ViP_Eol, la 07 April 2016 - 09:29 PM, a spus:
Nu te contrazice nimeni, dar nu crezi că e cam târziu să se afirme că ceea ce scrie Xorg și a iritat foarte multă lume este de fapt o părere personală ? Asta în contextul în care intervențiile lui Andras nu contrazic ceea ce scrie Xorg și sunt cam în același registru. Am întrebat cu 20 de pagini în urmă dacă Xorg reprezintă opinia ARA și mi s-a răspuns doar că nu face parte din Consiliul de Administrație, dar e lăsat să ”stuche” în stânga și dreapta, nu contează pe cine și cum. Păi nu prea mi s-a răspuns, așa cum nu mi s-a răspuns la o groază de alte întrebări formulate în calitate de Membru ARA. Acum nu mai sunt și te asigur că trimiterea plicului cu retragerea și legitimația nu m-a bucurat deloc.
Ceea ce nu înțelegeți voi este faptul că Walter s-a retras pentru că e profund dezamăgit (din nou). În aceeași poziție mă aflu și eu. Dezamăgit total de direcția în care se îndreaptă ARA și atunci, am considerat că nu pot sta degeaba să văd cum munca mea din țară (atât cât a fost) și ceea ce am de gând să mai fac (pentru că am de gând să susțin în continuare clubul) se pot duce naibii din cauza unor alte interese, orgolii și încăpățânare. A nu sta degeaba a însemnat că m-am apucat de unul singur de un proiect care ar putea rezolva problema noastră așa cum o vrem noi modeliștii și nu droniștii, iar acest proiect nu doresc să-l discut cu conducerea ARA, eventual să se mai apuce iar Xorg de cine știe ce comentarii.
Nu sapă nimeni ARA. Asta e clar. E doar un motiv afișat în defensivă. Trebuie să fim conștienți că ARA nu reprezintă încă nimic (niciun pericol pentru nimeni) indiferent de câte ”s-au realizat” până acum.
În privința virtualului versus statul în față, chiar am spus acest lucru înainte de AG, asta vis-a-vis de atitudinea lui Xorg. Îți garantez că dacă și la o discuție reală ar fi procedat așa, pățea exact ce a pățit Conu, la Pitești în 1988, sau poate mai rău.
Voi reveni cu niște alte considerente. Am citit tot ce s-a scris, dar prefer să termin ce am început să pot discuta cu cei câțiva aacr-iști. :rolleyes:
Vă înțeleg și nu contest în niciun fel ce ați simțit. Aveți dreptul la propria opinie. Corect. Nu am spus niciodată că cineva nu are dreptul să nu fie de acord. Cu toate astea, eu m-am referit strict la modul în care s-au spus niște lucruri. Forma, nu neapărat conținutul.
De asemenea, cred că diferențele de opinie sunt bune, atâta timp cât se critică ideea și nu persoana. Mai mult, este lăudabil că nu vreți să vă dați bătut și că țineți atât de mult la pasiunea asta. Ce vreau să punctez este că mergând pe sistemul „răspund cu aceeași monedă” nu se ajunge nicăieri sau se ajunge la conflicte care în cele din urmă devin personale și prea puțin legate de subiectul important. Nu o să arăt cu degetul și nici nu voi da nume. Cert e că toată lumea ar putea fi un pic mai zen. Repet, țelul e comun, chiar dacă viziunile asupra modului în care se ajunge la el diferă. Ca să facem o schimbare trebuie să facem o chestie destul de grea: să fim dispuși să ne ascultăm între noi și să găsim o modalitate de a ne uni. Separați, nu vom face nimic. Și aici mă refer să fim uniți, în sensul în care indiferent de membri/non-membri ai x chestii, să fim dispuși să colaborăm și să înțelegem că chiar dacă poate cineva nu e de acord sau nu face ca noi, asta nu înseamnă un afront la adresa noastră.
Sper că m-am exprimat destul de elocvent și imparțial.