Postat 24 October 2014 - 11:40 AM
Dragilor, pana acum m-am abtinut de la orice comentariu. Insa când aud afirmatii de genul dezastrelor pe care le produc aeromodelele sau dronele raman de-a dreptul siderat. Am auzit de morti cauzate de copaci pe care onor primaria nu a binevoit sa-i taie, desi cetatenii sesizasera cazul, am auzit de morti cauzate de fatadele descompuse ale cladirilor de patrimoniu ce nu par a mai fi in grija nimanui. Am auzit de morti cauzate de gropile nesemnalizate de pe carosabil si trotuare, de morti cauzate de retele de gaze neintretinute corespunzator, etc.
Sincer, in Romania, nu am auzit ca cineva sa moara ca i-a cazut o spuma chinezeasca in cap, sau sa-i reteze gatul, sau sa-i distruga proprietatea, chiar si daca avea o amarata de microcamera montata pe ea. De asemenea nu am auzit, in Romania, ca 3-4 frumosi nebuni, pasionati de aeromodelism, care se aduna in week-end pe pasunea de la marginea satului (orasului), sau pe varful unui deal sa se dea cu modelele, sa se fi omorat sau ranit grav unul pe celalalt, sau sa fi adus prejudicii materiale campului respectiv. Mai degraba accidente se prioduc la manifestatiile organizate unde se aduna zeci de aeromodelisti si sute sau mii de gura casca, dintre care unii habar n-au cu ce se mananca aeromodelismul.
O sa-mi spuneti ca intra nebunul cu elicopterul de 3 kile in parc sa se dea mare. Ala nu e aeromodelist, ala e infarctor, e un pericol public si sunt de acord ca trebuie sanctionat ca atare.
Daca in acesti aeromodelisti, despre care am vorbit mai sus, loveste ordinul ministrului si orice alt ordin, imi permit sa spun ca este o aberatie. Punct.
Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult. (Constantin Brancusi)