Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#1171 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 16 December 2014 - 09:44 AM

Putem vedea si cererea de chemare in judecata?
0

#1172 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 17-August 11
  • Interests:De vreo 2-3 ani slow RC in zbor si pe apa. In rest fotografia, nitica arta si mai multa mestereala.

Postat 16 December 2014 - 10:07 AM

"...fie erau operate in mod ilegal, fara detinerea unui certificat de identificare, fapta ce constituie infractiune, potrivit dispozitiilor art. 103 din Codul aerian civil"

Asta inseamna inchisoare de la 3 luni la 1 an. Iar actiunea in instanta inseamna precedent...

Singura sansa era ca aeromodel <> aeronava. Conf. L 257/2001 "aeronavă = orice aparat, cu motor sau fără motor, pilotat ori nepilotat, dirijat sau nedirijat, care se poate menţine în atmosferă cu ajutorul altor reacţii ale aerului decât cele asupra suprafeţei pământului;"

ARA este SINGURA entitate din tara asta care mai poate face ceva! Altfel orice spuma >1kg tb inregistrata.
Computers runs on smoke...

"Once you let the smoke out, it will not work anymore."
0

#1173 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 16 December 2014 - 10:11 AM

Doar ca ARA deocamdata are citiva membri si o singura persoana, voluntar, care activeaza. Simt o oridecare nevoie ca ARA trebui intarit serios pe partea de staff.

Doar ca ARA deocamdata are citiva membri si o singura persoana, voluntar, care activeaza. Simt o oridecare nevoie ca ARA trebui intarit serios pe partea de staff.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1174 Useril este offline   Travel Air 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1225
  • Inregistrat: 26-September 12
  • Interests:Zbor

Postat 16 December 2014 - 10:13 AM

Pe aia n-au pus-o pe FB.

Vezi postareaxorg, la 16 December 2014 - 09:44 AM, a spus:

Putem vedea si cererea de chemare in judecata?

Bogdan Floria

bogdan.floria@aeromodelism.ro
bogdanfloria@gmail.com
0757110983

"Norocul astepta tacut stiind viitorul"
0

#1175 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2014 - 10:38 AM

Cam nasoala situatia, o actiune facuta aiurea poate dauna extrem de mult pe termen lung, practic daca acest proces va fi pierdut, sansele ARA intr-o actiune similara, dar corect fundamentata sunt semnificativ reduse.
ARA ar trebui sa faca o cerere de intervenient ca parte interesata in acest proces. Dar pt. asta trebuiesc bani de avocat si alte cheltuieli. Insa cum pana acum nu s-au aratat prea multi interesati sa adere la asociatie ma indoiesc sa fie fonduri suficiente pt. asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 16 December 2014 - 10:41 AM

0

#1176 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 16 December 2014 - 10:54 AM

Vezi postareaxorg, la 16 December 2014 - 10:38 AM, a spus:

... practic daca acest proces va fi pierdut, sansele ARA intr-o actiune similara, dar corect fundamentata sunt semnificativ reduse.

Practic, acest proces e deja pierdut. Cel putin asta e impresia mea. Mai ales ca presedinte e o doamna judecator. Sunt absolut convins ca habar n-are ce e aia aeromodel, aeronava etc... Exista riscuri pentru siguranta zborului? La revedere!
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#1177 Useril este offline   Archaeon 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 17-August 11
  • Interests:De vreo 2-3 ani slow RC in zbor si pe apa. In rest fotografia, nitica arta si mai multa mestereala.

Postat 16 December 2014 - 11:20 AM

Singura varianta este sa se mearga pe asta...

RACR 47.33 Aeronave exceptate de la înmatriculare
a) Următoarele categorii de aeronave pot efectua zboruri în spaţiul aerian naţional fără a fi înmatriculate în Registrul unic de

înmatriculare a aeronavelor civile, fiind exceptate în conformitate cu prevederile Codului aerian civil:
1. aeronave prototip;
2. aeronave de serie nou-construite;
3. aeronave care au fost radiate din registrele altor state şi sunt supuse unor zboruri în vederea stabilirii stării de

navigabilitate;
4. aeronave stabilite prin ordin al ministrului transporturilor.
B) Aeronavele care efectuează zboruri în spaţiul aerian naţional fără a fi înmatriculate trebuie să fie identificate în

conformitate cu prevederile conţinute în acest capitol.
RACR 47.34 Însemne de identificare
a) Însemnele de identificare ale unei aeronave civile române se compun din însemnul de naţionalitate şi marca de identificare.

Marca de identificare trebuie dispusă la dreapta şi în continuarea însemnului de naţionalitate printr-o cratimă.
B) Prevederile RACR 47.08 şi 47.19-47.24 referitoare la marca de identificare şi cerinţele privind însemnele de înmatriculare

trebuie aplicate şi însemnelor de identificare.
c) Însemnele de identificare trebuie aplicate pe aeronavă cu un material uşor de îndepărtat, dacă identificarea se face pe o

perioadă limitată de maximum 6 luni.
d) Însemnele de identificare trebuie înlăturate în momentul transferului dreptului de proprietate asupra aeronavei către o altă

persoană fizică sau juridică ori la expirarea valabilităţii certificatului de identificare.
RACR 47.35 Marca de identificare pentru aeronavele produse în ţară
a) Marca de identificare se alocă producătorilor şi distribuitorilor de aeronave pentru aplicarea temporară pe aeronavă în timpul

zborurilor permise conform acestui capitol.
B) Folosirea mărcii de identificare este supusă următoarelor condiţii:
1. mărcile de identificare pot fi folosite şi refolosite numai în legătură cu certificatul de identificare al aeronavei;
2. aceeaşi marcă de identificare nu este permis să fie folosită în acelaşi timp pe două sau mai multe aeronave.
RACR 47.36 Certificatul de identificare al aeronavei
a) Certificatul de identificare se eliberează în urma unei cereri scrise, care trebuie să cuprindă:
1. numele, prenumele, naţionalitatea şi domiciliul proprietarului sau deţinătorului aeronavei;
2. clasa/tipul aeronavei şi destinaţia ce urmează a i se da;
3. numele constructorului şi numărul/seria de fabricaţie;
4. marca de identificare solicitată;
5. perioada pentru care se solicită identificarea.
B) Solicitantul certificatului de identificare al aeronavei trebuie să facă dovada deţinerii legale a aeronavei pentru care

solicită certificatul.
c) Evidenţa certificatelor de identificare se păstrează într-un registru de identificare. Acesta este ţinut de autoritatea de

înmatriculare sau alt organism desemnat de către Ministerul Transporturilor şi cuprinde informaţiile prevăzute în certificatul de

identificare.
d) Zborurile cu aeronavele identificate conform prevederilor prezentului capitol sunt supuse prevederilor conţinute în

reglementările specifice emise de Ministerul Transporturilor şi procedurile aferente. Dacă nu există alte prevederi, întreaga

responsabilitate, precum şi asumarea tuturor riscurilor legate de întreţinerea şi zborul acestor categorii de aeronave revin

persoanelor fizice sau juridice angajate în astfel de zboruri.
e) Certificatul de identificare conţine următoarele rubrici:
1. însemnele de naţionalitate şi marca de identificare;
2. tipul aeronavei şi constructorul;
3. numărul de fabricaţie al aeronavei dat de constructor;
4. numele şi adresa proprietarului;
5. declaraţia privind baza legală pentru înscrierea într-un registru de identificare a aeronavelor civile;
6. valabilitatea certificatului;
7. data emiterii;
8. semnătura emitentului.
RACR 47.37 Limitări privind certificatul de identificare al aeronavei
a) Certificatul de identificare al aeronavei este valabil numai în legătură cu folosirea aeronavei de către proprietarul sau

deţinătorul legal al acesteia, pentru zboruri în spaţiul aerian naţional.
B) Pentru zboruri în afara spaţiului aerian naţional, proprietarul/deţinătorul aeronavei identificate în conformitate cu

prevederile prezentei secţiuni trebuie să obţină aprobările necesare de la autoritatea statului în care intenţionează să zboare.
c) Dacă nu există alte prevederi, valabilitatea certificatului de identificare este:
1. un an, pentru aeronave de serie nou-construite;
2. 3 ani, pentru prototipuri de aeronave;
3. nelimitată, pentru celelalte categorii de aeronave.
Computers runs on smoke...

"Once you let the smoke out, it will not work anymore."
0

#1178 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2014 - 11:41 AM

Vezi postareaRower, la 16 December 2014 - 10:54 AM, a spus:

Practic, acest proces e deja pierdut. Cel putin asta e impresia mea. Mai ales ca presedinte e o doamna judecator. Sunt absolut convins ca habar n-are ce e aia aeromodel, aeronava etc... Exista riscuri pentru siguranta zborului? La revedere!

Intotdeauna exista sanse. Pe judecator il intereseaza din pacate prea putin partea tehnica, daca are nelamuriri aici, poate solicita opinia unui expert. Oricum este usor de demonstrat instantei ca un avion de jucarie cumparat de la supermarchet si denumit de MT aeronva prin ordinul 8, nu poate intra sub incidenta codului aerian civil asa cum pretind cei de la MT prin intampinarea formulata. La fel de usor pot fi discretidate si alte aberatii din intampinarea MT, cum ar fi trimiterea la legea 257/2001. Cam cat de credibil poate fi MT-ul daca invoca in drept o lege prin care este descrisa procedura de deschidere a focului asupra unei aeronave, in cazul unui avionas de jucarie???

Aceasta postare a fost editata de xorg: 16 December 2014 - 11:42 AM

0

#1179 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 December 2014 - 11:47 AM

Da, dar toate aberatiile alea produc o stare de spaima unui necunoscator. "Moama, pericol, siguranta zborului, aeronava fara pilot la bord infractoare la reglementarile de zbor, interceptare, doborare.... E prea complicat cu aeromodelele astea, mai bine le interzicem si gata. Case closed!"
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#1180 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2014 - 12:20 PM

Trebuie sa acordam mai multa incredere unei instante, pana la urma aeromodelismul exista de zeci de ani si a fost practicat fara incidente chiar si pe vremea comunistilor. Este absurd sa invocam acum brusc problemele de securitate a spatiului aerian la modul legii 257/2001. Pe principiul asta al sigurantei spatiului aerian ar fi trebuit ca Ceausescu sa instaleze o baterie antiaeriana in parcul tineretul pentru a apara spatiul aerian de avionasele copiilor de la Palatul National al Copiilor. Eu cred ca intampinarea MT poate fi usor adusa in derizoriu din punctul asta de vedere, dar din pacate nu aici se va da batalia.

Fisiere atasate

0

#1181 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 16 December 2014 - 01:06 PM

Caut spatiu pentru Muzeul Aeromodelelor din România.
Donati toate modelele voastre muzeului.
In curand aeromodelismul va deveni istorie.
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#1182 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2014 - 01:10 PM

ARA trebuie intarit cu avocatura si se intervine, se apara ca si cel expert care cu argumentatia fundata pe zeci de ani de aeromodelism, se darama idea ca aeromodelele fac parte de grupul tintat de MT eventual cu exceptia comercial. Asa se rezolva si in alta parte si nu zic unde ca iar va enervati ca si cum Romania este altfel, un caz special. Tot ce este special aici este ca trafic aerian este destul de redus, spatiu destul de mare si nepopulat si pericol de acidente foarte redus, dar cu o legislatia care este extrem de dura. Administratia romana parca nu este in stare sa se limiteze la lucruri moderate. Doar dintrun extrem in altul. Pana acum totul extrem de lejer si liber, de acum incollo mai dur de cit in comunism...

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 16 December 2014 - 01:11 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#1183 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2014 - 01:23 PM

Vezi postareanicajohn, la 16 December 2014 - 01:06 PM, a spus:

Caut spatiu pentru Muzeul Aeromodelelor din România.
Donati toate modelele voastre muzeului.
In curand aeromodelismul va deveni istorie.

Am inceput de ieri se dau aeromodele cadou ;)
Walter Born
rhc@born.ro
0

#1184 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 16 December 2014 - 02:07 PM

Vezi postareaxorg, la 16 December 2014 - 12:20 PM, a spus:

Trebuie sa acordam mai multa incredere unei instante, pana la urma aeromodelismul exista de zeci de ani si a fost practicat fara incidente chiar si pe vremea comunistilor. Este absurd sa invocam acum brusc problemele de securitate a spatiului aerian la modul legii 257/2001. Pe principiul asta al sigurantei spatiului aerian ar fi trebuit ca Ceausescu sa instaleze o baterie antiaeriana in parcul tineretul pentru a apara spatiul aerian de avionasele copiilor de la Palatul National al Copiilor. Eu cred ca intampinarea MT poate fi usor adusa in derizoriu din punctul asta de vedere, dar din pacate nu aici se va da batalia.

Vad ca se ocoleste cu eleganta acest aspect, evidentiat si in raspunsul MT in mai multe locuri: a fost practicat in mod organizat, in locuri care se stiau, si sub un regulament !
Reactiile autoritatilor care apar acum sunt datorita caracterului haotic care l-a luat practicarea, si care este chiar revendicat cu inversunare de unii...

Alt aspect de care nu se atinge nimeni este cel legat de filmare: era ilegala si in clipa aparitiei ord.8, recititi raspunsul MT: filmarea aeriana neautorizata este ilegala ! Asta nu au avut habar cei care si-au pus intr-o veselie filmarile pe net in loc sa stea sub radar si sa se laude la cercul reastrans de prieteni carora chiar le pasa !
... cu picioarele pe pamant ...
0

#1185 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 16 December 2014 - 03:00 PM

ARA exista, FRMD exista, FAI exista. Includem si ARA cu specificatia "recreativ" dupa discutii cu MT alaturi de FRMD cu partea de "sportiv" in Ordinul 8 si basta. Scapam de tot ce inseamna inmatriculari, ICAO si multe altele. Intram la exceptii alaturi de FRMD. Cine vrea filmari profesionale, se autorizeaza. N-am nimic personal cu amatorii de multicoptere purtatoare de echipamente video, dar mi-e greu sa cred ca in contextul actual putem spera prea mult. Pe de alta parte cred ca ar fi anormal sa moara aeromodelismul clasic ca hobby. Este o parere si atat, fezabila cred eu, intr-o prima instanta.
Nici radioamatorii n-au disparut cand au aparut posturile publice radio. S-au organizat, au reguli si exista si astazi.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 16 December 2014 - 03:02 PM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#1186 Useril este offline   Misu199774 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 358
  • Inregistrat: 02-January 13

Postat 16 December 2014 - 03:29 PM

Pentru filmari profesionale am impresia ca exista Asociatia Producatorilor de Film si Fotografie Aeriana

FrSky X9D Taranis Plus
Durafly HyperBipe
HobbyKing GoDiscover
F-22 Depron
0

#1187 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 16 December 2014 - 03:53 PM

Filmarile aeriene sunt o ramura aeromodelistica veche. Sa nu uitam ca Aurel Vlaicu realiza fotografii aeriene cu un zmeu. Dar putem sa renuntam la ele pentru a salva aeromodelismul si a obtine libertatea de a zbura minunatiile noastre.
E greu dar merita sacrificiul.
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#1188 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2014 - 03:54 PM

Avea spatiu segregat singur, cam asa cat o tara :)
0

#1189 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 16 December 2014 - 04:02 PM

Stimati Aeromodelisti,

Azi au fost livrate legitimatiile si tricourile ARA catre dumneavoastra prin www.fancourier.ro
In principiu toate coletele trebuie sa ajunga pana in data de 19.12.2014.
In cazul in care nu va ajunge coletul va rog sa ma contactati sa va transmit AWB-ul ca sa puteti verifica cu fancourier situatia livrarii.
Pentru mebri ARA care sunt din Cluj-Napoca vor primi coletele de la mine personal.

FYI: Am impachetat 8h doua personae coletele

Va doresc o zi buna,

Babos Andras
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#1190 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 16 December 2014 - 04:03 PM

Vezi postareaMisu199774, la 16 December 2014 - 03:29 PM, a spus:

Pentru filmari profesionale am impresia ca exista Asociatia Producatorilor de Film si Fotografie Aeriana

Asociatia nu exista. Doreau sa o infinteze dar nimeni nu a demarat procedura din cate stiu eu si din surse sigure.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1191 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2014 - 04:07 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 16 December 2014 - 04:03 PM, a spus:

Asociatia nu exista. Doreau sa o infinteze dar nimeni nu a demarat procedura din cate stiu eu si din surse sigure.

Mai era nevoie ? Odata inregistrata zburatoarea nu au liber la desfasurat activitatea ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 16 December 2014 - 04:08 PM

0

#1192 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 16 December 2014 - 04:12 PM

Vezi postareawabo1, la 16 December 2014 - 07:52 AM, a spus:

Mai cititi si documentele astea si mai vorbim daca are sens o oridecare discutia cu MT
https://www.facebook...23333814524387/

Parerea mea personala este ca trebuie sa avem un pic de rabdare si sa nu luam decizii in graba, sa luam decizii astfel incat sa nu ajungem sa ne dezavantajeze....ARA are datoria sa sprijine aeromedelismul iar voi aeromodelistii aveti datoria de a o sprijini.
ARA lucreaza pe mai multe fronturi ca sa sprijine aeromedelismul dar e nevoie de timp si resurse.

O zi buna,
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1193 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 16 December 2014 - 04:13 PM

Vezi postarearenatoa, la 16 December 2014 - 04:07 PM, a spus:

Mai era nevoie ? Odata inregistrata zburatoarea nu au liber la desfasurat activitatea ?

Da si pentru ei este nevoie. Este foarte greu sa indeplinesti conditiile din Ordinul 8. Laur a incercat si nu a reusit.....
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#1194 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1826
  • Inregistrat: 05-February 09
  • Interests:Planoare RC din 2016 - prezent
    Paramotoare RC din 2007 - 2014.

Postat 16 December 2014 - 04:18 PM

Vezi postareaGigiGL, la 16 December 2014 - 03:00 PM, a spus:

Nici radioamatorii n-au disparut cand au aparut posturile publice radio. S-au organizat, au reguli si exista si astazi.

Comparatia cu radioamatorii, nu este cea mai fericita. Un radioamator are un certificat de radioamator, obtinut in urma unui examen !

Asa, ca ATENTIE, ce va doriti ... :)

Parca nu as vrea sa dau un examen sa obtin brevet de pilot, ca sa ma distrez cu niste parasute pe un teren viran.

Am atasat si o poza, ca sa nu existe interpretari :)

Fisiere atasate

Aterizari fericite !

PopaD
0

#1195 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 December 2014 - 06:17 PM

Cu niste statii PMR sau CB te poti juca si fara certificat de radioamator, dar cu statii care bat mii sau zeci de mii de Km te poti juca doar dupa ce-ti sunt certificate unele cunostinte. La fel si aici, pentru modele de dimensiuni rezonabile nu ar trebui sa-ti trebuiasca nici un fel de certificare, dar pt. operarea unor modele mari ar putea fi utila certificarea unor cunostinte in domeniu. Modelul de organizare al radioamatorilor se poate dovedi extrem de util in multe privinte, exista foarte multe aspecte similare in cele doua domenii.
0

#1196 Useril este offline   sandu62 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2144
  • Inregistrat: 25-November 13
  • Interests:Aeromodele & Elicoptere

Postat 16 December 2014 - 06:24 PM

Sa ne traiesti Andras meriti toata stima nostra ,pe a mea oricum o AI.
asa sunt romanii se baga in seama si nu fac nimic ...stim noi
Sarbatori fericite sa te ajute Al de sus Sanatate si bucurii alaturi de cei dragi.
cu respect Sandu Diaconescu :drinks:
0

#1197 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2651
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 16 December 2014 - 08:43 PM

Uite ca v-o luara inainte un S.R.L. facura ceva concret (nu stiu sa se fi plins p'aici). Dupa raspunsul la intimpinare, cred ca i-a atins binisor la partile moi (descoperite legal). Poate ar fi util sa ne facem membrii si acolo, daca obtin vre-o dispensa (iertarea se da la biserica).

Eu nu stiu ce au reclamat, daca au dreptate, sau daca vor avea rezultate utile, raspunsul ministerului poate ne ajuta sa intelegem ce se intimpla.
0

#1198 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 December 2014 - 09:25 PM

Lamuriti-ma! FAE asta nu e a lui Dramida?!?
0

#1199 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 December 2014 - 07:24 AM

Vezi postareavlad1, la 16 December 2014 - 08:43 PM, a spus:

Eu nu stiu ce au reclamat, daca au dreptate, sau daca vor avea rezultate utile, raspunsul ministerului poate ne ajuta sa intelegem ce se intimpla.

Corect, si eu vad raspunsul astfel se ne dea cel putin o imagina completa a gindiri guvernului, o lista completa de argumente si legi care trebuie ameliorate sau modificate, complectate.
In continuare cred ca cea mai simpla varianta de rezolvare este introducere in codul aerean specificatia aeromodelelor si excluderea lor de reglementare, trimiterea lor sub reglementarea proprie care prevede non-comercial si comercial separat.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 17 December 2014 - 07:26 AM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#1200 Useril este offline   tibko 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 09-January 14

Postat 18 December 2014 - 06:02 AM

Vezi postareaRower, la 16 December 2014 - 09:25 PM, a spus:

Lamuriti-ma! FAE asta nu e a lui Dramida?!?

Lamuriti-ma, va rog, cu ce a gresit omul asta, de si-o ia in barba la fiecare postare despre el.

Am mai vazut niste post-uri care il porceau, dar nu cunosc dedesubturile.

Mersi
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou