Modelism - RHC Forum: Discutii Libere_Old - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 107 Pagini +
  • « Prima
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!

#2851 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 01 April 2016 - 11:57 PM

Vezi postarearenatoa, la 01 April 2016 - 07:33 PM, a spus:

Iarasi greutatea de 500g adusa in discutie... sper sa apara odata ceva oficial... :rolleyes:

Asta cu terenul este evidenta ca este raspunsul la multe, zburatul pe unde ni se nazare a fost intotdeauna o anomalie, nu normalul.
De aici insistenta mea cu cluburi locale, coagulate in jurul aeroporturilor locale de ULM. Nu au decat sa dea ture auditorii de securitate... eu sunt in bula mea.

Ar trebuii sa inteleg de aici ca doresti limita de 500gr specificata de lege si inregimentarea in spatii dedicate?
Eu vad doar ca pe o solutie temporara zborul in zonele dedicate, in nici un caz nu ne putem multumii doar cu atat. Vrem sa zburam la panta pe varful muntelui, vrem sa poata zbura si copilul de la Cuca Macaii, caci si el are dreptul la aeromodelism si nu cred sa-i rezerve nimeni o astfel de zona lui acolo in satul sau uitat de lume.
0

#2852 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2414
  • Inregistrat: 12-April 13
  • Interests:Zbor.

Postat 02 April 2016 - 12:56 AM

Vezi postarearenatoa, la 01 April 2016 - 10:29 PM, a spus:

Cat despre domeniu, doar sa il cumpere, nu au nici o sansa sa il ia in justitie, iarasi s-a incercat la case si mai mari.

Domeniul e în Nori. Nu-l pot cumpăra de acolo. :clapping: :rofl: :drinks:
I'm in !
URA şi la zbor fofezelor !
0

#2853 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 April 2016 - 01:33 AM

Sincer, as adera oricand unei organizatii de orice fel care sa militeze pentru a da proprietarului unui teren, si aerul de deasupra lui, macar pana la o anumita inaltime. Restul e poezie si frectie la piciorul de lemn... Din acest motiv caut o ARA care sa aiba acest obiectiv si nu altul... Inca mai caut.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2854 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2107
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 02 April 2016 - 04:41 AM

bitex, cred ca e mai simplu sa cautam o alta tara... Aici tampitii au libidoul mare si nu stiu ce-i ala prezervativ...
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#2855 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 02 April 2016 - 07:30 AM

Vezi postareaxorg, la 01 April 2016 - 11:57 PM, a spus:

Ar trebuii sa inteleg de aici ca doresti limita de 500gr specificata de lege si inregimentarea in spatii dedicate?
Eu vad doar ca pe o solutie temporara zborul in zonele dedicate, in nici un caz nu ne putem multumii doar cu atat. Vrem sa zburam la panta pe varful muntelui, vrem sa poata zbura si copilul de la Cuca Macaii, caci si el are dreptul la aeromodelism si nu cred sa-i rezerve nimeni o astfel de zona lui acolo in satul sau uitat de lume.

Nu, doresc sa scoateti naibii la iveala ce ati aranjat la congresul ala... deja doi participanti dau insistent cu tweet-ul despre 500g, de ce nu exista o pozitie oficiala ?

Spatii dedicate... pai s-au creat oricum de facto, la bucuresti se zboara numai in spatii care le stiu si eu de aici de la distanta... de ce nu ar fi spatiile alea de jure ? Pentru ca unii vor in parcuri si printre blocuri ? flit !
Ti-am mai spus ca pantele neagricole sunt domeniu public si nu te va impiedica nimeni sa zbori acolo, dar tu o tii cu poezia...

De inhatarea domeniul aacr.ro vad ca te faci ca ploua, normal, nu o mai puteti zice ca e ideea ARA, pardon... Andras...
Va dam voie totusi sa il folositi ca argument in campania de dovedire a pafarismului autoritatilor aeronautice.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2856 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 02 April 2016 - 08:45 AM

Renato ca si membru ARA inainte de intalnirea cu AAC ai primit proiectul de lege RACR daca-l citeai vedeai ca la "paragraful 2.5 a" se vorbeste de exceptii la lege" a) AFPB cu masa mai mică de 0,5 kg atâta timp cât nu sunt operate la înălțimi mai mari de 50 de metri, deasupra zonelor dens populate sau în perimetrul aerodromurilor;" s-a incercat 1 Kg nu s-a reusit. Ce pozitie oficiala ai vrea?
Pozitia oficiala va fi in MO. Pana atunci pas.
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#2857 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 09-October 07

Postat 02 April 2016 - 08:49 AM

Vezi postarearenatoa, la 02 April 2016 - 07:30 AM, a spus:

Nu, doresc sa scoateti naibii la iveala ce ati aranjat la congresul ala... deja doi participanti dau insistent cu tweet-ul despre 500g, de ce nu exista o pozitie oficiala ?

Spatii dedicate... pai s-au creat oricum de facto, la bucuresti se zboara numai in spatii care le stiu si eu de aici de la distanta... de ce nu ar fi spatiile alea de jure ? Pentru ca unii vor in parcuri si printre blocuri ? flit !
Ti-am mai spus ca pantele neagricole sunt domeniu public si nu te va impiedica nimeni sa zbori acolo, dar tu o tii cu poezia...

De inhatarea domeniul aacr.ro vad ca te faci ca ploua, normal, nu o mai puteti zice ca e ideea ARA, pardon... Andras...
Va dam voie totusi sa il folositi ca argument in campania de dovedire a pafarismului autoritatilor aeronautice.

Buna,
Am fost plecat din tara toata saptamna si nu am putut sa urmaresc toate posturile. Ce este cu domeniu aacr.ro? ce sa facem cu el?. Daca aveti vreo propunere va rog sa o trimiteti pe adresa info@aeromodelism.ro il puteti pune si aici dar nu insemna ca cineva va monitoriza 24 din 24 h fiecare post. Emailul il citesc in fiecare minut.....
Babos Andras Sandor

Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
0

#2858 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 09:28 AM

Vezi postareaold-boy, la 02 April 2016 - 08:45 AM, a spus:

Renato ca si membru ARA inainte de intalnirea cu AAC ai primit proiectul de lege RACR daca-l citeai vedeai ca la "paragraful 2.5 a" se vorbeste de exceptii la lege" a) AFPB cu masa mai mică de 0,5 kg atâta timp cât nu sunt operate la înălțimi mai mari de 50 de metri, deasupra zonelor dens populate sau în perimetrul aerodromurilor;" s-a incercat 1 Kg nu s-a reusit. Ce pozitie oficiala ai vrea?
Pozitia oficiala va fi in MO. Pana atunci pas.

Mi-a scapat, prea dificil de citit un document de genul acesta, poate era bine sa se faca un sumar cu cele cateva puncte care ne afecteaza direct, cred ca peste 3/4 este balast...
Plus ca a mai fost si interdictia de a il comenta... :(
0

#2859 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 09:49 AM

Vezi postarearenatoa, la 02 April 2016 - 07:30 AM, a spus:

Limita de 500gr apare in propunerile de reglementari publice, aflate inclusiv pe siteul asociatiei, sunt proiectele de regelementari aflate in discutie.
Activitatea aeromodelistica trebuie incurajata si in alte zone decat cele segregate/rezervate, cei cu ULM-para etc., folosesc informarea de zbor VFR pentru zboruri in afara zonelor rezervate. Daca ne acceptam soarta de aeronava putem zbura si noi pe baza informarii VFR, dar ne va cere AACRul 90 de EURO inmatricularea. Pentru obtinerea spatiilor rezervate/segregate, nu ne este necesar insa statul de aeronava, le putem folosi considerandu-ne AEROMODELE. Trebuie sa gasim insa o forma a legii care sa ne permita si in calitate de non aeronava o procedura similara informarii de zbor VFR. Pantele neagriole de care spui ca sunt domeniu public, pot fi folosite doar cu acordul proprietarului conform HG912/2010, dar cum noi traim intr-o tara fara cadastru pt. cea mai mare parte a suprafetelor, vei intampina dificultati serioase doar ca sa poti stabili cine este proprietarul, dar sa mai obtii si acordul sau. Despre domeniul AACR.ro, pot doar sa te felicit daca l-ai achizitionat si iti spun ca mi-ar face o deosebita placere sa trimit un mail AACR-ului si altor institutii ale statului de la adresa office@aacr.ro
0

#2860 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1550
  • Inregistrat: 04-August 05

Postat 02 April 2016 - 10:11 AM

Vezi postareaxorg, la 02 April 2016 - 09:49 AM, a spus:

...Trebuie sa gasim insa o forma a legii care sa ne permita..

De doi ani va propun sa cititi legislatia din alte tari unde asa este si e foarte simplu.
Si v-am cred ca si tradus o mare parte. Dar tot se pare nu a citit nimeni.

Daca vrei adresa de mail cu aacr.ro si esti sau vei fi deacord cu actiunea in sine trimite un mail cu datele tale la info@aacr.ro

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 02 April 2016 - 10:11 AM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#2861 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 10:47 AM

Nu contesta nimeni ca in alte tari nu este mai bine. Dar repet, NOI LUPTAM CU BIROCRATIA ROMANEASCA. Legile de la noi trebuiesc modificate si adaptate ca sa putem practica liber aeromodelismul adevarat, cel facut cu manuta si zburat pe camp. De acord ca in Germania sau in alte tari vestice e mai bine, dar noi suntem obligati sa traim in Romania. Si vorba unui cunoscut roman, asta ne ocupa tot timpul.
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2862 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 10:54 AM

Vezi postareaGigiGL, la 02 April 2016 - 10:47 AM, a spus:

Nu contesta nimeni ca in alte tari nu este mai bine.

Iar de ce insisti parca ca trebuie neaparat aici se fie altfel? E un fel de mandrie nationala de ar fi altfel?
In ce sens? Tot ce se pare altfel aici este nu vreti se fie libertatea ci insistati pe o birocratie exareata si complicata.
Walter Born
rhc@born.ro
0

#2863 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 12:32 PM

Se pare că am ajuns la momentul la care cocalarismul mascat de o glazură de cultură este o mândrie națională. Suntem cei mai și cei mai și o ducem cel mai bine din toată Europa. Ceilalți sunt niște proști care habar nu au ce este democrația. :clapping:
Ca de obicei aruncăm vina în altă grădină.
LEGILE NOASTRE SUNT BUNE (MAJORITATEA). NOI SUNTEM CEI PROȘTI CARE NU ȘTIM ȘI NU VREM SĂ ȘTIM SĂ LE FOLOSIM. AVEM IMPRESIA CĂ SIMPLA LECTURARE ȘI ACȚIUNI DE GENUL GĂINII CARE NU NIMEREȘTE GAURA DIN GARD, SUNT CELE BUNE ȘI PE URMĂ NE BATEM CU PUMNUL ÎN PIEPT CĂ AM MUNCIT PE RUPTE, DAR GUVERNUL, POLITICIENII SUNT DE VINĂ. PARCĂ ĂIA NU SUNT ALEȘI TOT DE NOI. E MAI BINE ȘI MAI SIGUR SĂ LĂTRĂM DE DUPĂ GARD.
Renato, am studiat tot proiectul. E departe de a fi ceea ce ne dorim. ARA e foarte departe de a fi capabilă să reușească, sau să vrea să obțină ceea ce ne dorim, motiv pentru care m-am și retras.

P.S. Îl provoc pe oricare dintre voi să vină să se lupte cu birocrația din Germania și pe urmă mai vorbim despre genul acesta de lupte.

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 02 April 2016 - 12:34 PM

0

#2864 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 01:08 PM

Cele mai multe din discutiile de aici sunt pe langa subiect tocmai datorita faptului ca nu se citesc documentele postate. Situatia in ansamblu nu este blocata de lipsa unui model legislativ sau de birocratie asa cum se sustine. Situatia este blocata de conflictul unor interese, toti vor cate ceva iar ARA are doar 200 de oameni in spate si din astia cativa care-i sunt chiar impotriva din principiu, fara sa stie la ce se impotrivesc sau ce promoveaza. O sa fie postat cat de curand pe siteul asociatiei proiectul de cod aerian intocmit cu suportul "profeisonistilor" intr-aale dronelor. Aici prezentarile:
http://newstrategyce...-cod-aerian.pdf
http://newstrategyce...lcu-Teamnet.pdf
http://newstrategyce...la_Octavian.pdf

Aceasta postare a fost editata de xorg: 02 April 2016 - 01:10 PM

0

#2865 Useril este offline   Săndel 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1210
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 02 April 2016 - 01:28 PM

Citeaza

Operarea într-o zonă de spaţiu aerian de clasă G, în câmp
vizual, se face la o înălţime de max 130 de m faţa de sol pentru
aeronavele cu o greutate mai mică sau mai mare de 7 kg la
decolare;

Tocmai mi s-a scurs creierul prin orificiul posterior...
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#2866 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 01:36 PM

Toate trei documente reprezinta, vai de capul nostru, interesele puternice comerciale.
Ma intreb totusi de unde ieau asta dreptul pentru cel "millione de useri" ale sistemelor lor, se ne taie noua, citorva sute de modelisti drepturile?
Sint porcarii, scuze si o administratie natiopnala care ar taia drepturile mai multor omeni pentru ceva fantezii a cativa firma private, trebuie se fie cel putin limitat la minte.
Adica trebuie se tinem tot spatiu aerean liber tot timpul ca se aiba ei, cu proiectele lor spatiu liber?

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 02 April 2016 - 01:37 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#2867 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 01:51 PM

Vezi postareaxorg, la 02 April 2016 - 01:08 PM, a spus:

... si din astia cativa care-i sunt chiar impotriva din principiu, fara sa stie la ce se impotrivesc sau ce promoveaza. O sa fie postat cat de curand pe siteul asociatiei proiectul de cod aerian intocmit cu suportul "profeisonistilor" intr-aale dronelor. ...

Pai astia cativa ne opunem tocmai ca faceti niste chestii de te doare capul... si nici macar nu sesizati ridicolul...
Ce tot o trageti mereu sa va lipiti de profesionisti si de FRMD, le reprezentati interesele mai bine decat pe ale membrilor de rand !
Si normal ca AACR se opune !
Scoateti naibii prostiile astea de pe site !
0

#2868 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 02:00 PM

Domnilor cred ca si in trecut am semnalizat derapajul anumitor institutii in acest domeniu, dar domniile voastre sunteti mai preocupat de luptele interne. Va doresc mult spor in tot cea ce faceti. ARA macar a incercat. Insa in conditiile in care doar maxim 10% din aeromodelisti au aderat la asociatie sansele sunt mult reduse. Rusine celor care stau pe margine pt. 50 de ron si asteapta ca ceilalti 200 sa le rezolve problemele. Daca vreti sa rezolvam ceva trebuie sa fim uniti, sa avem o voce comuna si memebri dispusi sa-si ceara drepturile nu doar profitori care vor adera la asociatie doar conditionat de oferirea anumitor facilitati.
0

#2869 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 02:08 PM

Vorbesti de functiile onorifice impartite la congres ? :)
0

#2870 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 02:21 PM

Vorbesc despre cei multi care stau impasibili pe margine si se uita critici la cei care incearca sa rezolve problemele tuturor. Nu ma refer la opozitia pe care am considerato intotdeauna constructiva, cata vreme nu a apelat la promovarea unor minciuni si alte mizerii.
0

#2871 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2651
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 April 2016 - 05:13 PM

Vezi postareaxorg, la 02 April 2016 - 02:21 PM, a spus:

Vorbesc despre cei multi care stau impasibili pe margine si se uita critici la cei care incearca sa rezolve problemele tuturor. Nu ma refer la opozitia pe care am considerato intotdeauna constructiva, cata vreme nu a apelat la promovarea unor minciuni si alte mizerii.

Xorg,

O organizatie care nu intreba public, nu-si anunta public deciziile, actiunile si eventual rezultalele lor, nu este publica. Poate avea pretentia asta (ca reprezinta toti modelistii), dar ea reprezinta cel mult interesele membrilor cotizanti, chiar mai puntin, actioneaza motivata (directionata) doar de membrii care se implica (corect ai sesizat) care sunt mult mai putini.
0

#2872 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 05:14 PM

Functiile acelea nu sunt deloc onorifice ci le-au luat niste oameni care chiar vor sa faca ceva pentru aeromodelism, daca pentru tine Renato onorific este sa-ti pierzi din timpul dedicat familiei si zborului pentru a "Citi documente" si a elabora strategii pentru a lupta cu sistemul atunci intradevar au fost "IMPARTITE".
Nu a interzis nimeni sa citesti documentul si sa trimiti un mail cu obiectii, ati fost rugati sa nu comentati pe forum tocmai pentru a nu discuta in contradictoriu cum facem de 2 ani fara a finaliza ceva, legile nu le finalizam pe net.
Sandel tare as vrea sa te cunosc personal sa vad daca intradevar gandest cu "orificiul posterior" la care faci foarte des aluzie, poate ne intalnim la Rapa Rosie.
Vip_eol de ce crezi ca ARA ar vrea alceva decat aeromodelisti, poate nu stiu e,u ai facut propuneri de legi sau strategii pentru inbunatatirea zborului in Romania? Este usor sa zbori in strainatate si sa comentezi ca in Romania nimic nu este bun. Tare as vrea sa implementezi legile de unde zbori cu 240E salar minim pe economie in Romania, iar dupa ce reusesti asta sa te retragi din ARA pentru ca nu te reprezinta.
0

#2873 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 05:31 PM

Mizerii aruncați voi și duceți aeromodelismul, așa cum îl pricepeți voi, într-o direcție falsă. Să participați la elaborarea unui nou Cod Aerian, cu specialiști ? Voi nu vă dați seama ce spuneți ? Ioiii. :rofl:
Pe lângă asta, atitudinea celor care ”au muncit de s-au rupt” în ARA este curat de tipul vechilor secretari de partid (PCR). Aceeași atitudine ticăloasă cu debit verbal imens și pe ton ridicat, cu scopul de a acoperi celelalte voci.
Mă doare la bască de Codul lui Pește Prăjit.
Singurul lucru care trebuie făcut este protejarea separată a aeromodelismului de excesul de zel al autorităților practicat prin Codul Aerian și celelalte reglementări.
Vi se pune pata când auziți de FRMd ? E fals. Nu am nimic cu instituția, ci numai cu gogoșarii din conducere care nu-și fac treaba și-și urmăresc numai interesele personale. Același lucru a început să se întâmple și cu ARA. Vrea cineva să joace fotbal și nu e lăsat de FRF ?
Orgoliul nemăsurat vă orbește împiedicându-vă să vedeți că existența FRMd este un argument foarte puternic pro aeromodelism recreativ.
Am ieșit din ”superba ARA”, dar asta nu înseamnă că voi sta cu mâinile în sân, inclusiv să accept aberațiile cu care vă asociați, să văd cum e distrus un domeniu cu tradiție și la care țin foarte mult. Există și va exista aeromodelism și în afara ARA, sau a oricărei alte organizații.

Renato, te rog frumos trimite-mi și mie logo-ul pe adresa mea de mail.

P.S. Ne găsiți la aacr.ro Nu e ideea mea, dar e super.:drinks:

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 02 April 2016 - 05:32 PM

0

#2874 Useril este offline   ViP_Eol 

• ROU 004
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 05:38 PM

Vezi postareaold-boy, la 02 April 2016 - 05:14 PM, a spus:

Functiile acelea nu sunt deloc onorifice ci le-au luat niste oameni care chiar vor sa faca ceva pentru aeromodelism, daca pentru tine Renato onorific este sa-ti pierzi din timpul dedicat familiei si zborului pentru a "Citi documente" si a elabora strategii pentru a lupta cu sistemul atunci intradevar au fost "IMPARTITE".
Nu a interzis nimeni sa citesti documentul si sa trimiti un mail cu obiectii, ati fost rugati sa nu comentati pe forum tocmai pentru a nu discuta in contradictoriu cum facem de 2 ani fara a finaliza ceva, legile nu le finalizam pe net.
Sandel tare as vrea sa te cunosc personal sa vad daca intradevar gandest cu "orificiul posterior" la care faci foarte des aluzie, poate ne intalnim la Rapa Rosie.
Vip_eol de ce crezi ca ARA ar vrea alceva decat aeromodelisti, poate nu stiu e,u ai facut propuneri de legi sau strategii pentru inbunatatirea zborului in Romania? Este usor sa zbori in strainatate si sa comentezi ca in Romania nimic nu este bun. Tare as vrea sa implementezi legile de unde zbori cu 240E salar minim pe economie in Romania, iar dupa ce reusesti asta sa te retragi din ARA pentru ca nu te reprezinta.

Am zburat aeromodele 42 de ani în România. Am devenit membru ARA în România. În Germania sunt doar de 6 luni și de aici m-am retras din asociație. Asta nu înseamnă că nu țin legătura cu cei din țară și de câte ori revin nu voi dori să practic aeromodelismul în continuare și acolo. Nu m-am retras din FRMd și nici nu o voi face. Chiar dacă acum sunt și membru DMFV în Germania, în măsura timpului disponibil, voi participa la competiții ca legitimat al FRMd și nu altceva.
Alte comentarii nu-și au rostul.

Aceasta postare a fost editata de ViP_Eol: 02 April 2016 - 05:40 PM

0

#2875 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 05:46 PM

Vezi postarearenatoa, la 02 April 2016 - 02:08 PM, a spus:

Vorbesti de functiile onorifice impartite la congres ? :)

Da-mi voie sa ma supar... ORICINE era dorit sa ni se alature, sa ne sustina, sa propuna, sa faca... APROAPE toti ati fugit. Nici macar nu ati binevoit sa va exprimati opiniile, fie ele si diferite in nenumaratele ocazii oferite.
Andras a ramas aproape singur ajutat doar de cativa oameni inimosi, GRATIS... Va place sau nu, ARA mai exista datorita lui pentru ca NIMENI nu doreste sa faca efectiv ceva! Si este normal ca munca unui om sa poarte amprenta lui. In acest moment ARA este singura care mai incearca sa faca ceva pentru noi.
MERITATI libertatea pe care o clamati? CE FACETI PENTRU EA? Barfe? Sapaturi? Va luati jucariile si plecati acasa?
Functii onorifice... Sa ma laud si eu ca nu am nici una, ca tin de doi ani pe timpul si curentul meu pagina FB a ARA, infiintata initial de mine? Sa-i laud pe toti cei cu care am stat ore in sir in teleconferinte care la randul lor n-au nici o functie sau castig, incercand sa gasim solutii la tot felul de provocari guvernamentale?
Dati tare cu sapa, si treceti la drone! Asta vreti, asta veti avea!
Gigi Sterian
Rascal 120 DLE 30
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
0

#2876 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 06:10 PM

ViP_Eol Fa-ma te rog sa inteleg, eu sunt ardelean si sunt mai incet la gandire.
- ce mizerie ti-am aruncat ? cred ca este prima data cand ne conversam in scris deci nu ma baga la "voi" ca nu este cazul ( nu am facut aproape nimic pentru ARA, cand m-am inscris am bifat casuta " nu ma implic platesc cotizatie" ca sa faceti voi in locul meu).
- nu mi-ai raspuns ce strategie ai incercat sa implementezi si ai fost ignorat, (ceva de genul am muncit 200 de ore la a formula modalitatea legislativa pentru ca hobbysti sa poata zbura fara restrictii pe teritoriul Romaniei ) de "muschi" aratati pe net sunt satul.
- daca legiuitorul vrea sa faca o lege si-ti cere parerea, eu cred ca este ceea ce si-a propus ARA la infintare (ca va tine cont de ea sau nu asta este alta poveste)
- FRMd este sublim, ...dar lipseste cu desavarsire. Acum 2 ani am incercat sa intram sub umbrela lui, s-a spus raspicat ca ei se ocupa de partea competitionala, nu intereseaza partea de hobby, pai daca ei nu te vor "dragoste cu sila este viol". Daca maine apare o lege care spune ca fotbalul pe maidan se poate doar daca .... si FRF zice ca cei de pe maidan nu exista, mai joc?
-poate ma luminezi si pe mine aeromodelist hobbyst cum pot zbura pentru relaxare oficial fara sa ma tem ca vine garcea si ma amendeaza ( ca altfel e simplu ma antrenez in Ungaria ca este mai aproape) si pot concura linistit la FRMd pe banii mei.

Aceasta postare a fost editata de old-boy: 02 April 2016 - 06:35 PM

0

#2877 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 07:49 PM

Vezi postareaGigiGL, la 02 April 2016 - 05:46 PM, a spus:

..ORICINE era dorit sa ni se alature, sa ne sustina, sa propuna, sa faca... APROAPE toti ati fugit. Nici macar nu ati binevoit sa va exprimati opiniile, fie ele si diferite in nenumaratele ocazii oferite.
Andras a ramas aproape singur

Cel putin mie nu poti spune ca nu am cotizat cu munca sau timp si intodeuna am exprimat si parerea. Dar intrun punct iti dau dreptate si iti spun si din ce cauza.

Da Andras a ramas aproape singur si asta nu pentru ca tinta la care lucreaza ar fi gresit, si nu pentru ca omeni nu vor se faca ceva ci din cauza ca omeni care vor se faca ceva nu sint luati in serios. Un exemplu de cum lucreaza Andras este cind au fost bagate datele persoanale de membri pe site in 2014 se pare, vizibile pentru toata lumea. Atunci am avut discutii foarte lungi cu el sa le faca vizibil macar doar dupa logare pentru membri si acum se laude cum niciodata nu au fost public.

Andras e singur pentru ca este convins ca stie el mai bine de cit alti si nu stie se delegeze sarcini. Cea ce face, sau majoritate ce face apreciez, imi era intodeuna frica ca are prea mare sarcina, imi pasa de familia lui care sufera pentru ca stiu cum e sa ai copii (eu am 5) si se stai noptea la birou. Si mereu am spus asta si mereu am zis ca trebuie dat sarcini CU INCREDERE si la alti. Nu a vrut si nu vrea, ca stie el mai bine.

Iar am constatat ca spusele nu sint intodeuna congruent cu faptele. Uneori am fost avertizat se tin asta sau asta secret, se nu spun, se nu public doar ca se aflu a doua zi ca nici el nu s-a tinut si a schimbat directia. Deci teoria deviaza de practica sau omul spune unul si face altceva. Poate si alti au sezisat si doar tac. Mentalitatea mea este se spun daca ceva nu gasesc in regula.

Nu este in regula ca sarcinile se cade sau se fie aglomerate pe o singura persoana. Am repetat de mai multe ori si lui Andras ca, daca nu are suport din partea membriilor, sa lasa balta si sa inchida ARA. Imi pare rau ca nu intelege nici critica constructiva.

Nu vrea, atunci nu are de cit se lupta pana la capat, dar tot cu echipa restrinsa va fi. Eu sper ca in adminstratia publica care se ocupa de implementarea legislatiei europeene se gasesc si omeni mai capabil si honest care stiu ce insemena aeromodelism si care sint cauzele adevarate de ce spatiu aerean este asa tulbura acum.

Vad pagina de DMFV german http://www.pro-modellflug.de/ un efort foarte bun la care am astept foarte mult se apara si ceva de genul in limba romana. Asa am luat un domeniu si lucram la traduceri si adaptare...
Walter Born
rhc@born.ro
0

#2878 Useril este offline   wabo1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2016 - 07:57 PM

Vezi postareaold-boy, la 02 April 2016 - 06:10 PM, a spus:

...si FRF zice ca cei de pe maidan nu exista, mai joc?
-poate ma luminezi si pe mine aeromodelist hobbyst cum pot zbura pentru relaxare oficial fara sa ma tem ca vine garcea si ma amendeaza ( ca altfel e simplu ma antrenez in Ungaria ca este mai aproape) si pot concura linistit la FRMd pe banii mei.

Da, ma joc si cind va fi interzis.
Dar alta este problema. Noi ne luptam intre noi in timp ce ar trebuie se ne luptam cu inamicul. Inamicul in faza asta clar este guvernul prin Minister de transport si bratul prelungit CAA. Iar diferinta intre mine cel putin si ARA mometnan este ca nu vad pe CAA ca si un partener ci un inamic al aeromodelismului si foarte mare amic cu tot ce zboara comercial.. Nici macar nu le vad amic cu aviatia generala privata de cite "povesti" am auzit in imprejurime.
CAA romanesc este un fel de FRMD, care sincer eu cred ca nu fac de cit absolut necesar sa ramane scaunul incalzit, dealtfel cum pueta se apare cazul "Chicago" pe tapet?

Eu cred ca trebuie se lasam orgolile deoparte si fiecare sa isi vede de treba lui. Eu sunt convins ca trebuie se fi mai dur cu "autoritatea" si sa nu te faci prieten, se le inviti la AG sau alte alea. Ca nu am vazut in ultimi doi ani sa fie veniti ei cu ceva politicos fata de aeromodelism.

Aceasta postare a fost editata de wabo1: 02 April 2016 - 07:58 PM

Walter Born
rhc@born.ro
0

#2879 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 02 April 2016 - 08:58 PM

Buna Walter,

Cu rosu observatiile mele:

Vezi postareawabo1, la 02 April 2016 - 07:49 PM, a spus:

Cel putin mie nu poti spune ca nu am cotizat cu munca sau timp si intodeuna am exprimat si parerea. Dar intrun punct iti dau dreptate si iti spun si din ce cauza.

Da Andras a ramas aproape singur si asta nu pentru ca tinta la care lucreaza ar fi gresit, si nu pentru ca omeni nu vor se faca ceva ci din cauza ca omeni care vor se faca ceva nu sint luati in serios. Un exemplu de cum lucreaza Andras este cind au fost bagate datele persoanale de membri pe site in 2014 se pare, vizibile pentru toata lumea. Atunci am avut discutii foarte lungi cu el sa le faca vizibil macar doar dupa logare pentru membri si acum se laude cum niciodata nu au fost public.

In legatura cu datele cu caracter personal...Datele puplice de pe site din 2014 nu au fost cu caracter personal (Datele publice au fost doar Nume, Prenume, Localitate, Judet). La propunerea ta in 2015 (nu mai stiu acuma din cap data exacta)ai venit cu propunerea ca nici aceste date sa nu fie publice decat numarul membrilor in fiecare jutest si localitate. Propunere cu care nu am fost de accord ca ti-am dovedit ca pot afla mult mai multe informatii despre tine doar cautan pe google numele tau....dar in final am implementat cerera ta. Deci nu poti sa zici ca nu am ascultat de propunerea ta. Si am luat in considerare multe alte propuneri spuse de tine dar cu unele nu am fost de accord si nu le-am implementat.

Au fost momente ca am avut o idei si sustinem mult si tare ca este ok dar dupa cateva consultari cu alti membri am renuntat la ideia mea...

In legatura delegarea saricinilor pot sa spun ca am facut tot cea ce am putut sa fac acest lucru iar de foarte multe ori primeam un mail sau un sms ca din pacate membrul nu se mai poate implica in acea activitate desi am agreat ca el se va ocupa de acel subiect....si asa pica totul din nou pe umerii mei...(Exemplu concret este pagina web unde cel putin 4 membri ARA au zis ca ne ajuta sa il facem dar fara nici o finalitate) si pot da multe alte exemple...De aici am intales mesajul ca planul personal este primul iar daca mai ramane timp pentru ARA ok daca nu iarasi e ok. Am avut si cazuri cand membri sau tinut de cuvant dar foarte putine.

La adunarea generala am aceptat sa fiu in continuare presedinte doar in conditia in care am sprijinul membrilor de a se implica activ...si am informat clar ca nu voi mai face singur lucrurile....deja am inceput sa imi dau din sarcini si responsabilitati.....dar nu se poate face de pe o zi pe alta.

Andras e singur pentru ca este convins ca stie el mai bine de cit alti si nu stie se delegeze sarcini. Cea ce face, sau majoritate ce face apreciez, imi era intodeuna frica ca are prea mare sarcina, imi pasa de familia lui care sufera pentru ca stiu cum e sa ai copii (eu am 5) si se stai noptea la birou. Si mereu am spus asta si mereu am zis ca trebuie dat sarcini CU INCREDERE si la alti. Nu a vrut si nu vrea, ca stie el mai bine.

Nu le stiu eu pe toate si multi pot confirma ca m-am consultat cu multi membri si de multe ori am aceptata variant lor.

Iar am constatat ca spusele nu sint intodeuna congruent cu faptele. Uneori am fost avertizat se tin asta sau asta secret, se nu spun, se nu public doar ca se aflu a doua zi ca nici el nu s-a tinut si a schimbat directia. Deci teoria deviaza de practica sau omul spune unul si face altceva. Poate si alti au sezisat si doar tac. Mentalitatea mea este se spun daca ceva nu gasesc in regula.

Unele lucruri trebuiesc nespuse din anumite motive strategice ca de exemplu subiectul recent de care stiai New Strategy Center pe care l-am facut azi public.
Walter lucrurile se schimba repede deciziile trebuiesc luate de multe ori foarte repede ca sa fi in pas cu directia...de multe ori nu am avut timp sa anunt....cand faci un anunt nu arunci doua trei cuvinte ca pe urma lumea intrepreteaza gresit lucrurile....etc....Si eu mi-as dori ca totul sa fie un puzeel si sa stiu unde sa pun piesele ca sa iasa puzzelul dar situatia reala nu este asa.

Nu este in regula ca sarcinile se cade sau se fie aglomerate pe o singura persoana. Am repetat de mai multe ori si lui Andras ca, daca nu are suport din partea membriilor, sa lasa balta si sa inchida ARA. Imi pare rau ca nu intelege nici critica constructiva.

De multe ori imi venea sa imi iau jucariile si sa plec....dar acest lucru nu puteam sa il faca findca aveam o responsabilitate. Acum ca avem o echipa cred ca sarcinile sa se inparta astfel ca fiecare sa nu fie incarcat tot timpul la maxim si sa raspunda pentru ele.

Nu vrea, atunci nu are de cit se lupta pana la capat, dar tot cu echipa restrinsa va fi. Eu sper ca in adminstratia publica care se ocupa de implementarea legislatiei europeene se gasesc si omeni mai capabil si honest care stiu ce insemena aeromodelism si care sint cauzele adevarate de ce spatiu aerean este asa tulbura acum.

Vad pagina de DMFV german http://www.pro-modellflug.de/ un efort foarte bun la care am astept foarte mult se apara si ceva de genul in limba romana. Asa am luat un domeniu si lucram la traduceri si adaptare...

Buna Wabo,
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

#2880 Useril este offline   Andrix_y 

• Presedinte ARA

Postat 02 April 2016 - 09:31 PM

Vezi postareaxorg, la 02 April 2016 - 01:08 PM, a spus:

Cele mai multe din discutiile de aici sunt pe langa subiect tocmai datorita faptului ca nu se citesc documentele postate. Situatia in ansamblu nu este blocata de lipsa unui model legislativ sau de birocratie asa cum se sustine. Situatia este blocata de conflictul unor interese, toti vor cate ceva iar ARA are doar 200 de oameni in spate si din astia cativa care-i sunt chiar impotriva din principiu, fara sa stie la ce se impotrivesc sau ce promoveaza. O sa fie postat cat de curand pe siteul asociatiei proiectul de cod aerian intocmit cu suportul "profeisonistilor" intr-aale dronelor. Aici prezentarile:
http://newstrategyce...-cod-aerian.pdf
http://newstrategyce...lcu-Teamnet.pdf
http://newstrategyce...la_Octavian.pdf

Si varianta oficiala ARA https://aeromodelism...tare-si-inovare
Babos Andras Sandor

info@aeromodelism.ro
0

Arata acest topic

• 107 Pagini +
  • « Prima