM

Si eu zbor in Oras.Care-i problema?Pe langa stadionul national.Exact pe langa turnul de parasutisti,ca pe acolo am loc si spatiu.In general acolo vin oamenii sa-si plimbe cainele pentru ca de sarit cu parasuta,nu se mai face asa ceva in zilele noastre.Cand te ridici,de acolo se vede stadionul care e la vreo 400 metri.Superb.

Am o JUCARIE facuta de mine pe la vreo 700grame cu naza light softat cu v2 si stau in aer vreo 24minute cu pack de 3000.

Sambata si duminica zbor la ratarie.In cursul saptamanii cand ies de la munca,nu mai am timp si nici chef sa ma duc pana la camp,maidan sau cum vreti voi sa-i spuneti.Si atunci sunt anumite locuri prin oras unde mai poti face aceste zboruri unde zic eu ca nu deranjeaza pe nimeni.

E ca si cum ai plimba cainele prin parc.Numai ca in cazul cainelui daca nu are botnita,e mult mai periculos decat JUCARIA mea.

Poftesc pe cei care vor sa zboare in Oras, linga turnul de parasutisti de langa stadion.

Mai este loc de inca vreo 2,3 ;jucarii". :rofl:

Aceasta postare a fost editata de EBA: 10 April 2015 - 09:03 AM

SUNTEM FUDULI
0

#2019 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 10 April 2015 - 09:40 AM

Vezi postareaMLGore, la 10 April 2015 - 06:37 AM, a spus:

Pt. Ca te cramponezi sa zbori in oras ca e mai sexy si te vede toata lumea , pe maidan nu te baga nimeni in seama . Exact ca un cocalar cu BMW!

Mai tii minte cand eram si eu mic si am zburat elicopterul (Trex 600 Nitro !!) in Parcul Circului si am mai si postat filmul ? Cum ziceai atunci, ca mi-l bagi pe gat, sau cum ? :) Si cred ca aveam si un BMW atunci, deci eram cocalarul perfect :) Noroc ca mi-a trecut repede.
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#2020 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 10:48 AM

Acuma il inteleg pe deplin pe ViP_Eol, cand zicea ca lumea e prea lenesa sa citeasca mai mult de 2-3 randuri.

Va rog sa recititi CU ATENTIE ce am postat eu:
"Legat de zburatul in oras, sunt total PRO zburatului in oras. In anumite conditii, dar sunt PRO zburat in oras. Cu camera cu tot.
Atentie, ca majoritatea "maidanurilor" sunt terenuri intravilane. Deci, nu stiu pe unde zburati voi astia cu "sa interzicem zborul in oras", dar posibil sa va dati cu stangul in dreptul."

Intelegeti ce vreti, ca nu are sens sa va mai explic.

Allen, cum China iti incalc intimitatea?! Ca apari intamplator intr-un cadru dintr-un spatiu public (parc, camp, padure etc.)? Da, exista parcuri, campuri si paduri IN ORAS.
E cam acelasi lucru ca si cand imi fac un selfie si apare careva in spate.

Iar sa distrugi o DRONA DE JUCARIE/AEROMODEL, nu cred ca e cel mai inteligent lucru. Se lasa cu Politie, amenzi si despagubiri.

Va tot aberati, blamati si faceti pe justitiarii, in loc sa va vedeti de hobby.
0

#2021 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 10 April 2015 - 11:08 AM

hai sa va raspund pe rand:

EBA, zbori in oras, e ok atata timp cat esti in acea zona, departe de aglomeratie.

Misumat: nu esti tu genul de cocalar, te stim prea bine, plus ca ti-a trecut chiar repede. si mai stim ca si tu respecti, ca si noi, anumite reguli de bun simt.

Tibko, daca tu ma filmezi si eu nu vreau sa apar in cadru, am mijloace legale la indemana. iar daca eu la vanatoare de vrabiute cu prastia, tu zbori prin preajma, o faci pe riscul tau. ai o atutudine care imi pune semen de intrebare, desi ai o varsta la care ar trebui sa gandesti un pic altfel.

hai sa aveti spor la discutii, ca mi s-a luat.

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#2022 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 11:19 AM

Vezi postareaALLEN, la 10 April 2015 - 11:08 AM, a spus:

hai sa va raspund pe rand:

EBA, zbori in oras, e ok atata timp cat esti in acea zona, departe de aglomeratie.

Misumat: nu esti tu genul de cocalar, te stim prea bine, plus ca ti-a trecut chiar repede. si mai stim ca si tu respecti, ca si noi, anumite reguli de bun simt.

Tibko, daca tu ma filmezi si eu nu vreau sa apar in cadru, am mijloace legale la indemana. iar daca eu la vanatoare de vrabiute cu prastia, tu zbori prin preajma, o faci pe riscul tau. ai o atutudine care imi pune semen de intrebare, desi ai o varsta la care ar trebui sa gandesti un pic altfel.

hai sa aveti spor la discutii, ca mi s-a luat.

"EBA, zbori in oras, e ok atata timp cat esti in acea zona, departe de aglomeratie."
Na, brusc ti-ai schimbat ideile? Gata, e vorba de EBA, e OK zburatul in oras?

"Misumat: nu esti tu genul de cocalar, te stim prea bine, plus ca ti-a trecut chiar repede. si mai stim ca si tu respecti, ca si noi, anumite reguli de bun simt.
"
Iarasi, e vorba de Misumat, il stii prea bine, deci el nu e cocalar.

Dar pe mine, ca nu ma cunosti, gata, automat ma cataloghezi ca si COCALAR.

Vorbeam de aparut accidental in cadru, nu de insistat cu camera pe la fereastra dormitorului.
Imi vorbesti mie de varsta si de atitudine cand tu zici ca iesi "vanatoare de vrabiute cu prastia" si tragi dupa AEROMODELUL meu. Foarte matur, ca sa zic.......
Daca pica, si te-am prins, esti bun de plata. N-ai scapare.
0

#2023 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 10 April 2015 - 11:32 AM

Haideti va rog frumos sa ne calmam.Mai bine ne descarcam la un zbor ,spunem acolo tot ce avem pe suflet mai ales acum cu sarbatorile in prag,ciocnim un ou sau o zburatoare dupa posibilitati. :pardon:

Sarbatori fericite la toata lumea si zboruri line,sau fir intins,sau cum vreti voi.

:drinks:

Va astept pe seara,sau maine la zbor langa turn.

Sarbatori Fericite

Aceasta postare a fost editata de EBA: 10 April 2015 - 11:37 AM

SUNTEM FUDULI
0

#2024 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 12:03 PM

Daca ai fi citit tot ce s-a scris despre ordinul 8 ai fi constatat ca statul s-a sesizat in urma unei reclamatii facute de cineva caruia i s-a incalcat intimitatea cu un multicopter. Asa ca hai sa nu dam din cur daca nu ne f..e nimeni.

Daca ai fi citit tot ce s-a scris despre ordinul 8 ai fi constatat ca statul s-a sesizat in urma unei reclamatii facute de cineva caruia i s-a incalcat intimitatea cu un multicopter. Asa ca hai sa nu dam din cur daca nu ne f..e nimeni.
0

#2025 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 01:57 PM

Vezi postareaMLGore, la 10 April 2015 - 12:03 PM, a spus:

Iarasi incepem: multicopter = aeromodel, fie ca va place, fie ca nu.

O tot tineti sus si tare ca operator multicopter = automat cocalar. Ce, printre "avionisti" nu exista ciobani?
Hai ma, lasa-ti-o balta cu vrajelile astea. Extremismul nu duce nicaieri.

Ala cu multicopterul care a generat ord. 8, probabil ca in afara de acel multicopter (99% alb) cumparat de pe ceva *mag.ro cu vreo 1800 RON, nu mai are nici o alta tangenta cu aeromodelismul. Pur si simplu si-a luat o jucarie "cool".
Bag pariu ca a fost un pusti care se juca prin spate la ceva bloc si a facut o gafa, fata de persoana nepotrivita la momentul nepotrivit.

Era doar o chestiune de timp pana sa apara ceva simmilar ordinului 8.
0

#2026 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 10 April 2015 - 02:53 PM

tibko a spus:

Va tot legati de termenul de DRONA. Chiar conteaza cum se numesc ciorile care le zburam?
Daca e sa despicam firul in 256, orice avion RC cu receptor cu faisafe e DRONA. Nu?
Zboara autonom (in anumite conditii)? DA. Deci, e drona.
Nu are GPS, nu (mai) are control de la sol, alea alea. E DRONA !!

Failsafe-ul nu permite controlul , daca e setat cum trebuie permite jucariei sa ajunga jos fara pagube majore iar daca e setat prost poate sa-ti taie degetele si sa-ti trimita modelul unde vrea vantul . Nu e cazul sa vorbim de drona in acest caz (un balon chiar daca poate ajunge bvr e necontrolat si nimeni nu s-a gandit sa ii zica drona )

Cat despre incalcarea intimitatii cel mai bun dispozitiv e aparatul foto cu teleobiectiv .Serviciile stiu asta ;)

LE- da multicopterele simple (fara gps si fpv) sunt modele ca toate celelalte

Aceasta postare a fost editata de Ahernar: 10 April 2015 - 02:54 PM

HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#2027 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 03:15 PM

Vezi postareaAhernar, la 10 April 2015 - 02:53 PM, a spus:

Failsafe-ul nu permite controlul , daca e setat cum trebuie permite jucariei sa ajunga jos fara pagube majore iar daca e setat prost poate sa-ti taie degetele si sa-ti trimita modelul unde vrea vantul . Nu e cazul sa vorbim de drona in acest caz (un balon chiar daca poate ajunge bvr e necontrolat si nimeni nu s-a gandit sa ii zica drona )

Cat despre incalcarea intimitatii cel mai bun dispozitiv e aparatul foto cu teleobiectiv .Serviciile stiu asta ;)

LE- da multicopterele simple (fara gps si fpv) sunt modele ca toate celelalte

Permite-mi sa intervin cu 2 chestiuni:

- un avion, cand este in failsafe nu este comandat de la sol, zboara autonom in baza unor setari prestabilite, dar zboara autonom, deci clar e DRONA.
- zici ca un multicopter simplu, far gps si fpv, e model. Dar un avion, cu/fara gps si cu fpv, mai este model? :)

Unde bat, este ca nu conteaza principiul de zbor, cum e comandat, daca are sau nu camera, ca tot aeromodel este. Daca unii vor sau nu sa-i zica DRONA, sa-i zica ca tot acelasi obiect il zbori.

Definitia scurta a aeromodelului ca fiind un obiect zburator de max. 30kg mi se pare corecta.
0

#2028 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 04:11 PM

Permite-mi sa intervin cu 2 chestiuni:

- un avion, cand este in failsafe nu este comandat de la sol, zboara autonom in baza unor setari prestabilite, dar zboara autonom, deci clar e DRONA.

* Zboara autonom doar daca esti vrei sa-l pierzi , in rest coboara ASAP (primeaza normalitatea iar zborul autonom inseamna si control nu numai zbor .Planoarele libere nu au fost privite niciodata ca zburatoare autonome )

- zici ca un multicopter simplu, far gps si fpv, e model. Dar un avion, cu/fara gps si cu fpv, mai este model? :)

* Un model la scara de B17 cu mii de detalii migaloase devine brusc drona daca il pilotezi FPV la 3 km distanta deasupra unui punct de interes pe care il filmezi .

Unde bat, este ca nu conteaza principiul de zbor, cum e comandat, daca are sau nu camera, ca tot aeromodel este. Daca unii vor sau nu sa-i zica DRONA, sa-i zica ca tot acelasi obiect il zbori.

Definitia scurta a aeromodelului ca fiind un obiect zburator de max. 30kg mi se pare corecta.

* Aici stii ca putem adauga tot felul de rachete

Eu bat in directia opusa , in functie de modul de folosire o caramida devine din "material de constructie" in "arma crimei" . In acelasi timp analizand punctul de vedere al legiuitorului care vrea sa protejeze publicul pot sa zic avand un pic de experienta in domeniul asta ca grijile legate de invazia intimitatii sunt absolut nefondate , existand metode mult mai eficiente si ieftine pentru a o face.Deci camerele pot ramane , puse pe porumbei , multicoptere sau planoare . In schimb un efect rezonabil de preventie a accidentelor serioase se poate obtine reducand greutatea permisa operarii libere a zburatoarelor . De la mine din burta sub 500g in oras,500g-5kg pe camp (sau la minim 100m de oameni) , restul ar cam trebui cu autorizatie . Si asa sunt cam generos , ar trebui 2 kg dar am in constructie un hexa care depaseste aceasta cifra :D
0

#2029 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 10 April 2015 - 04:17 PM

Vezi postareaAhernar, la 10 April 2015 - 04:11 PM, a spus:

...ar trebui 2 kg dar am in constructie un hexa care depaseste aceasta cifra :D

I-ai pus plumb ca nu iesea CG-ul ? :D :nea:
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2030 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 04:37 PM

Vezi postarearenatoa, la 10 April 2015 - 04:17 PM, a spus:

I-ai pus plumb ca nu iesea CG-ul ? :D :nea:

Hehe , poveste lunga , mai intai am vrut sa remotorizez tri-ul original cu motoare adecvate , asa ca am luat 4 multistaruri de 690kv care sunt niste motoare destul de maricele , trei cu unul de rezerva . Bineinteles cand m-am vazut cu 4 motoare am cedat tentatiei si am facut un quad nou. Acum vreau un pic de redundanta asa ca am mai luat 2 motoare ca sa fac un hexa .Quadul e de placaj+brate lemn si are fix 2kg cu 8800mah pe el si suport cu servo pt ap foto ,daca il fac hexa urca sigur la 2.3 kg la care se adauga payload-ul.

Apropo de pericole , stim bine ca intr-un fel te loveste un planor de polistiren de 2kg si altfel un quad de aceeasi greutate. Ar trebui discutat acest lucru , la fel si redundantele . Un hexa care pica ca s-a rupt o elice e mult mai sigur decat un tri-quad cu 1 kg mai slab care vine ca o cometa in jos . Nu mai zic de un avion-planor care poate fi facut complet redundant (cu bani + greutate suplimentara dar poate)
0

#2031 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2015 - 04:46 PM

Ca sa nu par a ma contrazice ce am zis cu greutatile si distantele trebuie sa se aplice chestiilor ce pot zbura BVR . Bineinteles noi suntem copii cuminti si nu le zburam asa dar "preventiv" legea ne ingradeste astfel incat sa nu fie nevoie sa se scoata in afara legii o multime de aparate .
0

#2032 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 12 April 2015 - 08:34 PM

Ni la ei ! ... Cum s-a gândit "guvernantul" să "dea jos" drona unui cocalaaaar. :clapping: :D
În filmare nu se vede BMW-ul. Asta pune sub semnul întrebării treaba cu cocalarul. :pardon:

https://youtu.be/Z_zw8h4epQM

Hai să aveţi sărbători fericite.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#2033 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 April 2015 - 08:48 PM

Destept animal :D
0

#2034 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 12 April 2015 - 10:41 PM

Uite aşa vânam noi, cu creanga, când eram "tineri" şi deştepţi, dronele "Zeilor".
Numai că s-au gândit, ei, să ne modifice ceva pe la gene şi ne-au coborât cu picioarele pe pământ, dar tonţi. :D

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 12 April 2015 - 10:42 PM

URA şi la zbor fofezelor !
0

#2035 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 13 April 2015 - 01:08 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 12 April 2015 - 08:34 PM, a spus:

Ni la ei ! ... Cum s-a gândit "guvernantul" să "dea jos" drona unui cocalaaaar. :clapping: :D
În filmare nu se vede BMW-ul. Asta pune sub semnul întrebării treaba cu cocalarul. :pardon:

https://youtu.be/Z_zw8h4epQM

Hai să aveţi sărbători fericite.

...Se vede ca un cimpanzeu este de departe mai istet si eficient decat Ordinul 8 cand e vorba de adus dronele la sol... :rofl:
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#2036 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 15 April 2015 - 08:34 AM

Oare este corect ce scrie in articol sau este o stire aiurea?

"Radu Berceanu a proiectat si produs un avion ultrausor care va fi prezentat in Friedrichshafen, Germania, unde are loc in perioada 15-18 aprilie expozitia de aviatie generala AERO 2015.

Asociatia Pilotilor si Proprietarilor de Aeronave (AOPA) afirma, intr-un comunicat postat pe site-ul sau, ca avionul SWAN este conceput sa respecte "regulile Part103 din SUA si microlight SSDR din Marea Britanie", fiind o aeronava monoloc care cantareste 115 kg.

"Aceste reguli dau voie proprietarului sa zboare fara sa detina licenta de pilot si fara a avea avionul inmatriculat la Autoritate dar impun si restrictii cum ar fi un rezervor de combustibil de maxim 25 de litri si o viteza maxima in zborul orizontal de 100 km/h", potrivit sursei citate.

Tractiunea va fi asigurata de un motor care dezvolta doar 30 de cai putere."

Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#2037 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2015 - 08:41 AM

Usor de verificat pe site la AOPA:

http://www.aopa.ro/a...ficiale-85.html

Cat despre partea cu rosu... daca si pentru motodelta ai nevoie, poate stiu altii mai bine... :unsure: dar as zice ca orice aeromodel intra in aceasta categorie :)

Cat despre avion... pare perfect de FPV :D i-as cere niste schitze sa facem unul scale :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 15 April 2015 - 08:44 AM

0

#2038 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2015 - 10:42 AM

...avionul SWAN este conceput sa respecte "regulile Part103 din SUA si microlight SSDR din Marea Britanie"
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2039 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2015 - 10:44 AM

da, am ales partea gresita a garlei... asta este...

Sa privim partea pozitiva totusi, incercati doar sa va imaginati ce ar insemna sa avem aici libertatea asta... cocalarul cu BMW ar avea o cu totul alta dimensiune ! ;)

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 15 April 2015 - 10:46 AM

0

#2040 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 April 2015 - 11:43 AM

Din pacate suntem vecini cu unii care nu ne permit aceasta libertate si placere... Sa nu uitam ca dupa al doilea razboi mondial a fost desfiintat cam tot ce insemna aeroport pe zona de est a tarii, cu foarte putine exceptii. Nici dupa 25 ani de la lovilutie situatia nu sta mai bine. Priveste harta cu arodromurile Aeroclubului Romaniei, vezi cate aeroporturi oficiale civile si chiar militare avem pe partea de est a tarii, desi avem terenuri mai bune decat in zona montana si te vei lamuri. La Galati un cartier se numeste Aeroport in amintirea aeroportului antebelic din zona. Astazi mai exista vreo doua piste de iarba cu foarte putine zburtatoare civile de clasa mica in zona. Una dintre ele este prinsa intr-un mare scandal local de vanzare ilegala de terenuri, fostul Aviasan, cel care se ocupa de aviatia utilitara din zona, astazi aproape mort...

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 15 April 2015 - 11:44 AM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +