Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1681 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 24 March 2015 - 10:18 AM

Concluzia este că nu se va accepta nimic fără o anumită limitare. Cu siguranță nu vor accepta nimic care depășește reglementările FAI și FRMd. Nici nu cred că putem găsi argumente să fie luate în seamă în afara celor menționate în clasificările deja existente.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#1682 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 24 March 2015 - 10:19 AM

Am sa fac un scurt rezumat al amendamentelor/propunerilor pe care ARA le are pana acum la proiectul de modificare:
Atfel se solicita exceptarea aeromodelolor din categoria aeronavelor fara pilot la bord si legiferarea lor in mod separat prin ordinul 8 modificat.
Se solicita exceptarea aeronavelor fara pilot de la obligativitatea zborului in extravilan, consideram suficienta limitarea zborurilor la zonele care nu sunt dens populate.
Se solicita exceptarea aeronavelor fara pilot de la obligativitatea obtinerii unor acorduri speciale pentru folosirea domeniilor publice.
Se solicita reducerea coantumurilor sanctiunilor pentru operatorii aeronavelor fara pilot de la 25.000 ron – 50.000 ron, la 50 ron -500 ron.
0

#1683 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 24 March 2015 - 10:22 AM

Modificarea Ordinului 8 a fost discutata, s-au gasit solutii acceptabile ambelor parti, dar totul se lovea de prevederile din acest HG 912/2010. Acum avem ocazia sa rezolvam problema. Iar daca Andras tace acum este pentru ca exact cu asta se ocupa, neglijand alte obligatii cu caracter personal stingent.In ceea ce ma priveste, CU SIGURANTA nu-mi doresc sa ajung controlor de zbor RC.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 24 March 2015 - 10:25 AM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#1684 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 10:29 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 24 March 2015 - 09:39 AM, a spus:

.................
Xorg, fișa respectivă o completați voi. Pentru aspecte de genul acesta a luat ființă ARA, iar cei care au aderat au făcut-o pentru a avea un cadru de reprezentare.

...............

Noi o facem cu siguranta, dar este important sa stim cu toti cam ce se asteapta de la noi. Putem cere mult si bine drepturi si liberteti daca nu le argumentam si plasam in propuneri concrete la litera legii. Pe de alta parte cu cat mai multe propuneri intr-o dezbatere publica cu atat mai bine, asa ca nici MT-ul nu ar trebui menajat de unele propuneri individuale. Orice cetatean interesat, are dreptul la propuneri in cadrul unor proiecte de acest fel, este libertate de opinie si formularea acestor opinii este chiar o dovada a simtului civic si a interesului pe care-l acordam proiectelor acestei institutii.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 24 March 2015 - 10:30 AM

0

#1685 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 10:31 AM

Xorg, delimitați clar definiția de aeromodel de aeronave fără echipaj (pilot) la bord. Nu vor accepta nici modificarea amenzilor în acest sens.
Dacă analizați definiția încercată de mine, veți constata că permite și existența dronelor, sau a zborurilor FPV atâta vreme cât se păstrează scopul menționat cu respectarea și restului legilor existente. Dacă vor avea impresia că incercăm să acoperim și o eventuală activitate comercială nu vor accepta nimic.
Din păcate cunosc foarte bine cam ce le poate mintea.

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 24 March 2015 - 10:35 AM

0

#1686 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 24 March 2015 - 10:32 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 24 March 2015 - 09:24 AM, a spus:

Orice discuție legislativă se face într-o comisie, sau echipă. Asta presupune existența mai multor persoane, care judecă și încearcă să obțină un text mulțumitor pentru toată lumea. Se pleacă de la idei și principii considerate a fi de bază și se ajunge la o formă finală, care încearcă să cuprindă cam tot ce se dorește. Dacă aveam impresia că textul propus de mine este soluția finală îl trimiteam direct pe mail-ul lui Andras. Dacă cei din conducerea ARA aveau impresia că sunt și ei "Stăpânii inelelor" nu mai cereau păreri (feedback) aici. Cu siguranță că ei sunt cei care vor compila părerile de aici și le vor transmite mai departe, lucru absolut normal și necesar.
De asemenea, știu sigur că nu ajunge să-ți trimiți doleanțele. Nu vor "avea timp și personal" să le transpună în lege. Există totuși o șansă dacă li se trimite un text gata redactat cu modificările și completările dorite care să fie, eventual, însoțite și de argumentație.
Am rugămintea de a încerca să înlocuim cuvântul hobby cu activitate recreativă. Presupun că nu dorește nimeni, atunci când ridică un pachet din afara UE, să platească pe lângă TVA-ul la transport și o acciză pe hobby.

Stimati Aeromodelisti,

Atasat veti putea gasi propunerea noastra deja trimisa catre MT.
Pana sa ajuns la acest rezultat Daniel Iorga si cu mine am lucrat la acest subiect aprox 10 h verificand cu mare atentie:

1. Codul Aerian Civil
2. HG 912/2010 in vigoare
3. Mod HG 912/210
4. Mesajele postate pe RHC si e-mailurile primite

Stim ca pentru multi este foarte greu sa intaleaga legile si sa le verifice....dar mai greu este sa transformam doleantele aeromodelistilor sub forma de reglementare legala, ca de exemplu "NOI VREM SA ZBURAM"
Va garantez ca daca cititi cu mare atentie legile veti intalege textul propus de ARA, in continuare mai avem timp sa venim cu propuneri noi.
HG 912/2010 nu face decat referire la ordinul 8/2014 defapt aici se va reglementa aeromodelismul.

O zi buna,

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 24 March 2015 - 10:32 AM

Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#1687 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 10:38 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 24 March 2015 - 10:31 AM, a spus:

Xorg, delimitați clar definiția de aeromodel de aeronave fără echipaj (pilot) la bord. Nu vor accepta nici modificarea amenzilor în acest sens.
Dacă analizați definiția încercată de mine, veți constata că permite și existența dronelor, sau a zborurilor FPV atâta vreme cât se păstrează scopul menționat și restul legilor existente. Dacă vor avea impresia că incercăm să acoperim și o eventuală activitate comercială nu vor accepta nimic.
Din păcate cunosc foarte bine cam ce le poate mintea.

Petru amenzi ne vom zbate cat va fi nevoie, cuantumul sanctiunilor trebuie sa fie proportional cu pericolul pentru valorile sociale pe care il reprezinta fapta sanctionata. Este inadmisibil sa consideri ca reprezentand acelasi pericol pentru valorile sociale, zborul unui avionas de le raionul de jucarii cu transportul neautorizat al unor substante radiocative.
0

#1688 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 24 March 2015 - 10:39 AM

Domnilor, corectati greselile gramaticale si de punctuatie mai intai. Fac impresie proasta. daca imi dati textul in format editabil (word), pot sa-l corectez eu imediat.
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#1689 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1449
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 24 March 2015 - 10:57 AM

Vezi postareaRower, la 24 March 2015 - 10:39 AM, a spus:

Domnilor, corectati greselile gramaticale si de punctuatie mai intai. Fac impresie proasta. daca imi dati textul in format editabil (word), pot sa-l corectez eu imediat.

..."raspunsul prieteni e vanare de vant..."
0

#1690 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 11:16 AM

Rower, oricum textul va suferi modificari mai mici sau mai mari si va trece cu siguranta si prin corecturile gramaticale necesare. Dupa mai bine de 10 ore de documentare/studiu/propuneri-argumentatie, greselile sunt inerente. Important este ca propunerea contine referirea la aeromodele si trimiterea necesara spre viitoarea forma a Ordinului 8 unde se va detalia problema noastra. In masura in care aceasta propunere deja trimisa va fi acceptata, putem spune ca ne-am atins dezideratele.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1691 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 11:31 AM

Vezi postareaRower, la 24 March 2015 - 10:39 AM, a spus:

Numai cine nu munceste nu greseste. Volumul de munca necesar asociatiei este mare si dupa cum stiti, nu exista angajati full-time. Unele documente sunt scrise noaptea la ore tarzii dupa o zi de munca, iar timpul pentru eventuale verificari lipseste cu desavarsire. Cu siguranta o minte odihnita observa cu usurinta astfel de greseli inca de la o prima lecturare, dar din pacate pana acum nu s-a oferit nimeni sa preia aceasta responsabilitate. Astfel orice propunere serioasa in acest sens este binevenita, printr-un email pe info@aeromodelism.ro
In privinta sensibilitatii autoritatilor la astfel de greseli, cred ca va faceti griji inutile, de cele mai multe ori desi emit acte trecute prin mainile mai multor functionari, unii chiar specializati in elaborarea documentelor, tot reusesc sa faca greseli cu mult mai grave. Desigur asta nu inseamna ca noi trebuie sa ne permitem prea multe greseli de acest fel.
0

#1692 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 11:54 AM

Hm. Fără o delimitare şi definire clară a aeromodelismului ... .
E bine să apară ce dorim în prezenta hotărâre de guvern. Ordinul 8, sau orice alt ordin, azi este, mâine ... posibil să nu.
0

#1693 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 11:56 AM

Vezi postareaxorg, la 24 March 2015 - 11:31 AM, a spus:

Numai cine nu munceste nu greseste. Volumul de munca necesar asociatiei este mare si dupa cum stiti, nu exista angajati full-time. Unele documente sunt scrise noaptea la ore tarzii dupa o zi de munca, iar timpul pentru eventuale verificari lipseste cu desavarsire. Cu siguranta o minte odihnita observa cu usurinta astfel de greseli inca de la o prima lecturare, dar din pacate pana acum nu s-a oferit nimeni sa preia aceasta responsabilitate. Astfel orice propunere serioasa in acest sens este binevenita, printr-un email pe info@aeromodelism.ro
In privinta sensibilitatii autoritatilor la astfel de greseli, cred ca va faceti griji inutile, de cele mai multe ori desi emit acte trecute prin mainile mai multor functionari, unii chiar specializati in elaborarea documentelor, tot reusesc sa faca greseli cu mult mai grave. Desigur asta nu inseamna ca noi trebuie sa ne permitem prea multe greseli de acest fel.

E adevărat, dar nu e prima oară când cineva se oferă să ajute în acest sens (Rower). De ce să nu profitaţi de încă o persoană dispusă să facă muncă voluntară.
0

#1694 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 12:07 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 24 March 2015 - 11:54 AM, a spus:

E bine să apară ce dorim în prezenta hotărâre de guvern. Ordinul 8, sau orice alt ordin, azi este, mâine ... posibil să nu.

HG912 este un cadru general ce reglementeaza domeniul aerului. Particularizarea se va face in noua forma a Ordinului 8. Pana acum, actuala HG912 nu continea referiri la aeromodele, in concluzie nici Ordinul 8 actual nu era aplicabil desi le mentiona. Aceasta a fost problema. Acum, cu corectiile necesare, situatia va reveni la normal. In legislatie au existat desincronizari, acum se lucreaza la remedierea lor.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1695 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 12:09 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 24 March 2015 - 11:54 AM, a spus:

Si mai concret ar trebui sa fie definit aeromodelul, fara de care legea/proiectul va lasa "mana libera" reprezentantilor autoritatilor (ex.gardianul- politistul comunitar cum se numeste...) sa interpreteze dupa bunul lor plac sau dupa intelegerea lui (la unii foarte limitata). Sa vina unul din asta pe camp unde zbori sa-ti zica "bai ai autorizatie sa zbori cu aceasta AERONAVA fara pilot ? ia sa scoatem chitantierul...
Degeaba vei incerca tu sa-i explici ce-i aia o aeronava fara pilot la bord si ca asta care-l zbori tu de placere, e AEROMODEL (o amarata de spuma sau o balsa...)
0

#1696 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 12:19 PM

Vezi postareadanysoft32, la 24 March 2015 - 12:09 PM, a spus:

Si mai concret ar trebui sa fie definit aeromodelul.......

Tocmai ce am postat explicatia: HG912=cadru general, Ordinul 8=particularizare.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1697 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 12:25 PM

Gigi asta nu-mi pare ca lamureste problema ...

aeronava fara pilot la bord – aeronava fara echipaj
de zbor la bord, care poate executa un zbor în mod
programat sau dirijat de la distanta, altele decât
aeromodelele definite prin ordinul comun al
Ministerului Transporturilor si al Ministerului Apararii
Nationale”
Doar ce am scris mai sus despre nenea gardianu sau militianul (si excesul lor de zel sau lipsa de intelegere...)

0

#1698 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 12:31 PM

dupa ce se vb de aeromodele...
altele decât
aeromodelele definite prin ordinul comun al
Ministerului Transporturilor si al Ministerului Apararii
Nationale”

la motivatie se vorbeste in continuare despre AERONAVE fara pilot la zbor...

Fisiere atasate

0

#1699 Useril este offline   YO2BTW 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312
  • Inregistrat: 02-January 15
  • Interests:Radioamatorism, Ceasornicarie, Modelism, Astronomie, Foto/Video, Bijuterii HandMade, Parfumerie, OffRoad, Tir cu arcul olimpic...etc

Postat 24 March 2015 - 12:37 PM

Oricum incepand cu anul 2016 o sa se modifice radical legislatia aceasta, o sa se puna in acord cu legislatia europeana.
Ordinul 8/2014 inceteaza la data de 31 dec 2015, cel putin asa am inteles eu.

Adrian - YO2BTW
YR - BTW
EASY STAR II
Phoenix 2000 EPO Composite R/C Glider
Tarot 680 Pro NAZA M V2 - GoPro 4 Black
DJI F450 NAZA-M V2 - GoPro 4 Black
FrSky TARANIS Plus-OpenTX
0

#1700 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 12:40 PM

Diferentierea o face DESTINATIA. Ordinul 8 va face clarificarea si incadrarea. Pentru ca aeronavele fara pilot la bord pot avea diverse domenii de operare; militare, civile, industriale..., ALTELE decat cele de interes pentru noi, operate cu scop sportiv si recreativ.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 24 March 2015 - 12:41 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#1701 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 March 2015 - 12:54 PM

Despre ce va fi am postat aici, suna frumos, dar nu e exclus sa avem surprize...

Vezi postareaYO2BTW, la 24 March 2015 - 12:37 PM, a spus:

Oricum incepand cu anul 2016 o sa se modifice radical legislatia aceasta, o sa se puna in acord cu legislatia europeana.
Ordinul 8/2014 inceteaza la data de 31 dec 2015, cel putin asa am inteles eu.

Adrian - YO2BTW

... cu picioarele pe pamant ...
0

#1702 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 03:02 PM

Poate lectura asta va clarifica mai bine ce griji au unii...

http://www.wired.com...te-house-drone/

E adevarat, platiti ca sa le aiba, sau, mai stii, ca sa le inventeze ;)
0

#1703 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 06:25 PM

Povesteam mai in urma ca in modelism va fi cam greu sa apara asigurari, pentru ca lipseste statistica, un model matematic pe baza caruia sa se evalueze pagube, daune, si in final costul asigurarii.

Citesc astazi ca pentru un domeniu la fel de exotic si imprevizibil s-a reusit acest lucru la noi in tara, au aparut asigurarle pentru proprietarii de caini de lupte ;)

http://www.economica...atac_98419.html

De pus la dosar...
0

#1704 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 24 March 2015 - 10:00 PM

Vezi postarearenatoa, la 23 March 2015 - 10:59 PM, a spus:

Ce ziceti ce frumos suna categoria Open din propunerea viitoarei reglementari europene ? :D

... will not require any authorization by aviation authorities for flight, so long as the operation stays within defined boundaries.
Overseen by local police in the same way that automobiles are dealt with by local authorities.
Aviation authorities will have no involvement in these operations, even for commercial operations.
No airworthiness approvals or licenses for operators or pilots. However industry standards may be applied to the airworthiness requirement. Some industry standards may involve safety features like parachutes or mitigation of failures through software and redundancy.
Risk to other airspace operators is mitigated through separation from manned aviation. Specifically, the drone must be flown within direct visual line of sight of the operator, at an altitude not to exceed 150 meters above the ground or water, and outside of specified areas (such as airports, areas protected for environmental purposes, or areas like military installations that are cordoned off for security purposes)
To mitigate risks to persons on the ground, the aircraft will be low energy and will need to remain a safe distance from people on the ground.
Flights above crowds will be prohibited, but flights above people not related to the operation in cities or populated areas will be allowed.
Toys weighing less than 500g (1.1 pounds) will be exempt from industry standards.

http://www.forbes.co...ore-permissive/

Nu stiu de ce imi suna mie rau acele "industry standards" pomenite la tot pasul... :D
Parca vad ca o sa regretam vremurile cand aveam voie 1kg, lol

Cu tot respectul, suntem in România, vorbim și scriem românește.....e tare obositor și neplăcut să citești în engleză, chiar dacă nu suntem străini de limba asta. Vă rog foarte frumos ca pe viitor sa postati în română. Fără supărare....:)

Sunt tare curios dacă un forum american are postări în limba română....

Aceasta postare a fost editata de nicajohn: 24 March 2015 - 10:05 PM

pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#1705 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1489
  • Inregistrat: 06-September 08

Postat 24 March 2015 - 10:15 PM

Toata lumea discuta despre diferenta dintre avioane fara pilot si aeromodele.
Dar nimeni nu discuta despre diferenta intre aceste ... periculoase aeromodele si ... jucarii. Un model de pana 1 kg se gaseste de cumparat la magazinele de cartier, si nu intervine deloc romatsa ... Vorba cuiva... broasca e verde, campia e verde, deci broasca e campie! E logic romatsa, nu-i asa?
0

#1706 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 10:26 PM

Aeromodelele sunt avioane si elicoptere fara pilot. dar nu toate avioanele fara pilot sunt aeromodele.
Ce nu intelege nimeni dupa atatea discutii, este faptul ca toata aceasta campanie anti zbor fara pilot se desfasoara la nivel mondial, a inceput peste tot in acelasi timp si este coordonata de cineva extrem de interesat de acest domeniu. nu e o teorie a conspiratiei, se vede cu ochiul liber.
Toate eforturile noastre vor avea doar succesul care va fi permis de cei ce au initiat porcaria asta.
De zburat se va zbura sigur, insa nu cum ne dorim.
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#1707 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 10:55 PM

In engleza, va rog, limba oficiala in capitala, la Bruxelles :D
Ca altfel nu inteleg unde bateti :p
0

#1708 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2015 - 10:59 PM

Vezi postarearenatoa, la 24 March 2015 - 10:55 PM, a spus:

In engleza, va rog, limba oficiala in capitala, la Bruxelles :D
Ca altfel nu inteleg unde bateti :p

LAIC :)
0

#1709 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2015 - 12:50 AM

Şi uite aşa săracul şi mândrul Guşter devine dinozaur. :D
Io cre' că o dăm în paranoia fără să conspirăm nimic. Mai mult transpirăm la taste.
Ce să-i faci ? Trăim într-o lume violentă şi tehnologia a luat-o cu mult înaintea educaţiei, culturii şi conştiinţei.
Normal că se discută peste tot despre ameninţarea dronelor, care e reală, dar asta nu înseamnă că există neapărat "cineva" care are de câştigat de pe urma interzicerii zborului. E pur şi simplu teama în faţa unui fenomen care devine necontrolabil, cu încercări disperate de a-l controla.
Asta e. Marele vinovat este geniul necunoscut care a inventat roata şi pe urmă apa caldă. :yahoo:

Se pare că vine al IV-lea război mondial, de data asta cu drone, aşa că eu îmi montez pe modele praştii cu bolduri şi angajez bondari pe post de "prăştiori". :rolleyes:

P.S. Şi penicilina e verde. Oare câmpia e penicilină şi Guşteru' :pardon: antibiotic ?
0

#1710 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 25 March 2015 - 08:35 AM

Vezi postareanicajohn, la 24 March 2015 - 10:00 PM, a spus:

Cu tot respectul, suntem in România, vorbim și scriem românește.....e tare obositor și neplăcut să citești în engleză, chiar dacă nu suntem străini de limba asta. Vă rog foarte frumos ca pe viitor sa postati în română. Fără supărare....:)

Sunt tare curios dacă un forum american are postări în limba română....

Engleza este limba oficiala a aviatiei! ;)
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis