Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#961 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 November 2014 - 10:44 AM

Ia trage cu ochiul sa vezi 100 km in jurul lui Deveselu, adica spre noi pana la Strehaia, ce spatiu aerian e de prin septembrie ;) Si se intinde spre sub pana in Bulgaria, spre nord pana la Curtea de Arges, acoperind si Pitesti, iar spre vest pana la 45 km de Bucuresti.
La fel si aproape toata Dobrogea, in jurul lui Kogalniceanu...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 20 November 2014 - 10:46 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#962 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 20 November 2014 - 12:17 PM

In reglementarile la care faceti atit de des referire, aeromodelele fac exceptie de la anumite norme,dispozitii, etc. - este si normal sa fie asa . FAI-ul, pentru sectiunea aeromodelism are reguli bine stabilite.
In Italia nu a fost nimeni amendat pentru faptul ca a ridicat de la sol un aeromodel si nici pemtru faptul de a nu fi asigurat RCT. Asigurarea este optionala. Cind devi membrul unei asociatii, automat esti asigurat. Importante sint regulile de siguranta a zborului si asigurarea care, cum am spus, nu este obligatorie dar necesara.
Discutiile contradictorii nu fac altceva decit sa creeze confuzie printre aeromodelisti si sa dea apa la moara acelora care...

Cer senin !
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#963 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 20 November 2014 - 12:23 PM

Daca aveti informatii asupra unor notificari emise pt. anumite zone din spatiul aerian, va rog postatile aici in clar. Este pacat sa ne autodezinformam in baza unor presupuneri.
0

#964 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 November 2014 - 12:50 PM

> In reglementarile la care faceti atit de des referire, aeromodelele fac exceptie de la anumite norme,dispozitii, etc. - este si normal sa fie asa.

Ce gluma... atunci ARA de ce s-a mai creat ?

> FAI-ul, pentru sectiunea aeromodelism are reguli bine stabilite.

FAI inseamna competitie = FRMD, fata de care exista asa o miscare centrifugala... :)

> In Italia nu a fost nimeni amendat pentru faptul ca a ridicat de la sol un aeromodel si nici pemtru faptul de a nu fi asigurat RCT.

Nici aici, in consecinta ... ne-am agitat degeaba de vreo aproape un an ?

> Asigurarea este optionala. Cind devi membrul unei asociatii, automat esti asigurat.

Aici cu siguranta nu este si nu va fi prea curand asa...

> Importante sint regulile de siguranta a zborului si asigurarea care, cum am spus, nu este obligatorie dar necesara.

De acord cu ambele...

> Discutiile contradictorii nu fac altceva decit sa creeze confuzie printre aeromodelisti si sa dea apa la moara acelora care...

Contradictoriu pe ce tema, daca pare ca traim intr-o lume asa libera si perfecta ? :)

"acelora care..."... ce ? :)

Cer senin !
0

#965 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 21 November 2014 - 07:41 PM

Punctul 5 din http://www.rhcforum....740#entry767740
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#966 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 November 2014 - 06:05 PM

Vezi postarearenatoa, la 20 November 2014 - 12:50 PM, a spus:

> In reglementarile la care faceti atit de des referire, aeromodelele fac exceptie de la anumite norme,dispozitii, etc. - este si normal sa fie asa.

Ce gluma... atunci ARA de ce s-a mai creat ?

> FAI-ul, pentru sectiunea aeromodelism are reguli bine stabilite.

FAI inseamna competitie = FRMD, fata de care exista asa o miscare centrifugala... :)

> In Italia nu a fost nimeni amendat pentru faptul ca a ridicat de la sol un aeromodel si nici pemtru faptul de a nu fi asigurat RCT.

Nici aici, in consecinta ... ne-am agitat degeaba de vreo aproape un an ?

> Asigurarea este optionala. Cind devi membrul unei asociatii, automat esti asigurat.

Aici cu siguranta nu este si nu va fi prea curand asa...

> Importante sint regulile de siguranta a zborului si asigurarea care, cum am spus, nu este obligatorie dar necesara.

De acord cu ambele...

> Discutiile contradictorii nu fac altceva decit sa creeze confuzie printre aeromodelisti si sa dea apa la moara acelora care...

Contradictoriu pe ce tema, daca pare ca traim intr-o lume asa libera si perfecta ? :)

"acelora care..."... ce ? :)

Cer senin !

Deci :

1-HG nr.912 din 25 august 2010 reglementeaza anumite probleme legate de aviatia civila. Nu pomeneste nimic despre aeromodelism.
Ordinul nr.8 (modificat) din 20.05. la art.5 bis, paragraful 2,spune :" Cerintele prevazute la art.4 litera a) si b)nu sunt aplicate aeromodelelor asa cum sunt clasificate de catre FAI si/sau de catre FRMD precum si in cazul celor ne clasificate, aeromodele cu masa mai mica de 20 kg. ". A se vedea si paragraful 3.
2- Evident, FAI tuteleaza activitatea sportiva dar regulile si reglementarile, din ultima vreme, in materie de aeromodelism luate la nnivel European si nu numai,au fost armonizate tinind cont de regulamentele FAI. Aeromodelismul este un sport tehnico-aplicativ, o activitate, o pasiune. Acest sport poti sa-l practici in diverse moduri . Modelul cu care zbori la competitii sau la CET-vest tot aeromodel se numeste.
3-Sint multi acei care, prin luari de pozitie, sint in contradictie cu realitatea obiectiva, asinilind aceasta ramura cu ramuri ale aviatiei civile (UAV sau alte bazaconii).
4-Nu ati inteles !? Acelora care ...vor sa ingroape aeromodelismul.

Cer senin !

Aceasta postare a fost editata de aeromax: 22 November 2014 - 06:09 PM

"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#967 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2651
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 November 2014 - 02:44 PM

Max, ce vrei tu sa ne transmiti ?
0

#968 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2014 - 05:34 PM

Eu inteleg ca:

din 1. ca ne agitam degeaba, ca sub 20 kg suntem liberi ca porumbelu

din 2. ca noi practicam un sport chiar daca avem impresia ca e hobby... si FAI uber alles oricum, asa ca ARA s-a infiintat degeaba, asta si ca un coroloar al lui 1

din 3 si 4, ca noi doi urmarim sa ingroapam aeromodelismul...

Mai sunt unii cu mintea infierbantata care nu viseaza decat modele sub 1kg... si fara camera, la fel alti cativa care s-au apucat asa de nebuni sa isi inmatriculeze dronele, doar ca sa ia un abtibild cu YR-D000x si sa se dea mari... si alti ciudati din astia.
0

#969 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2014 - 11:53 PM

Cred ca divergentele aparute mai sus, sunt datorate faptului ca propunerea de modificare a ordinului 8 postata de ARA este gresit inteleasa, in sensul valorii legale a acesteia. In acest moment este in vigoare ordinul 8 in forma sa initiala, cea publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 50 din 21 ianuarie 2014 . Propunerea de modificare, este doar o propunere fara valoare de lege. Mai exact, momentan putem zbura legal, doar aeronave mai usoare de 1Kg si fara camera. O mare defavoare pe care o aduce ordinul 8 aeromodelismului, provine insasi din introducerea notiunii de “aeronava”, pt. modelele cu greutati situate in plaja de greutate a unui aeromodel. Asa cum observa si Aeromax pt. aeromodele sunt prevazute unele derogari, dar in ordinul 8 forma sa oficiala, aceste derogari sunt prevazute, doar pt. aeromodelele definite de FAI si FRMAD numai atunci când sunt utilizate în cadrul competiţiilor, demonstraţiilor aeriene sau al altor manifestaţii oficiale organizate de Federaţia Română de Modelism.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 23 November 2014 - 11:54 PM

0

#970 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 24 November 2014 - 09:16 AM

Vezi postareaxorg, la 23 November 2014 - 11:53 PM, a spus:

Cred ca divergentele aparute mai sus, sunt datorate faptului ....[/u]

Multumesc Xorg
Exact asta este situatia si din cauza asta a fost infintat ARA se o indrepte si clarifica in senzul aeromodelisitiilor.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#971 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 24 November 2014 - 11:23 AM

Cred ca divergentele aparute mai sus, sunt datorate faptului ca propunerea de modificare a ordinului 8 postata de ARA este gresit inteleasa, in sensul valorii legale a acesteia. In acest moment este in vigoare ordinul 8 in forma sa initiala, cea publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 50 din 21 ianuarie 2014 . Propunerea de modificare, este doar o propunere fara valoare de lege. Mai exact, momentan putem zbura legal, doar aeronave mai usoare de 1Kg si fara camera. O mare defavoare pe care o aduce ordinul 8 aeromodelismului, provine insasi din introducerea notiunii de “aeronava”, pt. modelele cu greutati situate in plaja de greutate a unui aeromodel. Asa cum observa si Aeromax pt. aeromodele sunt prevazute unele derogari, dar in ordinul 8 forma sa oficiala, aceste derogari sunt prevazute, doar pt. aeromodelele definite de FAI si FRMAD numai atunci când sunt utilizate în cadrul competiţiilor, demonstraţiilor aeriene sau al altor manifestaţii oficiale organizate de Federaţia Română de Modelism.

BIG LIKE
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#972 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 November 2014 - 01:23 PM

Vezi postarearenatoa, la 23 November 2014 - 05:34 PM, a spus:

Eu inteleg ca:

din 1. ca ne agitam degeaba, ca sub 20 kg suntem liberi ca porumbelu

din 2. ca noi practicam un sport chiar daca avem impresia ca e hobby... si FAI uber alles oricum, asa ca ARA s-a infiintat degeaba, asta si ca un coroloar al lui 1

din 3 si 4, ca noi doi urmarim sa ingroapam aeromodelismul...

Mai sunt unii cu mintea infierbantata care nu viseaza decat modele sub 1kg... si fara camera, la fel alti cativa care s-au apucat asa de nebuni sa isi inmatriculeze dronele, doar ca sa ia un abtibild cu YR-D000x si sa se dea mari... si alti ciudati din astia.

Nu doresc sa fac polemica cu nimeni dar, nu prea ati inteles.
Aeromodelismul, este si va fi un sport cu sau fara voia noastra. Putem practica acest sport la nivel amatorial( hobby sau cum vreti sa-i spuneti )sau la nivel competitional. Daca joc tenis sau sah cu vecinul, tot sport se numeste dar, il practic ca recreere, ca hobby. Ordinul 8, asa cum este in vigoare sau modificat nu ar trebui sa preocupe ( parere personala )deoarece FAI-ul- chiar daca un este pe placul unora- tuteleaza aeromodelismul si nu cred ca va accepta o ingradire a acestei activitati. Un model de concurs sau unul de antrenament sau cum vreti sa-l denumiti, tot aeromodel este. Daca nu este asa, care ar fi deferenta dintre un aeromodel FAI si unul non FAI - lasind deoparte criteriile tehnice specifice regulamentelor in vigoare ? In spatele aeromodelismului se afla o intreaga industrie de productie si desfacere. Credeti ca vor acepta sa traga obloanele.
Nu, nu sinteti voi doi cei care ingroapa aeromodelismul ci personajele care dau legi aberante ce pot fi interpretate.
Nu am afirmat niciodata ca, ARA s-a infiintat degeaba. Are tot dreptul sa existe, asa cum exista si alte asociatii. Ii doresc sa creasca si sa se dezvolte pentru ca vocea-i sa fie puternica.

La urma urmei, fiecare este liber sa inteleaga ceea ce doreste...

O zi buna tuturor si cer senin !
0

#973 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 November 2014 - 01:57 PM

Nu sint divergente ci , probabil, "lungimi de unda " diferite. Se pare ca a fost o confuzie de-a mea. Oricum ar fi, problema se poate rezolva prin eliminarea obligativitatii de a zbura doar in cadrul competitiilor, demonstratiilor, etc. organizate de FRMD.
In peninsula asa ceva nu exista iar reglementarile au fost armonizate tinind cont de regulamentele FAI- greutatea max. 25kg pentru toti (sportivi,hobby, etc )

Cer senin !
0

#974 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 24 November 2014 - 02:09 PM

http://www.rhcforum....post__p__769452
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#975 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 November 2014 - 03:20 PM

Vezi postareaaeromax, la 24 November 2014 - 01:57 PM, a spus:

Nu sint divergente ci , probabil, "lungimi de unda " diferite. Se pare ca a fost o confuzie de-a mea. Oricum ar fi, problema se poate rezolva prin eliminarea obligativitatii de a zbura doar in cadrul competitiilor, demonstratiilor, etc. organizate de FRMD.
In peninsula asa ceva nu exista iar reglementarile au fost armonizate tinind cont de regulamentele FAI- greutatea max. 25kg pentru toti (sportivi,hobby, etc )

Cer senin !

Sa inteleg ca in Italia sub 25Kg zburati ce vreti, cind vreti, unde vreti ? fara asigurare ? (cum a fost la noi pina la OMT8)
Noi nu mai suntem asa de armonizati.

Dura Lex, sed Lex.

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 24 November 2014 - 03:22 PM

0

#976 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 November 2014 - 03:42 PM

Nu e nici o armonizare la nivel EU, in UK treaba sta substantial diferit.
Asigurarea de exemplu e valabila numai daca decolarea s-a facut de pe un teren afiliat BMFA.
In Italia alt exemplu au notiunea de 70m inaltime, nu foarte intalnita in alte parti.

Am postat aici traducerea in engleza a documentului dupa care se zboara acolo:

http://www.rhcforum....post__p__757524

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 24 November 2014 - 03:42 PM

0

#977 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 24 November 2014 - 04:06 PM

Bwey .. voi nu aveti servici ? ..
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#978 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 November 2014 - 08:47 PM

Vezi postareaaeromax, la 24 November 2014 - 01:57 PM, a spus:

Cer senin !

Daca ai cunostinte despre anumite legi din Italia si stapanesti limba peninsularilor, ne-ar fi de un real folos ajutorul tau cu ceva texte din legislatia de acolo traduse in limba Romana.

Merci anticipat.
0

#979 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 24 November 2014 - 09:24 PM

http://www.rhcforum....post__p__769552
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#980 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 24 November 2014 - 11:04 PM

Mie imi place ca v-ati tras tricouri si carduri da'cu scopul adevarat al asociatiei mai greu.
0

#981 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 24 November 2014 - 11:14 PM

Vezi postareaCiprian97, la 24 November 2014 - 11:04 PM, a spus:

Mie imi place ca v-ati tras tricouri si carduri da'cu scopul adevarat al asociatiei mai greu.

Buna,
Poti sa imi precizezi te rog mai clar ce reprezinta pt tine scopul ARA? Ce nu a facut ARA pana in prezent si ti-ai fi dorit sa fi facut deja?
Daca ai propuneri te rog sa le postezi in topicul propuneri.

Multumesc

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 24 November 2014 - 11:17 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#982 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 25 November 2014 - 03:53 AM

Copil necopt, dar cu gura sloboda....
0

#983 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2014 - 11:32 AM

Vezi postareaxorg, la 24 November 2014 - 08:47 PM, a spus:

Daca ai cunostinte despre anumite legi din Italia si stapanesti limba peninsularilor, ne-ar fi de un real folos ajutorul tau cu ceva texte din legislatia de acolo traduse in limba Romana.

Merci anticipat.

Tot ceea ce am considerat ca poate fi util pentru miscarea aeromodelistica din Romania, am tradus si postat. Unul dintre aceste documente poate fi vizualizat la post # 657.

Daca sinteti interesati si de normele de siguranta a zborului , sint dispus sa le traduc si sa le postez.
Tin sa reamintesc, din nou, urmatoarele : Spre deosebire de FRMd, FIAM - Federatia Italiana Areomodelism - tuteleaza si reprezinta atit latura sportiva cit si latura hobby fara discriminare. A fost si este un factor de coeziune, militind pentru dezvoltarea continua a ramurii, armonizind-o cu reguli de siguranta de bun simt care sa faca aeromodelismul practicabil, fara ingradiri, dogme, etc. Nu se poate spune acelas lucru despre FRMd, care...

Cer senin!
0

#984 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2014 - 12:16 PM

Vezi postareavlad1, la 24 November 2014 - 03:20 PM, a spus:

Sa inteleg ca in Italia sub 25Kg zburati ce vreti, cind vreti, unde vreti ? fara asigurare ? (cum a fost la noi pina la OMT8)
Noi nu mai suntem asa de armonizati.

Dura Lex, sed Lex.

Chiar asa, ai inteles ceva, si nu era nevoie de ironie. Daca ai fi fost mai atent la postari (vezi post # 962 ) ai fi inteles ca asigurarea RCT este optionala.
Majoritatea asociatiilor au piste proprii, mai mult sau mai putin amenajate. Fiecare zboara cum poate , cu ce are, cind are timp si chef.
Daca nu mai sinteti armonizati ( cind ati fost ? ) aveti tot timpul sa o faceti. Lasati polemica, agitatiile si, treceti la treaba.
Si daca tot ai amintit un proverb latin : "Legea e dura dar e intotdeauna lege " ar trebui sa sti ca , lumea s-a schimbat, intre timp si, nu mai e nimeni dispus sa " sfirseasca " ca Socrate, din cauza unei legi injuste.

Zboruri reusite !
0

#985 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2014 - 12:30 PM

Imi arati si mie un document care demonstreaza ca exista vreo armonizare in EU privind zborul RC ?

Nici macar partea de frecvente din regulamentele FAI nu suna a armonizare, ca sa nu mai zic ca nu o sa gasesti nimic acolo de limitarea de 400ft...
0

#986 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1449
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 25 November 2014 - 12:41 PM

Vezi postarearenatoa, la 25 November 2014 - 12:30 PM, a spus:

Imi arati si mie un document care demonstreaza ca exista vreo armonizare in EU privind zborul RC ?

Nici macar partea de frecvente din regulamentele FAI nu suna a armonizare, ca sa nu mai zic ca nu o sa gasesti nimic acolo de limitarea de 400ft...

nu vad "partea de frecvente" pt.Romania sau RO nu e afiliata la FAI ...?:pardon:
0

#987 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2014 - 12:48 PM

"... The information comes from national aeromodelling federations and CIAM delegates..."

N-au trimis, asta avem... free flight si captive, RC-ul nu e interesant
0

#988 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 25 November 2014 - 07:57 PM

Buna,

Astept un feedback pt. postul http://www.rhcforum....post__p__769613

O zi buna,
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#989 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 25 November 2014 - 11:40 PM

Până rezolvă cineva legislatia, vă reamintesc că ordinul 8 e lovit de nulitate datorită lipsei normelor de aplicare.
Poate țineți cont de asta când vă înmatriculati caricioplanele sau vă vine sa zburați la marginea satului. http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#990 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 November 2014 - 08:18 AM

Vezi postareanicajohn, la 25 November 2014 - 11:40 PM, a spus:

Până rezolvă cineva legislatia, vă reamintesc că ordinul 8 e lovit de nulitate datorită lipsei normelor de aplicare.
Poate țineți cont de asta când vă înmatriculati caricioplanele sau vă vine sa zburați la marginea satului. http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

John,

Ordinul 8 e in vigoare si produce efecte.

Pentru ca un text sa fie norma de drept (obligatoriu), trebuie sa indeplineasca trei conditii:
- sa fie emis de organul in drept
- sa fie in termenul valabilitatii
- sa fie recunoscut de lege
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35