Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#2881 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 02 April 2016 - 11:41 PM

Vezi postareaold-boy, la 02 April 2016 - 06:10 PM, a spus:

ViP_Eol Fa-ma te rog sa inteleg, eu sunt ardelean si sunt mai incet la gandire.
- ce mizerie ti-am aruncat ? cred ca este prima data cand ne conversam in scris deci nu ma baga la "voi" ca nu este cazul ( nu am facut aproape nimic pentru ARA, cand m-am inscris am bifat casuta " nu ma implic platesc cotizatie" ca sa faceti voi in locul meu).
- nu mi-ai raspuns ce strategie ai incercat sa implementezi si ai fost ignorat, (ceva de genul am muncit 200 de ore la a formula modalitatea legislativa pentru ca hobbysti sa poata zbura fara restrictii pe teritoriul Romaniei ) de "muschi" aratati pe net sunt satul.
- daca legiuitorul vrea sa faca o lege si-ti cere parerea, eu cred ca este ceea ce si-a propus ARA la infintare (ca va tine cont de ea sau nu asta este alta poveste)
- FRMd este sublim, ...dar lipseste cu desavarsire. Acum 2 ani am incercat sa intram sub umbrela lui, s-a spus raspicat ca ei se ocupa de partea competitionala, nu intereseaza partea de hobby, pai daca ei nu te vor "dragoste cu sila este viol". Daca maine apare o lege care spune ca fotbalul pe maidan se poate doar daca .... si FRF zice ca cei de pe maidan nu exista, mai joc?
-poate ma luminezi si pe mine aeromodelist hobbyst cum pot zbura pentru relaxare oficial fara sa ma tem ca vine garcea si ma amendeaza ( ca altfel e simplu ma antrenez in Ungaria ca este mai aproape) si pot concura linistit la FRMd pe banii mei.

O vorbă din bătrâni spunea ceva de genul: ”Nu lua haina pe tine dacă te strânge și nu e a ta !” Vorba o știu de la tata și cum el e ardelean ... .
Nu am scris nicăieri personalizat. Cu siguranță cei vizați au înțeles. Chiar nu știu de ce ai ”îmbrăcat haina”. Conversații între noi pe alte teme au fost, nu multe, dar nimic ieșit din sfera decenței.
Discuții privitoare la strategii au fost atât aici, cât și în câteva convorbiri telefonice. Se pare că tema cu ”mușchii” e la ordinea zilei și e atât de ”orbitoare” că restul a fost eclipsat.
Am dat destule detalii despre cum se poate zbura. Sub protecția a două legi, dar l-am lăsat pe domnul jurist Xorg să lămurească lumea că se pricepe de minune la lecturi legislative.

Hm. End of story !
URA şi la zbor fofezelor !
0

#2882 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 03 April 2016 - 07:13 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 02 April 2016 - 09:31 PM, a spus:

Si varianta oficiala ARA https://aeromodelism...tare-si-inovare

Si care a fost, mai concret, pozitia ARA?
OK, prezentarile le-am citit, ce nu reiese de acolo este ce au spus reprezentantii ARA in legatura cu acest subiect.

Aceasta postare a fost editata de Garett: 03 April 2016 - 07:14 AM

0

#2883 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 03 April 2016 - 08:45 AM

Un singur lucru era de spus: "si cum vedeti locul aeromodelismului recreativ in acest cer acoperit de drone prestatoare de "servicii" ?

Si poate o aducerea minte cu iz de bataie obraz... hei, baietii, mai rasfirat un pic, noi suntem de peste 50 ani aici deja... unii cu noblete, unii mai tarani...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2884 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 03 April 2016 - 09:39 AM

Vezi postareaAndrix_y, la 02 April 2016 - 08:58 PM, a spus:

Buna Walter,

Cu rosu observatiile mele:

Buna Wabo,

Multumesc Andras de raspunsuri si mai ales ca ai schimbat tonul intrunul cu calm si la subiect. Sper ca si sarcini de munca intrun final se descarc pe altcineva pentru ca asta mai ales face un manager bun. Gaseste persoana potrivita si responsabila care duce lucrurile pana la capat.

Pe urma trebuie actionat nu doar reactionat.

Mai adaug ca stilul de a rezolva discutiile pe telefon este gresit intro asociatie cu atita membri. Dupa tine mai vine poate altcoineva ambitios si va trebuie se conduca mai departe. In responsabilitatea managmentului cred ca si conform ISO9001 exista la baza documentele scrise si astfel o pozibilitate de a urmari procesul de decisie si in retroactiv, ca se poti trage concluzii in caz de nevoie unde a fost punctul care a influentat anumite rezultate.

Si mai repet o data, mai bine mai putin rezolvat, mai putine evenimente care "dau bine in public" de cit o transparenta lipsa care trezeste suspiciuni si orgoli.

Sper sa se inteleg bine ca eu mereu am criticat si critic si acum proceduriile, lipsa de transparenta si lispa de decisiile democratice si nu neaparat rezultate si lipsa al lor.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#2885 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 09:44 AM

Vezi postareaGarett, la 03 April 2016 - 07:13 AM, a spus:

OK, prezentarile le-am citit, ce nu reiese de acolo este ce au spus reprezentantii ARA in legatura cu acest subiect.

Asta ma intereseaza si pe mine, mai ales ca am redactat un text de prezentare in prealabil pentru o parte din subiectul discutat acollo pentru ARA si erau discutii iar prin telefon pentru asta. Mai ales cum au fost trei reprezentanti ARA acollo, banuiesc ca ei au avut si timp se spune si ei ceva. Dar ma rog, poate este ceva raport vizibil doar pentru membri?
Walter Born
rhc@born.ro
0

#2886 Useril este offline   Garett 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 01-November 08
  • Interests:Flying and floating things

Postat 03 April 2016 - 10:04 AM

Din cate stiu nu, am primit doar azi un mail cu informarea despre simpozionul respectiv si link catre aceleasi prezentari.
0

#2887 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 03 April 2016 - 10:25 AM

Vezi postareawabo1, la 03 April 2016 - 09:39 AM, a spus:

Multumesc Andras de raspunsuri si mai ales ca ai schimbat tonul intrunul cu calm si la subiect. Sper ca si sarcini de munca intrun final se descarc pe altcineva pentru ca asta mai ales face un manager bun. Gaseste persoana potrivita si responsabila care duce lucrurile pana la capat.

Pe urma trebuie actionat nu doar reactionat.

Mai adaug ca stilul de a rezolva discutiile pe telefon este gresit intro asociatie cu atita membri. Dupa tine mai vine poate altcoineva ambitios si va trebuie se conduca mai departe. In responsabilitatea managmentului cred ca si conform ISO9001 exista la baza documentele scrise si astfel o pozibilitate de a urmari procesul de decisie si in retroactiv, ca se poti trage concluzii in caz de nevoie unde a fost punctul care a influentat anumite rezultate.

Si mai repet o data, mai bine mai putin rezolvat, mai putine evenimente care "dau bine in public" de cit o transparenta lipsa care trezeste suspiciuni si orgoli.

Sper sa se inteleg bine ca eu mereu am criticat si critic si acum proceduriile, lipsa de transparenta si lispa de decisiile democratice si nu neaparat rezultate si lipsa al lor.

Walter,

Sun momente ca nu ajung in fata pc-ului decat foarte rar din mov ca sunt pe drum cu masina sau sunt in meetinguri...iar prin telefon problemele se clarifica mult mai repede decat prin e-mail sau alte variante.

Pentru mine variantele de comunicare mai eficiente sunt discutiile fata in fata si telefonic, in rest toate alte variante iti iau mai mult timp pentru clarificari timp pe care nu il am tot timpul disponibil.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 03 April 2016 - 10:31 AM

Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2888 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 10:40 AM

Scuze, pentru ca sustin ca decisiile si calea de ar ajunga la ele trebuie se fie transparenta si scrisa mai ales unde o multime de omeni trebuie se le intelege bine din ce cauza unele concluzii au fost trase. Daca nu este timp macar de un protocol corect (la AG nu a fost, de altfel nu trebuia se apara clarificari pe urma) atunci este nu doar lipsa de timp si lipsa de management bun, incapabil sa gaseasca solutia transparenta.

Cei care "rezolva" lucrurile pe telefon si hotaresc pe urma singur si ad hoc se numesc autocrati.

Iriasi trebuie se critic procedurile pana intre si in capul tuturor ca democratia insemena mai ales transparenta in a lua decisiilor la care la baza sta votul unui grup ci nu decizia unui singur om sau unui grup de doua persoane la telefon cea ce se numeste consultarea. Cel putin trebuie se exista un memo pentru fiecare decizie luata cu motivare in doasre lasate pentru urmasi in conducere.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#2889 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 03 April 2016 - 01:21 PM

Intrebare: cum ati ajuns la concluzia ca aeromodelele trebuie inmatriculate si, alte bazaconii de genul ?.

Aceasta postare a fost editata de aeromax: 03 April 2016 - 01:22 PM

"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#2890 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 03 April 2016 - 01:42 PM

@aeromax: Spre regretul nostru, nu noi am ajuns la aceasta idee. Fiind inclusi fara drept de separare intre aeronave de legislatia internationala si legislatia noastra ne obliga la inmatricularea modelelor mari. Noi luptam pentru conditii mai usoare, de exemplu inmatricularea in cadrul organizatiei de care apartine modelistul; FRMD, ARA si poate si altele.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#2891 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 02:01 PM

Fals Gigi, nu sintem obligati la inmatriculare de la nimeni din UE. Doar trebuie se te uiti la documentele EASA ca este vorba de o identificare si mai ales de proprietar cea ce este cu totul altceva. Celelate sint aberatii create de administratia romana, agreata de ARA.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#2892 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 02:08 PM

Cu subliniere pe agreata de ARA !
Cand a fost pus odata argumentul care l-am postat acum cateva zile, ca nu se inmatriculeaza parapantele, iar ei vor sa inmatriculeze aeromodele, "cineva" de la ARA a replicat: "da, si care ar fi problema"...
0

#2893 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 04:13 PM

Si eu cand spun ca suntem trasi la fund de drone, voi la ce va ganditi? "Asa vrea ministerul..." Am mai spus odata despre aceasta replica in discutia cu reprezentantul AACR. Daca ei nu vor sa renunte la taxarea dronistilor si nu vor sa ne separe de drone, ce naiba ne mai ramane? Mergeti voi cu jalba in protap la MT si rezolvati... La "versuri" vad ca va pricepeti...
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2894 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 03 April 2016 - 04:50 PM

Vezi postareawabo1, la 03 April 2016 - 02:01 PM, a spus:

Fals Gigi, nu sintem obligati la inmatriculare de la nimeni din UE. Doar trebuie se te uiti la documentele EASA ca este vorba de o identificare si mai ales de proprietar cea ce este cu totul altceva. Celelate sint aberatii create de administratia romana, agreata de ARA.

Acelasi mesaj pentru Renato

Walter,
Se vede ca nu esti documentat si scoateti din voi informatii ca asa simtiti voi in sange.
Aceste lucruri sai mai discutat aici de multe ori.
Citeste ICAO, Codul aerian si HG912/2010 si pe urma mai povestim.
Te rog sa nu mai dezinformezi oammeni ca nu are nici un sens. Sti foarte bine ca tot ce amendamente sau facut pana acuma au fost diascutate aici, sa dat la voting si nici odata ARA nu a agreat identificarea aeromodelelor cu autoritatile.

Iti recomand sa te documentez inainte sa faci scandal https://aeromodelism.ro/legislatie . Iti recomand calduros sa iti retragi afirmatiile de mai sus ca sunt minciuni nefondate.

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 03 April 2016 - 04:50 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2895 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 05:55 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 03 April 2016 - 04:50 PM, a spus:

Walter,
Se vede ca nu esti documentat si scoateti din voi informatii ca asa simtiti voi in sange.
Aceste lucruri sai mai discutat aici de multe ori.
Citeste ICAO, Codul aerian si HG912/2010 si pe urma mai povestim.
Te rog sa nu mai dezinformezi oammeni ca nu are nici un sens. Sti foarte bine ca tot ce amendamente sau facut pana acuma au fost diascutate aici, sa dat la voting si nici odata ARA nu a agreat identificarea aeromodelelor cu autoritatile.

Iti recomand sa te documentez inainte sa faci scandal https://aeromodelism.ro/legislatie . Iti recomand calduros sa iti retragi afirmatiile de mai sus ca sunt minciuni nefondate.

Iti recomand pe tine calduros se nu dezinformezi. Inmatricularea nu exista pentru aeromodele niciaieri (nici in SUA) si nici in documentele EASA sa cere asa ceva. Voi agreati asa ceva care este un fals adica cine minteste cel mai mult aici este cel care se alatura CAA romanesc care vor pratic sa interzice aeromodelismul prin ghiduri care nu au ca fond altceva de cit adunare de bani in sacosi private.

La Icao unde scrie ceva explicit ceva de aeromodele de exemplu? Nicaieri. Trimiteri tale cu cuvinte marete nu fac altceva de cit dovedesc ca te umfli in pene. Adevarul este altul. Doi ani nu ai adus niciun rezultat in discutii oficiale. CAA si MT nu s-au miscat niciun mm, ba au si redus inaltimea de zbor. Ai aceptat situatiea asta si te ai adaptat la fiecare cerere a lor. Ei au redus limitele greutate la zbor si au si introdus inmatricularea. Care sint rezultatele palbabile care ai adus pentru modelisti? Avem acum un regulament dupa care putem zbura aeromodele sau tot le zburam fara nicio acoperire? Nu trebuie se citesc niciun text pentru ca nu exista niciunul in vigoare care vorbeste de aeromodele.
De fapt nici definitia aeromodel exista in legislatia si doar in proiecte.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#2896 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 03 April 2016 - 06:06 PM

Vezi postareawabo1, la 03 April 2016 - 05:55 PM, a spus:

Iti recomand pe tine calduros se nu dezinformezi. Inmatricularea nu exista pentru aeromodele niciaieri (nici in SUA) si nici in documentele EASA sa cere asa ceva. Voi agreati asa ceva care este un fals adica cine minteste cel mai mult aici este cel care se alatura CAA romanesc care vor pratic sa interzice aeromodelismul prin ghiduri care nu au ca fond altceva de cit adunare de bani in sacosi private.

La Icao unde scrie ceva explicit ceva de aeromodele de exemplu? Nicaieri. Trimiteri tale cu cuvinte marete nu fac altceva de cit dovedesc ca te umfli in pene. Adevarul este altul. Doi ani nu ai adus niciun rezultat in discutii oficiale. CAA si MT nu s-au miscat niciun mm, ba au si redus inaltimea de zbor. Ai aceptat situatiea asta si te ai adaptat la fiecare cerere a lor. Ei au redus limitele greutate la zbor si au si introdus inmatricularea. Care sint rezultatele palbabile care ai adus pentru modelisti? Avem acum un regulament dupa care putem zbura aeromodele sau tot le zburam fara nicio acoperire? Nu trebuie se citesc niciun text pentru ca nu exista niciunul in vigoare care vorbeste de aeromodele.
De fapt nici definitia aeromodel exista in legislatia si doar in proiecte.

Walter,

Sti foarte bine ca 2 ani ai fost si tu aici si sti toate discutiile...interesele sunt clare adica cele comerciale care atrage dupa sine si aeromodelismul cu asta ne luptam. De povesti sunt satul. Traiesti in Romania nu in alte tari. Daca esti asa de bun si in practica ca in povesti te rog dute cu toata echipa ta si bate in usa autoritatilor si pe urma mai povestim.
Ai vazut cine propune reglementari de modificare a codului aerian...daca nu mai documenteazate.
Va doresc mult succes.

Sa nu uitati sa faceti amendamente la http://mt.gov.ro/web...-omt28032016dta

Aceasta postare a fost editata de Andrix_y: 03 April 2016 - 06:11 PM

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2897 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 03 April 2016 - 06:07 PM

Vezi postareaAndrix_y, la 03 April 2016 - 06:06 PM, a spus:

Walter,

Sti foarte bine ca 2 ani ai fost si tu aici si sti toate discutiile...interesele sunt clare adica cele comerciale care atrage dupa sine si aeromodelismul cu asta ne luptam. De povesti sunt satul. Traiesti in Romania nu in alte tari. Daca esti asa de bun si in practica ca in povesti te rog dute cu toata echipa ta si bate in usa autoritatilor si pe urma mai povestim.

Va doresc mult succes.

Sa nu uitati sa faceti amendamente la http://mt.gov.ro/web...-omt28032016dta si sa le agreati cu aeromodelistii.

Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2898 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 07:04 PM

Vezi postareaGigiGL, la 03 April 2016 - 01:42 PM, a spus:

@aeromax: Spre regretul nostru, nu noi am ajuns la aceasta idee. Fiind inclusi fara drept de separare intre aeronave de legislatia internationala si legislatia noastra ne obliga la inmatricularea modelelor mari. Noi luptam pentru conditii mai usoare, de exemplu inmatricularea in cadrul organizatiei de care apartine modelistul; FRMD, ARA si poate si altele.

Nu cunosc o legislatie internationala sau nationala care sa oblige inmatricularea aeromodelelor (uz recreational, sport, FAI )
Probabil se face o confuzie, mai mult sau mai putin voita. Se inmatriculeaza doar aeronavele motorizate fara pilot la bord care sunt destinate unor operatiuni aeriene specifice, de lucru ( fotografie, topografie, protectia civila, agricultura, cercetare, publicitate, cinematografie, etc.). Pe linga obligativitatea inmatricularii trebuie sa fie asigurate si sa respecte Codul de Navigatie.
Nici in noul Regulament EASA, care va intra in vigoare probabil in lunile care vor urma, nu exista asa ceva.

Prin definitie aeronava nu este un aeromodel. Prin definitie aeromodelul nu este o aeronava. Simburele problemei este aici.

Cer senin!

Aceasta postare a fost editata de aeromax: 03 April 2016 - 07:06 PM

"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#2899 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 07:16 PM

As fi perfect de acord... Dar ei (MT) o tin sus si tare ca toate zburatoarele intra sub incidenta Conventiei de la Chicago si derivatelor legislative nationale si se supun acelorasi reguli. Nu neaga aeromodelele ca si categorie dar le includ intre celelalte zburatoare. Daca stiti voi cum, lamuriti-i voi pe ... ma abtin... ca surcica mea n-are tangente cu Boeing sau Airbus. Eu am incercat, dar ei o tin pe-a lor... Si repet ca la militieni, NU VOR SA NE SEPARE DE DRONE, iar astea SUNT IN MOD SPECIAL VIZATE in primul rand pentru potentialul de pene pentru perna al gainii de jumulit... de la asta a si pornit blamata actiune pe FB cu ratificarea acelei conventii, actiune pusa la cale IN COMUN de cei care au simtit nevoia sa ia o decizie in teleconferinta pe aceasta problema.
ARA incearca sa rezolve in felul ei situatia. Daca sunteti mai buni, sunteti invitatii nostri la actiune. Avem nevoie de fapte, nu de taclale pe forum.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 03 April 2016 - 07:19 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2900 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 07:21 PM

Vezi postareaGigiGL, la 03 April 2016 - 07:16 PM, a spus:

As fi perfect de acord... Dar ei (MT) o tin sus si tare ca toate zburatoarele intra sub incidenta Conventiei de la Chicago si derivatelor legislative nationale si se supun acelorasi reguli. Nu neaga aeromodelele ca si categorie dar le includ intre celelalte zburatoare. Daca stiti voi cum, lamuriti-i voi pe ... ma abtin... ca surcica mea n-are tangente cu Boeing sau Airbus. Eu am incercat, dar ei o tin pe-a lor... Si repet ca la militieni, NU VOR SA NE SEPARE DE DRONE, iar astea SUNT IN MOD SPECIAL VIZATE in primul rand pentru potentialul de pene pentru perna al gainii de jumulit... de la asta a si pornit blamata actiune pe FB cu ratificarea acelei conventii, actiune pusa la cale IN COMUN de cei care au simtit nevoia sa ia o decizie in teleconferinta pe aceasta problema.
ARA incearca sa rezolve in felul ei situatia. Daca sunteti mai buni, sunteti invitatii nostri la actiune. Avem nevoie de fapte, nu de taclale pe forum.

Puteti specifica regulamentul , legea, articolul, etc. care prevede explicit obligativitatea inmatricularii aeromodelelor ?
0

#2901 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 03 April 2016 - 07:37 PM

Vezi postareaGigiGL, la 03 April 2016 - 07:16 PM, a spus:

NU VOR SA NE SEPARE DE DRONE, iar astea SUNT IN MOD SPECIAL VIZATE.................

Cum va asteptati sa va mai separe in conditiile in care in ARA sunt inscrisi si utilizatori de drone si, mai mult decat atat, ARA si-a manifestat interesul sa participe la operatiuni de lucru specifice dronelor, ba chiar a si facut acest lucru? (prezentat chiar ca o mare victorie)

Aceasta postare a fost editata de MADA: 03 April 2016 - 07:39 PM

0

#2902 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 07:39 PM

Vezi postareaaeromax, la 03 April 2016 - 07:21 PM, a spus:

Puteti specifica regulamentul , legea, articolul, etc. care prevede explicit obligativitatea inmatricularii aeromodelelor ?

Exact asta se redacteaza acum si tocmai o regementare favorabila noua am discutat cu cei de la AACR. De fapt ei ne-au consultat, dar ce va iesi nu stim. M-am saturat sa repet, nu numai eu, EXISTA interese mari in domeniu si unora sus-pusi nu le pasa daca aeromodelistii devin victime colaterale. Chiar crezi ca-s nebun daca m-am luat de domnii de la AACR de cum am intrat pe usa? Citisem in mare ce ganduri aveau si numai fericit nu puteam fi. Si nici nu doresc pozitia mioritica a FRMD, "mergem pe burta ca-i apa mica si nu se ia nimeni de noi"... Vreau ca noile reglementari sa spuna CLAR si NEINTERPRETABIL ca cel putin aeromodelismul definit de FAI este LIBER in Romania, in conditii corecte de locatii de zbor, altitudine...
Sa mai zic si ca in acest moment cluburile scolare sunt in ilegalitate? Ele tin de Ministerul Invatamantului si n-au fost nici macar informate despre aceste probleme.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 03 April 2016 - 07:44 PM

Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2903 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 03 April 2016 - 08:19 PM

Vezi postareaaeromax, la 03 April 2016 - 07:21 PM, a spus:

O sa fac maine inca o data un rezumat.
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2904 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 03 April 2016 - 09:22 PM

Vezi postareaMADA, la 03 April 2016 - 07:37 PM, a spus:

Cum va asteptati sa va mai separe in conditiile in care in ARA sunt inscrisi si utilizatori de drone si, mai mult decat atat, ARA si-a manifestat interesul sa participe la operatiuni de lucru specifice dronelor, ba chiar a si facut acest lucru? (prezentat chiar ca o mare victorie)

https://aeromodelism...tare-si-inovare

daca te referi la asta... mda, no comment. ce treaba are ara cu sisteme fara pilot... bla bla bla.... adica de ce se implica ara in domeniul dronelor? ca alea sunt drone, nu ce buram noi.

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#2905 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 09:26 PM

Nu, se refera la actiunea IGSU.

Orice platforma capabila sa navigheze autonom pe un traseu e drona. Nu numai aerian ;)
0

#2906 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 03 April 2016 - 09:53 PM

[quote name='renatoa' timestamp='1459711606' post='849566']

Aceasta postare a fost editata de bitex: 03 April 2016 - 10:24 PM

Fly it, like you stole it!
0

#2907 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 03 April 2016 - 10:04 PM

Vezi postareawabo1, la 03 April 2016 - 02:01 PM, a spus:

Agreate de ARA? de unde aceata idee???? ARA agreaza doar sistemul ei intern de identificare. Autoritatle pot sa-l recunoasca sau sa le fie de bine.
0

#2908 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 10:13 PM

Vezi postareaGarett, la 03 April 2016 - 07:13 AM, a spus:

Referitor la pozitia ARA in cadrul intalniri, am sa va dezamagesc. ARA nu a apucat sa ia pozitie fata de acest proiect, intrucat dezbaterea a sfarsit un pic prematur intrucat in discutie a aparut si un alt proiect de cod fata de cel propus dezbaterii. Proiect mai vechi, vizat deja de unele ministere. Astfel ca totul a fost redus la o intalnire informativa. O sa postam proiectul de cod care o fi el cel care se vrea promulgat pe siteul asociatiei probabil luni cand va fi lansat in dezbatere publica. Doresc sa reamintesc tuturor membrilor ARA dar si non membrilor ca pot lua atitudine fata de acest proiect de Cod si personal, atat prin propuneri de modificare in cadrul desbaterii publice dar si pe paginile de facebook ale entitatilor initiatoare. Domnilor sunt momente in care este nevoie sa fim uniti indiferent de asociatia din care facem sau nu facem parte. Daca vreti sa asiguram un viitor acestui hobby este nevoie de noi toti, un simplu like or dislike poate insemna mult in zilele noastre. Tot ce va cer este sa acordati atentie in urmatoarele doua saptamani acestui subiect.
0

#2909 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2016 - 10:21 PM

Vezi postareaMADA, la 03 April 2016 - 07:37 PM, a spus:

Sa stii ca reprezentatii "profesionistilor" iti impartasesc intr-u totul ideea. Dea lungul timpului sau aratat chiar foarte deranjati de succesul inregistrat de ARA in timpul exercitiilor cu ISU.
0

#2910 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 April 2016 - 10:25 PM

Vezi postareaRedDevil, la 03 April 2016 - 09:53 PM, a spus:

Vezi postarearenatoa, la 03 April 2016 - 09:26 PM, a spus:

Orice platforma capabila sa navigheze autonom pe un traseu e drona. Nu numai aerian ;)

Chiar si roboteii aia mici cu arduino care urmaresc o linie neagra?

Dupa cum decurge discutia, asa o sa se intample. Chiar si jucariile care urmaresc o linie pot atenta la siguranta nationala daca scapa de pe traseu si inregistreaza ce nu se doreste... In scurt timp o sa-si cumpere nevasta si tampoane cu buletinul...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Ultima »