Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1501 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 06 March 2015 - 01:15 AM

Vezi postareabitex, la 05 March 2015 - 09:56 PM, a spus:

Dar nu mai bine le trimit eu o poza pe hartie format 3x4 impreuna cu cererea scrisa de mana cu un curier rapid cu plata la destinatar, sa le scaneze singuri? Pentru ca instructiunile permit si asta...

Asteptam cererea de aderare cu cea mai mare placere, indifferent de procedura folosita, atat timp cat aceasta este mentionata in cererea de aderare.
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#1502 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 March 2015 - 01:22 AM

Stimati Aeromodelisti,

Este necesar sa gasim urgent solutii commune in rezolvarea acestei probleme https://www.aeromode...rile-noastre-2/
In continuare asteptam propuneri de la dumneavoastra pe link-ul http://www.rhcforum....0972-propuneri/ sau pe adresa de e-mail info@aeromodelism.ro

Va multumesc,

Andras Babos
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1503 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 06 March 2015 - 09:15 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 06 March 2015 - 01:22 AM, a spus:

...
Este necesar sa gasim urgent solutii commune in rezolvarea acestei probleme https://www.aeromode...rile-noastre-2/
In continuare asteptam propuneri de la dumneavoastra pe link-ul http://www.rhcforum....0972-propuneri/ sau pe adresa de e-mail info@aeromodelism.ro
...

Asi dori se aflu care este implicarea actuala a lui BIG in chestiunea cu Romatsa? Nu ar fi el in tematica?
Iar in legatura cu ISU se pare ca exista o echipa?
Exista in ambele cazuri consilieri legali din partea ARA?
Este corect ca ambele tematici sint legate de multiple deplasari in Bucuresti?

De ce pun intrebariile astea?
Am sentimentul ca toata sarcina se afla pe un singur umar si ca costurile cam depasesc bugetul disponibil.
Si daca am dreptate ar fi cazul se ne oprim se tot cerem unul altul, se avem pretentii ci in loc se mai adaugam ajutor practic si pecuniar.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1504 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 March 2015 - 10:44 AM

Vezi postareawabo1, la 06 March 2015 - 09:15 AM, a spus:

Asi dori se aflu care este implicarea actuala a lui BIG in chestiunea cu Romatsa? Nu ar fi el in tematica?
Iar in legatura cu ISU se pare ca exista o echipa?
Exista in ambele cazuri consilieri legali din partea ARA?
Este corect ca ambele tematici sint legate de multiple deplasari in Bucuresti?

De ce pun intrebariile astea?
Am sentimentul ca toata sarcina se afla pe un singur umar si ca costurile cam depasesc bugetul disponibil.
Si daca am dreptate ar fi cazul se ne oprim se tot cerem unul altul, se avem pretentii ci in loc se mai adaugam ajutor practic si pecuniar.

Buna Walter,

Ovidiu Bora (BIG) va fi si el implicat in proiectele pe partea de legislatie (Romatsa; AACR; MT). Pana in prezent sa muncit mult pentru a putea facilita inceperea acestor proiecte si nu a fost necesara implicarea lui.
Da, cu IGSU avem echipa nu avem problem de resurse pe acest proiect.
"Exista in ambele cazuri consilieri legali din partea ARA?" sincer nu am intales mesajul clar.
Da toate proiectele sunt 100% lipite de Bucuresti. Si vor necesita multiple deplasari. Pana in prezent am reusit sa le rezolvam fara costuri. :) (cu exceptia unei zile de concediu din partea mea.)
Cea ce pot sa va spun ca am un suport 24 din 24 din partea lui Daniel Iorga (Xorg) care este alaturi de mine 100% si prin aceasta cale doresc sa ii multumesc enorm de mult pentru suportul acordat pana in prezent si cele care vor mai fi. Tot odata pe aceasta cale doresc sa multumesc membrilor ARA care sau implicat pana in prezent in proiectul cu IGSU si a altor membri ARA care ajuta punctual la cererile ARA.
Lucrurile vazute putin de mai sus din partea mea arata ca aeromodelistii au inceput sa intalega rolul ARA, iar implicarea membrilor este una promitatoare dar nu suficient pentru proiectele pe care le avem incepute in prezent care sunt urgente si critice pentru aeromodelism.

O zi buna,

Andras

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 06 March 2015 - 11:25 AM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1505 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 11:42 AM

consilier legal = o persoana cu background profesional in ale legii care se aplica pe tematica respectiva...de acea plural consilieri
intAles acum sefu?
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1506 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 06 March 2015 - 11:55 AM

Stimati Aeromodelisti,

Va multumesc,

Andras Babos

Dupa cum vedeti autoritatile ne promit suport si sprijin in rezolvarea problemelor, dar acum este randul nostru sa sprijinim rezolvarea acestor probleme. La toate discutiile am fost intrebati de numarul membrilor, asta cantareste foarte mult in ochii autoritatilor si cred ca nu va inchipuiti vreodata ca o asociatie cu 120 de membrii va reusi sa obtina suficiente zone segregate la nivel national pentru a satisface necesitatea de zbor pentru toti aeromodelistii din tara. Practic acum avem sansa de a obtine libertate de zbor pentru zonele pe care le dorim a fi segregate, sper sa nu ratam aceasta ocazie mai ales pt. zonele CTR/TMA, zone ce greu vor mai putea fi segregate in viitorul apropiat. In zonele CTR/TMA locatiile vor putea fi activate/dezactivate de maximum 2 persoane responsabile de acea zona. Atat timp cat acordul este semnat intre ARA si Romatsa automat acele persoane vor trebuii sa fie membre ARA, mai mult pentru fiecare astfel de zona vor fi specificate in anexa distincta conditiile specifice de utilizare. Asta inseamna ca avem nevoie de informatiile specifice acelei zone de zbor, avem nevoie de persoane care-si asuma responsabilitatea utilizarii acelor zone. Ma mira insa ca pentru Bucuresti din cate stiu nu avem inca declarata nici o zona de zbor, desi CTR-ul Bucuresti acopera mare parte din locurile de zbor din jurul capitalei. Domnilor daca acum cand ni se ofera sanse nu ne dovedim capabili macar sa cerem cea ce vrem, sincer nu stiu cine sau cum ne va mai putea ajuta in cauza noastra.
0

#1507 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 March 2015 - 12:45 PM

Vezi postareawabo1, la 06 March 2015 - 11:42 AM, a spus:

consilier legal = o persoana cu background profesional in ale legii care se aplica pe tematica respectiva...de acea plural consilieri
intAles acum sefu?

Nu avem consilier legal 100% pe tematica noastra dar avem destul de aproape
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1508 Useril este offline   lrbc 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 14-September 13

Postat 06 March 2015 - 02:20 PM

Vezi postareaxorg, la 06 March 2015 - 11:55 AM, a spus:

...desi CTR-ul Bucuresti acopera mare parte din locurile de zbor din jurul capitalei...

Mă bag ca musca-n lapte. Nu știu unde-s zonele de zbor la București, dar dacă nu-s în zona de nord (vezi imaginea), nu cred că aveți vreo problemă. În rest e TMA București, de la 2000ft în sus (adică de la 600m), care e spațiu aerian de clasa A, adica interzis VFR-urilor. Nu cred că voi zburați mai sus de 600m.

Aceasta postare a fost editata de lrbc: 06 March 2015 - 02:21 PM

0

#1509 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 06 March 2015 - 03:28 PM

...In zonele CTR/TMA locatiile vor putea fi activate/dezactivate de maximum 2 persoane responsabile de acea zona. Atat timp cat acordul este semnat intre ARA si Romatsa automat acele persoane vor trebuii sa fie membre ARA, mai mult pentru fiecare astfel de zona vor fi specificate in anexa distincta conditiile specifice de utilizare. Asta inseamna ca avem nevoie de informatiile specifice acelei zone de zbor, avem nevoie de persoane care-si asuma responsabilitatea utilizarii acelor zone. ...

Puteti detalia partea asta ? Ce implica faptul ca intr-o comunitate de 5-6 zburatori activi unul singur e membru ARA? Ce responsabilitate va avea respectivul, ce inseamna locatie activata ? Va fi necesara prezenta membrului responsabil ARA la fiecare iesire a colegilor sai ?

Caz neamintit inca in postarile de pana acum, ce relatie va fi intre acel membru ARA responsabil si comandantul aeroclubului, daca locatia de zbor este un teren afiliat Aeroclubul Romaniei ?
Ar fi cazul ca membrul ARA responsabil sa inceapa informarea comandantului de acum? sau sa astepte pana cand acesta va primi informarea de la Bucuresti ?
Putem pasa aceasta locatie catre ARA ca sa o discute cu Romatsa fara informarea (si acceptul) comandantului ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 06 March 2015 - 03:29 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#1510 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 04:57 PM

Renato, aceste locatii daca sint pe lista pot fi discutate mai intii si pe urma se discute procedura si restul.
Daca intodeuna intram in amanunt inainte se ne miscam atunci sigur nu ajungem nicaieri.
In stilul aceasta ma mira ca mai face cineva ceva.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 06 March 2015 - 04:57 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#1511 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 05:41 PM

Vezi postarealrbc, la 06 March 2015 - 02:20 PM, a spus:

Mă bag ca musca-n lapte. Nu știu unde-s zonele de zbor la București, dar dacă nu-s în zona de nord (vezi imaginea), nu cred că aveți vreo problemă. În rest e TMA București, de la 2000ft în sus (adică de la 600m), care e spațiu aerian de clasa A, adica interzis VFR-urilor. Nu cred că voi zburați mai sus de 600m.

Opinia ta este mai mult decat binevenita, din cate situ este chiar printre cele autorizate. Nu sunt chiar familiarizat cu hartile, dar am inteles practic ca zona CTR este definita de un cerc cu raza de 20Km avand centrul pe mijlocul pistei. Pe harta intr-adevar pare a fi mai mult o jumatate de cerc in partea de nord. In nord erau totusi cateva locatii din cate stiu.
0

#1512 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 06:06 PM

Vezi postarearenatoa, la 06 March 2015 - 03:28 PM, a spus:

Puteti detalia partea asta ? Ce implica faptul ca intr-o comunitate de 5-6 zburatori activi unul singur e membru ARA? Ce responsabilitate va avea respectivul, ce inseamna locatie activata ? Va fi necesara prezenta membrului responsabil ARA la fiecare iesire a colegilor sai ?

Caz neamintit inca in postarile de pana acum, ce relatie va fi intre acel membru ARA responsabil si comandantul aeroclubului, daca locatia de zbor este un teren afiliat Aeroclubul Romaniei ?
Ar fi cazul ca membrul ARA responsabil sa inceapa informarea comandantului de acum? sau sa astepte pana cand acesta va primi informarea de la Bucuresti ?
Putem pasa aceasta locatie catre ARA ca sa o discute cu Romatsa fara informarea (si acceptul) comandantului ?

Wabo are perfecta dreptate, unele detalii le vom stabili din mers. Mai mult ca sigur vor fi discutate distinct detalile specifice fiecarei zone in parte. Zborul din incinta aeroclubului face obiectul unui alt acord ce se doreste a fi semnat cu Aeroclubul Romaniei.
0

#1513 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 06 March 2015 - 08:56 PM

Inca o problema care am detectat-o zilele astea cu adresa... am remarcat pe lista in orasul meu un numa familiar... sun ca sa fiu sigur, si am confirmarea ca el este, doar ca... s-a inscris in ARA cu domiciliul de acasa, si el este student la telecom in Bucuresti !
Unde credeti ca va zbura ?
Plus ca ARA a pierdut deja aceasta informatie ca el se afla in Bucuresti 11 luni pe an si l-ar putea folosi... la ARA a ajuns informatia (falsa) ca ar avea domiciliul acasa la parinti...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1514 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 06 March 2015 - 09:32 PM

Vezi postarearenatoa, la 06 March 2015 - 08:56 PM, a spus:

Inca o problema care am detectat-o zilele astea cu adresa... am remarcat pe lista in orasul meu un numa familiar... sun ca sa fiu sigur, si am confirmarea ca el este, doar ca... s-a inscris in ARA cu domiciliul de acasa, si el este student la telecom in Bucuresti !
Unde credeti ca va zbura ?
Plus ca ARA a pierdut deja aceasta informatie ca el se afla in Bucuresti 11 luni pe an si l-ar putea folosi... la ARA a ajuns informatia (falsa) ca ar avea domiciliul acasa la parinti...

Cârcotaşule ! :clapping: :D

Nu poate omu' să plece de acasă, că-l dai de gol.
URA şi la zbor fofezelor !
0

#1515 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 09:39 PM

[...] In zonele CTR/TMA locatiile vor putea fi activate/dezactivate de maximum 2 persoane responsabile de acea zona. Atat timp cat acordul este semnat intre ARA si Romatsa automat acele persoane vor trebuii sa fie membre ARA, mai mult pentru fiecare astfel de zona vor fi specificate in anexa distincta conditiile specifice de utilizare. [...]

O mică eroare. Zonele nu vor fi activate/dezactivate doar de membrii ARA. Deja se întâmplă asta şi cei care "activează/dezactivează" legal sunt doar membri ai unui club privat afiliat FRMd.
Având în vedere că membri ARA sunt destui de puţini, o politică de genul ăsta ar fi în dezavantajul ARA. Posibil să mai primiţi câteva cereri, dar foarte probabil să vă ridicaţi foarte mulţi în cap.
0

#1516 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 March 2015 - 09:45 PM

Buna seara tuturor.
Am discutat despre problema adresei trecuta in formularul de inscriere si cred ca am ajuns la oarece consens, ca ar fi sanse si de mai bine.
In toate actele se trece adresa de domiciliu sau in caz exceptional adresa de rezidenta.
In formularul ARA exista campurile pentru adresa, dar in final se sugereaza ca ar fi nevoie de completat acolo adresa de corespondenta (aia in care se pot primi si colete, respectiv tricoul si legitimatia). De aici apar confuziile. Desi este logic de pastrat legatura prin mail si de stabilit acolo detaliile, nu se intelege din cererea de inscriere sau de pe pagina ARA cum ar fi normal de procedat cu adresa.
Sunt putine cazuri dar sunt milioane in tara in care adresa de domiciliu este una, adresa de resedinta este alta si pentru ca omul sta de dimineata pana seara la job, adresa la care poate primi un eventual pachet este adresa unei firme.

Multumesc membrilor ARA pentru clarificari...

PS. Sau si mai rau, daca cineva citeste: "7. Vei primi din partea ARA legitimaia, pliantul şi tricoul cu logo ARA prin curierat rapid la adresa menionată mai sus de către dumneavoastră. " si nu doreste sa primeasca tricou, nu completeaza deloc adresa.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 March 2015 - 09:54 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#1517 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 10:00 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 06 March 2015 - 09:39 PM, a spus:

O mică eroare. Zonele nu vor fi activate/dezactivate doar de membrii ARA. Deja se întâmplă asta şi cei care "activează/dezactivează" legal sunt doar membri ai unui club privat afiliat FRMd.
Având în vedere că membri ARA sunt destui de puţini, o politică de genul ăsta ar fi în dezavantajul ARA. Posibil să mai primiţi câteva cereri, dar foarte probabil să vă ridicaţi foarte mulţi în cap.

ARA poate delega doar din proprii membrii personae care vor activa/dezactiva zonele prin acest acord. Cu siguranta exista si alte entitati care prin acorduri de acest tip au desemnate persoane pe aceasta problema.
0

#1518 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 10:02 PM

Vezi postareabitex, la 06 March 2015 - 09:45 PM, a spus:

Buna seara tuturor.
Am discutat despre problema adresei trecuta in formularul de inscriere si cred ca am ajuns la oarece consens, ca ar fi sanse si de mai bine.
In toate actele se trece adresa de domiciliu sau in caz exceptional adresa de rezidenta.
In formularul ARA exista campurile pentru adresa, dar in final se sugereaza ca ar fi nevoie de completat acolo adresa de corespondenta (aia in care se pot primi si colete, respectiv tricoul si legitimatia). De aici apar confuziile. Desi este logic de pastrat legatura prin mail si de stabilit acolo detaliile, nu se intelege din cererea de inscriere sau de pe pagina ARA cum ar fi normal de procedat cu adresa.
Sunt putine cazuri dar sunt milioane in tara in care adresa de domiciliu este una, adresa de resedinta este alta si pentru ca omul sta de dimineata pana seara la job, adresa la care poate primi un eventual pachet este adresa unei firme.

Multumesc membrilor ARA pentru clarificari...

PS. Sau si mai rau, daca cineva citeste: "7. Vei primi din partea ARA legitimaia, pliantul şi tricoul cu logo ARA prin curierat rapid la adresa menionată mai sus de către dumneavoastră. " si nu doreste sa primeasca tricou, nu completeaza deloc adresa.

Sincer nu reusesc sa va inteleg intru totul pozitia. Va stiu de foarte multi ani pe acest forum si inca imi amintesc vremurile vechi cand eu eram la inceputuri intr-ale acestui hobby si citeam cu respect si admiratie parte din postarile dvs. pe teme tehnice.
Inca odata va repret, se pot face si sunt foarte multe scpari, dar asa cum v-am mai spus resursele sunt destul limitate si mai ales concentrate in alte directii acum. Astfel daca doriti intr-adevar sa sustineti obiectivele asociatiei si credeti ca puteti face unele eforturi in acest sens, am rugamintea sa faceti un prim minim efort in completarea acelui formular de inscriere, dupa care va asigur ca veti gasi intelegere penru orice propunere concreta de imbunatatire a sistemului de inscriere si nu numai. Desigur ar fi util sa va si asumati responsabilitatea implementarii respectivelor solutii propuse.
In alta ordine de idei, cred ca inaintea semnalarii unor aspecte ar fi utila si putina informare, astfel veti fi suprins poate sa aflati ca inscrierea juniorilor este gratuita, deci in cazul lor nu este necesara efectuarea unei plati. Costurile curierului prin care sunt trimise cererile fac obiectul unei sponsorizari. Ca idee insa ati fi primul membru ce ar trimite cererea prin curier, intamplarea face ca pana acum nici un alt membru nu a urmat aceasta metoda desi au solicitato, astfel ca sansele ca asociatia sa poata fi supusa riscului de falimentare prin metoda descrisa de dvs. sunt practic nule. Din punctul meu de vedere si mai ales in amintirea vremurilor de demult trecute, asociatia noastra ar avea de castigat cu un membru de notorietatea dvs.. Totusi ma face mirat insistenta dvs. asupra modalitatii de inscriere. Pana la urma cu totii am acceptat ca pot fi aduse unele imbunatatiri dar asta nu reprezinta o prioritate imediata in acest moment. Ma intreb daca acum incercati sa ne demonstrati ca in fapt toate proiectele in curs ale ARA ar trebui amanate pana la rezolvarea problemei semnalate de dvs. sau aveti o problema personala cu aceasta asociatie.
0

#1519 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 March 2015 - 10:18 PM

Asa sunt eu mai greu de inteles din simplul motiv ca poate nu stiu sa exprim clar ce gandesc.
O iau incetisor, poate reusesc.
Se plange lumea ca sunt putini membri. Un numar cat mai mare de membri ar da bine...
Pe de alta parte ARA se refera doar la aeromodelisti. Cum pot demonstra eu ca sunt aeromodelist? Nu pot. Desi eu pot ca sunt legitimat si la aero, cu taxe platite la zi, dar aproape toti ceilalti nu pot. Si daca este complicat de demonstrat calitatea de aeromodelist, de ce sa n-am posibilitatea sa-mi inscriu copilul, mama, bunica sau seful de la job? Ca in mod sigur aia nu va vor incurca pe cerul patriei. Dar in mod sigur un numar mare de membri ar fi fost bine sa fie, daca tinem cont de situatia actuala. Cand treburile se mai linisteau sau cu trecerea timpului, situatia se clarifica, puteau fi trecuti prin sita...
Repet, nu este vorba de mine si nici de a trimite bani in cont. E vorba ca puteau fi multi membri. Daca se doreste ca ei sa fie doar aeromodelisti nu se poate demonstra calitatea lor, daca e sa fie cat mai multi iar nu e bine.
Copilul meru mereu tranteste cate un elicopter de peretii Politehnicii dar nu este aeromodelist si nici nu-l pot inscrie ca nu am gasit precizari despre asta. Seful meu desi nu este legitimat nicaieri are mai multe modele (aero si auto) decat mine si iar nu pot sa-l inscriu usor. Mama zice ca mine si sigur ar veni cu o mamaliguta calda la camp si iar nu o pot inscrie sa fie un nume oarecare cu o taxa de inscriere platita. Aveam eu grija sa o retrag cand treburile deveneau serioase. Zic "sa-i inscriu" ca plateam eu taxa de inscriere pentru ei daca era simpla aderarea...
Daca nu se poate, asta este, respectam criteriile nobile de la inceput pana la capat, dar traim in alte vremuri.

PS. Am lamurit oarecum problemele, sunt idei diferite privind anumite amanunte, o sa incerc sa conving cat timp nu exagerez, si cam atat.
Se putea si mai bine.
Si sa nu-si faca cineva iluzia ca daca termin cu inscrierea, renunt la a discuta despre unele probleme marunte.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 March 2015 - 10:40 PM

0

#1520 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 11:01 PM

Andras, problema aia măruntă cu orgoliile clar nu se rezolvă. :D
Rămâne problema răspunsului cu înscrierea persoanelor juridice. Rămâne acelaşi răspuns ? Se supune aprobării A.G. ?

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 06 March 2015 - 11:01 PM

0

#1521 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 11:01 PM

Vezi postareabitex, la 06 March 2015 - 10:18 PM, a spus:

Asa sunt eu mai greu de inteles din simplul motiv ca poate nu stiu sa exprim clar ce gandesc.
O iau incetisor, poate reusesc.
Se plange lumea ca sunt putini membri. Un numar cat mai mare de membri ar da bine...
Pe de alta parte ARA se refera doar la aeromodelisti. Cum pot demonstra eu ca sunt aeromodelist? Nu pot. Desi eu pot ca sunt legitimat si la aero, cu taxe platite la zi, dar aproape toti ceilalti nu pot. Si daca este complicat de demonstrat calitatea de aeromodelist, de ce sa n-am posibilitatea sa-mi inscriu copilul, mama, bunica sau seful de la job? Ca in mod sigur aia nu va vor incurca pe cerul patriei. Dar in mod sigur un numar mare de membri ar fi fost bine sa fie, daca tinem cont de situatia actuala. Cand treburile se mai linisteau sau cu trecerea timpului, situatia se clarifica, puteau fi trecuti prin sita...
Repet, nu este vorba de mine si nici de a trimite bani in cont. E vorba ca puteau fi multi membri. Daca se doreste ca ei sa fie doar aeromodelisti nu se poate demonstra calitatea lor, daca e sa fie cat mai multi iar nu e bine.
Copilul meru mereu tranteste cate un elicopter de peretii Politehnicii dar nu este aeromodelist si nici nu-l pot inscrie ca nu am gasit precizari despre asta. Seful meu desi nu este legitimat nicaieri are mai multe modele (aero si auto) decat mine si iar nu pot sa-l inscriu usor. Mama zice ca mine si sigur ar veni cu o mamaliguta calda la camp si iar nu o pot inscrie sa fie un nume oarecare cu o taxa de inscriere platita. Aveam eu grija sa o retrag cand treburile deveneau serioase. Zic "sa-i inscriu" ca plateam eu taxa de inscriere pentru ei daca era simpla aderarea...
Daca nu se poate, asta este, respectam criteriile nobile de la inceput pana la capat, dar traim in alte vremuri.

PS. Am lamurit oarecum problemele, sunt idei diferite privind anumite amanunte, o sa incerc sa conving cat timp nu exagerez, si cam atat.
Se putea si mai bine.
Si sa nu-si faca cineva iluzia ca daca termin cu inscrierea, renunt la a discuta despre unele probleme marunte.

Conform discutiei telefonice pe care ati avut-o cu Andras(68min), aveti mai jos linkul de unde puteti descarca contractul de sponsorizare: https://www.aeromode...o/sponsorizare/
Asteptam cu mult interes sponsorii promisi.
Tot aici cererea de aderare cu noile mentiuni: https://www.aeromode...ere-de-aderare/

Aceasta postare a fost editata de xorg: 06 March 2015 - 11:04 PM

0

#1522 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2015 - 11:12 PM

Să nu uit ... ! E cazul să stabiliţi şi o cotizaţie. Probabil există teama că unele persoane nu s-ar mai înscrie şi/sau problema contabilităţii. Orice organizaţie care doreşte să aibă imaginea de stabilitate şi să-i facă pe cei din sfera de activitate ţintă, să-şi dorească să se îmscrie, au o cotizaţie. Alte motivaţii sunt temeri şi gândiri pesimiste. Cu, sau fără cotizaţie, discuţii nedorite, legate de bani, tot apar.
0

#1523 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 March 2015 - 11:17 PM

Vezi postareaViP_Eol, la 06 March 2015 - 11:01 PM, a spus:

Andras, problema aia măruntă cu orgoliile clar nu se rezolvă. :D
Rămâne problema răspunsului cu înscrierea persoanelor juridice. Rămâne acelaşi răspuns ? Se supune aprobării A.G. ?

Buna
La prima adunare generala voi pune problema inscrierii persoaneleor juridice fara interventia Adunarii Generale, pana atunci insa orice aderare a unei persoane juridice este necesar a fi votata in Adunarea Generala. Tot atunci vom stabili si modalitatea de calcul a taxei de aderare pentru persoanele juridice precum si regulile ce sunt necesar a fi respectate in aceste situatii.
O zi buna,
Andras
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1524 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 March 2015 - 11:19 PM

Vezi postareaxorg, la 06 March 2015 - 11:01 PM, a spus:

Conform discutiei telefonice pe care ati avut-o cu Andras(68min), aveti mai jos linckul de unde puteti descarca contractul de sponsorizare: https://www.aeromode...o/sponsorizare/

Dupa cum banuiam, s-ar parea ca mai simplu e sa devii sponsor decat membru, dar asta nu rezolva problema de fond, nu mareste numarul membrilor. Deci un sponsor nu trebuie sa treaca prin aceeasi procedura prin care trece un membru la inscriere.
Nu trebuie sa depuna formulare scanate, poza, si alte cacaturi. Asa este la noi...
O s-o fac pe mama (cea venita cu mamaliga la camp) sponsor ca e mai simplu (dar nu o sa figureze ca membru si nu o sa fie un numar pe o lista deci sa nu mai aud discutii ca sunt prea putini membri in ARA). Ceilalti indeplinesc conditiile sa fie membri si incerc sa-i inscriu tot eu. N-am nevoie de nici o scutire de taxa de inscriere pentru junior. Pana la urma o sa lupt indiferent de idealurile voastre nobile, ca ARA sa aiba cat mai multi membri si cat mai multi dintre ei sa plateasca taxa de inscriere si cotizatie anuala. Ca sa stie ce-i aia responsabilitate: Vrei ceva, platesti, ai platit ceva, trebuie sa stii ce obtii ce ai platit.
Si cu asta cred ca o sa iau o scurta pauza legat de subiect. Am ceva treburi de facut.

PS. Am uitat sa multumesc de link si de informatie.
Sponsorul fiind o persoana fizica, pot modifica documentul?

Adica imi pare absurd sa am de completat sediul social, cod fiscal, inregistrat la oficiul registrului comertului, numar, din,,, contul ... reprezentata de...
Hai sa-ti traduc daca tot esti purtator de cuvant al ARA ca si formularul asta este de cacao.

N-am experienta in contracte de sponsorizare, dar imi pare anormal ca sponsorul sa inghita precizarea:
"III. OBLIGATIILE PARTILOR3.1. Sponsorul se obliga sa nu urmareasca, direct sau indirect, directionarea activitatii beneficiarului."

Dupa cateva randuri urmeaza:
"IV. DURATA CONTRACTULUI

4.1. Sponsorizarea este unică şi va fi pusă la dispoziţia beneficiarului până la data de zz.ll.aaaa"
Daca fac o sponsorizare in bani, nu ma mai intereseaza acest aspect.

Ca sa nu fiu rautacios, m-ai trimis la un contract tip pentru firme. Te rog sa-mi dai un link pentru un model de contract de sponsorizare facut de o persoana fizica. Si daca nu pricepi diferenta, ARA poate obtine 50 lei prin contract de sponsorizare dar pierde un membru pe un simplu format A4, trimis o singura data.

PS. Indiferent de suma sponsorizata, regulamentul nu putea permite ca sponsorul sa devina si membru ARA? Macar onorific, dar sa poata fi inregistrat undeva ca membru... Scuze ca dau dovada de atata prostie, dar insist pe lipsa membrilor...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 March 2015 - 11:43 PM

0

#1525 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 06 March 2015 - 11:45 PM

Stimati Aeromodelisti,

Va multumesc,

Andras Babos

Stimati Aeromodelisti,

Va rog sa nu uitam de acest subiect important.

O zi buna,
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1526 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 March 2015 - 11:58 PM

Vezi postareaxorg, la 06 March 2015 - 11:01 PM, a spus:

Conform discutiei telefonice pe care ati avut-o cu Andras(68min), aveti mai jos linkul de unde puteti descarca contractul de sponsorizare: https://www.aeromode...o/sponsorizare/
Tot aici cererea de aderare cu noile mentiuni: https://www.aeromode...ere-de-aderare/

Sa ma ierte cel de sus, dar e din lac in put. Adica "Minorii cu vârsta mai mare de 10 ani pot adera la asociația noastră fără obligația de a plăti taxă de înscriere" Prin urmare, desi al meu are 8 ani nu pot sa-l inscriu in asociatie. Nu e asta o problema ca nu doresc sa-i incarc CV-ul cu activitati, dar vad ca orice ati face, nu sunteti in stare sa atrageti membri in asociatie. Si pe de alta parte, taxa de inscriere nu este mare (indiferent cum ai pune problema) si ar putea fi suportata de cel care inscrie juniorul. Ca o face din motive nobile, asa cum as face-o si eu daca as putea dar ma impiedica varsta.

Si ca tot ati adus in discutie conversatia telefonica cu domnul Andras, vreau sa-i multumesc pentru efortul personal de a lamuri problemele si va garantez ca a si reusit. Merita tot respectul nostru in tot ce face, doar ca nu poate intra in detalii pe forum. Si o sa profit si eu de acest lucru si o sa ma cert singur, pana ma linistesc...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 March 2015 - 12:02 AM

0

#1527 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 March 2015 - 12:06 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 06 March 2015 - 11:17 PM, a spus:

Buna
La prima adunare generala voi pune problema inscrierii persoaneleor juridice fara interventia Adunarii Generale, pana atunci insa orice aderare a unei persoane juridice este necesar a fi votata in Adunarea Generala. Tot atunci vom stabili si modalitatea de calcul a taxei de aderare pentru persoanele juridice precum si regulile ce sunt necesar a fi respectate in aceste situatii.
O zi buna,
Andras

Ăsta a fost un răspuns diplomatic. Adică nimic pe lângă ceea ce ştiam. Aveţi în continuare nevoie de o aprobare pentru ceva care există deja legiferat în Statut.
Asta pune sub semnul întrebării multe aspecte ale activităţii şi mobilităţii ARA. Un Preşedinte cu un executiv care aşteaptă aprobări de la A.G. pentru lucruri deja stabilite ... . Pentru mine se traduce cam în felul următor : I. Chestia cu înscrierea persoanelor juridice, din statut, a fost o scăpare. Noi nu dorim aşa ceva, dar nu vă spunem nu. Vă va spune A.G. la recomandarea noastră."; :D II. Nu vreau ca preşedinte să-mi asum responsabilităţi în genul acesta. Nu cunosc consecinţele unei asemenea aderări, aşa că mai bine las A.G. să hotărască."

Voi vă daţi seama că sunteţi cel puţin amuzanţi ?

Mă opresc aici. Am discutat destul.
0

#1528 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 07 March 2015 - 12:20 AM

Pana raspunde la obiect Andrix iti mai zic eu vreo doua cuvinte. Nefiind in interior si necunoscand problemele, aceeasi impresie o am si eu, ca treburile incep sa se miste greu din cauza regulamentelor, ale hotararilor interne, ale statutului, ale sedintelor... In loc sa devina o institutie extrem de flexibila, o sa depaseasca FRMD-ul...Zic si eu, nu dau cu parul.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 March 2015 - 12:22 AM

0

#1529 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 07 March 2015 - 01:16 AM

Vezi postareaViP_Eol, la 07 March 2015 - 12:06 AM, a spus:

Ăsta a fost un răspuns diplomatic. Adică nimic pe lângă ceea ce ştiam. Aveţi în continuare nevoie de o aprobare pentru ceva care există deja legiferat în Statut.
Asta pune sub semnul întrebării multe aspecte ale activităţii şi mobilităţii ARA. Un Preşedinte cu un executiv care aşteaptă aprobări de la A.G. pentru lucruri deja stabilite ... . Pentru mine se traduce cam în felul următor : I. Chestia cu înscrierea persoanelor juridice, din statut, a fost o scăpare. Noi nu dorim aşa ceva, dar nu vă spunem nu. Vă va spune A.G. la recomandarea noastră."; :D II. Nu vreau ca preşedinte să-mi asum responsabilităţi în genul acesta. Nu cunosc consecinţele unei asemenea aderări, aşa că mai bine las A.G. să hotărască."

Voi vă daţi seama că sunteţi cel puţin amuzanţi ?

Mă opresc aici. Am discutat destul.

Buna,

Ca lucrurile sa aiba continuitate va rog sa postati info necesare in legatura cu acest subiect in http://www.rhcforum....post__p__790717 si pe urma mai dezbatem subiectul.

Vip_Eol te rog sa ne acorzi ajutor in gestionarea acestui subiect si pe urma vom vedea care sunt pasii urmatori. Te rog confirma daca ne poti ajuta.

O zi buna,

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 07 March 2015 - 01:21 AM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1530 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 07 March 2015 - 03:28 AM

Nu trebuie sa spui nimic, cred ca toata lumea intelege ce faci. Nu cred ca as rezista fizic ca ma implic atat de mult.
Dar sincer, chiar este greu de inteles de ce lucrurile se pot hotara sau schimba atat de greu. Nu stiu cum este in zona voastra, dar pe aici daca stiu o persoana importanta (sa zicem ca-i sef de firma) si ma duc cu textul invatat cum ca a practica zborul ca pasiune cu avionasul in mana devine o activitate complicata pana la a fi ilegala, dar ca exista si oameni care vor sa normalizeze situatia, si ca exista o asociatie denumita ARA care are initiativa in domeniu si ar putea ajuta, garantez ca toti oamenii normalivor sprijini initiativa. Ca o paranteza, astapentru ca si euas merge sa discut cu cei care stiu ca au aeromodele sauau copii care folosesc asa ceva. Dar asta-i problema de marketing.

Omul imi spune: e corect ce spui, da-mi hartia s-o semnez si contul in care sa trimit banii.
Poate s-ar bucura mai sa foloseasca numele firmei, sau poate vrea numele lui de familie. Dar nu-mi este usor sa-i spun, ca are de semnat o hartie (o completez eu inainte cu datele lui), ca trebuie sa-i fac o poza si ca are de platit niste bani dupa ce primeste oarece mail.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 March 2015 - 03:28 AM

0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53