Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#541 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 16 September 2014 - 01:20 PM

Vezi postarearenatoa, la 16 September 2014 - 01:01 PM, a spus:

Ar fi util sa avem asa ceva pe site-ul ARA, ar clarifica lucrurile...

http://www.skydemonlight.com/

Nu mai instalez nimic. Din 50GB partitie sistem, mai am liber doar 10GB. Poate ne zici si noua despre ce este vorba.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#542 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 01:38 PM

Si inca ceva:
De multe ori urmaresc postarile pe sectiunea ARA, vad in josul paginii unul, doi... useri logati si ceva mai multi vizitatori. Cine credeti ca ne va scoate castanele din foc? Multi adopta pozitia strutului in problematica noastra (lasa ca rezolva altii!!!), uitand ca le ramane "spatele" expus. Deviza noastra acum este TRAIM IMPREUNA SAU MURIM IMPREUNA. Aveti dreptul la simpatii si antipatii, dar scopul este comun. Celor ce ne conduc nu le pasa de noi. Iesiti la lumina si participati. Daca nu, va voi cumpara zburatoarele de sute de Euro cu doua beri pentru ca nu veti mai avea ce face cu ele! Si nu exagerez de loc, desi asa pare.
:drinks: Noroc si la mai multi!
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#543 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 16 September 2014 - 01:57 PM

Vezi postareaGigiGL, la 16 September 2014 - 01:38 PM, a spus:

Si inca ceva:
De multe ori urmaresc postarile pe sectiunea ARA, vad in josul paginii unul, doi... useri logati si ceva mai multi vizitatori. Cine credeti ca ne va scoate castanele din foc? Multi adopta pozitia strutului in problematica noastra (lasa ca rezolva altii!!!), uitand ca le ramane "spatele" expus. Deviza noastra acum este TRAIM IMPREUNA SAU MURIM IMPREUNA. Aveti dreptul la simpatii si antipatii, dar scopul este comun. Celor ce ne conduc nu le pasa de noi. Iesiti la lumina si participati. Daca nu, va voi cumpara zburatoarele de sute de Euro cu doua beri pentru ca nu veti mai avea ce face cu ele! Si nu exagerez de loc, desi asa pare.
:drinks: Noroc si la mai multi!

Si cum poti sa .. participi ? .. exista o asociatie , s-a infiintat , exista un comitet director sau cum se cheama .. ei vor merge la discutii cu oficialii ca si pana acum .. nu puteti merge toti la gramada ca nici nu va permite accesul pe poarta institutiilor respective.

E nevoie de mai multi membrii doar pentru cotizatie ca sa nu isi blocheze asociatia activitatea din lipsa de fonduri ? ...
O.K. ..este de inteles si atunci mai multi membrii poate ajuta ... ( cheltuieli de deplasare, consumabile pentru corespondenta cu oficialii , etc .. ) .

Daca o dam pe tricouri, sigle, site-uri , spatii inchiriate sau eu mai stiu ce " luxuri ", prioritar incercarii obtinerii unui
raspuns de la cei indreptatiti a legifera nu stiu daca este un inceput bun ...

Iar despre participare activa ... iti dai seama ce iese daca incepe fiecare sa isi dea cu parerea ? - doar s-a mai trecut prin asta la inceputurile discutiilor cand am sugerat sa se restrictioneze accesul postarilor in topicul ARA .. exista deja un plan de actiune.

Despre succesul demersurilor in fata unei legi care se poate sa fie chiar elaborata la nivel european si impusa tarilor membre
eu nu vad prea multe sanse de izbanda .. nu inseamna ca nu trebuie incercat dar daca lucrurile vor fi clare la un moment dat, si insistentele fara rost nu isi mai gasesc rostul .. iar greve si miting-uri cu inaripatele in mana in mijlocul strazii cum se indemna la inceputul discutiilor ... sa fim seriosi ...

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 16 September 2014 - 01:59 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#544 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 01:59 PM

Sa clarific putin:
Am mai trecut prin aceasta experienta. Acum cativa ani, in tara erau doua tabere ale Instructorilor Auto; Cei inregimentati la scolile mari, sustinuti politic prin Asociatia Patronala care mai detinea si ceva putere economica ( poate va amintiti ca imediat dupa instalarea primului Guvern Boc sub Basescu, una dintre primele legi propuse si adoptate reglementa activitatea Instructorilor Auto ) si cei independenti, cum eram si eu la acea vreme, fara putere economica si sprijin politic. Au inceput multe presiuni asupra noastra, a celor independenti cu scopul clar de a ne scoate din competitia economica. Ca si aici, acum, am fost nevoiti sa infiintam o Asociatie a Formatorilor Auto, aceeasi procedura legala ca si in cazul ARA, m-am numarat printre membrii fondatori, dar pentru ca potentialii membri erau ROMANI si gandeau exact cum gandesc astazi multi aeromodelisti, Asociatia noastra a murit de cum s-a nascut. Putini instructori independenti au supravietuit, sub aripa protectoare a unor patroni cu "spate" pe baza de "cumetrii" de diverse tipuri.
Cam asta ne asteapta daca nu devenim "nemti".
Nu ma cert aici cu nimeni. Incerc sa dau "DESTEPTAREA" cat timp mai putem face ceva si sa ne adunam in ARA.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 16 September 2014 - 02:04 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#545 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 02:26 PM

Vezi postareaGigiGL, la 16 September 2014 - 01:59 PM, a spus:

Sa clarific putin:
Am mai trecut prin aceasta experienta. Acum cativa ani, in tara erau doua tabere ale Instructorilor Auto; Cei inregimentati la scolile mari, sustinuti politic prin Asociatia Patronala care mai detinea si ceva putere economica ( poate va amintiti ca imediat dupa instalarea primului Guvern Boc sub Basescu, una dintre primele legi propuse si adoptate reglementa activitatea Instructorilor Auto ) si cei independenti, cum eram si eu la acea vreme, fara putere economica si sprijin politic. Au inceput multe presiuni asupra noastra, a celor independenti cu scopul clar de a ne scoate din competitia economica. Ca si aici, acum, am fost nevoiti sa infiintam o Asociatie a Formatorilor Auto, aceeasi procedura legala ca si in cazul ARA, m-am numarat printre membrii fondatori, dar pentru ca potentialii membri erau ROMANI si gandeau exact cum gandesc astazi multi aeromodelisti, Asociatia noastra a murit de cum s-a nascut. Putini instructori independenti au supravietuit, sub aripa protectoare a unor patroni cu "spate" pe baza de "cumetrii" de diverse tipuri.
Cam asta ne asteapta daca nu devenim "nemti".
Nu ma cert aici cu nimeni. Incerc sa dau "DESTEPTAREA" cat timp mai putem face ceva si sa ne adunam in ARA.

Eeeee .. cam acelasi succes il intrevad eu ARA .. si nu penttru ca nu vor fi membrii ci pentru ca legile nu se prea fac tinand cont
de cei carora li se aplica .. federatiile sindicatele mai reusesc cate ceva dar nu cum si-ar dorii insa numara in spate sute de mii
de membrii iar problematica este muuuuult mai importanta la nivel national ... basca ca pot face si greve la nivel de ramura sau chiar national ...

Cum am spus .. ARA exista .. cei care au fost la discutii probabil vor mai merge sau poate nu vor mai fi acceptati ca parteneri de
negociere ci doar li se vor aduce la cunsotinta decizia finala cu imbrobodeli legate de decizii la nivel european si cum ca si noi
trebuie sa ne aliniem etc etc

Daca ai vre-o solutie concreta afara de agitatie e bine venita , altfel ... tot romani vom ramane caci asta suntem .. Johanis e neamt ... poate pe langa achizitionat case il molipsesti cu hobby-ul nostru si atunci .. cine stie ???
0

#546 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 02:47 PM

Este adevarat, probabil nu vom obtine libertate deplina, cred ca doar o parte dintre dorintele noastre se vor realiza, dar sansa aceasta o vom avea daca vom fi impreuna si ne vom cere drepturile. Un numar mare de membri inseamna la nivel individual investitii mici si sanse mai mari de a exista. Organizarea mai are marele avantaj ca ne creeaza si obiceiuri bune in ceea ce priveste siguranta zborului si relatii mai bune intre membri bazate pe respect reciproc. Nu cred ca trebuie desen pentru lamurire. Putini membri inseamna efort individual mare si cel mai probabil disparitia noastra. Guvernantii se simt mai bine cu o grija mai putin; Ordinul 8 ne arata clar cum gandesc ei, cei care ne conduc si carora nu le pasa in general de nimeni, nu numai de noi, in particular.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#547 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 03:02 PM

Vezi postareaGigiGL, la 16 September 2014 - 02:47 PM, a spus:

Este adevarat, probabil nu vom obtine libertate deplina, cred ca doar o parte dintre dorintele noastre se vor realiza, dar sansa aceasta o vom avea daca vom fi impreuna si ne vom cere drepturile. Un numar mare de membri inseamna la nivel individual investitii mici si sanse mai mari de a exista. Organizarea mai are marele avantaj ca ne creeaza si obiceiuri bune in ceea ce priveste siguranta zborului si relatii mai bune intre membri bazate pe respect reciproc. Nu cred ca trebuie desen pentru lamurire. Putini membri inseamna efort individual mare si cel mai probabil disparitia noastra. Guvernantii se simt mai bine cu o grija mai putin; Ordinul 8 ne arata clar cum gandesc ei, cei care ne conduc si carora nu le pasa in general de nimeni, nu numai de noi, in particular.

Banuiesc ca ARA are un statut din care probabil reiese scopul infiintarii si in ce se va implica .. nu ma avut nici rabdarea , nici timpul sa citesc acest statut .
Siguranta zborului ? .. nu ai fost la CN F4C sa vezi acolo siguranta .. gard de protectie, distante regulamentare etc .. se petrecea in momentul in care ARA deja exista .. da ma rog ..

Cum am spus .. propuneri concrete .. doar discutii asa la nivel teoretic cum ca daca nu ne unim, daca nu ne imprietenim intre noi ( vezi ce bine a reusit organizarea aceluiasi F4C si ce mult tin unii la altii cei implicati ) , daca nu salvam balenele , daca nu plantam cate un copac de familie se distruge ozonu' bla bla bla ..... nu se ajunce niciunde ..

Dar repet .. ARA are deja un plan de bataie .. de ce sa il virusam cu tot felul de discutii si implicari necoordonate ?? Trebuiesc lasati sa isi duca la implinire actiunile vis a vis de Ordinul 8 ... daca dupa un succes se va implica si in organizarea de evenimente, competitii, deplasari in straiinatate a sportivilor de la noi .. ramane un proiect viitor

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 16 September 2014 - 03:04 PM

0

#548 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 03:20 PM

Domnul Gigi, repet: NU MA CERT CU NIMENI.
ARA are menirea sa legalizeze activitatea de hobby, exclusa de guvernanti prin Ordinul 8. Din multe motive, nu toti pasionatii aeromodelisti, si sunt destui, nu pot face parte din structurile FRMD care gestioneaza doar activitatea competitionala, conform statutului sau. Ca sa continui povestea de mai sus, daca ARA esueaza si sper sa nu se intample acest lucru, cativa dintre noi cu relatii se vor inscrie la cate un club afiliat FRMD, iar restul isi vor da zburatoarele pe doua beri, cum am mai spus. In actuala situatie chiar nu pot glumi. Noi am investit ani, bani si suflet in aceasta pasiune, cei mai multi mai mult decat am facut-o eu si ar fi pacat sa ne inecam la mal, acum cand exista sansa sa existam cu fruntea sus si sa ni se recunoasca dreptul de a exista. Si cred ca meritam, cu atat mai mult cu cat putem si facem lucruri deosebite, inaccesibile majoritatii concetatenilor nostri.
:drinks:
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#549 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 16 September 2014 - 03:24 PM

Vezi postareaGigiGL, la 16 September 2014 - 01:20 PM, a spus:

Nu mai instalez nimic. Din 50GB partitie sistem, mai am liber doar 10GB. Poate ne zici si noua despre ce este vorba.

E vorba de o aplicatie care semnaleaza zonele de excludere aeriana, dar doar pentru UK. Vezi imaginea atasata.
Cere 6mega, nu giga, pentru instalare... partitia mea sistem are acum sub 1G liber si supravietuiesc :)

Fisiere atasate

... cu picioarele pe pamant ...
0

#550 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 03:27 PM

Vezi postareaGigiGL, la 16 September 2014 - 03:20 PM, a spus:

Domnul Gigi, repet: NU MA CERT CU NIMENI.
ARA are menirea sa legalizeze activitatea de hobby, exclusa de guvernanti prin Ordinul 8. Din multe motive, nu toti pasionatii aeromodelisti, si sunt destui, nu pot face parte din structurile FRMD care gestioneaza doar activitatea competitionala, conform statutului sau. Ca sa continui povestea de mai sus, daca ARA esueaza si sper sa nu se intample acest lucru, cativa dintre noi cu relatii se vor inscrie la cate un club afiliat FRMD, iar restul isi vor da zburatoarele pe doua beri, cum am mai spus. In actuala situatie chiar nu pot glumi. Noi am investit ani, bani si suflet in aceasta pasiune, cei mai multi mai mult decat am facut-o eu si ar fi pacat sa ne inecam la mal, acum cand exista sansa sa existam cu fruntea sus si sa ni se recunoasca dreptul de a exista. Si cred ca meritam, cu atat mai mult cu cat putem si facem lucruri deosebite, inaccesibile majoritatii concetatenilor nostri.
:drinks:

Am inteles ca nu va certati cu nimeni, nici eu .. doar am rugat sa ne spuneti niste masuri concrete .. de exemplu , ce trebuie sa fac eu de maine, de saptamana viitoare eventual .. ? .. iau furca , coasa , toporu' ceva si ies in strada ? ma apuc de scris petitii ? scriu pa mediile de socializare de pe internet ? .. imi atarn un banner in balcon si afise pe masina ? .. ca zau
daca stiu ce se doreste sa fac ... poate conving si pe altii ..

P.S.

Iar modelele care si asa nu au mai fost zburate de mult , stiti ce bine arata atarnate in birou pe toti peretii ? .. pe doua beri nicicum nu vor ajunge ..
0

#551 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 03:33 PM

Vezi postarearenatoa, la 16 September 2014 - 03:24 PM, a spus:

E vorba de o aplicatie care semnaleaza zonele de excludere aeriana, dar doar pentru UK. Vezi imaginea atasata.
Cere 6mega, nu giga, pentru instalare... partitia mea sistem are acum sub 1G liber si supravietuiesc :)

Da Renatoa, si acesta este un avantaj al unei organizatii de profil; avem niste reguli si ne tine la curent cu problematica si noutatile in ceea ce priveste legalitatea si siguranta zborului in zonele noastre de interes pentru ca majoritatea pasionatilor sunt focusati doar pe partea tehnica si de recreere, mai putin pe alte probleme. Iti amintesti probabil de trasnaia cu motodeltaplanul termic FPV de 5m anvergura! :drinks:

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 16 September 2014 - 03:34 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#552 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 03:54 PM

Domnul Gigi, una dintre zicalele auzite la intamplarea relatata de mine cu instructorii auto.
Tot la MT se petrecea intrevederea cu liderul nostru sindical de atunci.
Intrebare din partea reprezentantului MT: Dumneata pe cine reprezinti? Si liderul nostru de sindicat era Cornel Lipa, sotul Elisabetei Lipa, cunoscut de toti dracii din guvern, ministere si alte alea.... Eu ma numaram printre cei vreo 200 de fraieri care se agitau in fata MT, o mana de oameni din toata tara, cand in discutie erau painea si locurile de munca ale catorva mii de instructori auto... Dar ei aveau alte probleme, ca si noi acum!
Reprezentam 10 oameni, ni se arata usa: "Sunt cestiuni arzatoare la ordinea zilei, stimabile!"
Este o problema si cu cateva sute, dar atatia suntem de toti!

Instantaneu de la acea manifestatie, in fata MT;

Fisiere atasate

• Fisier atasat  MT.jpg (162.08K)
    Number of downloads: 30

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#553 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 04:12 PM

Putem fi macar aproape toti hobbystii in organizatie, putem explica ca nu cerem bani sau favoruri, ci doar dreptul de a exista. Si cred ca se poate. Ceea ce s-a facut pana astazi macar la nivel de discutii si negocieri dovedeste ca se pot gasi solutii la doleantele noastre. Si asa avem un mare handicap la capitolul baza materiala si suntem obligati sa ne practicam pasiunea prin toti coclaurii, departe de lumea civilizata si fara nici o facilitate. Inca nu si-a pus nimeni mintea cu noi, dar acum suntem doar tolerati, nu aparati de vreo lege. In numele a doi sau zece oameni nu vom obtine nimic si nici nu vom putea functiona ca organizatie. Ne place sau nu, este singura cale ce ne poate ajuta. Sa privim putin in jurul nostru, in tari cu traditie asezata si sa vedem ca acesta este drumul corect. Trebuie inteles ca libertate fara obligatii nu exista.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#554 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 04:50 PM

O.K. am inteles .. si totusi ..... ce trebuie sa fac eu de maine ca sa se considere implicare ? ..
0

#555 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 05:09 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 16 September 2014 - 04:50 PM, a spus:

O.K. am inteles .. si totusi ..... ce trebuie sa fac eu de maine ca sa se considere implicare ? ..

Pentru toti pasionatii vad necesara doar afilierea - inscrierea in ARA. Apoi fiecare poate sa se implice in organizare si functionare ARA, poate veni cu idei, propuneri, sprijin sub orice forma legala, sau la fel de bine poate sa se bucure de statutul de membru, de avantajele obtinute de ARA in raporturile cu autoritatile si sa-si vada linistit de hobby. Dintre toti membrii sper sa se gaseasca un mic numar de oameni care sa poata si sa fie dornici sa se implice si sa ne reprezinte mai departe interesele asa cum a fost si la intalnirea de la Brasov. Nu are nimeni de carat pietre de moara si nici nu este obligat sa presteze vreo activitate suplimentara in afara de aceea de a dobandi calitatea de membru si de a sustine organizatia prin cotizatia anuala. Este pretul pe care trebuie sa-l platim pentru placerea noastra. Ca si la pescuit: permis, permis acces pe frontiera uneori, taxa la balta privata...

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 16 September 2014 - 05:14 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#556 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 05:19 PM

Mdaaaa .. diferenta este ca la balta daca NU merg , NU platesc, daca merg atunci PLATESC dar functie de conditii, confort ..
Si in contul platii SIGUR primesc ceva : casuta, ponton, aer conditionat, TV, internet, lumina de la stalp pe timpul noptii iar la unele balti chiar si ceva
baboi daca chiar nu prind nimic.

Acum am inteles ... IMPLICARE = COTIZATIE ... sunt de acord .. cine doreste o poate face oricand .

M-am linistit .. m-a gandeam sa nu trebuiasca sa ne urcam ..... pe tancuri - doar ca trebuia spusa mai pe sleau , mai direct nu asa pe ocolite ..

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 16 September 2014 - 05:20 PM

0

#557 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 05:41 PM

Recent, prin iulie, prietenii nostri galateni adielicopter si didip (ID-urile de forum) au fost in vacanta in Austria si Germania. Printre altele au ajuns si la un aeromodelodrom in Germania, unde cativa oameni se relaxau cu avioanele lor rc. Intreband daca pot face si ei un zbor, gazda lea raspuns: "Mergeti la biroul de acolo, prezentati asigurarea si zburati cat vreti!"
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#558 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 05:51 PM

Da, asta am relatat si eu din UK, pe doua campuri am fost intrebat de acelasi lucru dupa care, politicos dar ferm... sorry.
Principala sarcina a BMFA-ului lor este sa negocieze cea mai buna asigurarea posibila... restul e politica.
0

#559 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 16 September 2014 - 07:54 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 16 September 2014 - 05:19 PM, a spus:

Mdaaaa .. diferenta este ca la balta daca NU merg , NU platesc, daca merg atunci PLATESC dar functie de conditii, confort ..
Si in contul platii SIGUR primesc ceva : casuta, ponton, aer conditionat, TV, internet, lumina de la stalp pe timpul noptii iar la unele balti chiar si ceva
baboi daca chiar nu prind nimic.

Acum am inteles ... IMPLICARE = COTIZATIE ... sunt de acord .. cine doreste o poate face oricand .

M-am linistit .. m-a gandeam sa nu trebuiasca sa ne urcam ..... pe tancuri - doar ca trebuia spusa mai pe sleau , mai direct nu asa pe ocolite ..

Daca merg la Adunatii Copaceni platesc, daca nu merg nu platesc.
ARA a aparut ca urmare a ordinului 8 si nu-si propune sa adune taxe pentru terenul de zbor,ci se doreste a fi o interfata intre noi si legiuitor.
Implicarea, nu implica cotizatie; notiunea de voluntariat este la mare pret pe alte meleaguri.
Toti cheltuim mii de lei sau altii mii de euro si cand vine vorba de o cotizatie(taxa) de 50 lei ne cacam pe noi.
Haideti sa incercam sa facem ca interesul general sa primeze in fata celui personal si sa ne inscriem cat mai multi in asociatie .
Nu cred ca cineva are ceva de pierdut, in afara de dreptul de a-si petrece timpul liber asa cum doreste.
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#560 Useril este offline   airdream 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 30-September 09
  • Interests:Aeromodele

Postat 16 September 2014 - 08:56 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 16 September 2014 - 03:02 PM, a spus:

Banuiesc ca ARA are un statut din care probabil reiese scopul infiintarii si in ce se va implica .. nu ma avut nici rabdarea , nici timpul sa citesc acest statut .
Siguranta zborului ? .. nu ai fost la CN F4C sa vezi acolo siguranta .. gard de protectie, distante regulamentare etc .. se petrecea in momentul in care ARA deja exista .. da ma rog ..

Cum am spus .. propuneri concrete .. doar discutii asa la nivel teoretic cum ca daca nu ne unim, daca nu ne imprietenim intre noi ( vezi ce bine a reusit organizarea aceluiasi F4C si ce mult tin unii la altii cei implicati ) , daca nu salvam balenele , daca nu plantam cate un copac de familie se distruge ozonu' bla bla bla ..... nu se ajunce niciunde ..

Dar repet .. ARA are deja un plan de bataie .. de ce sa il virusam cu tot felul de discutii si implicari necoordonate ?? Trebuiesc lasati sa isi duca la implinire actiunile vis a vis de Ordinul 8 ... daca dupa un succes se va implica si in organizarea de evenimente, competitii, deplasari in straiinatate a sportivilor de la noi .. ramane un proiect viitor

Suntem români până la capăt!
Nu avem răbdare şi timp să citim, dar ne lamentăm pe nişte presupuneri... şi ajungem să ne gândim la deplasări în străinătate!
Până nu de mult se agita lumea pe-aici că "ne încalcă cineva libertăţile". Uite că este un trend european, iar în UE nu stă nimeni de vorbă cu indivizi, ci numai cu asociaţii, organizaţii cu personalitate juridică.
Oamenii ăştia de la ARA sunt primii care fac ceva concret, prin care nu ştiu dacă ne vom rezolva toate problemele, dar măcar vom fi o voce mai puternică şi mai organizată. Nu ne-ar strica şi un buletin informativ (legislativ) - pentru cei care nu au timp să citească.
Cunosc bine mentalitatea celor care nu întreprind nimic, dar dacă în final ceilalţi vor obţine vreun avantaj... nu le-ar strica şi lor.
Nu toţi locuim pe lângă Cluj, nu am putut să facem prea multe pentru această asociaţie, dar uite că acum este înfiinţată, nu trebuie decât să ne înscriem.
Adunările generale (cu toate că mă gândesc cu groază cât am până la Cluj) nu vor fi oare un bun prilej să ne cunoaştem şi să discutăm pe tema care ne-a unit?
În cu totul alt context şi referitor la un alt subiect, cineva spunea: "Pentru cine crede am o mie de argumente, pentru cine nu crede nu am nici unul". Nu încerc să fac propagandă. Până la urmă, cine vrea cu adevărat va rămâne.
Îmi cer scuze, nu cunosc persoanele şi nu vreau să jignesc pe nimeni, dar este păcat de oportunitate şi de munca unor oameni.
0

#561 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 16 September 2014 - 09:26 PM

Eu m am înscris. Sunt deja membru ARA.
Restul e can can..
Pentru 50 ron stam si umplem inca trei pagini de forum..
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#562 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 09:30 PM

Am rugamintea sa fim atenti la context si sa nu citim pe sarite ..
S-a pornit de la afirmatia :

" ..... Multi adopta pozitia strutului in problematica noastra .............. Celor ce ne conduc nu le pasa de noi. Iesiti la lumina si participati "

Doar am intrebat cum sa participam ... daca se spunea rog sa aderam la asociatie era altceva ... daca toti incepem sa facem bisericute si sa ne erijam in locul ARA
si sa facem demersuri fiecare da capul lui la autoritati nu cred ca se ajunge la ceva ...

Era o poveste in cartile cu imagini pentru cei mici :

" Haplea si-a cumparat o pereche de pantaloni
Vine acasa si spune sotiei
- Nevasta .. sa imi scurtezi si mie pantalonii astia pret de un lat de palma ...
- Da Da !! .. raspunde aceasta din bucatarie ..
Haplisor cel mic din camera alaturata aude si el ..
Intr-un tarziu Haplea constata ca sotia nu i-a scurta si se apuca
sa ii scurteze singur.
Mai tarziu doamna lui isi aduce aminte ce trebuia sa faca si repejor ii scurteaza
cu pricepere pret de un lat de palma ..
Haplisor cel mic dornic sa isi ajute si el tatal ( adica sa P A R T I C I P E ) , hiiiirst taie
si el un lat de palma ... "

Rezultatul PARTICIPARII VOLUNTARE il banuiti !

In rest felicitari celor care au carnet de membru ..

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 16 September 2014 - 09:35 PM

0

#563 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 09:42 PM

Vezi postareaairdream, la 16 September 2014 - 08:56 PM, a spus:

Suntem români până la capăt!
...
Adunările generale (cu toate că mă gândesc cu groază cât am până la Cluj) nu vor fi oare un bun prilej să ne cunoaştem şi să discutăm pe tema care ne-a unit?
...

Ai dreptate cu prima... daca simti intr-adevar nevoia unei adunari generale...
0

#564 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2014 - 10:03 PM

Vezi postarearenatoa, la 16 September 2014 - 09:42 PM, a spus:

Ai dreptate cu prima... daca simti intr-adevar nevoia unei adunari generale...

..... sau Congres ? .. al XII - lea ?
0

#565 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 17 September 2014 - 07:21 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 16 September 2014 - 04:50 PM, a spus:

Simplu. Te inscri la ARA si poti spune ca macar ai incercat si sustii activitatea.

Restul discutiilor...si interpelari ale mele pe alocuri parca, asa cum zici si tu...sint in plus si nu ajuta efectiv de cit se ne descarcam noi de frustratii zilnice in lupta cu un stat care tot mai mult se apara de popor in loc se o sustine..
Walter Born
rhc@born.ro
0

#566 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2014 - 07:58 AM

RD din povestea ta rezulta ca tu esti Haplisor cel mic, pentru ca tu nu ai citit povestea pana la capat si ai ramas cu pantalonii de un lat de palma.
Da-mi voie sa cred ca nu esti asa de necitit si nu intelegi notiunea de voluntariat.
0

#567 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2014 - 08:29 AM

Vezi postareanicolas, la 17 September 2014 - 07:58 AM, a spus:

RD din povestea ta rezulta ca tu esti Haplisor cel mic, pentru ca tu nu ai citit povestea pana la capat si ai ramas cu pantalonii de un lat de palma.
Da-mi voie sa cred ca nu esti asa de necitit si nu intelegi notiunea de voluntariat.

Aaaa .. ba daaaa .. am foarte multe carti .. fac cornete pentru seminte de floare din filele lor !

Iar despre voluntariat .. zilnic o fac .. trec babele strada si cind nu vor !

Frate .. aici nu e de vopsit gardu, de maturat in sala de sedinte si de debarasat farfuriile dupa protocolul de la intruniri ca sa ne
oferim voluntari ... exista un nucleu care a fost la intruniri cu oficialii care au probabil un plan de actiune .. le doresc bafta in continuare !

Ati gasit contabil, o sa aveti si un site ( probabil mai tare ca al celor de la Apple ), eu as inchiria si un sediu la World Trade Center , as
cumpara si cel putin un Bentley, un ceas Rolex sau ca sa fim in tema cu hobby-ul mai bine un Breitling din aur .. iti dai seama ce respect va prezenta
echipa de negociere in fata autoritatilor .... ???
0

#568 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2014 - 08:52 AM

Ha,ha,ha,m-ai facut sa rad.Ai impresia ca vrea cineva sa te treaca strada cand nu vrei?
Voluntariatul inseamna la tine debarastul meselor si datul cu matura in batatura?
Ha,,ha,ha....iti urez multa sanatate ,spor la mistocareala si scuipat seminte in corntele facute din cartile din biblioteca,eu am incheiat aici.
0

#569 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2014 - 08:59 AM

Vezi postareanicolas, la 17 September 2014 - 08:52 AM, a spus:

Ha,ha,ha,m-ai facut sa rad.Ai impresia ca vrea cineva sa te treaca strada cand nu vrei?
Voluntariatul inseamna la tine debarastul meselor si datul cu matura in batatura?
Ha,,ha,ha....iti urez multa sanatate ,spor la mistocareala si scuipat seminte in corntele facute din cartile din biblioteca,eu am incheiat aici.

Pai faceti domnia voastra una bucata lista de actiuni pe baza de voluntariat in cazul de fata .. asta l-am rugat si pe domnul GigiGl .. sa nu o lalaim
in generalitati si teorii .. si dupa multe insistente concluzia a fost de DOAR .. sa ma inscriu ! adica IMPLICARE = COTIZARE ...
Nu e ceva rau .. repet .. e bine ca ARA sa aiba cat mai multi membrii .. dar sa nu fim apostrofati ca stam precum strutzu'si nu ne implicam iar cand intreb
in ce consta implicarea sa se ajunga la concluzia de mai sus .. si nici argumentul ce este DOAR 50 RON taxa de cotizare nu e mare filosofeala ...
Sunt dispus sa pastrez cateva file mai misto pentru lista dumneavoastra .. desii vroiam sa diversific si sa trec si la seminte de dovleac .. si atentie .. nu in cornet se scuipa .. acolo
pastrezi .. marfaaa bree ! ... eee ce iti este si cu oamenii astia invatati doar pe caviar si vite Kobe .. e greu
cu floarea de bostan ..

P.S.

Apropos ... voluntariatul dumneavoastra in ce consta pana acum in mod concret ... ca poate urmam exemplul .. nu ??

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 17 September 2014 - 09:02 AM

0

#570 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 17 September 2014 - 10:22 AM

Toate discutiile mi se par inutile din momentul cind nu stim citi membri s-au alaturat pana acum.
Eu nu stiu cifrele, doar stiu ca eu m-am inscris si cred ca ar fi fost cazul din momentul inscrieri pana acum ar trebui se fie macar 100 de formulare trimise catre ARA.
Daca nici in primul val nu depasim numarul asta, insemnea ca modelisti nu sint interesati si ne enervam gratuit si dejaba din primavara 2014 pana astazi...lasitate, neglijenta si nepasare...

@RealDesign
Sunt de altceas parere cu tine ca nu tricouri, sigle, autocollante, contracte de telefonie, situri si alte materiale publicitare sint importante ci adunarea de citi mai multi doritor de a integra aeromodelismul in spatiu aerean si asta cu reguli de bun simt care nu ne strica activitate.
Walter Born
rhc@born.ro
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »