Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#751 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 06 October 2014 - 03:52 PM

Vezi ca de exemplu am fost 5 zburatori dumincia aceasta pe aerodrom cea ce pentru Bistrita este enorm de mult. Din alea 5 3 erau cu multicoptere/drone si unul singu a fost interesat de ARA, macar se aude despre ce este vorba, adica unul care a mai citit pe aici. Celelalti 3 pur si simplu nu erau ineresati si unul exprima clar, ca i place se fie ilegal si nu conteaza.

Practic aeromodelistul classic este in minoritate deja (eram singurul care avea zburator cu aripa, restul rotoare. Le elicopter acum spun monocopter in speranta ca operatori multicoptere prin idea ca se poate si cu un singur rotor.)

A si se nu uit, daca aveam si eu Phantom cu mine si al cincelea persoana noua achizitia, eram toti multicoperisti. Asa ca imiaginati i va piata. Cred ca deja sint mai multe aparate asta pe piata de cit aeromodele normale si indata o se mergam pe cimp, fiecare isi ridica aparatul cu rotore si camera in aer si ne pozam reciproc de la inaltime. Sper doar ca ne plictisim repede si cei care acum au inceput cu multicoptere prind pofta se incerce si un monocopter ca se devine piloti nu operatori simpli de staiv camera zburator.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 06 October 2014 - 03:54 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#752 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 06 October 2014 - 04:13 PM

Ma bucur ca aeromodelismul clasic, avioane si elicoptere, are destui adepti la Galati. Trebuie sa facem ceva totusi ca multicopterele sa nu mai fie asimilate dronelor, obiecte zuratoare de uz militar, incomparabil mai evoluate, dotate si performante. Unele multicoptere au cateva caracteristici comune, dar la capitolele performante/dotari/scop sunt mult inferioare si diferite fata de drone. Voit sau nu, aceasta confuzie propagata prin media ne face mult rau si nici interdictia totala nu este recomandata, ci mai degraba o reglementare corespunzatoare pentru multicoptere.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#753 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 04:23 PM

Eeu dumincia asta aveam impresia ca majoritate de multicopeteristi nu numai nu sint aeromodelisti si nu le intereseaza zborul ci tehnica automatizari mai degraba. Pentru consumator de multicopter zburol este ceva care vine natural de la sine si nu cu vreun efort. Efortul multicoperistului este ori in electronica ori in bani de a cumpara de a gata.

Pe un forum german urmaresc un topic unde este vorba daca are sens un kit aeromodel classiv de zbor liber sau nu pentru a stimula tineretul si exista o majoritate care regreta dar este convinsa ca aeromodelism classic numai exista si modelisti tineri sau noi incepi cu spume ARTF, bagat baterie si go...Numai este nimeni prea interesant se afla din ce cauza zboare avion. Mai degraba o se faca reclamatii la magazin daca avionul cumparat ieri dimineata nu a zburat ieri dupamasa. Fara se gaseasca solutia singur ca probabil ar fi fost ploia de vine sau vint prea puternic sau acumulatori neincarcati. Sunt frustrat si mai frustart sunt se ma uit la un multicopterist cu emitator intro mana si aparatul lui sta in aer nemiscat timp de ceva minute doar se faca poze deasupra pistei de decolare.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 06 October 2014 - 04:25 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#754 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 06 October 2014 - 04:29 PM

Avem din start o problema,si anume ce e drona si ce nu.Nici google nu stie prea bine:
Fisier atasat  ex.PNG (114.06K)
Number of downloads: 30

Le baga pe toate in aceiasi oala.Prima poza e cu un multicopter de filmat aerian entry-level(hobby),cel mai comun si daunator imaginii de drona.
Al doilea e un multi pentru filmari profi(si cei care au asa ceva cam stiu si cu ce se mananca).
Al treilea e ce eu as numi cu adevarat drona,adica ceva complet automon,accesibil doar armatei si care costa cat un PIB-ul Romaniei.

E greu de zis cat timp ii poti spune multicopter si nu drona,pentru ca diferite echipamente ofera grade diferite de autonomie a zborului(ca si nivel de intervenie umana).
Poti spune ca un multicopter cat o elice de 10" este drona daca sta locului singura asistata de GPS sau chiar se duce singura in anumite puncte?
Ii poti spune drona chiar daca e cat palma si abia sta singura in aer?
Dar daca e doar un multicopter mare,gen 5-6kg la decolare dar care nu face nimic fara asistenta pilotului?
0

#755 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 06 October 2014 - 04:36 PM

Asta daca iei drept referinta o sursa ambigua, adica gogu...

"An unmanned aerial vehicle (UAV), commonly known as a drone and referred to as a Remotely Piloted Aircraft (RPA) by the International Civil Aviation Organization (ICAO), is an aircraft without a human pilot aboard."

Si cu asta s-a terminat, nu are pilot la bord, este drona sau UAV, ne place sau nu...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 06 October 2014 - 04:38 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#756 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 04:46 PM

Walter, una dintre problemele propagarii aeromodelismului se afla tot pe la ministerele noastre romanesti... Banii si cutumele ministeriale... Ma batea gandul cu ceva timp in urma, pentru ca imi place aceasta activitate si cred ca as putea s-o fac, sa incropesc si la Galati un cerc de aeromodele, cum este si la Palatul Copiilor Braila, intrucat Galatiul nu are in acest moment cerc de aeromodele. In deplasarile mele cu zburatoarele la camp, fiind vazut cu avioanele mele, am fost interpelat de parinti care ar fi dorit sa-si trimita copiii sa invete aeromodelismul. Am studiat putin problema si am aflat: Palatul Copiilor apartine de Ministerul Invatamantului, iar acesta nu accepta sa angajeze decat cadre cu studii superioare, de parca pasiunea are ceva de a face cu diploma universitara... Nu-i blamez pe ingineri ( am si eu cativa ani petrecuti pe la facultate, dar din pacate viata nu m-a lasat s-o duc la capat ) insa majoritatea nu au asfel de pasiuni. Ma intreb acum, cine poate face mai mult, cel cu diploma, sau cel cu pasiunea si priceperea? Bine ar fi sa fie amandoua, din pacate aici si acum nu sunt. Invatamantul nostru are SI ACEASTA problema pe langa multe altele... Tot ce inseamna practica si bani alocati ei nu intereseaza. Nici scolile n-o duc mai bine la acest capitol, de aceea noi romanii suntem teoreticieni de frunte, abonati la diplome si premii la Olimpiade, dar nu putem bate un cui intr-o scandura cand terminam scoala.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#757 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 04:54 PM

Nici cu studii nu rezolvi nimic daca nu actionezi si pe alte cai ;) la cine stie ce nivele...

La "Palatul" din Craiova instructorul a plecat acum vreo 3 ani la munca in Italia, si nu munca de inginerie... si dus a fost.
Am propus impreuna cu 3 colegi, toti ingineri, Electroputere, Daewoo/Ford, sa prestam noi gratuit, ca sa mentinem cercul aero in viata... nu am avut cu cine, directorul nu a vrut sa avanseze mai departe propunerea, fara nici o justificare.
Acum vreun an, camera respectiva tot inchisa era...
0

#758 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 04:57 PM

renatoa, la 06 October 2014 - 04:36 PM, a spus:

Asta daca iei drept referinta o sursa ambigua, adica gogu...

"An unmanned aerial vehicle (UAV), commonly known as a drone and referred to as a Remotely Piloted Aircraft (RPA) by the International Civil Aviation Organization (ICAO), is an aircraft without a human pilot aboard."

Si cu asta s-a terminat, nu are pilot la bord, este drona sau UAV, ne place sau nu...

Goguleana e lovit la freza... Si Goguleana tot de oameni este facut, cu competentele lor limitate... Cine stie mai bine despre ce este vorba, sa faca bine sa scrie ce trebuie in Wikipedia, o sursa libera si mai ales perfectibila de informare pentru foarte multa lume, inclusiv pentru cei din media. Eu nu pot s-o fac, desi inteleg fenomenul, pentru ca nu stiu detalii despre multicoptere, drone militare si engleza suficienta.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 06 October 2014 - 05:02 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#759 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 05:00 PM

Definitia UAV/drona de mai sus este din wiki, s-a incercat indepartarea termenului drona de acolo, dar a fost reintrodus.

"Cineva" nu vrea ca sa lege termenul drona de cel de pilot automat/conducerea autonoma... atunci ar fi mai clar si simplu de facuta demarcatia.
0

#760 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 05:09 PM

renatoa, la 06 October 2014 - 05:00 PM, a spus:

Definitia UAV/drona de mai sus este din wiki, s-a incercat indepartarea termenului drona de acolo, dar a fost reintrodus.

"Cineva" nu vrea ca sa lege termenul drona de cel de pilot automat/conducerea autonoma... atunci ar fi mai clar si simplu de facuta demarcatia.

M-am referit la demarcatia drona-UAV de multicopter. Aici apare confuzia. Odata ce va fi bine definit si separat multicopterul subliniindu-se diferentele, nu va mai fi confundat cu drona.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#761 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 05:25 PM

Nu vad necesara aceasta demarcatie... multicopterul nu are nimic special, plus ca, mai sunt si din aceia care si le fac singuri, am lovi in ei pe nedrept.
Mai important mi se pare cum ziceam caracteristica de autopilot si gradul de RTF-izare al jucariei la cumparare.
Adica sa mai aiba un sens cat de cat partea aia cu modelismul, altfel mai bine o scoatem...

Chiar la dv. in ograda, trebuie sa recunoasteti ca exista o diferenta semnificativa de motivare si cunostinte intre Ciprian, cu "drona" lui muncita pe genunchi, si colegul care zboara "chestia alba" si cam atat...
0

#762 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 06:27 PM

Iar nu ne intelegem... Principiu de zbor, autonomie, performante timp/distanta/altitudine, echipamente, sarcina utila.... DESTINATIE... Drona in general zboara ca un avion, autonomie sute sau mii Km, plafon de zbor peste 13000m, cara aparatura complexa militara, inaccesibila si nefolositoare noua, armament si multe altele care n-o pot compara in nici un fel cu o lustra cu cateva elici care in cateva minute cade singura daca n-o coboara pilotul. Numai reaua vointa poate compara furnica ca vietuitoare cu elefantul, pentru ca ambele traiesc pe Terra si se hranesc cu vegetatie...

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 06 October 2014 - 06:29 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#763 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 06:44 PM

Furnica nu poate deveni elefant, cu orice steroizi ai baga in ea...
Pe cand un amator poate face o drona la ora actuala, cu toate atributele enumerate mai sus, tocmai asta ii ingrijoreaza, ca nu mai sunt apanajul armatei.
Si prima caracteristica, cea care face separatia intre RC clasic si drona este posibilitatea de zbor autonom.
Restul sunt chestii cantitative, mai mare, mai sus, mai... neesentiale, se fac toate daca exista finantare, singura diferenta calitativa este zborul fara pilot, nici macar RC.
Cand bagi in legi chestii gen kg sau metrii inaltime, vezi si matale ca deja ai o problema cu verificarea lor...
Cand vezi insa ca trece "drona", te uiti in jur si pilotul nu este, e clara treaba, scoti pistolul si jos cu ea ;)
0

#764 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 06:51 PM

renatoa, la 06 October 2014 - 06:44 PM, a spus:

Furnica nu poate deveni elefant, cu orice steroizi ai baga in ea...
Pe cand un amator poate face o drona la ora actuala, cu toate atributele enumerate mai sus, tocmai asta ii ingrijoreaza, ca nu mai sunt apanajul armatei.
Si prima caracteristica, cea care face separatia intre RC clasic si drona este posibilitatea de zbor autonom.
Restul sunt chestii cantitative, mai mare, mai sus, mai... neesentiale, se fac toate daca exista finantare, singura diferenta calitativa este zborul fara pilot, nici macar RC.
Cand bagi in legi chestii gen kg sau metrii inaltime, vezi si matale ca deja ai o problema cu verificarea lor...
Cand vezi insa ca trece "drona", te uiti in jur si pilotul nu este, e clara treaba, scoti pistolul si jos cu ea ;)

N-am nimic impotriva! Nu-i pilotul, e pericol! Este pilotul, este la vedere, nu desfasoara activitati periculoase, las-o in pace! Ii zici omului unde-i gardul si ca n-are voie sa-l sara ca e pe cont propriu.
Si daca Bin Laden a deturnat cateva avioane cu care a facut prapad, desfiintam aviatia civila?

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 06 October 2014 - 06:54 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#765 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2074
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 06 October 2014 - 07:27 PM

Eu consider că armata şi cei care dezvoltă pentru ei astfel de zburătoare ar avea multe de învăţat de la cei ca noi. Să nu uităm că la un moment dat foloseau cu succes şi chiar căutau radioamatori pentru comunicaţii din acelaşi motiv (radioamatorii aveau deja bagajul de cunoştinţe pentru realizarea comunicaţiilor radio).
Sultan Eduard
0

#766 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2014 - 07:29 PM

De pus la referinte, uite inca un site care incearca sa insumeze conditiile de zbor "drone" comerciale in multe tari din lume:

http://www.riot.ch/l...nes-commercial/
0

#767 Useril este offline   airdream 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 30-September 09
  • Interests:Aeromodele

Postat 06 October 2014 - 09:34 PM

Nu putem face diferenţa dintre drone, UAV-uri şi aeromodele plecând de la denumiri, deoarece acestea nu sunt definiţii şi nu-şi descriu întotdeauna „zburătoarele”.
Se spune că primii oameni civilizaţi care au ajuns în Australia, văzând animalele ciudate care ţopăiau numai pe picioarele din spate, i-au întrebat pe localnici ce sunt acelea. Aborigenii au răspuns „kan gu ru”, adică „nu înţeleg”... şi totuşi aşa le-a rămas numele.
Cam aşa facem şi noi acum.
Cea mai corectă denumire a aparatelor de zbor care nu mai au nevoie de un pilot la bord este aceea dată într-o postare de mai sus: UAV.
Dicţionarul Google translate traduce „dronă” prin trântor, zbârnâit, bâzâit.
Drone au fost numite de cei care le-au auzit pe sus, la începuturi, fără să le poată vedea. Primele UAV-uri foloseau motoare în doi timpi, zgomotoase, ca şi majoritatea aeromodelelor de astăzi, datorită avantajelor bine-cunoscute: simplitate constructivă, putere, consum redus.
Este la fel de adevărat că termenul de UAV poate include, la o adică şi aeromodelele, dar ajungem la ceea ce astăzi recunosc şi constructorii de aparate de zbor şi autorităţile şi anume că NU SE MAI POATE FACE DIFERENŢA ÎNTRE UAV ŞI AEROMODELE.
De aici şi confuzia, teama autorităţilor şi disperarea navigatorilor. Multă vreme au încercat să separe şi UAV-urile de aviaţie. Dacă însă despre UAV-uri au mai început să-şi schimbe părerea, văzând că pot respecta toate regulile de navigabilitate, despre aeromodele va mai trece timp.
Cred că GigiGL a pus punctul pe i: separarea o face DESTINAŢIA.
0

#768 Useril este offline   airdream 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 30-September 09
  • Interests:Aeromodele

Postat 06 October 2014 - 10:08 PM

Dronele se întind de aici:

http://en.wikipedia....ics_MQ-9_Reaper

până aici:

http://www.bbc.com/news/uk-21313323

sau chiar până aici:

http://www.rumaniami...-acum-in-roiuri

Între ele, o imensitate de dimensiuni, forme şi capabilităţi.
Confuzia o creează cei care confecţionează home made aparate de zbor cu performanţe apropiate de acestea.
0

#769 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 07 October 2014 - 12:48 PM

renatoa, la 06 October 2014 - 10:17 AM, a spus:

parerea mea e ca s-a ajuns la un moment critic, de cotitura, unde "zburatul de drone" nu mai are de ce sa fie asimilat cu modelismul, si chiar face rau modelismului clasic...

http://bits.blogs.ny...on-the-economy/

http://nymag.com/dai...smartphone.html

s-a ajuns, sau media ne-a adus acolo... mai conteaza asta acum ? mai important este daca vrem ca aeromodelismul sa fie asimilat cu asta...

Nu cred că este cazul sa fim chiar asa drastici.
Dacă sunt impuse si respectate câteva reguli privind zborul în localități, se pot face lucruri frumoase. (exemplu: folosirea elementelor de protectie pt elicii, interzicerea zborului in zona spitalelor, accidentelor de circulație, adunarilor publice, supraîncărcarea aparatului de zbor, zborul sa fie facut la vedere iar aparatura video si sistemul fpv sa fie operate de altă persoană decât operatorul rc......etc.)
Nu am de gand să renunț al zborul cu aripi, planoarele sunt dragostea mea, dar am făcut eforturi financiare mari să îmbin două pasiuni: aromodelismul și foto-video.
În 20 de ani de practică am asimilat suficientă experiență RC ca să realizez riscurile si vulnerabilitățile unui zbor printre turlele unei biserici si sunt destul de conștient că nu am ce căuta sa filmez prin curtea vecinului sau la balconul unei domnisoare....
Sunt multi care au transformat filmările aeriene din pasiune in arta, a fel cum acrobatiile aeriene 3d au devenit performanțe greu de imaginat in urmă cu 10 ani.
Nu inteleg placerea de a sta pe loc cu un aeromodel de 3 m deasupra pistei dar respect maiestria celor care o fac.
Asa că nu aruncați la gunoi zborul cu multicoptere si nici filmările aeriene din dorința de a câștiga cu orice preț bătălia cu autoritățiile.
Tocmai tendința de evoluție și dezvoltare a zborului RC în acest sens, precum și numărul tot mai mare de practicanți ar trebui sa fie subiecte pozitive și importante în modificarea ordinului 8.
Cat despre ce filmează fiecare.....sunt alte acte normative referitoare la acest subiect.
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#770 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 October 2014 - 03:34 PM

Problema este ca aproape fiecare avem despre noi parerea ca suntem buni si putem multe, asa ca pentru asta s-au creat permise de conducere, port-arma si alte modalitati de verificare ca nu lasi pe oricine cu ceva periculos in mana in public...
Pentru situatiiile cand totusi se produce dandanaua exista asigurarea.
Sunt cele doua mecanisme de baza cu care altii au zis ca tin sub control fenomenul... la noi nu functioneaza niciunul !

Plus, in contextul actual a devenit dureros de adevarata teoria exprimata de Ciprian in alt topic: nu mai functioneaza "selectia naturala" !
Pana acum venea si ramanea in modelism cine avea chemare, acum ajunge sa ai bani si sa-ti cumperi jucaria. Modelist nu te chemi oricum.
Mai ales pentru acest motiv trebuie introduse alte modalitatati de limitare a stricaciunilor pe care le pot face unii.
0

#771 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 07 October 2014 - 04:06 PM

Ai zis bine Renato, trebuie introduse modalitati de limitare a prostiilor.
Asta nu inseamna interzicerea unui hobby.

pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

#772 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 07 October 2014 - 07:34 PM

Postez si aici.

Am vorbit cu Andrix_y si am aflat ca la prima intalnire de la Politehnica de joi, 9.10.2014 o sa vorbeasca ca invitat un tip din Cluj care este controlor de trafic aerian (si intructor).

Cu alte cuvinte vine un tip beton din domeniu.

Asadar merita venit, ne mai intalnim si cunoastem intre noi si aflam si niste chestii pe bune de la sursa.

De altfel joi nu mai ploua, e soare si frumos.

Edit
Daca invitatul vine din Cluj putem si noi sa venim cateva statii RATB (sau de metrou) pana la Politehnica.

Andrix_y, la 24 September 2014 - 11:22 AM, a spus:

0

#773 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 07 October 2014 - 09:28 PM

renatoa, la 07 October 2014 - 03:34 PM, a spus:

Problema este ca aproape fiecare avem despre noi parerea ca suntem buni si putem multe, asa ca pentru asta s-au creat permise de conducere, port-arma si alte modalitati de verificare ca nu lasi pe oricine cu ceva periculos in mana in public...
Pentru situatiiile cand totusi se produce dandanaua exista asigurarea.
Sunt cele doua mecanisme de baza cu care altii au zis ca tin sub control fenomenul... la noi nu functioneaza niciunul !

Plus, in contextul actual a devenit dureros de adevarata teoria exprimata de Ciprian in alt topic: nu mai functioneaza "selectia naturala" !
Pana acum venea si ramanea in modelism cine avea chemare, acum ajunge sa ai bani si sa-ti cumperi jucaria. Modelist nu te chemi oricum.
Mai ales pentru acest motiv trebuie introduse alte modalitatati de limitare a stricaciunilor pe care le pot face unii.

nicajohn, la 07 October 2014 - 04:06 PM, a spus:

Ai zis bine Renato, trebuie introduse modalitati de limitare a prostiilor.
Asta nu inseamna interzicerea unui hobby.

Si cutitul din bucatarie este extrem de periculos, raneste macar cateva sute de mii de persoane anual. Credeti ca un permis pentru folosirea cutitului, ar rezolva problema, sau poate o asigurare? Necesitatea unei minime instructii pentru folosirea cutitului este evidenta chiar si in cazul gospodinei, care risca saracuta zi de zi sa-si taie vreun deget daca-i mai nepriceputa. Dar cum ar fi, sa-si faca asigurare obligatorie ca sa poata curata cartofi in deplina legalitate?

Haideti sa nu ne mai amagim singuri, altceva deranjeaza autoritatile, nu acest gen de pericol reprezentant de potentialele daune materiale sau vatamari de persoane. Circulatia rutiera genereaza probabil mii de accidente pe zi, de aici necesitatea unei asigurari obligatorii, de la rata extrem de mare a incidentelor. Nici macar aici nu-i obligatorie, de exemplu carutele genereaza anual cateva sute de accidente cu pagube materiale, uneori chiar si victime, cu toate astea utilizatorii nu sunt obligati sa-si faca asigurari. Nici macar posesorii de arme amintiti de renatoa, nu stiu sa fie obligati la asigurari, desi potentialul distructiv al unei arme de tir sau vanatoare este cu mult mai mare decat al unui aeromodel. Este corect, cei care practica tirul sportiv sau vanatoarea detin un permis obtinut in urma unei verificari facuta de o institutie abilitata, dar nu sunt obligati la asigurari. Sincer nu vad nici o forma prin care o asigurare obligatorie ar putea ajuta acest hobby, sunt mult prea multe alte activitati de hobby cu potential ridicat de a genera accidente care sunt liber practicate fara necesitatea unei asigurari obligatorii.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 07 October 2014 - 09:33 PM

0

#774 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 03:16 PM

wabo1, la 06 October 2014 - 03:52 PM, a spus:

Vezi ca de exemplu am fost 5 zburatori dumincia aceasta pe aerodrom cea ce pentru Bistrita este enorm de mult. Din alea 5 3 erau cu multicoptere/drone si unul singu a fost interesat de ARA, macar se aude despre ce este vorba, adica unul care a mai citit pe aici. Celelalti 3 pur si simplu nu erau ineresati si unul exprima clar, ca i place se fie ilegal si nu conteaza.

Practic aeromodelistul classic este in minoritate deja (eram singurul care avea zburator cu aripa, restul rotoare. Le elicopter acum spun monocopter in speranta ca operatori multicoptere prin idea ca se poate si cu un singur rotor.)

A si se nu uit, daca aveam si eu Phantom cu mine si al cincelea persoana noua achizitia, eram toti multicoperisti. Asa ca imiaginati i va piata. Cred ca deja sint mai multe aparate asta pe piata de cit aeromodele normale si indata o se mergam pe cimp, fiecare isi ridica aparatul cu rotore si camera in aer si ne pozam reciproc de la inaltime. Sper doar ca ne plictisim repede si cei care acum au inceput cu multicoptere prind pofta se incerce si un monocopter ca se devine piloti nu operatori simpli de staiv camera zburator.

Ati putea sa le explicati ca pentru multicoptere, aeromodelism asta inseamna:

http://www.fpv-passi...-drones-bfm-tv/
http://www.fpv-passi...facon-airgonay/
http://www.fpv-passion.fr/

Dupa cum vedeti se poate vorbi frumos la TV despre "drone" si pot fi si mostre de pilotaj 100%
0

#775 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 03:26 PM

renatoa, la 08 October 2014 - 03:16 PM, a spus:

Ati putea sa le explicati ca pentru multicoptere, aeromodelism asta inseamna:

http://www.fpv-passi...-drones-bfm-tv/
http://www.fpv-passi...facon-airgonay/
http://www.fpv-passion.fr/

Dupa cum vedeti se poate vorbi frumos la TV despre "drone" si pot fi si mostre de pilotaj 100%

Joli ca. de toute facon ici chez nou ont peut pas voir des choses comme ca...
Mais si vous avez l´idee, et il y a plus de pilotes en Roumanie ont peut organizer meme chez nous a l´aerodrome.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 08 October 2014 - 03:28 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#776 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 October 2014 - 04:09 PM

Nous avons déjà un sujet dédié a acrobaties avec des "drones".
0

#777 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 08 October 2014 - 08:53 PM

Haoleoo Mooo ! Am crezut ca e concurenta mancat'as !
A dat-o gajii pa frantuzeste ... da mi-a sarit inima din piept fratioare !
Imi si vedeam veniturili injumatatite ... da m-am linistit ..
Hai ca astia e d'aia da munceste ... da si vorbeste mult ... toata ziua .. drone drone ...

https://www.youtube....h?v=HH0gih0hAoI

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 08 October 2014 - 08:57 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#778 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 10 October 2014 - 08:53 AM

Cum a fost la "adunare " ?Au fost multi participanti ?

Aceasta postare a fost editata de Parfenov: 10 October 2014 - 08:53 AM

Parfenov Razvan
0

#779 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2391
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 10 October 2014 - 09:44 AM

Parfenov, la 10 October 2014 - 08:53 AM, a spus:

Cum a fost la "adunare " ?Au fost multi participanti ?

Nuu, cateva "muste".De fapt cam asta e atitudinea generala fata de ce vor sa faca unii (ARA) pentru binele tuturor. S-a discutat putin despre modalitatea de zbor in jurul aeroporturilor, dupa care s-a discutat despre ARA. Nimic din ce a fost mentionat mai sus nu s-a prezentat. De fapt nici nu ma asteptam sa se atinga toate acele subiecte care nu se puteau prezenta in 2 h si jumatate, dar macar sa se inceapa.. :angry: :angry:
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#780 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 10 October 2014 - 09:55 AM

oachidori, la 10 October 2014 - 09:44 AM, a spus:

Nuu, cateva "muste".De fapt cam asta e atitudinea generala fata de ce vor sa faca unii (ARA) pentru binele tuturor. S-a discutat putin despre modalitatea de zbor in jurul aeroporturilor, dupa care s-a discutat despre ARA. Nimic din ce a fost mentionat mai sus nu s-a prezentat. De fapt nici nu ma asteptam sa se atinga toate acele subiecte care nu se puteau prezenta in 2 h si jumatate, dar macar sa se inceapa.. :angry: :angry:

... deci ati adormit cu capul pe masa, precum noi in armata la cursurile despre teoria tragerii ... dar era previzibil , doar v-am avertizat ! Ha !
Data viitoare sa aplicati metoda Vangelie Mareeeean .. mici , bere, carnati, mustar ... :rofl: :rofl:
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis