Discutii Libere_Old Sa nu uitam sa ne respectam reciproc !!!
Postat 14 January 2016 - 11:58 AM
http://www.rcgroups....d.php?t=2580042
Postat 15 January 2016 - 09:42 AM
http://vehiculefarap....ro/despre-noi/
are vreun rost treaba asta? o utilizati? sa o utilizam?
Postat 15 January 2016 - 09:55 AM
Sigur, este chiar minimala, ar trebui sa acopere suprafete mult mai mari, nu doar ce vedem acolo.
Cercurile rosii sunt in jurul aeroporturilor mari si al stadioanelor, deocamdata... teoretic ar trebui sa acopere orice localitate, conform legilor in vigoare nu se zboara peste zone urbane.
Si chiar aeroporturile sunt acoperite modest, raza nu este nici macar de 5km daca o masori, si ar trebui sa fie mult mai mare, daca te uiti la cat este in jurul unui aeroport din Europa... in plus, la noi aeroporturile utilitare nu sunt acoperite, ca si cum ar fi ok sa ridici un benzinar in fata unui ULM...
Baza de date de unde se iau aceste no fly zones este publica, o acceseaza mai multe site-uri, eu o consult de aici: http://www.uavforecast.com/#/
Introdu localitatea si apoi apasa pe link-ul Map, ca sa vezi aceleasi NFZ ca mai sus.
Sunt sigur ca se vor inmulti cu timpul...
Postat 15 January 2016 - 10:17 AM
as prefera sa introduc cateva date de astea si sa ma stiu acoperit dpdv legal, in loc sa sa cer spatiu segregat cu 30 de zile inainte si alte aberatii.
Postat 15 January 2016 - 10:19 AM
Postat 15 January 2016 - 10:31 AM
Zonele care le vedeti pe harta sunt baza de date a firmei (chinezesti !) DJI, care se incarca in controller-ul oricarei drone facute de ei si nu ii permite decolarea sau intrarea in acele zone... atata si nimic mai mult. E "oficiala" de nu se poate... :)
Oficial la noi in tara se poate zbura numai in spatii G, dupa cum stiti, care sunt la multi kilometri de localitati... si evident ca nimeni nu respecta aceasta legislatie.
Postat 15 January 2016 - 10:40 AM
renatoa, la 15 January 2016 - 10:31 AM, a spus:
Zonele care le vedeti pe harta sunt baza de date a firmei (chinezesti !) DJI, care se incarca in controller-ul oricarei drone facute de ei si nu ii permite decolarea sau intrarea in acele zone... atata si nimic mai mult. E "oficiala" de nu se poate... :)
Oficial la noi in tara se poate zbura numai in spatii G, dupa cum stiti, care sunt la multi kilometri de localitati... si evident ca nimeni nu respecta aceasta legislatie.
Ma refer la concept: sa ai un site unde sa-ti declari viitorul zbor, si astfel sa fii acoperit dpdv legal, aeronautic etc. Tu stii de "ei", "ei" sa stie de tine.
Cazul concret de mai sus, pe langa ca e privat (deci zero insemnatate legala), are o baza de date (probabil) de origine neoficiala, utilizare zero de cateva zile incoace samd....
Aceasta postare a fost editata de tibko: 15 January 2016 - 10:43 AM
Postat 15 January 2016 - 11:01 AM
De ce trebuie sa stie "ei" de mine ?
Aberatia din sistemul DJI este mai ales, ca daca nu ai rezervat zona de zbor, pentru o zi anume ! si primit aprobare ! nici macar nu te lasa sa decolezi... :)
Postat 15 January 2016 - 11:02 AM
tibko, la 15 January 2016 - 10:40 AM, a spus:
Cazul concret de mai sus, pe langa ca e privat (deci zero insemnatate legala), are o baza de date (probabil) de origine neoficiala, utilizare zero de cateva zile incoace samd....
Nu mai bine sun si cer aprobare si-am rezolvat problema cu atatea hartii, mers la un calculator, asteptat zile sau 24h ?
Postat 15 January 2016 - 11:05 AM
In orase? nici nu vor sa auda...
Si cei care raspund la telefon din ce bani sa fie platiti ? Cam ce necesar de personal estimati pentru suflarea zburatoare de la noi ? :)
Nu e mai simplu sa interzici ? :D
Postat 15 January 2016 - 11:11 AM
renatoa, la 15 January 2016 - 11:05 AM, a spus:
Si cei care raspund la telefon din ce bani sa fie platiti ? Cam ce necesar de personal estimati pentru suflarea zburatoare de la noi ? :)
Taxa de inmatriculare sta in gat ? vor sa inmatriculeze lumea uav-urile ? sa-si faca un call center special si pe urma mai vedem, de la prima ora a diminetii o sa le dau trezirea :rofl:
Postat 15 January 2016 - 12:02 PM
Postat 15 January 2016 - 12:08 PM
Andrei.N, la 15 January 2016 - 11:02 AM, a spus:
Raspunderea fiind mare, apelurile telefonice sunt apa de ploaie, chiar daca se inregistreaza convorbirea (tu nu ai acces la inregistrare si nu ai voie sa o inregistrezi).
Mai mult ca sigur ca va trebui ceva document scris, ideal pentru noi ar fi sa fie un formular electronic.
Postat 15 January 2016 - 01:26 PM
renatoa, la 14 January 2016 - 11:58 AM, a spus:
http://www.rcgroups....d.php?t=2580042
Este ! ;)
Postat 15 January 2016 - 01:37 PM
În lipsa "odiosului" Ordin 8 nu mai este legal niciun zbor de genul celor făcute de noi. Cu O 8 s-a zburat foarte greu și numai dacă au știut că ești legitimat FRMd. Pentru restul zborurilor din spațiul de tip G vor închide ochii cum au făcut-o și până acum. Nu au și nu cred că vor avea vreodată destul personal să supravegheze asta.
Nu vă fie teamă că treziți pe cineva. Se lucrează 24/7.
Postat 20 January 2016 - 07:55 PM
Președinte al Asociației Române de Aeromodelism
info@aeromodelism.ro
andras.babos@aeromodelism.ro
Postat 21 January 2016 - 10:23 AM
http://jurnalul.ro/b...lie-705646.html
Emil Cioran
Postat 21 January 2016 - 11:33 AM
In schimb, se pare ca acest srl numit institut calca pe bataturi pe cineva care se considera farul dronisticii romanesti...
http://fotografie-ae...col-public.html
Postat 21 January 2016 - 01:02 PM
Postat 21 January 2016 - 02:36 PM
renatoa, la 21 January 2016 - 11:33 AM, a spus:
In schimb, se pare ca acest srl numit institut calca pe bataturi pe cineva care se considera farul dronisticii romanesti...
In baza la ce si cu ce certificare ma invata Dragu sau Isaila sa pilotez un copter / drona sau ce mama dracului le mai trece lor prin minte ? Nu mai stiti cum sa faceti bani ma ? Ca asa li se scoala unora sa mai mulga niste fraieri de bani ? Sa prind pe vreo unu de la autoritate ca ma intreaba unde mi-e licenta ca-i cac de nu se vad.
Postat 21 January 2016 - 02:51 PM
Caci se pare ca certificarea dronistilor amatori, nu cei comerciali ;) se profileaza a fi o mica mare afacere in devenire... si sunt multe entitati acolo in subteran care incearca sa puna mana pe o felie din tortul asta...
Postat 21 January 2016 - 03:04 PM
Bai baieti, inteleg ca e rost de-un ban dar nu ne luati de fraieri.
Postat 21 January 2016 - 08:01 PM
renatoa, la 21 January 2016 - 11:33 AM, a spus:
Cu putin timp in urma, aceias persoana facea un puternic lobby pentru asigurarile obligatorii, inclusiv in domeniul aeromodelolor. Probabil ca tot in scopuri non profit. Va reamintesc doar ca inclusiv cativa dintre ai nostrii forumisti, incepusra sa sustina puternic ideea necesitatii asigurarilor obligatorii.
Aceasta postare a fost editata de xorg: 21 January 2016 - 08:01 PM
Postat 21 January 2016 - 09:38 PM
Ambele avand din pacate un impact financiar peste puterile multora.
Dar cand ne uitam cu jind la manifestarile de dincolo, sa stiti ca in primul rand datorita acestora doua sunt posibile, nu datorita potentei financiare ale participantilor, fara asigurare si teren omologat nici macar nu ar fi lasati sa le decoleze...
Postat 21 January 2016 - 10:13 PM
renatoa, la 21 January 2016 - 09:38 PM, a spus:
Dar cand ne uitam cu jind la manifestarile de dincolo, sa stiti ca in primul rand datorita acestora doua sunt posibile, nu datorita potentei financiare ale participantilor, fara asigurare si teren omologat nici macar nu ar fi lasati sa le decoleze...
Cluburi cu terenuri dedicate ar fi ideal sa avem, cam pentru asta ar trebui sa militeze ARA, cam cum este la Adunati ar trebui sa fie peste tot prin tara.
Cluburi cu terenuri dedicate ar fi ideal sa avem, cam pentru asta ar trebui sa militeze ARA, cam cum este la Adunati ar trebui sa fie peste tot prin tara.
Postat 21 January 2016 - 10:36 PM
RedDevil, la 21 January 2016 - 10:13 PM, a spus:
Ar fi perfect, dar:
1)Suntem putini
2)Suntem saraci, carcotasi si fara suparare, puturosi... Stiu ce vorbesc (scriu).
3)Nu suntem sprijiniti la nivel oficial, dimpotriva...
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Postat 21 January 2016 - 11:10 PM
Eu cred ca nu prea stim ce vrem oricum. Dincolo ne uitam la cluburile de pensionari si aici avem pretentia sa atragem tineretul in hobbyul asta.
Postat 22 January 2016 - 08:41 AM
Daca nu aveti aerodrom utilitar, poate o incercare la o unitate militara, cate poligoane parasite sunt... si noi stim de ele :D mai bine decat comandantii...
Nu pot sa inteleg de ce toata miscarea asta nu s-a coagulat in jurul aeroporturilor apartinand de Aeroclubul Romaniei ! Acolo era de asteptat sa gasim cea mai mare intelegere... si problema cu spatiu aerian era rezolvata de la sine.
Pentru cine nu le cunoaste, lista lor este aici: http://www.aeroclubu...iei.ro/schools/